1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

نامه همسر تاج‌زاده خطاب به صادق لاریجانی

HH۱۳۹۴ مهر ۱۶, پنجشنبه

فخرالسادات محتشمی‌پور در نامه‌ای از رئیس قوه قضائیه می‌پرسد که چرا همسرش پس از گذشت دوران محکومیت از زندان آزاد نمی‌شود؟ تاج‌زاده که پس از انتخابات ۸۸ بازداشت شد سپاه پاسداران را به"کودتای انتخاباتی" متهم می‌کند.

https://p.dw.com/p/1GlDr
Iran Mostafa Tajzadeh Gefängnis
عکس: irangreenvoice.net

مصطفی تاج‌زاده، معاون وزیر کشور در دولت محمد خاتمی و یکی از چهره‌های سرشناس اصلاح‌طلبان است که پس از انتخابات مناتقشه‌برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری به زندان افتاد و هنوز آزاد نشده است.

همسر تاج‌زاده، فخرالسادات محتشمی‌پور در بیش از شش سالی که از زندانی بودن او می‌گذرد با انتشار نامه‌های سرگشاده و گفت‌وگو با رسانه‌ها نقش فعالی در اطلاع‌رسانی از وضعیت زندانیان سیاسی بر عهده داشته و اسفند ۸۹ به دلیل همین فعالیت‌ها بازداشت و مدتی زندانی شد.

محتشمی‌پور در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه که نسخه‌ای از آن ۱۶ مهرماه در سایت خبری "کلمه" منتشر شده، به ادامه حضور همسرش در زندان پس از سپری شدن دوره ۶ ساله حبس او اعتراض کرد.

بیشتر بخوانید: محکومیت غیابی تاج‌زاده به اتهام انتقاد از رهبر جمهوری اسلامی

ادامه زندان با حکم غیابی

محتشمی‌پور خطاب به صائق لاریجانی نوشت، دوران محکومیت تاج‌زاده ۲۸ اردیبهشت امسال به پایان رسیده و اگر ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی در مورد او رعایت می‌شد باید یک سال پیشتر آزاد می‌شد.

مطابق این ماده: «در صورت تعدد جرائم از انواع مختلف در مورد همه آن‌ها حداکثر مجازات صادر می‌شود، ولی تنها مجازات اشد اجرا می‌شود و بقیه مجازات‌ها اجرا نمی‌شود.»

بر این اساس اگر کسی به اتهام‌های مختلف، نظیر "اقدام علیه امنیت ملی"، "توهین به رهبری" و "تبلیغ علیه نظام" محکوم شده باشد فقط بالاترین مجازاتی که برای یکی از این اتهام‌ها در قانون پیش‌بینی شده در موردش اجرا می‌شود.

ظاهرا حکم حبس یک ساله‌ای که ابتدای سال ۹۳ به دلیل نوشتن نامه‌ای انتقادی به رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای علیه تاج‌زاده صادر شده به دوران محکومیت قبلی او افزوده شده است.

این حکم غیابی صادر شده زیرا تاج‌زاده، غیرعلنی بودن دادگاه را مغایر با اصول قانون اساسی دانست و در آن شرکت نکرد.

بیشتر بخوانید: تاج‌زاده: به جای انتخابات آزاد، ولی فقیه داریم

حکمی برای جلوگیری از نقد خامنه‌ای

محنشمی‌پور به لاریجانی نوشته است که این حکم: «براساس پرونده سازی قرارگاه ثارالله سپاه به جرم نقد عملکرد دولت وقت و رهبری و نهادهای تحت امر ایشان برای او صادر شده تا باب نقد مشفقانه و مصلحانه رهبری و مسئولان در جمهوری اسلامی بسته شود.»

در بخشی از این نامه شماری از پرسش‌های تاج‌زاده تکرار شده که او در دوران حبس خود به شکل‌های مختلف مطرح کرده است.

عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، همراه با شمار دیگری از اعضای ارشد این دو تشکل ۲۳ خرداد ۸۸ بازداشت شدند. یکی از پرسش‌های تاج‌زاده این است که چرا حکم بازداشت او و جمعی از دوستانش ۳ روز قبل از انتخابات و در تاریخ ۱۹ خرداد ۸۸ صادر شده است؟

Schauprozesse in Teheran
تاج‌زاده دادگاهعکس: Fars

تاج‌زاده ۹ ماه پس از بازداشت برای مدتی کوتاه با سپردن وثیقه آزاد شد و از این فرصت برای افشاگری درباره "کودتای انتخاباتی" استفاده کرد.

این زندانی سیاسی در همین دوران همراه با شش عضو ارشد جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی شکایتی علیه شماری از فرماندهان سپاه پاسداران به اتهام کودتا در انتخابات سال ۸۸ به قوه قضائیه ارائه کرد.

بیشتر بخوانید: تاج‌زاده به روحانی: سپاه با پول بیت‌المال دولت را تخریب می‌کند

وعده عمل نشده لاریجانی

یکی دیگر از پرسش‌های تاج‌زاده که در نامه همسرش به لاریجانی منعکس شده مربوط به عدم پیگیری همین شکایت و چند شکایت دیگر از جمله از احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان است.

معاون سابق وزیر کشور شهریور ۱۳۹۳ در نامه‌ای که از زندان به بیرون فرستاد خبر از ضرب و شتم خود توسط بازجویان و تحت فشار قراردادنش برای اعتراف علیه اکبر هاشمی رفسنجانی، میرحسین موسوی و محمد خاتمی داد.

محتشمی‌پور با اشاره به بدرفتاری و محرومیت‌های اعمال شده بر همسرش از رئیس قوه قضائیه پرسیده است: «چه کینه یا هراسی از او وجود دارد که به شکل ناجوانمردانه نه تنها دور از زن و فرزند و خانواده و دوستان بلکه حتی در حبس انفرادی و دور از همه زندانیان سیاسی و عادی نگاه داشته می‌شود؟!»

همسر تاج‌زاده در پایان نامه خود عبارتی از صادق لاریجانی را نقل کرده که او اندکی پس از انتصاب به ریاست قوه قضائیه در دیدار با جمعی از اعضای خانواده زندانیان سیاسی گفته است.

لاریجانی که دو روز پس از انتخابات جنجالی سال ۸۸ به ریاست قوه قضائیه منصوب شد ظاهرا در این دیدار گفته است: «من آمده‌ام که به مرّ قانون عمل کنم و اگر نتوانم با همین عبا و عمامه‌ای که آمده‌ام می‌روم.»