افراد مشهوری که پس از انقلاب به ایران سفر کردند
سیاستهای دهههای گذشته چهره ناخوشایندی از "جمهوری اسلامی" ایران در افکار عمومی جهان ایجاد کردهاند. با این وجود چهرههای سرشناسی به ایران سفر کردهاند که در این گزارش تصویری میبینید:
حضور کلاوس ماینه، خواننده گروه "Scorpions" در پنجمين سمپوزيوم فدراسيون جهانی جراحان مغز و اعصاب. این سمپوزیوم روز يكشنبه (۲۹ فروردين /۱۷ آوریل) به رياست پروفسورمجيد سميعی و بيش از ۷۰۰ متخصص مغز و اعصاب برتر دنيا از بيش از۹۰ كشور در برج ميلاد آغاز به كار كرد. ماینه متولد شهر هانوفر، محل زندگی پرفسور سمیعی است و به دعوت او به ایران سفر کرده است.
ژولیت بینوش، بازيگر سینمای فرانسه به دعوت عباس کیارستمی به ایران سفر کرد و یک هفته در ایران اقامت داشت. او که میخواست در فیلم کیارستمی بازی کند برای شناخت بیشتر به ایران سفر کرد و همان موقع گفت: «ایرانیان بسیاری به غرب سفر کردهاند وحالا نوبت غربیهاست که به این کشور سفر کنند و آن را بیشتر بشناسند.»
بورگن هابرماس از فیلسوفان و نظریهپردازان اجتماعی معاصر و وارث مکتب فرانکفورت است که در چارچوب سنت نظریه انتقادی و پراگماتیسم آمریکایی کار میکند. او در اردیبهشت ۱۳۸۱ سفری به ایران داشت. هابرماس که به دعوت مرکز گفتگوی تمدنها به ایران آمده رفته بود در دانشگاه تهران به سخنرانی پرداخت.
شان پن بازیگر و کارگردان آمریکایی که دو بار برنده جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش اول مرد شده است. او در ژوئن ۲۰۰۵ در سفری پنج روزه به عنوان خبرنگار از ایران دیدار کرد.
کریس دی برگ خواننده مشهور ایرلندی در خرداد ۱۳۸۷ به ایران سفر کرد. در بهار سال ۱۳۸۷ نخستین آهنگ مشترک او و گروه آریان در تهران منتشر شد. او همچنین در تاریخ ۲۰ ژوئن ۲۰۱۰ مصادف با سالگرد مرگ ندا آقاسلطان، آهنگ "مردم دنیا" منتشر کرد که به مسدود شدن وبسایت رسمیاش در ایران منجر شد.
میشل فوکو فیلسوف و محقق فرانسوی دوبار، از ۲۵ شهریور تا ۲ مهر و بار دیگر از ۱۸ تا ۲۴ آبان ۱۳۵۷ به ایران سفر کرد و در این سفرها در تهران و قم و آبادان، با برخی از رهبران ملی و دینی و گروههای مختلفی که در انقلاب دست داشتند ملاقات کرد. حاصل این سفرها مجموعه گزارشها و مقالاتی شد که فوکو برای روزنامه ایتالیایی کوریره دلا سرا نوشت.
ایمانوئل والراشتاین جامعهشناس و متفکر بزرگ چپگرا در تاریخ ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ به دعوت انجمن جامعهشناسی ایران و همچنین انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات، برای یک سفر یک هفتهای به ایران آمد. او سخنرانیهایی در دانشگاههای تهران و شیراز داشت.
رونی کلمن، قهرمان بدن سازی جهان سفر پر حاشیهای به ایران داشت و با دلخوری پس از اینکه تمام کلاسهای بدنسازیاش لغو شد تهران را ترک کرد. او پس از لغو کلاس آموزشیاش برای زنان به "زیارت مزار شهدای گمنام و مقبره نمادین اعضای کشته شده حزبالله لبنان و گروهی از جهادگران فلسطین در بهشت زهرا" برده شد.
آنتونی بوردن سرآشپز، نویسنده، مجری و گردشگر معروف آمریکایی است که برنامهای با عنوان "مهمان ناخوانده" تهیه و اجرا میکند. او در مورد سفرش به ایران نوشت:«هرجا میرویم به بهترین وجه ممکن با ما برخورد میشود. افرادی کاملا غریبه که از دیدن آمریکاییها به شدت خوشحال میشوند.»
اریس رادیش نویسنده و منتقد آلمانی، برای رونمایی کتاب "کامو: آرمان سادگی" که مهشید میر معزی آن را به فارسی ترجمه کرده بود، به ایران سفر کرد.
در سومین شب کنسرت مشترک عالیم قاسماف و دخترش، پلیس اماکن مانع از حضور فرقانه عالیم قاسم اف بر روی صحنه شد. قاسماف روی سن در سخنانی کوتاه گفت: «من به قوانین کشور شما احترام میگذارم؛ اما این قبیل اتفاقات را در هیچ کجای دنیا ندیده بودم. با این حال فقط به خاطر مردمی که امشب به این جا آمدهاند روی صحنه رفتم.»
باب بلدن، تهیهکننده و موزیسین آمریکایی به همراه گروه انیمیشن از هنرمندان خارجی بود که در جشنواره موسیقی فجر به روی صحنه رفت، رویدادی بیسابقه که در رسانههای غربی نیز بازتاب یافت. بلدن در واکنش به تشویق حاضران در تالار "اجرای برنامه در ایران را افتخاری بزرگ برای خود خواند".
به گزارش رسانهها، ویگو مورتسن، بازیگر فیلم ارباب حلقهها، سالها پیش در یک سفر یک روزه به ایران آمد تا در بیمارستان به ملاقات سارا صولتی، نویسنده و سینماگری جوان برود. این سفر انعکاس رسانهای نیافت.
شان استون یا "علی استون" پسر الیور استون کارگردان آمریکایی است. او گرچه زیاد شناخته شده نبود، ولی در ایران برایش فرش قرمز پهن کردند. اعلام شد او مسلمان شده و نام علی را برگزیده اما در نهایت رابطه او با مدیران سینمایی خراب شد و شاید همین موضوع باعث شد مجوز ساخت فیلماش در ایران صادر نشود.
ماسانوری تاکاهاشی، آهنگساز و نوازنده ژاپنی که دوستانش نام مستعار "کیتارو" را برایش برگزیدهاند. کیتارو در روزهای ۲۳ تا ۲۶ مهر سال ۱۳۹۳ به همراهی گروه ارکستر سمفونیک ایران به روی صحنه رفت.