1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله
عکس 10
۱۳۹۵ اسفند ۱۱, چهارشنبه
https://p.dw.com/p/2YF75

"فقط ما سه نفر با هم"، آخرین جمله‌ی فیلمی به همین عنوان است که شخصیت اصلی آن، "هیبت"، آن را در گوشی تلفن ادا می‌کند. او در این گفت‌وگوی تلفنی مهم، پسرش را که کارگردان فیلم است، به مناسبت دریافت جایزه‌‌ای به شام دعوت می‌کند؛ جایزه‌ای که به خاطر فعالیت‌های اجتماعی خود در فرانسه دریافت کرده است.

نفر سوم که قرار است در این ضیافت شرکت کند، مادر خانواده به نام "فرشته" است. این که پسر دعوت پدر را می‌پذیرد یا نه، اهمیت چندانی ندارد. او که در فیلم "نوچی" خوانده می‌شود، با تهیه‌ی فیلم "فقط ما سه نفر با هم" نشان می‌دهد که به فعالیت‌های خانواده‌ی خود افتخار می‌کند؛ خانواده‌ای که نسلی از مبارزان کرد راه آزادی در این خطه را نمایندگی می‌کند.

از "استند آپ" تا جهان سینما

 فیلم "فقط ما سه نفر با هم"، داستان پرفراز و نشیب هیبت، مبارز کردی را بازگو می‌کند که در دزفول علیه دیکتاتوری محمدرضا شاه و استبداد رژیم جمهوری اسلامی مبارزه کرد، به زندان افتاد، شکنجه شد و سرانجام ناگزیر زادگاهش را ترک کرد. او در راه پر خطر فرار تنها نیست؛ نوچی و فرشته هم همراه او هستند و پس از آن نیز زندگی پر مشقت تبعید در فرانسه را به یاری یکدیگر می‌سازند.    

"ما سه نفر یا هیچ" که به زبان آلمانی "فقط ما سه نفر با هم" ترجمه شده، نام نخستین فیلم کی‌رون Cheiron))، کارگردان فرانسوی ایرانی‌تبار است که فعالیت‌ هنری خود را از سال ۲۰۰۶ با اجرای نمایش‌های "استند آپ" و شوهای تک‌نفره در پاریس آغاز کرد، سپس به تلویزیون فرانسوی‌زبان M6 راه یافت و پس از آن به دنیای سینما وارد شد.

کی‌رون، نام مستعار منوچهر طبیب است که به دلیل علاقه‌ی ویژه‌اش به میتولوژی یونان باستان، نام یکی از شخصیت‌های اساطیری آن را برای خود برگزیده؛ موجودی افسانه‌ای با بالاتنه‌ی انسان و پایین‌تنه‌ی اسب. این اسطوره به فرهیختگی و داشتن دانش و تجربه در علم پزشکی شهرت دارد.

روایتی واقعی   

نوچی ۲ ساله بود که با پدر و مادر خود از راه کردستان به ترکیه گریخت. او که اکنون ۳۵ سال دارد، توانسته است با نخستین فیلم خود توجه و تحسین دست‌اندرکاران فیلم در فرانسه را برانگیزد. "فقط ما سه نفر با هم" علاوه بر این که مورد استقبال سینماروهای فرانسوی قرار گرفت، سال پیش نیز نامزد دریافت جایزه‌ی "سزار" (اسکار فرانسه) از این کشور شد.

داستان فیلم به دو بخش زندگی هیبت و فرشته در دزفول و پاریس می‌پردازد که روایت فرار پر خطر آن‌ها از کوره‌راه‌های برفی کردستان این دو پاره را به عنوان نقطه‌ی عطفی به یکدیگر پیوند می‌زند. با این‌ حال رویدادهای زندگی خانواده‌ی هیبت در فرانسه، بر شخصیت ‌او تاثیری تعیین‌کننده برجای می‌گذارد و او را از مبارزی سرسخت که مصائب تحمل دشواری‌های زندگی تحت دو رژیم دیکتاتوری را از سر گذرانده، به یک مددکار اجتماعی فعال در یکی از حومه‌های "مسئله‌ساز" و خارجی‌نشین پاریس بدل می‌کند. در این جبهه هیبت با جوانان افراط‌گرای راست و چپ و مسلمان محله می‌جنگد.

فیلم کمدی متفاوت

فیلم "فقط ما سه نفر با هم" رویدادهای تلخ و شیرین این زندگی پر ماجرا را با نگاهی طنزآلود و در عین‌حال پر احساس به تصویر می‌کشد و در این راه از اغلب شگردهای "سینمای کمدی" به‌خوبی بهره می‌گیرد، هر چند نورپردازی آن از روش‌های معمول در ژانر یادشده  که معمولا روشن و تخت است، فاصله می‌گیرد.

کی‌رون برای این که میمیک صورت بازیگران را که نه تنها شخصیت، بلکه واکنش‌های مضحک آنان را هم بازمی‌تاباند، به وضوح نشان دهد، نور بیشتری بر چهره‌ی بازیگران تابانده و روال معمول نورپردازی در صحنه‌های فیلم‌های کمدی را رعایت نکرده است.

در فیلم "فقط ما سه نفر با هم"، ۴ هنرپیشه‌ی ایرانی‌تبار بازی می‌کنند: نخستین نقش فیلم به عهده‌ی کی‌رون است که در نقش هیبت ظاهر می‌شود. کیان خجندی، علی واحدی و توفان منوچهری از دیگر بازیگران این فیلم هستند.

دی‌وی‌دی فیلم "فقط ما سه نفر با هم" به زبان آلمانی از ۲۸ فوریه به بازار آمده است.