آنچه که روحانی در سفر به هرمزگان دید و ندید
حسن روحانی در دومین سفر استانی خود به هرمزگان رفت. پیش از این در برخی رسانهها از ادامه شیوهای که در زمان احمدی نژاد باب شده بود، انتقاد شد. روحانی در این سفر با خواستههای بسیاری روبرو شد.
"تقلید از حرکتهای احمدی نژاد"
اولین سفر استانی حسن روحانی به خوزستان در دوهفته قبل به دلیل آنچه که "تقلید از حرکتهای احمدی نژاد" نامیده شد مورد انتقاد شدید محافل سیاسی و رسانههای ایرانی روبرو شد. انتشار تصاویری از دویدن مردم در پی خودروی حامل روحانی در کنار تعطیل مدارس، ادارات و سایر ارگانها دلیل این انتقادها بود. دومین سفر استانی حسن روحانی به مقصد هرمزگان نیز بدون هیچ تفاوتی با سفر اول برگزار شد.
"به استادیوم بروید"
این شرایط در حالی در دومین سفر استانی روحانی تکرار شد که یک روز قبل از انجام سفر، جاسم جادری استاندار هرمزگان از شهروندان خواسته بود که در خیابانها ازدحام نکنند. به نوشته ایرنا، او گفته بود: «از مردم میخواهم که در استادیوم تختی شهر بندرعباس منتظر حضور رئیسجمهور بمانند و از ازدحام در خیابانها و مسیرهای دیگر بپرهیزند تا مشکل و زحمتی برایشان بوجود نیاید.»
"به رئیس جمهور نامه ننویسید"
۲۲۷ هزار و ۳۴۷ یا ۱۱ گونی نامه، یکی از ره آوردهای سفر روحانی به استان خوزستان بود. رسانهها به نقل از استاندار هرمزگان نوشتهاند که او از مردم خواسته تا از نوشتن نامه به رئیسجمهور خودداری کنند و مسائل و مشکلات را از طریق شماره ۱۱۱ بیان و پیگیری کنند.
خواستهای خوزستانیها
موضوع ۵۵ درصد نامههائی که در سفر روحانی به خوزستان تسلیم او شد، درخواست کمکهای مالی بلاعوض، تامین معاش، جهیزیه و پرداخت بدهی را در بر میگرفت. ۱۷ درصد از آنها درخواست اشتغال بود و تعدادی نیز خواستار ارائه خدمات شهری بودند.
"تجارت نامه نویسی"
براساس گزارشی که در روزنامه اعتماد منتشر شد، تجارت نامه نویسی هم در سفر حسن روحانی به خوزستان به راه افتاد و کسانی بودند که در ازای نوشتن نامه به رئیسجمهور از مردم پول میگرفتند؛ حقالتحریر هر نامه ۵۰۰ تومان بود و برخی نویسندگان هر روز حدود ۱۰۰ نامه مینوشتند.
پلاکاردهای دستنویس
در هرمزگان هم مردم خواستهای گوناگونی را مطرح کردند. برخی نیز مانند این شهروند از نامهنویسی خودداری کردند و پلاکارهایی را بدست گرفتند تا دیگران هم از وضعیتشان باخبر شوند. این شهروند نوشته است"زلزلهزده سال ۸۸ بندرعباس هستم. از رئیسجمهور عزیز درخواست رسیدگی دارم".
"لغو مصوبه الحاق"
یکی از مهم ترین مطالبات مردم در این دست نوشته ها منتفی شدن مصوبه دولتهای پیشین در جداسازی چند روستا و شهرستان پارسیان از هرمزگان و الحاق آنها به فارس برای ایجاد ارتباط این استان و دریا بود.
"چرا تجزیه و چرا الحاق؟"
مردم با دست نوشتههایی با عنوان "چرا تجزیه و چرا الحاق؟" و "مصوبه تجزیه هرمزگان را باطل کنید" از روحانی درخواست لغو این مصوبه را داشتند.
"نه فارس و نه کرمان، جانم فدات هرمزگان"
حتی در استادیوم تختی و هنگام سخنرانی روحانی نیز موضوع مخالفت با "مصوبه دولت" و "تجزیه هرمزگان" حضور خود را به نمایش گذارد.
آلودگی زیستمحیطی
یکی دیگر از مشکلات مردم که احتمالا حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در سفر خود به هرمزگان پلاکارد آن را ندیده است، موضوع آلودگیهای زیست محیطی است.
"یارانه و ماهیگیری"
"یارانه دادن باعث فلج شدن اقتصاد و بخش کشاورزی میشود، بهجای یارانه دادن ماهیگیری یاد مردم دهید". اشاره این شهروند البته به یکی از جملات معروف است که میگوید:« اگر میخواهی كسی را فقط يک روز سير كنی به او ماهی بده، اما اگر میخواهی او را يک عمر سير كنی به او ماهیگيری ياد بده.»
خواسته نسل جوان
"برابری زن و مرد"، خواسته این دختر جوان در سفر استانی حسن روحانی به هرمزگان بود.
"مدارس تعطیل نبودند"
به نوشته رسانهها: «حضور چشمگیر دانش آموزان مقاطع مختلف تحصیلی در مسیر استقبال این شبهه را ایجاد کرده بود که شاید مدارس بندرعباس به دلیل ورود رئیسجمهور تعطیل است، اما یکی از مسئولان رسانهای ریاستجمهوری تاکید داشت که تنها برخی مدارس که در مسیر استقبال قرار دارد دانش آموزان خود را برای خوشامدگویی در مسیر مستقر کرده است.»
"روحانی مچکریم"
پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاستجمهوری، در فیس بوک صفحهای با عنوان "روحانی مچکریم" ایجاد شد. خبرگزاری ایسنا همان زمان نوشت:« در این صفحه جملههایی به طنز منتشر میشود و عبارت مشترک همه آنها این است: "روحانی مچکریم" و در بطن خود، این پیام را دارند که نباید انتظار داشت با آمدن روحانی همه چیز حتی مسائل بیربط به دولت، یکشبه درست شود.»