1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای شنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۹

۱۳۹۹ شهریور ۲۹, شنبه

https://p.dw.com/p/3ii3p
عکس: picture-alliance/dpa/A. Taherkenareh

[۲۱:۵۳]
گزارش‌های ضد و نقیض از دفع حمله طالبان با ده‌ها کشته و زخمی

یک هفته پس از آغاز مذاکرات صلح میان دولت افغانستان و گروه طالبان، وزارت دفاع این کشور از دفع حمله نیروهای طالبان توسط بمباران هوایی با ۳۰ کشته و ۸ زخمی در روز شنبه خبر داد.

وزارت دفاع افغانستان همچنین از کشته شدن دو فرمانده طالبان در جریان این حمله که در منطقه خان‌آباد قندوز صورت گرفت، خبر داده است. 

نیروی طالبان اما خبر کشته شدن اعضای خود را تکذیب و اعلام کرد که در بمباران هوایی ۲۳ غیرنظامی کشته شده‌اند. 

وزارت دفاع افغانستان گفته که ادعای آسیب رسیدن به غیرنظامیان را تحقیق و بررسی می‌کند.

عبدالستار میرزاکوال، والی قندوز به خبرنگاران گفته است :«ابتدا هواپیماهای ارتش یک قرارگاه طالبان را در ولسوالی خان‌آباد قندوز بمباران کردند. وقتی حمله دوم انجام شد، افراد غیرنظامی برای بیرون آوردن اجساد افراد گروه طالبان در محل تجمع کرده بودند.»

او افزود: «در حمله دوم به غیرنظامیان نیز آسیب رسیده است. تلفات بیشتر از آنچه است که اعلام شده».

Afghanistan | Luftangriff
عکس: Getty Images/AFP/W. Kohsar

 

[۲۰:۲۶]
نسرین ستوده به بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان طالقانی منتقل شد

رضا خندان، همسر نسرین ستوده روز شنبه ۲۹ شهریور (۱۹ سپتامبر) در توییتی خبر از انتقال او به بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان طالقانی تهران خبر داد.

او در این توییت نوشته است :«نسرین که پیش از ظهر امروز به خاطر مشکل قلبی تنگی نفس، فشار خون بسیار پایین و ضعف عمومی شدید به اورژانس بیمارستان طالقانی منتقل شده بود، ساعاتی قبل به دلیل شرایط وخیمی که داشت به بخش سی سی یو همان بیمارستان منتقل شد.»

نسرین ستوده از چهل روز پیش در اعتراض به شرایط غیرمنصفانه و غیرعادلانه زندانیان در ایام گسترش ویروس کرونا، در زندان اوین اعتصاب غذا کرده و خواستار آزادی زندانیان سیاسی یا دست‌کم مرخصی آنها در اوضاع بحرانی شیوع کرونا در کشور است.

خانم ستوده هم‌چنین در اعتراض به بدرفتاری ماموران زندان با خانواده‌اش، ملاقات با همسر و فرزندانش را نیز قطع کرده است.

 

[۱۹:۳۰]
ایران ۲۰ میلیون دوز واکسن کرونا از هند می‌خرد

وزیر بهداشت ایران از پیش‌خرید ۲۰ میلیون دوز واکسن کرونا از یک شرکت هندی که "صاحب آن یک ایرانی زرتشتی است" خبر داد.

به گزارش مهر، سعید نمکی در جلسه ستاد ملی کرونا گفت: «این شرکت هندی که ۱۰۰ میلیون دوز واکسن به آمریکا پیش‌فروش کرده است، اجازه گرفته تا ۲۰ درصد محصول خودش را به سایر کشورها بفروشد.»

به گفته او، شرکت هندی وعده داده که ایران واکسن را با قیمت "ارزان‌تر و معقول‌تر" دریافت کند.

Symbolbild Impfung
عکس: picture-alliance/dpa/R. Guenther

 

[۱۹:۲۰]
"بازداشت صدها تن" از معترضان تظاهرات بلاروس

خبرگزاری فرانسه از بازداشت صدها تن در تظاهرات اعتراضی در مینسک‌، پایتخت بلاروس خبر داده است.

پیش‌تر رویترز از حضور صدها نفر در این تظاهرات در خیابان‌های مرکزی مینسک خبر داد و اعلام کرد که آن‌ها خواستار برکناری الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهور این کشور شده‌اند.

اکثریت راهپیمایان را زنان تشکیل می‌دهند. شاهدان عینی می‌گویند، درگیری وقتی شروع شد که پلیس راه عبور تظاهرکنندگان را بست.

از انتخابات ریاست جمهوری بلاروس در ۹ اوت تا کنون اعتراضات به نتایج انتخابات ادامه دارد. معترضان پیروزی لوکاشنکو را نپذیرفته و آن را ناشی از تقلب می‌دانند.

Belarus Frauen-Demo in Minsk
عکس: Mikhail Voskresenskiy/Sputnik/dpa/picture-alliance

 

[۱۹:۰۰]
مجوز پروازهای تهران ـ استانبول صادر شد

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی از صدور مجوز برای پروازهای تهران ـ استانبول از اول مهرماه (۲۲ سپتامبر) توسط شرکت‌های هواپیمایی ایرانی خبر داد.

به گزارش ایمنا، مقصود اسعدی سامانی گفت: «در حال حاضر این پرواز از اول مهر توسط ماهان انجام می‌شود، اما شرکت‌های هواپیمایی دیگر هم می‌توانند با ارائه تقاضا نسبت به برقراری مجدد پرواز تهران- استانبول اقدام کنند.»

به گفته او، به همراه داشتن جواب آزمایش منفی کرونا از آزمایشگاه مورد تأیید وزارت بهداشت ایران که تاریخ آن حداکثر ۷۲ ساعت قبل از پرواز باشد ضروری است.

افزایش روزهای پرواز نیز در تاریخ‌های بعدی اعلام خواهد شد.

Iran Passagiere warten am Flughafen Imam Khomeini
عکس: FARS

 

[۱۸:۳۰]
فاطمه هاشمی: برادرم به مرخصی کرونایی آمده است

فاطمه هاشمی، فرزند رئيس‌جمهور سابق ایران به خبر منتشره در مورد آزادی برادرش در رسانه‌ها واکنش نشان داد و گفت، او "به مرخصی کرونایی آمده است".

همچنین محمود علیزاده طباطبایی، وکیل خانواده هاشمی رفسنجانی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به خبر آزادی موکلش گفت: «هیچ اطلاعی درباره آزادی موکلم ندارم.»

پیش‌تر برخی از رسانه‌های ایران از قول علیزاده طباطبایی از پایان محکومیت مهدی هاشمی و آزادی او از زندان اوین خبر داده بودند.

مهدی هاشمی رفسنجانی در ۲۱ خرداد ۱۳۹۴ به اتهام "اختلاس، ارتشاء و مباحث امنیتی" به ۱۰ سال زندان محکوم شد.
مهدی کشت‌دار، مدیرعامل خبرگزاری قوه قضائیه نیز در توییتی نوشت: «خبر آزادی مهدی هاشمی صحت ندارد.»

 

[۱۷:۵۰]
"سهیل عربی از زندان تهران به محلی نامعلوم منتقل شد"

خبرگزاری هرانا از بی‌خبری از وضعیت سهیل عربی، زندانی عقیدتی بعد از "انتقال او از زندان تهران بزرگ به محلی نامعلوم" خبر داد. ظاهرا او "به بهانه انتقال به بهداری از بند خارج و به مکان نامعلومی منتقل شده است."

هرانا به نقل از یک منبع مطلع نوشت، سهیل عربی پنج‌شنبه ۲۷ شهریور به دفتر علی چهارمحالی، رئیس زندان فراخوانده و در آن‌جا بازجویی شد.

این منبع از بی‌خبری خانواده از وضعیت این زندانی و هراس از "پرونده‌سازی جدید" خبر داد.

مهدی محمودیان، روزنامه‌نگار نیز با اشاره به انتشار گزارش‌های سهیل عربی از وضعیت این زندان در رسانه‌ها این خبر را تأیید کرد.

 

[۱۷:۳۰]
مهدی هاشمی از زندان اوین آزاد شد

محمود علیزاده طباطبایی، وکیل خانواده اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس‌جمهور سابق ایران از آزادی مهدی هاشمی، پسر او از زندان اوین خبر داد.

به گزارش رسانه‌های ایران، علیزاده طباطبایی گفته است که محکومیت مهدی هاشمی پایان یافته و از زندان اوین آزاد شده است.

مهدی هاشمی رفسنجانی در ۲۱ خرداد ۱۳۹۴ به اتهام "اختلاس، ارتشاء و مباحث امنیتی" به ۱۰ سال زندان محکوم و در ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ برای اجرای حکم روانه زندان اوین شد.

Iran Mehdi Haschemi
عکس: picture-alliance/AP Photo/V. Salemi

 

[۱۶:۳۰]
وکیل روح‌الامینی: دفاعیات سعید مرتضوی در دادگاه رد شد

وکیل خانواده محسن روح‌الامینی، از معترضان جان‌باخته در بازداشت‌گاه کهریزک در سال ۸۸ اعلام کرد، دفاعیه سعید مرتضوی، دادستان وقت در پرونده "بازداشتگاه غیرقانونی کهریزک" در شعبه هشت دادگاه کیفری یک استان تهران رد شد.

به گزارش تسنیم، میرمجید طاهری گفت: «طبق اعلام دادگاه، دفاعیه سعید مرتضوی در دادگاه اعاده دادرسی پرونده موسوم به پرونده بازداشتگاه غیرقانونی کهریزک از سوی قضات شعبه هشت دادگاه کیفری یک استان تهران با نظر اکثریت قضات رد شده که ظرف ۲۰ روز پس از ابلاغ قابل فرجام‌خواهی در دیوان عالی کشور است.»

علاوه بر پدر و مادر روح‌الامینی خانواده‌های جوادی‌فر و کامرانی، از دیگر معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ و جان‌باخته در بازداشت‌گاه کهریزک شاکیان این پرونده هستند.

Iran - Saeed Mortazavi
عکس: etemadonline

 

[۱۶:۲۰]
بازداشت دو عضو دیگر شورای شهر بوشهر به اتهام تخلفات مالی 

دادستان بوشهر از دستگیری سومین و چهارمین عضو شورای شهر بوشهر به اتهام تخلفات مالی خبر داد.

به گزارش فارس، علی حسن‌پور گفت: «سومین و چهارمین عضو شورای شهر بوشهر و یکی از پیمانکاران شهرداری بوشهر نیز امروز تحت تعقیب کیفری قرار گرفته و حسب دستور قضایی بازداشت و جهت انجام تحقیقات تکمیلی در اختیار اداره اطلاعات استان قرار گرفتند.»

پیش از این ۱۳ نفر از کارکنان شهرداری به همراه دو نفر از اعضای شورای شهر بوشهر به اتهام تخلفات مالی دستگیر شده بودند.

Iran Justiz
عکس: Mehr

 

[۱۶:۰۰]

یک جزیره جدید در کنار کیش احداث می‌شود

مدیرعامل منطقه آزاد کیش از احداث یک جزیره جدید در کنار جزیره کیش در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

به گزارش رسانه‌های ایران، غلامحسین مظفری در گفت‌وگویی ویدئویی گفت: «برای احداث بندر و بهره‎برداری از اسکله باید کف بندرگاه کیش لایروبی شود. از محل این لایروبی یک جزیره جدید ایجاد می‎کنیم.»

به گفته او، این اولین بار است که چنین اقدامی در ایران صورت می‌گیرد و فاصله این جزیره جدید از کیش کوتاه خواهد بود. 

Kolbeh Hoor, eine Landspitze (Kap) auf dem Kish Insel im Süden vom IranUmweltverschmutzung im Persischer Golf
عکس: Tasnim

 

[۱۵:۰۰]
کرونا در ایران: ۲۸۴۵ ابتلا و ۱۶۶ فوتی جدید

وزارت بهداشت ایران از شناسایی قطعی دوهزار و ۸۴۵ ابتلای جدید به ویروس کرونا در شبانه‌روز گذشته و مرگ ۱۶۶ نفر دیگر خبر داد.

شمار کل مبتلایان به کرونا در ایران به ۴۱۹هزار و ۴۳ و فوتی‌ها به ۲۴هزار و ۱۱۸ نفر رسیده است.

تا کنون ۳۵۷هزار و ۶۳۲ نفر از بیماران بهبود یافته و بیش از سه میلیون و ۷۱۹هزار تست تشخیصی انجام شده است.

استان‌های تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارند.

استان‌های آذربایجان غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و خوزستان نیز در وضعیت هشدار به‌سر می‌برند.

Iran Corona-Pandemie | Markt
عکس: Getty Images/AFPA. Kenare

 

[۱۴:۵۰]
مدیرعامل سابق ایرنا خواستار پیگرد قضایی عوامل اعدام افکاری شد

عبدالله ناصری، مدیرعامل سابق ایرنا در نامه‌ای به ابراهیم رئيسی، رئیس قوه قضائیه اعدام نوید افکاری را "از جنس اعدام‌های مرداد ۱۳۶۷ و مشابه قتل‌های زنجیره‌ای" خواند.

در این نامه که از جمله در سایت "کلمه" منتشر شده با اشاره به بازتاب جهانی اعدام افکاری، کشتی‌گیر ایرانی از رئيسی خواسته شده "به عنوان مجری این ظلم با صدور بیانیه، صادقانه و رسما از خانواده نوید و ملت ایران عذرخواهی" کند و "شخصا تعقیب شفاف قضایی آمران و عاملان آن را بر عهده" بگیرد.

در این نامه به "زوایای دروغ و مبهم پرونده" اشاره شده و آمده است: «قصاص تعجیلی او که من اعدامش می‌خوانم که جنابعالی از دست‌اندرکاران‌اش بودید دوباره پس از ۳۲ سال نقطه عطف کردار حقوقی حکومت ایران شد.»

در پایان ابراز امیدواری شده که تصمیم به تعقیب قضایی عوامل این اعدام مانعی برای "قصاص تعجیلی همکاران رسمی و غیر رسمی" رئيسی باشد.

Navid Afkari wurde im Irak zum Tode verurteilt
عکس: farsnews

 

[۱۴:۴۰]
"بی‌خبری" از شاهد شکنجه نوید افکاری در دادگاه

مهدی محمودیان، فعال سیاسی و روزنامه‌نگار در توییتی اعلام کرد، خانواده شاهین ناصری، کسی که درباره شکنجه نوید افکاری حین بازجویی در دادگاه شهادت داده حدود ۱۰ روز است از او خبری ندارد.

در این توییت آمده است: «گویا او را تحویل همان نهادی داده‌اند که او علیه مأمورین آن شهادت داده است.»

نوید افکاری، از معترضان اعتراضات مرداد ۹۷ به اتهام قتل یکی از کارمندان حراست اداره آب و فاضلاب شیراز اعدام شد. او این اتهام را رد کرده و گفته بود، اعترافاتش زیر شکنجه گرفته شده است.

 

[۱۴:۰۰]
کرونا در آلمان: حدود ۲۳۰۰ ابتلا و شش فوتی جدید

به گفته مؤسسه روبرت کخ آلمان، در ۲۴ ساعت گذشته دوهزار و ۲۹۷ ابتلای جدید به ویروس کرونا در این کشور شناسایی شده و شش نفر جان خود را از دست داده‌اند.

شمار کل مبتلایان به کرونا در ‌آلمان به ۲۷۰هزار و ۷۰ نفر رسیده و ۹هزار و ۳۸۴ نفر تا کنون جان خود را بر اثر بیماری "کووید ۱۹" از دست  داده‌اند.

Deutschland Köln | Kommunalwahlen in Nordrhein-Westfalen
عکس: picture-alliance/dpa/M. Becker

 

[۱۳:۳۰]
آفریقای جنوبی: شواهد کافی برای توطئه ایران در کشتن سفیر آمریکا وجود ندارد

ماوا اسکات، سخنگوی آژانس امنیت کشور آفریقای جنوبی اعلام کرد، شواهد کافی در اثبات توطئه ایران برای کشتن لانا مارکس، سفیر آمریکا در پرتوریا وجود ندارد.

نشریه آمریکایی "پولیتیکو" با استناد به اظهارات مقام‌هایی که نامشان برده نشد چند روز پیش گزارش داده بود که ایران در صدد کشتن سفیر آمریکا در آفریقای جنوبی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر است. 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این نشریه نوشته بود که چنین اقدامی در انتقام کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران توسط آمریکا طراحی شده است.

وزارت خارجه ایران دوشنبه این اتهام را "بی‌پایه و ‌اساس" خواند و آن را رد کرد. 

Kombibild | Flagge USA und  Iran

 

[۱۲:۵۰]
سلحشوری: شهروندان بیش از حاکمیت آمادگی یک رئيس‌جمهور زن را دارند

پروانه سلحشوری، رئيس فراکسیون زنان مجلس دهم در مورد انتخاب زنان برای مقام ریاست جمهوری ایران گفت، شهروندان "بیش از حاکمیت آمادگی دارند به یک زن برای ریاست جمهوری رأی بدهند."

او در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد با اشاره به رد صلاحیت زنان در شورای نگهبان گفت: «این که در اظهارات‌شان مطرح می‌کنند که زنان می‌توانند نام‌نویسی کنند اما از طرفی در شورای نگهبان آن‌ها را رد صلاحیت می کنند، نشان می‌دهد تفسیر همان است که بود و کاری از پیش نرفته و تغییری هم حاصل نشده است.»

سلحشوری ادامه داد، این که عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان حضور زنان را به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری بلامانع اعلام کند با اینکه پس از مرحله نام‌نویسی، به واقع یک کاندیدای زن را تأیید صلاحیت کنند، متفاوت است."

Parvaneh Salahshouri,  iranische Parlamentsabgeordnete
عکس: baharnews

 

[۱۲:۴۰]
"پیک سوم کرونا در ایران"؛ روزی ۶۰ فوتی در تهران

زهرا صدراعظم نوری، عضو شورای شهر تهران با تأکید بر این که روزانه بیش از ۶۰ نفر در تهران بر اثر ابتلا به ویروس  کرونا جان خود را از دست می‌دهند از ورود به پیک سوم بر پایه آمارهای وزارت بهداشت خبر داد.

به گزارش فارس، او گفت، لغو طرح ترافیک در کاهش مبتلایان اثری نداشته و تعداد مبتلایان به کرونا و فوتی‌های ناشی از بیماری "کووید ۱۹" دوباره افزایش یافته است.

او "تعطیلات اخیر و افزایش سفرها" را از عمده دلایل ورود به پیک سوم خواند و افزود، رعایت توصیه‌های بهداشتی از سوی مردم کم‌تر از ماه‌های قبل شده است.

Iran Coronavirus
عکس: picture-alliance/NurPhoto/M. Nikoubazl

 

[۱۲:۱۵]
رضا خندان: حال نسرین ستوده وخیم‌تر شده است

همسر نسرین ستوده، وکیل زندانی، از وخامت حال او و اعزام به بیمارستان طالقانی خبر داد.

رضا خندان در توییتی نوشت، دلیل اعزام خانم ستوده به بیمارستان "مشکل قلبی" است.

نسرین ستوده در اعتراض به عدم رسیدگی به وضعیت زندانیان در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده است.

 

[۱۰:۳۸]  
مخالفت بایدن با انتخاب جانشین گینزبرگ پیش از انتخابات  

جو بایدن، نامزد حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا می‌گویند رئیس‌جمهوری آینده این کشور باید جانشین روث بیدر گینزبرگ در دیوان عالی را انتخاب کند.  

به گفته او مردم در ماه نوامبر به رئیس‌جمهوری آمریکا رای خواهند داد و برنده انتخابات باید نامزد دیوان عالی را معرفی کند.  

خانم گینزبرگ که یک قاضی لیبرال محسوب می‌شد در سن ۸۷ سالگی به علت بیماری درگذشت. دموکرات‌ها در چند سال اخیر نگران از دست دادن این قاضی بودند.  

در همین حال میچ مکانل، رهبر جمهوری‌خواه سنای آمریکا گفت که این مجلس آمادگی دارد نامزد احتمالی دونالد ترامپ برای دیوان عالی را مورد بررسی قرار دهد. تصمیمی که قطعا با مقاومت دموکرات‌ها روبرو خواهد شد.  

در حال حاضر پنج عضو از نه عضو دیوان عالی آمریکا را جمهوری‌خواهان و محافظه‌کاران تشکیل می‌دهند. انتخابات ماه نوامبر آمریکا به جز تعیین رئيس‌جمهوری، ترکیب کنگره و سنای آمریکا را نیز مشخص خواهد کرد.

بخوانید:گینزبرگ، قاضی لیبرال دیوان عالی آمریکا درگذشت

USA Ruth Bader Ginsburg
عکس: picture-alliance/dpa/AP/P. Semansky

[۱۰:۰۰]  
استیضاح رئیس‌جمهور پرو ناکام ماند  

پارلمان پرو به استیضاح مارتین ویسکارا رئیس جمهوری رای مثبت نداد. تنها ۳۲ نماینده با برکناری او موافقت کردند. ۷۸ نماینده رای مخالف و ۱۵ نماینده دیگر رای ممتنع دادند.  

پارلمان پرو که ۱۳۰نماینده دارد برای برکناری رئیس‌جمهور به ۸۷ رای موافق نیاز داشت.  

نمایندگان مخالف روز جمعه گذشته (۱۱ سپتامبر) به آغاز فرایندی برای برکناری مارتین ویسکارا رئیس جمهور رأی مثبت داده بودند. او به دست داشتن در فساد و "ناتوانی اخلاقی" متهم  شده بود.  

بخوانید: پارلمان پرو رئیس جمهور را برکنار می‌کند

 

[۰۹:۳۵] 

سرخط مهم‌ترین خبرهای صبح شنبه ۲۹ شهریور 

- روث گینزبرگ، قاضی لیبرال دیوان عالی آمریکا به دلیل سرطان پانکراس در سن ۷۸ سالگی درگذشت. مرگ او فرصتی تاریخی به دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا می‌دهد تا تعداد محافظه‌کار قضات دیوان عالی را به شش نفر افزایش دهد. این دیوان از نه قاضی تشکیل شده است. 

- فعالیت شبکه‌های اجتماعی پر طرفدار وی‌چت و تیک‌تاک تا دو روز دیگر در آمریکا ممنوع خواهد بود. دولت آمریکا مدعی است که این دو نرم‌افزار چینی امنیت اطلاعات کاربران آمریکایی را به مخاطره انداخته‌اند. صاحبان این نرم‌افزار‌ها در پی توافق با دولت آمریکا برای ادامه فعالیت در این کشور هستند. 

- تیم فوتبال پرسپولیس ایران با پیروزی یک بر صفر مقابل التعاون عربستان با هفت امتیاز در صدر گروه سوم رقابت‌های جام باشگاه‌های آسیا قرار گرفت. التعاون و الدحیل امارات با شش امتیاز در رتبه‌های دوم و سوم هستند.