1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای چهارشنبه هفتم آبان ۱۳۹۹

۱۳۹۹ آبان ۷, چهارشنبه

https://p.dw.com/p/3kWdy
عکس: Christoph Hardt/Geisler-Fotopres/picture-alliance

[۲۳:۵۴]
اعلام منع رفت و آمد در شهر فیلادلفیا پس از بالاگرفتن اعتراضات

در پی به خشونت کشیده شدن اعتراضات در شهر فلادلفیا در ایالات متحده آمریکا در اعتراض به کشته شدن یک مرد سیاهپوست به دست پلیس، مقام‌های محلی قانون منع آمد و شد وضع کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از مقام‌های شهر، حکومت نظامی از ساعت ۹ شب چهارشنبه به وقت محلی تا ساعت ۶ صبح پنج شنبه لازم‌الاجراست.

از دوشنبه شب هزاران نفر در اعتراض به کشته شدن مردی ۲۷ ساله سیاهپوست به نام والتر والاس با گلوله پلیس به خیایان‌های فیلادلفیا ریخته‌اند و میان تظاهرکنندگان و نیرهای پلیس درگیری و خشونت گزارش شده است.

علاوه بر این، مقام‌های محلی مواردی از غارت مغازه‌ها و تشدید خشونت از سوی معترضان را گزارش کرده‌اند.

به گفته پلیس این شهر، ماموران پس از آن به والاس شلیک کرده‌اند که وی چاقو به دست به سمت پلیس حرکت می‌کرده است.

خانواده والاس اما از اختلالات روانی وی صحبت کرده‌اند و از اینکه پلیس به جای شلیک کردن، او را با باتوم برقی متوقف نکرده است، ابراز خشم کرده‌اند.

USA Philadelphia | Tod eines Schwarzen nach Polizeischüssen | Protest
عکس: Jessica Griffin/The Philadelphia Inquirer/AP Photo/picture-alliance


[۲۲:۰۷
]
ابراز نگرانی از تمدید محکومیت زندان زاغری

ریچارد رتکلیف، همسر نازنین زاغری، شهروند ایرانی-بریتانیایی محبوس در ایران، روز دوشنبه هفتم آبان از احتمال بازگشت همسرش به زندان خبر داده و ابراز نگرانی کرده است محکومیت زاغری به زندان ممکن است چهار سال دیگر تمدید شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، به نقل از ریچارد راتکلیف، ماموران امنتی جمهوری اسلامی به زاغری گفته‌اند برای رفتن به زندان ساک خود را جمع کند و با خود به دادگاه بیاورد.

نازنین زاغری-رتکلیف برای حضور در جلسه دادگاهی که دوشنبه هفته آینده برگزارمی‌شود، احضار شده است تا به اتهامات جدید خود پاسخ بدهد، در حالی‌که محکومیت فعلی وی فروردین سال آینده خاتمه می‌یابد.

شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی شهریور ۱۳۹۹ کیفرخواست جدیدی به زاغری ابلاغ کرد. کیفرخواست جدید به معنای اتهام جدید دادگاه انقلاب علیه این شهروند دوتابعیتی ایرانی-بریتانیایی است.

روزنامه گاردین روز چهارم سپتامبر با انتشار گزارشی به نقل از بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا، از تلاش مجدد بریتانیا برای آزادی نازنین زاغری خبر داده بود.

گفته شده است که بن والاس با ارسال نامه‌ای خطاب به وکلای خانواده زاغری-راتکلیف به آن‌ها گفته است که بریتانیا با پذیرش پرداخت بدهی خود به ایران، در راستای تسریع آزادی نازنین زاغری تلاش خواهد کرد.

بدهی بریتانیا به ایران به پیش از انقلاب اسلامی ایران باز می‌گردد. جمهوری اسلامی ایران مدعی است که بریتانیا بابت سفارش تانک‌های چیفتن از سوی حکومت پهلوی، به ایران مبلغ ۴۰۰ میلیون پوند بدهی دارد. بدهی بریتانیا به ایران، یکی از مسائل مناقشه‌برانگیز در مناسبات دو کشور بوده است.


[۲۱:۲۳]
کشف سیصد هزار انسولین قلمی در تهران

UK Richard Ratcliff in Hungerstreik
عکس: Getty Images/D. Kitwood

کیوان ظهیری، فرمانده انتظامی غرب استان تهران، از کشف ۳۰۰ هزار انسولین قلمی در شهر قدس  استان تهران خبرداده است.

 به گزارش تسنیم به نقل از ظهیری، دستور قضایی برای توزیع انسولین‌های مکشوفه در داروخانه‌های استان تهران صادر شده است.

به گفته کیوان ظهیری، انسولین‌های قلمی در بازدید از یکی از انبارهای شهر قدس کشف وضبط شده است.

فرمانده انتظامی غرب تهران افزود: «این انسولین‌ها از کشور فرانسه خریداری و توسط یک شرکت دارویی در انباری واقع در شهر قدس احتکار شده بود.»

در ارتباط با این پرونده تاکنون دو نفر دستگیر شده‌اند و به گفته نیروی انتظامی سرکرده گروهی که به "احتکار انسولین‌ها" دست زده است تحت پیگرد قانونی قرار دارد.

 بیشتر بخوانید:علت کمبود انسولین در ایران: قاچاق یا تحریم‌های آمریکا؟


[۱۹:۲۰]

کرونا در آلمان؛ محدودیت‌های جدید از دوم نوامبر

در جلسه مشورتی صدراعظم آلمان با روسای دولت‌های ایالتی، تصمیمات تازه‌ای برای مدیریت کرونا گرفته شد. از دوم نوامبر تا آخر ماه، کلیه رستوران‌ها، بارها و مراکز پذیرایی تعطیل می‌مانند اما ارسال غذا به خانه‌ها بلامانع خواهد بود. 

مغازه‌های خرده فروشی و فروشگاه‌های بزرگ از تعطیلی مستثنی شده‌اند. مدارس و کودکستان‌ها کماکان و با رعایت اکید جوانب بهداشتی به کار ادامه خواهند داد. کلیه سالن‌های زیبایی و ماساژ باید تعطیل شوند. 

قرار شده در ۱۱ نوامبر، دوباره جلسه‌ای بین مقامات برای بررسی نتایج این تدابیر برگزار شود.

شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آلمان به حدود ۱۵ هزار نفر در روز رسیده است. 

 

 

[۱۸:۴۰]

وزیر بهداشت: بیمارستان‌های کشور در اوج تنگدستی هستند

سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران می‌گوید این وزارت‌خانه برای مقابله با کرونا دو گرفتاری دارد: «جیب خالی و زور کم.»

او کنترل کرونا را اولین اولویت کشور و ایپدمی را "جنگ بیولوژیک" خوانده و افزوده است: «امروز در این جنگ بیولوژیک قبل از آن که سربازها کشته شوند، سردارها جان خود را از دست می‌دهند. در این بحران پزشکان و متخصصان زیادی که جایگزین کردن انها سخت خواهد بود، از بین رفته‌اند.»

نمکی در مراسم گرامی‌داشت "هفته سلامت" خبر داده که درآمدهای اختصاصی بیمارستان‌ها به ۱۰ تا ۱۵درصد رسیده در حالی که هزینه لباس محافظتی برای هر شیفت ۸۰۰هزار تومان است و بیمارستان‌ها برای خرید روزانه خود مانده‌اند.

Corona Infizierte in  „Forghani“ Krankenhaus in Ghom.
عکس: YJC

 

[۱۸:۰]

پنج عضو یک خانواده سردشتی در ‌آب‌های مانش غرق شدند

وبسایت کردی "هه‌نگاو" اعلام کرده که پنج تن از سرنشینان قایق غرق شده در کانال مانش، اعضای یک خانواده سردشتی بوده‌اند. هه‌نگاو می‌نویسد تیم تجسس اجساد والدین ۳۵ ساله و دو فرزند ۹ و ۶ ساله را پیدا کرده اما سومین کودک که ۱۵ ماهه است، هنوز کشف نشده است.

منابع "هه‌نگاو" گفته‌اند که این خانواده اهل روستای "گلینه" از توابع سردشت بوده‌اند.

واژگونی قایق حامل پناهجویان در دو کیلومتری سواحل فرانسه را یک قایق بادبانی مشاهده کرد و به مقامات این کشور خبر داد. گفته شده که ۱۵ سرنشین دیگر قایق نیز ایرانی هستند و به بیمارستان منتقل شده‌اند.

عملیات جست‌وجو برای یافتن اجساد قربانیان احتمالی ادامه دارد.

[۱۷:۳۰]

بویینگ هزاران پرسنل دیگر را اخراج می‌کند

غول هواپیماسازی جهان هزاران پست شغلی دیگر را از فهرست مشاغل خود حذف می‌کند. دیو کالهون، مدیرعامل بویینگ اعلام کرد که شمار کارکنان تا آخر سال ۲۰۲۱ به ۱۳۰هزار نفر تقلیل خواهد یافت. اوایل سال ۲۰۲ این رقم حدود ۱۶۰هزار تن بود.

بویینگ پیش از پاندمی کرونا نیز چند قرارداد هنگفت را به خاطر شکست در پروژه ساخت هواپیمای "مکس ۷۳۷" از دست داد و از تعدیل ۱۰درصدی نیرو خبر داده بود.

سه ماه پیش، بویینگ اعلام کرد که ۱۹هزار پرسنل را جواب کرده و امکان دارد این رقم افزایش یابد. 

Boeing
عکس: WDR


 

[۱۷:۰۰]

ظریف: تبادل زندانی با آمریکا کذب محض است

وزیر امور خارجه ایران، اخبار مبنی بر تبادل "دو جاسوس بازداشتی" با آمریکا را "صد در صد دروغ" خواند و گفت: «ما پیشنهاد مبادله جامع زندانیان طرفین را داده‌ایم.»

وبسایت "خانه ملت" به نقل از محمدجواد ظریف نوشت: «ما در کشورهای مختلف به دستور آمریکا زندانی داریم و در خود آمریکا هم زندانی داریم، افرادی را نیز در ایالات متحده آمریکا داریم که حتی مدت محکومیت غیرقانونی آنها هم تمام شده اما آمریکایی‌ها مانع برگشت‌شان به ایران شدند.»
او افزوده که تهران بر مبادله زندانیان دو طرف در همه جای جهان تاکید دارد اما "معامله دو جاسوس با آمریکا کذب محض است."

به نظر می‌رسد منظور ظریف، سیامک و باقر نمازی، پدر و پسر ایرانی – آمریکایی باشد که به اتهام "جاسوسی" و "همکاری با دولت متخاصم آمریکا" به ۱۰ سال زندان محکوم شده‌اند. 

برخی رسانه‌ها در روزهای گذشته از تبادل دو زندانی متهم به "جاسوسی" در ایران خبر داده بودند. 

Iran | Außenminister Mohammed Dschawad Sarif
عکس: Russian Foreign Ministry Press Office/dpa/picture-alliance

 

[۱۶:۰۰]

محسن رضایی: سفرای فرانسه از کشورهای اسلامی اخراج شوند

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از حسن روحانی خواسته است که با سران کشورهای اسلامی تماس بگیرد و از آنها بخواهد در اقدامی مشترک، سفرای فرانسه را از کشورهایشان اخراج کنند. 

خبرگزاری ایسنا به نقل از رضایی نوشت: «جرأت مکرون در اهانت به پیامبراعظم از ارتباط برخی کشورهای عربی با اسرائیل به دست امده است و نزدیکی بحرین وامارات متحده به رژیم ‌جعلی اسرائیل نشانه ضعف در جهان اسلام و کمرنگ شدن اتحاد اسلامی تلقی شده است و در این فضا رییس جمهور فرانسه موقعیت رامناسبِ اهانت به رسول خدا دیده است.»

محسن رضایی گفته که دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی باید علیه "اهانت به پیامبر" واکنش فعال‌تری داشته باشد.

Mohsen Rezaie
عکس: Daynews

 

[۱۵:۲۵]

بسیج دانشگاه تهران: اسم خیابان نوفل لوشاتو عوض شود

بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در نامه‌ای به شورای شهر، خواستار تغییر اسم خیابان نوفل‌لوشاتو شده است. 

این درخواست، در واکنش به دفاع امانوئل مکرون از آزادی بیان و انتشار کاریکاتور پیامبر اسلام طرح شده است.

بسیح دانشجویی دانشگاه تهران پیشنهاد کرده که اسم خیابان، به "نبی‌اکرم" یا "خاتم الانبیا" تغییر کند. 

خیابان نوفل‌لوشاتو، قبل از انقلاب خیابان فرانسه نام داشت و به دلیل اقامت روح‌الله خمینی در دهکده نوفل‌لوشاتو، این نام را گرفت. سفارت فرانسه در تهران در همین خیابان قرار دارد.

Französische Botschaft in Teheran
سفارت فرانسه در خیابان نوفل‌لوشاتوی تهران – عکس از آرشیوعکس: isna.ir


 

[۱۵:۲۰]

زنگ خطر تعطیلی رستوران‌ها در آلمان

اتحادیه عمده‌فروشان داخلی و خارجی در آلمان (BGA) بحث تعطیلی اماکن پذیرایی به منظور پیشگیری از شیوع بیشتر کرونا را "کاملا نامناسب" خوانده و از آن انتقاد کرده است. آنتون بورنر، رییس این اتحادیه هشدار داده که تعطیلی یکی دو هفته‌ای رستوران‌ها و مهمان‌سراها می‌تواند "ناقوس مرگ" اصناف میانه حال باشد. 

بورنر افزوده که اماکن پذیرایی عمومی در ماه‌های گذشته، الگوی موفقی در رعایت مقررات بهداشتی ارائه داده‌اند. او یادآوری کرده که کانون اصلی شیوع ویروس، تماس‌ها و ارتباطات شخصی در خانه‌ها و حریم خصوصی است.

در همین زمینه، کارل لاوترباخ، کارشناس بهداشت حزب سوسیال دمکرات در پارلمان سراسری، پیشنهاد کنترل هرچه بیشتر تماس‌ها و رفت‌وآمدها در محیط‌های شخصی را ارائه کرده و گفته است: «ما در وضعیت اضطرار ملی به سر می‌بریم که ممکن است از بهار هم بدتر شود.» 

BdT Deutsch-niederländisches Fischrestaurant umgeht Corona-Regeln
عکس: Guido Kirchner/dpa/picture alliance


 

[۱۴:۴۰]

کرونا در ایران؛ مرگ ۴۱۵ نفر در ۲۴ ساعت 

بالاترین آمار رسمی مرگ و میر کرونا در ایران روز چهارشنبه اعلام شد. سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۶هزار و ۸۲۶ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در شبانه‌روز گذشته و فوت ۴۱۵ نفر در همین مدت خبر داد.

به این ترتیب، آمار رسمی جان‌باختگان کرونا در ایران به ۳۳ هزار و ۷۱۴ نفر رسید.

سیماسادات لاری گفت ۵۰۱۲ نفر در وضعیت شدید بیماری قرار دارند و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

به جز استان‌های سیستان و بلوچستان، فارس، گلستان و هرمزگان، سایر استان‌های ایران در شرایط قرمز و خطیر قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت گفت چهار استان یادشده در وضعیت نارنجی و زرد هستند. 

Iran | Coronakrise in Teheran
عکس: picture-alliance/Xinhua News Agency/A. Halabisaz


 

[۱۴:۲۰]

"بیش از نیمی از فوتی‌های روزانه کرونا به تهران مربوط است"

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران، آمار مرگ و میر کرونا در ایران را بیشتر از سایر نقاط جهان خواند و نسبت به جدی گرفته نشدن اپیدمی هشدار داد.

رضا کرمی محمدی در یک نشست آنلاین با دبیران ستادهای مدیریت بحران مناطق پایتخت گفت: «در حال حاضر بیش از نیمی از تعداد فوتی‌های روزانه کرونا به تهران مربوط است.»

او با مقایسه جان‌باختگان کرونا و جنگ هشت ساله با عراق عنوان کرد: «در حالی طی نزدیک به هشت ماه ۳۳هزار نفر از هموطنان‌مان را به دلیل ابتلا به کرونا از دست داده‌ایم که در جریان جنگ تحمیلی سالانه حدود ۳۰هزار نفر از رزمندگان و هموطنان ما به شهادت می‌رسیدند.»

یک عضو شورای شهر تهران نیز اخیرا گفته است که آمار مرگ ناشی از کرونا در تهران، به نسبت اردیبهشت ۲۰ برابر شده است.

Iran | Coronavirus | Straßenszenen in Teheran
عکس: Fatemeh Bahrami/AA/picture-alliance

 

[۱۴:۰۰]

بهاروند: ابهامی در مجازات خاطیان سرنگونی هواپیمای اوکراینی وجود ندارد

معاون حقوقی وزارت خارجه ایران می‌گوید که در آخرین دور مذاکرات با هیات اوکراینی، "مسائل جزیی‌تر" مورد بحث قرار گرفته است. او افزود که در موضوع مجازات خطاکاران در پرونده سرنگونی هواپیمای اوکراینی ابهامی وجود ندارد. 

محسن بهاروند عنوان کرد که ایران آماده تسریع مذاکرات و جمع‌بندی نتایج است و افزود که سایر طرف‌های درگیر، غیر از کانادا، آمادگی مشابهی دارند. معاون حقوقی وزارت خارجه گفت کمیته حقوقی مایل بود برای پرداخت خسارت نیز با هیات اوکراینی وارد مذاکره شود: «اما طرف اوکراینی فعلا آمادگی نداشت و فکر می‌کنم طرف کانادایی هم ظاهرا تمایلی ندارد که فعلا وارد مذاکره درباره جان‌باختگان شود. هرچند خیلی از اینها اتباع خود ما هستند و ما می‌توانیم خودمان در این مورد تصمیم بگیریم.»

هیات اوکراینی اعلام کرده که اولویت اصلی در مذاکرات، شفاف شدن واقعیات، دلایل بسته نشدن حریم هوایی، معرفی آمران و عاملان شلیک موشک است، آنگاه پس از آن می‌توان در باره خسارت صحبت کرد.

پرواز ۷۵۲ تهران به کی‌یف، سحرگاه چهارشنبه ۱۸ دی، دقایقی پس از اوج‌گیری، از سوی پدافند سپاه پاسداران مورد شلیک دو موشک قرار گرفت. تمامی ۱۷۶ سرنشین هواپیما کشته شدند. جمهوری اسلامی پس از سه روز کتمان، به واقعیت اذعان کرد.

بازماندگان قربانیان این فاجعه خواستار محاکمه آمران و عاملان سرنگونی هواپیما هستند. 

Iran Absturzstelle von Flug PS752
عکس: Reuters

 

[۱۲:۲۰]

روحانی: ما در شرایط  جنگ هستیم

حسن روحانی در جلسه هیات دولت از رهبر جمهوری اسلامی به خاطر "تفقد به رئیس جمهور و دولت" تشکر کرد و خواستار همیاری دوقوه دیگر و نیروهای مسلح با دولت شد. روحانی گفت: «از مجلس تقاضا می‌کنیم که ما را یاری کند، کمک به ما این است که ۶۷لایحه‌ای را که داده‌ایم بررسی و تصویب کنند.»

روحانی با اذعان به سختی‌ها و مشکلات مردم گفت: «ما در شرایط جنگ هستیم اما تحریم‌های آمریکا در نفس‌های آخر است.» 

او هم‌چنین از غرب، اروپا و فرانسه خواست از دخالت در امور داخلی مسلمان‌‌ها دست بردارند و گفت: «بی‌احترامی به یک پیامبر هنر نیست بلکه تشویق به خشونت و امری ضد اخلاق است.»

Iran Hassan Rohani, Staatspräsident mit Mundschutz
عکس: Irna


[۱۲:۲۰]

کرونا در آلمان؛ حدود ۱۵هزار ابتلا در یک روز

انستیتو ویروس‌شناسی روبرت کخ از ثبت ۱۴هزار و ۹۶۴ ابتلای جدید به کرونا در آلمان، ظرف ۲۴ ساعت گذشته خبر داد. در همین مدت ۲۷ نفر در پی ابتلا به کووید ۱۹ جان باخته‌اند. به این ترتیب آمار درگذشتگان به ۱۰هزار و ۹۸ نفر و مجموع افراد مبتلا به ۴۴۹هزار و ۲۷ نفر رسید.

صدراعظم آلمان دو روز قبل نسبت به روزهای "بسیار سخت" هشدار داد. خانم مرکل قرار است در جلسه مشترکی با روسای دولت‌های ایالتی، درباره مدیریت اپیدمی و محدودیت‌های احتمالی تازه تصمیم‌گیری کند.

Deutschland | Köln | Coronavirus
عکس: Christoph Hardt/Geisler-Fotopres/picture-alliance


 

[۱۲:۲۰]

رییس جمهور آفریقای جنوبی به قرنطینه رفت

دفتر سیریل رامافوسا، رییس جمهور آفریقای جنوبی از قرنطینه اختیاری او به دلیل تماس با فردی مبتلا به کووید ۱۹ خبر داد. آفریقای جنوبی یکی از بیشترین موارد بیماری را در قاره سیاه دارد. تاکنون ۷۱۶هزار و ۷۴۰ نفر در این کشور به کرونا مبتلا شده و ۱۹هزار نفر درگذشته‌اند. 
 

[۱۰:۱۵]
قالیباف به کرونا مبتلا شد 

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ایران، روز چهارشنبه هفتم آبان (۲۸ اکتبر) از مثبت بودن تست کرونای خود خبر داد. به گفته قالیباف در پی ابتلای یکی از کارمندان دفترش به کرونا، آزمایش او نیز مثبت شده است و به همین دلیل در قرنطینه قرار خواهد گرفت. 

در هفته‌های گذشته کشمکش میان حسن روحانی و محمدباقر قالیباف بر سر شیوه مواجهه با ویروس کرونا بالا گرفت. رئیس‌جمهوری ایران یک جلسه سران را به علت حضور قالیباف در بیمارستان مخصوص بیماران کرونا و "بی‌اعتنایی به پروتکل‌های بهداشتی" لغو کرد. 

مشاوران رئيس‌مجلس در مقابل حسن روحانی را به مخفی شدن از بیم ویروس کرونا متهم کردند. 

Iran - Videokonferenz Beraterversammlung
عکس: Iranian Supreme Leader's Office/dpa/picture-alliance

 

[۰۹:۳۰] 
سرخط مهمترین خبرهای صبح چهارشنبه هفتم آبان 

- آمار قربانیان کووید-۱۹ در ایالات متحده آمریکا روز سه‌شنبه افزایش قابل توجهی داشت و به عدد یک هزار ۳۹ نفر در یک روز رسید. در همین زمان موارد جدید ابتلا در این کشور نیز بیش از ۷۵ هزار نفر گزارش شد. 

- شمار کسانی که به صورت پستی یا حضوری تا روز سه‌شنبه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا رای داده‌اند به بیش از ۷۰ میلیون نفر رسید. این تعداد برابر با نصف کل رای‌دهندگان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ این کشور است. 

- در پی نگرانی از اعمال محدودیت‌های جدی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا در پی گسترش دوباره شیوع کرونا، ارزش یورو در برابر دلار کاهش یافت. در چند روز گذشته در اروپا موارد مرگ ناشی از بیماری کووید-۱۹  بیش از ۴۰ درصد افزایش داشته است.