۱۰ عامل اصلی تخریب محیط زیست
۳۰ سال پیش در دهم ژوئیه ۱۹۸۵ کشتی جنگجویان رنگینکمان متعلق به سازمان زیستمحیطی صلح سبز (Greenpeace) توسط سرویسهای اطلاعاتی غرق شد. این اقدام اما اتحاد هرچه بیشتر مخالفان انرژی هستهای را سبب شد.
جنبش مخالف آزمایشهای اتمی
در دهم ژوئیه سال ۱۹۸۵ کشتی جنگجویان رنگینکمان متعلق به سازمان زیستمحیطی صلح سبز (Greenpeace) توسط سرویساطلاعاتی فرانسه (DSGE) منفجر شد. در جریان این انفجار فرناندو پریرا، عکاس سازمان صلح سبز، نیز کشته شد. این کشتی قرار بود از زلاندنو به سوی جزایر مورورا آتول در اقیانوس آرام که بخشی از قلمرو فرانسه به حساب میآید برود؛ در آن محل قرار بود آزمایشهای هستهای فرانسه انجام شود.
آغاز جنبش جهانی محیط زیست
"بهار خاموش" عنوان کتابی است که در سال ۱۹۶۲ منتشر شد. این کتاب را خانم ریچل کارسون زیستشناس آمریکایی نوشت. کارسون در این کتاب به آلایندههایی پرداخت که حیات کره زمین را به خطر انداختهاند. او از سموم شیمیایی آفتکشی چون حشرهکش "DDT" انتقاد شدید کرد و موفق شد تولید این ماده را ممنوع کند. کتاب "بهار خاموش" آغازگر جنبش زیستمحیطی بود و سبب شد بازنگری اساسی در جایگاه علم در زندگی انسان بوجود آید.
مهمترین پیمانهای جهانی
کنفرانس سازمان ملل متحد در استکهلم در سال ۱۹۷۲ نخستین کنفرانس جهانی در باره محیط زیست بود و نخستین راهکارها را برای سیاست زیستمحیطی در جهان تعیین کرد. در سال ۱۹۹۷ در سومین کنفرانس محیط زیست، پیمان کیوتو به تصویب شرکتکنندگان در کنفرانس رسید. کشورهای صنعتی با امضای پیمان کیوتو متعهد شدند از جمله میزان انتشار گازهای گلخانهای خود را کاهش دهند.
سبزهای آلمان در عرصه محیط زیست
در سوم ماه مارس سال ۱۹۸۳ حزب سبزهای آلمان موفق شد در انتخابات پارلمانی این کشور پیروز شود و به مجلس نمایندگان آلمان "بوندس تاگ" راه یابد. با کوشش مستمر این حزب، پارلمان آلمان در سیام ژوئن سال ۲۰۱۱ با اکثریت بالای نمایندگان پایان استفاده از انرژی اتمی را در این کشور تصویب کرد.
فاجعه بوپال هند
در ماه دسامبر سال ۱۹۸۴ ابری مسموم از نشت گاز سمی صنعتی، بر فراز شهر بوپال هند به حرکت درآمد. این گاز سمی در یک کارخانه شیمیایی حشرهکشسازی آمریکایی به نام یونایتد کارباید تولید میشد. این ابر مسموم پوست، ریه و مخاط ارگانهای بدن اهالی شهر را از فعالیت انداخت. حدود ۳۸۰۰ تا ۲۵هزار نفر کشته و تا نیممیلیون نفر مجروح شدند. هنوز هزاران نفر در اثر این حادثه از مشکلات جسمی گوناگون رنج میبرند.
حادثه اتمی چرنوبیل
حادثه اتمی چرنوبیل در سال ۱۹۸۶ در اتحاد جماهیر شوروی سابق رخ داد. این حادثه شدیدترین حادثه اتمی جهان محسوب میشود. رآکتور شماره ۴ نیروگاه چرنوبیل در اوکراین در ۲۶ ماه آوریل سال ۱۹۸۶ به شدت آسیب دید و میزان زیادی مواد رادیواکتیو آزاد شدند. در پی این حادثه هزاران نفر کشته شدند و صدها هزار نفر نیز آسیب دیدند. حادثه اتمی چرنوبیل سبب شد که جنبش ضدانرژی اتمی در سراسر جهان به شدت توسعه یابد.
فاجعه کشتی نفتکش اکسان والدز
کشتی نفتکش اکسان والدز (Exxon Valdez) به طول ۳۰۰ متر در ماه مارس سال ۱۹۸۹ در آلاسکا به صخرهای برخورد کرد و بیش از ۴۰ میلیون لیتر نفت خام آن به دامن طبیعت راه یافت. این فاجعه زیستمحیطی سبب شد که برنامههای شرکتهای بزرگ نفتی در قطب شمال به کلی تغییر کند.
آغاز تروریسم زیست محیطی
"جبهه آزادیبخش کره زمین" در سال ۱۹۹۸ میلادی تاسیسات پیست اسکی در منطقه ویل آمریکا را منفجر کرد و به آتش کشید. این جبهه دلیل اقدام خود را نابودی مکان زندگی سیاهگوش (وشق)های این منطقه در پی ساخت این تاسیسات معرفی کرد. بااین اقدام تروریسم زیست محیطی در آمریکا آغاز شد. اداره پلیس فدرال آمریکا (افبیآی) "جبهه آزادیبخش کره زمین" را دشمن شماره یک داخلی این کشور معرفی کرده است.
جایزه نوبل صلح برای حفاظت از محیط زیست
در سال ۲۰۰۷ میلادی جایزه نوبل صلح به آلبرت آرنولد گور مشهور به اَل گور، فعال محیط زیست و سیاستمدار آمریکایی به همراه شورای آب و هوای جهانی (IPCC) اهدا شد. اَل گور معاون بیل کلینتون، رئیس جمهوری پیشین آمریکا و از مشهورترین فعالان غیر دولتی در مسائل صلح جهانی و محیط زیست بهخصوص در مبارزه با گرم شدن کره زمین است.
معضل پلاستیک
بطریهای پلاستیکی، کیسههای پلاستیکی و آشغالهای پلاستیکی به معضل بزرگ طبیعی تبدیل شده است. تولیدات پلاستیکی ساحل دریاها را پر کرده و هنوز چارهای برای برطرف کردن این معضل زیستمحیطی پیدا نشده است.