رقص بالرینهای دانمارکی با معلولان جنگ افغانستان
در ماه مه در شهر کپنهاگ دانمارک بالهای متفاوت به نمایش گذاشته شد؛ نمایشی که نقشآفرینان آن شماری از سربازان دانمارکی بودند که دست و پایشان را در جنگ افغانستان از دست دادهاند. این سربازان با هنرمندان حرفهای رقصیدند.
این جشنواره رقص به این منظور برگزار شد که سربازان دانمارکی آسیب دیده و معلول در جنگ افغانستان، دوباره روحیه بگیرند. بر اساس بررسیها، اکثر سربازان خارجی حاضر در افغانستان که زخمی یا معلول شدهاند، به شدت از مشکلات روحی و روانی رنج میبرند.
یکی از اهداف برگزاری این جشنواره این بوده است که به سربازان دانمارکی که در جنگ افغانستان شرکت داشتهاند، نشان داده شود که مردم این کشور آنان را فراموش نخواهند کرد.
هدف دیگر این جشنواره نشاندادن تواناییهای معلولان است. در این جشنواره با رقص باله جنبههای زیبایی به نمایش گذاشته میشوند که هنوز در زندگی معلولان دانمارکی برگشته از جنگ افغانستان وجود دارند.
در این صحنه زنان برقعپوشی دیده میشوند که در اطراف سربازان دانمارکی آداب و رسوم محلی خود را به نمایش میگذارند. دو طرف هرگز با هم ملاقات یا یکدیگر را لمس نمیکنند.
در جریان جنگ افغانستان دستکم ۴۳ سرباز دانمارکی کشته شدند و تا سال ۲۰۱۴ شمار مجروحان این کشور در افغانستان به ۲۱۴ نفر رسید. دو تن از این مجروحان در حال اجرای باله با دو زن هنرمند حرفهای دیده میشوند.
همان دو سرباز در حال ترک صحنه نمایش
پذیرش این واقعیت که بسیاری از سربازان دانمارکی در جنگ افغانستان جان خود را از دست داده یا معلول به خانه بازگشتند، برای مردم این کشور بسیار دشوار بوده است. فشار اجتماعی بر دولت دانمارک باعث تغییر سیاست این کشور در اعزام سرباز به افغانستان شد. دانمارک در اوت سال ۲۰۱۳، یعنی یک سال قبل از زمان تعیینشده، نیروهای خود را از افغانستان خارج کرد. در حال حاضر ۳۰۰ سرباز دانمارکی در افغانستان مستقر هستند.
سربازان حاضر در این نمایش که عموما با تنشهای روانی پس از جنگ درگیرند، به تماشاچیان از "زخمهای پنهان" جنگ گفتند.
صحنه دیگری از رقص زنان برقعپوش؛ زنانی که به صورت نمادین خود را میشویند و تمیز میکنند، بدون اینکه بدانند به زودی یکی از آنان مهاجمی انتحاری میشود.
تیم ماکتیاکیس، مدیر هنری شاخه تجربی "رویال بَلِت"، گروهی که سربازان را همراهی میکرد. او میگوید یکی از اهداف برگزاری این برنامه نشاندادن فرهنگی است که تا پیش از این در جامعه دانمارک ناشناخته بوده است.