1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

نیروهای اوکراین از دبالتسوه عقب‌نشینی می‌کنند

YK۱۳۹۳ بهمن ۲۹, چهارشنبه

رسانه‌های روسی‌زبان از خروج نیروهای اوکراینی از شهر دبالتسوه خبر می‌دهند؛ خبری که جدایی‌طلبان هم آن را تایید کرده‌اند. پیش از این سازمان ملل متحد و آمریکا خواستار پایان فوری درگیری‌ها در شرق اوکراین شدند.

https://p.dw.com/p/1EdYh
عکس: picture-alliance/dpa/Viktor Koshkin

نیروهای اوکراینی از شهر دبالتسوه عقب نشینی می‌کنند. این خبری است که در رسانه‌های گوناگون به نقل از گروه‌های درگیر به چشم می‌خورد. خبرگزاری رویترز با استناد به رسانه‌های روسی‌زبان از عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از شهر دبالتسفه خبر داده است.

خبرگزاری "ریانووستی" روز چهارشنبه (۱۸ فوریه / ۲۹ بهمن) این خبر را با استناد به گفته‌ی سمنتشنکو، یکی از اعضای پارلمان اوکراین منتشر کرده است. بر پایه‌ی این خبر، نیروهای اوکراینی " به‌طور برنامه‌ریزی‌شده و سازماندهی شده" در حال ترک دبالتسوه هستند.

عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از دبالتسوه را پرتال خبری "دی اِی ان" که به جدایی‌طلبان نزدیک است، با استناد به گفته‌های یکی از سخنگویان جدایی‌طلبان، تایید کرده و از خروج سلاح‌های ارتش اوکراین و صدها سرباز این کشور از شهر خبر می‌دهد.

به گزارش سایت اینترنتی نشریه آلمانی اشپیگل یک خبرنگار نیز عقب‌نشینی این نیروها را از ساعت ۶ صبح امروز (۱۸ فوریه) تایید کرده است. به گزارش این خبرنگار بسیاری از سربازان اوکراینی پیاده در حال ترک شهر دبالتسوه هستند و به آنها همچنان از سوی شورشیان تیراندازی می‌شود.

بر پایه گزارش دیگری که در اینترفاکس منتشر شده است، جدایی‌طلبان طرفدار روسیه هم در نقاطی از مناطق درگیری در شرق اوکراین خروج سلاح‌های سنگین خود از منطقه حائل را آغاز کرده‌اند.

خروج سلاح‌های سنگین از منطقه حائل از سوی دو طرف از روز سه‌شنبه (۱۷ فوریه / ۲۸ بهمن)، یکی از مفاد پیمان‌نامه مینسک بود.

روز پنجشنبه گذشته (۱۲ فوریه) دولت اوکراین و شورشیان در شهر مینسک پس از مذاکرات طولانی موفق به امضای نقشه ی صلحی شدند که از مفاد آن می توان به این نکات اشاره کرد: آتش بس و خروج سلاح های سنگین از منطقه حائل از روز سه‌شنبه (۱۷ فوریه).

اما با وجود قرار آتش بس، شرق اوکراین از روز سه شنبه (۱۷ فوریه) دوباره صحنه درگیری شورشیان طرفدار روسیه و ارتش اوکراین در شهر دبالتسوه بود. جدایی‌طلبان طرفدار روسیه روز گذشته به خبرگزاری آسیوشیتدپرس گفتند که همه شهر در کنترل آنهاست و بیش از ۱۰۰ سرباز اوکراینی را به اسارت گرفته‌اند و بسیاری نیز در درگیری‌ها کشته شده‌اند.

واکنش‌ها به ادامه درگیری‌ها در شرق اوکراین

با بالاگرفتن درگیری‌ها و نقض آتش‌بس در دبالتسوه، شهری در شرق اوکراین، سازمان ملل متحد و آمریکا خواستار پایان درگیری‌ها شدند. شورای امنیت سازمان ملل متحد روز سه شنبه (۱۷ فوریه/ ۲۸ بهمن) طرفهای درگیر را به "توقف سریع درگیریها" فراخواند.

جو بایدن، معاون رئیس جمهور آمریکا نیز روسیه و شورشیان طرفدار این کشور را مسئول نقض آتش بس دانست. پترو پروشنکو، رئیس‌جمهور اوکراین هم به نوبه‌ی خود خواستار "واکنش قطعی" غرب به نقض آتش‌بس شد.

۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل در بیانیه‌ای یکصدا گروه‌های درگیر را به پایبندی به پیمان‌نامه‌ی مینسک فراخواندند و از آنها خواستند که امکان ماموریت نیروهای "سازمان امنیت و همکاری اروپا" را فراهم کند. این شورا نگرانی ویژه خود را نسبت به درگیری‌ها در دبالتسوه ابراز کرده است.

در قطعنامه‌ی جداگانه‌ای که روسیه پیشنهاددهنده‌ی آن بود، گروه‌های درگیر فراخوانده شده‌اند که به "تدابیر" مینسک به ویژه "پایبندی به آتش بس" متعهد بمانند.

از ورود خبرنگاران و همکاران سازمان امنیت و همکاری اروپا به منطقه تاکنون جلوگیری شده است.

"بهای زیادی" که روسیه باید بپردازد

جو بایدن روسیه و جدایی‌طلبان را مسئول شکست آتش‌بس دانسته و به شدت از درگیری‌ها انتقاد کرده است. بایدن در بیانیه‌ای که کاخ سفید در این باره منتشر کرده، آورده است، جدایی‌طلبان «در شهر و اطراف شهر دبالتسفه در هماهنگی با نیروهای روسیه» عمل می‌کنند. بر پایه‌ی این بیانیه، بایدن در تماس تلفنی با پروشنکو تاکید کرده است که اگر روسیه همچنان به نقض معاهده‌ی مینسک ادامه دهد، "بهای زیادی" برای آن خواهد پرداخت.

پروشنکو حمله‌ی شورشیان به دبالتسفه را "حمله‌ای اهانت‌آمیز" به معاهده‌ی مینسک دانسته است. رئیس‌جمهور اوکراین پس از تماس تلفنی با صدراعظم آلمان خواستار "واکنش قطعی به رفتار متجاوزانه شورشیان و روسیه " از سوی همپیمانان غربی خود شد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به طور غیر مستقیم از نیروهای اوکراین خواست تا از منطقه عقب‌نشینی کنند. به گزارش خبرگزاری رویترز، پوتین که سرگرم دیدار از بوداپست است، سه،شنبه شب گفت که درگیری‌های دبالتسوه برای او دور از انتظار نبوده‌اند. اما به گفته‌ی او خشونت‌ها پس از توافق بر سر آتش‌بس به نحو چشمگیری کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه اما پوتین به طور غیرمستقیم خواستار عقب‌نشینی سربازان اوکراینی از منطقه درگیری شد. پوتین گفت: «امیدوارم که مقامات اوکراینی مانع بر زمین گذاردن سلاح‌ها توسط سربازان این کشور نشوند.» پوتین خطاب به اوکراین گفته است که سربازان اوکراینی که سلاح خود را بر زمین می‌گذارند، نباید به نام فرار از خدمت نظام مورد پیگرد قرار گیرند.

اگرچه دبالتسوه شهری کوچک است و پیش از شروع درگیری‌های نظامی تنها ۲۵ هزار نفر جمعیت داشته، اما اهمیت استراتژیک آن بالاست.

این شهر محل تلاقی دو شاهراه است که برای شرق اوکراین از اهمیت فراوان برخوردار هستند. همچنین خط راه آهنی که از روسیه به دونتسک کشیده شده از میان این شهر می‌گذرد. دبالتسوه مسیر حمل و نقل میان دونتسک و لوگانسک است که جدایی‌طلبان شرق اوکراین بر آنها "جمهوری‌های خلق" نام نهاده‌اند.

UN Sicherheitsrat Ukraine
شورای امنیت سازمان ملل متحد روز سه شنبه (۱۷ فوریه/ ۲۸ بهمن) طرفهای درگیر را به "توقف سریع درگیری‌ها" فراخواندعکس: Reuters/Carlo Allegri
Ukraine Soldaten Abzug Symbolbild ukrainische Soldaten
به گزارش سایت اشپیگل بسیاری از سربازان اوکراینی پیاده در حال ترک شهر دبالتسفه هستند و به آنها همچنان از سوی شورشیان تیراندازی می‌شودعکس: picture-alliance/dpa/Jan A. Nicolas
پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه

نمایش مطالب بیشتر