1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای جمعه ۲۸ شهریور ۱۳۹۹

۱۳۹۹ شهریور ۲۸, جمعه

https://p.dw.com/p/3ieie
عکس: Imago Images/Xinhua/

[۲۳:۱۰]
یادبود نوید افکاری در هفتمین روز اعدام وی

جمعی از کنش‌گران مدنی روز جمعه ۲۸ شهریور در هفتمین روز پس از اعدام نوید افکاری با روشن‌کردن شمع در پارک لاله تهران یاد او را گرامی داشتند.

شرکت کنندگان با دردست داشتن تصاویری از این کشتی‌گیر جوان نسبت به شکنجه، اعتراف اجباری و سپس اعدام او اعتراض کردند.

جمع زیادی از مردم و دوستان نوید افکاری همچنین روز پنج‌شبه ۲۷ شهریور در مراسم هفتم او بر سر مزارش گرد آمدند تا به اعدام او اعتراض و با خانواده‌اش ابراز همدری کنند. آنها در این تجمع با شعار و سرود یاد نوید را گرامی داشتند.

نوید افکاری بامداد شنبه ۲۲ شهریور، با سرعتی غیرمعمول و بدون اطلاع قبلی اعضای خانواده اعدام و شامگاه همان‌روز پیکرش "تحت تدابیر شدید امنیتی" به خاک سپرده شد.

او و دو برادرش وحید و حبیب و جوان دیگری به نام سعید دشتکی به اتهام "مشارکت فعال" در حرکت‌های اعتراضی مرداد ماه ۱۳۹۷ در شیراز محاکمه و محکوم شده بودند.

[۲۱:۲۸]
حمله سایبری به بیمارستانی در دوسلدورف مرگ یک بیمار را رقم زد

در پی حمله سایبری به سیستم‌های کامپیوتری بیمارستانی در شهر دوسلدورف، مرکز ایالت نوردراین-وستفالن آلمان، این مرکز درمانی شامگاه پنج‌شنبه ۲۷ شهریور از پذیرش یک بیمار اورژانسی بازماند.

به گزارش کادر درمانی بیمارستان، این بیمار توسط تیم اورژانس به صورت اضطراری به بیمارستانی در شهر ووپرتال انتقال پیدا کرد که در نهایت جان خود را از دست داد.

تحقیقات پلیس و دادستانی به منظور بررسی احتمال "قتل به علت سهل‌انگاری" در مورد این حادثه شروع شده است.

پلیس آلمان همچنین در مورد ارتباط بین هک شدن سرورهای بیمارستان و مرگ بیمار تحقیق خواهد کرد.

به گزارش دادگستری ایالت نوردراین وستفالن یکی از ۳۰ سرور این بیمارستان در دوسلدورف یک یادداشت با محتوای باج‌خواهی دریافت کرده است ولی هکرها در آن مبلغی را مشخص نکرده‌اند.

در حملات سایبری با هدف باج‌خواهی، هکرها در مقابل بازگشایی سیستم‌های کامپیوتری مبالغ هنگفتی در قالب ارزهای دیجیتال تقاضا می‌کنند.

Deutschland Uniklinik Düsseldorf | Coronavirus
عکس: Reuters/W. Rattay

 

[۱۹:۴۰]
گرانی خودرو؛ رواج بازار خودروهای اجاره‌ای  

مدیر یکی از شرکت‌هایی که برای عروسی و مراسم، خودرو اجاره می‌دهند، اعلام کرده که مراجعه مردم برای کرایه روزانه ماشین برای انجام امورعادی بالا رفته است. 

همشهری آنلاین با انتشار این خبر می‌نویسد: «وقتی قیمت خودرو بالاتر از درآمدهاست و مردم از خرید خودروی صفر ناتوان می‌شوند، بدیهی است که بازار خودروهای اجاره‌ای و دربستی شکل می‌گیرد.»

این وبسایت با بررسی فهرست شرکت‌های اجاره ماشین در تهران می‌نویسد، قیمت اجاره BMW 730 مدل سال ۲۰۱۷، روزی ۴ میلیون تومان و اجاره بنز S500 سال ۲۰۱۳ روزی سه میلیون و ۲۰۰هزار تومان است. کمترین قیمت به هیوندا سوناتا تولید سال ۲۰۱۴ تعلق دارد که روزی ۵۵۰هزار تومان قیمت‌گذاری شده است.

طبعا اجاره کردن خودرو با قیمت‌های یاد شده، به یک اقلیت خاص تعلق دارد وگرنه خانوارهای کم‌درآمد و کم برخوردار، مجبورند به همان پراید فرسوده خود قناعت کنند.

BG Iran KW 29 | Auto Messe
عکس: IRNA

 

[۱۹:۱۲]

قم در وضعیت "سیاه" قرار دارد

در حالی که مسئولان وزارت بهداشت، استان قم را در شمار مناطق قرمز ایران معرفی می‌کنند، رئیس دانشکده علوم پزشکی قم می‌گوید وضعیت سیاه است. شرایط قرمز با استاندارد بستری بودن سه نفر در صد هزار نفر تعریف می‌شود اما این نرخ در استان قم، ۱۲ نفر به ازای صدهزار نفر است.

خبرگزاری ایسنا می‌نویسد با وجود این وضعیت، هم‌چنان گروه‌هایی از مردم بدون ماسک در اماکن عمومی حاضر می‌شوند و در اکثر مراکز عمومی شهر قم نیز مواد ضدعفونی و بهداشتی وجود ندارد.

Iran | Coronavirus: Alltag in Ghom
عکس: picture-alliance/AA/Stringer

 

[۱۹:۰۸]

سازمان ملل: کرونا باعث فقر و گرسنگی ۷۰۰میلیون نفر شده است 

دبیرکل سازمان ملل در نشست این نهاد به مناسبت بررسی سند توسعه پایدار هشدار داد که بحران کرونا، مبارزه با گرسنگی و فقر را به عقب رانده است. آنتونیو گوترش گفت آسیب‌های ناشی از پاندمی، اهداف تعیین شده تا سال ۲۰۳۰ را تحت شعاع قرار داده و بحران اقتصادی موجود، ۵۰۰ میلیون نفر را به ورطه فقر کشانده است.

او اضافه کرد که برای اولین مرتبه از سال ۱۹۹۰، نرخ فقر در سراسر جهان در حال پیش‌روی است.

طبق آمار سازمان ملل، هم اینک بیش از ۷۰۰ میلیون نفر از مردم دنیا در فقر شدید به سر می‌برند. این آمار شامل کسانی است که درآمد روزانه‌شان کمتر از  دو دلار است. از بین بردن فقر، اولین هدف سند توسعه پایدار سازمان ملل است که در سال ۲۰۱۵ تصویب شد. هدف دوم، مقابله با گرسنگی است اما هم اینک ۶۹۰ میلیون نفر از جمعیت جهان گرسنه‌اند که ۶۰ میلیون نفر از پنج سال قبل بیشتر است. 

سازمان ملل هم‌چنین هشدار داده که تعطیلی مدارس باعث شده که چشم‌انداز آموزشی میلیون‌ها کودک به ویژه در نقاط محروم و کشورهای فقیر، نامشخص باشد. 

UN-Generalsekretär Antonio Guterres
عکس: Imago Images/Xinhua/


 

[۱۸:۳۵]

ماموران از عبور زائران اربعین در مرز شلمچه جلوگیری کردند 

با وجود مسدود بودن مرزها و ممنوعیت ورود زائران ایرانی به عراق، رسانه‌ها از تلاش پاره‌ای افراد برای عبور از مرز شلمچه خبر می‌دهند. فرماندار ویژه خرمشهر از مردم خواسته به سوی این مرز حرکت نکنند. خبرگزاری فارس می‌نویسد، گروه‌هایی که به مناسبت اربعین در این مسیر بودند، با ممانعت نیروهای انتظامی روبرو شده‌اند.

معاون امنیتی انتظامی استانداری خوزستان گفته است: «حدود ۲۵۰ نفر با مقاومت و تندروی، تجمع کرده بودند و قصد رفتن به سمت مرز شلمچه را داشتند که توجیه و اقناع شدند.»

راهپیمایی سالانه و میلیونی اربعین که با تشریفات و تبلیغات فراوان انجام می‌گرفت، در سال جاری به دلیل همه‌گیری کرونا ملغی شده است. این راهپیمایی، اهمیت سیاسی و نمادین زیادی در رقابت‌های جمهوری اسلامی با عربستان سعودی دارد.

حسن روحانی پیش‌تر گفته است: »عزاداران حسینی می‌توانند طبق پروتکل‌های اعلام شده در ماه محرم و صفر به برگزاری اربعین بپردازند.»

Iranische Pilger im Irak
عکس از آرشیو. راهپیمایی اربعین در سال ۹۸عکس: IRNA


 

[۱۸:۱۵]

لاوروف: روسیه آماده کمک به شروع گفت‌وگو بین ایران و آمریکاست

وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک، از آمادگی کشورش برای میانجی‌گری بین تهران و واشنگتن خبر داده و گفته است: «دولت آمریکا در سال‌های اخیر در تلاش اهریمن‌سازی از ایران بوده است.»

او افزود: «ایران به عنوان اصلی‌ترین مشکل منطقه و سایر مناطق جهان و عامل دخالت در امور داخلی کشورها معرفی می‌شود و آمریکایی‌ها می‌کوشند مسیر گفت‌وگوها در باره اوضاع خاورمیانه و شمال آفریقا را به جهتی ضد ایرانی سوق دهند.»

او این رویکرد را "فاقد چشم‌انداز و راهی منتهی به بن‌بست" خواند. لاورف از جمله گفت: «مشکلات و مسائل تنها با توافق بین همه طرفین راه‌حلی پایدار و مطمئن می‌یابند اما منطق کنونی سیاست آمریکا این است که همه چیز باید به مجازات و بازداشتن ایران بیانجامد. چنین راهی به بن‌بست می‌رسد.»

Russland Sergei Lawrow
عکس: picture-alliance/dpa/M. Aleshkovsky


 

[۱۶:۱۵]

ایتالیا تماشای مسابقات ورزشی تا سقف ۱۰۰۰ نفر را مجاز کرد

دولت ایتالیا در تصمیمی غافلگیرکننده، اجازه حضور تماشاچیان در استادیوم‌ها را صادر کرد. وزیر ورزش این کشور گفت، به شرط رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله فیزیکی، تا ۱۰۰۰ نفر می‌توانند شاهد رقابت‌های ورزشی باشند. دیدار نیمه‌نهایی و فینال تورنمنت تنیس در رم،  نخستین دیدار‌هایی خواهند بود که شامل چنین مجوزی می‌شوند.

پیش از این، دولت ایتالیا هرگونه تصمیم‌گیری برای بازگرداندن استادیوم‌ها به وضعیت عادی را منتفی دانسته بود. روشن نیست که تصمیم اخیر، شامل رقابت‌های قهرمانی فوتبال این کشور نیز می‌شود یا خیر.

Italien Seria A Geisterspiel Coronavirus Parma-Spal,
استادیوم خالی تاردینی در شهر پارما - مارس ۲۰۲۰عکس: picture-alliance/Zuma/P. Cruciatti

 

[۱۵:۵۵]

سازمان ملل: تست کرونای۱۵۰ پناهجوی اردوگاه موریا مثبت است

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، از قرنطینه شدن ۱۵۰ تن از پناهجویان مستقر در جزیره لسبوس یونان خبر داد و علت امر را مثبت بودن تست کرونای آنها عنوان کرد. سخنگوی این کمیساریا گفت این عده در کمپ ‌تازه احداث شده به سر می‌برند. 

پس از آتش‌ سوزی در کمپ موریا، حدود ۵۰۰۰ پناهجو در اردوگاه جدیدی اسکان یافته‌اند که گنجایش ۸۰۰۰ نفر را دارد. این در حالی است که دستکم ۱۳هزار نفر بعد از این حریق، سرپناهی ندارند و در حاشیه خیابان‌ها می‌خوابند.

سازمان ملل نسبت به شرایط زیستی غیربهداشتی این آوارگان هشدار داده است.

Griechenland Lesbos | Luftaufnahme neues Migranten-Lager Kara Tepe
عکس هوایی از محل جدید اسکان پناهجویان در جزیره لسبوسعکس: Panagiotis Balaskas/Xinhua/imago images

 

 

[۱۵:۳۰]

کرونا در ایران؛ ۱۴۴ مورد مرگ در یک شبانه روز 

سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۳۰۴۹ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در شبانه روز گذشته و درگذشت ۱۴۴ نفر در این مدت خبر داد. 
سیما لاری اعلام کرد که ۳۸۶۹ نفر از مبتلایان در وضعیت شدید بیماری قرار دارند و تعداد کل جان‌باختگان به ۲۳هزار و ۹۵۲ نفر رسیده است.
او افزود که ۱۳ استان کشور در وضعیت قرمز و ۱۵ استان دیگر در وضعیت هشدار قرار دارند. این در حالی است که ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، کل کشور را در وضعیت قرمز توصیف کرده و گفته است: «دیگر رنگ بندی کرونایی معنایی ندارد. نارنجی و زرد نداریم. کل کشور در وضعیت قرمز قرار دارد.»

حریرچی هشدار داده که در صورت بی‌توجهی به ممنوعیت تجمع و پروتکل‌های بهداشتی، آمار کشته‌های کرونا به ۴۵هزار نفر خواهد رسید.

 

Iran Coronavirus
عکس: picture-alliance/NurPhoto/M. Nikoubazl

 

[۱۵:۱۰]

طوفان توییتری برای آزادی شارمین میمندی‌نژاد 

کاربران شبکه‌های اجتماعی، سه ماه پس از بازداشت موسس "جمعیت امام‌علی"، کارزاری توییتری با هشتگ "صدای شارمین باشیم" در فراخوان به آزادی این فعال اجتماعی به راه انداختند.

 ژیلا بنی‌یعقوب، روزنامه‌نگار و نویسنده توییت کرد: »شارمین میمندی‌نژاد سال‌ها به خاطر رفع  فقر و تبعیض درباره همه اقشار جامعه فریاد زده و تلاش کرده است. نه کودکان کار را فراموش کرد نه دختران آسیب دیده از ازدواج زودرس، نه نوجوانان محکوم به اعدام و نه مهاجران افغانستانی و... ما هم او را فراموش  نکنیم.»

زهرا رحیمی، همسر آقای میمندی‌نژاد می‌گوید، او در زمان بازداشت با پای خودش رفت اما اکنون درخواست واکر کرده است.

موسس "جمعیت امداد دانشجویی مردمی امام علی" اول تیر سال جاری به همراه دو عضو دیگر این تشکل بازداشت شد. آن دو چندی بعد آزاد شدند، اما میمندی‌نژاد به صورتی بلاتکلیف هم‌چنان در زندان است. زهرا رحیمی، همسر آقای میمندی‌نژاد نیز که مدیرعامل این جمعیت است، ۱۶ شهریور به مدت دو روز بازداشت شد. 

جمعیت یادشده، تشکلی غیردولتی و خیریه است که از سال ۱۳۷۸ آغاز به کار کرده است. روابط عمومی این جمعیت می‌گوید دستگیری اعضایش با شکایت "قرارگاه ثارالله" سپاه پاسداران صورت گرفته است. 


 

[۱۵:۰۰]

بامداد جمعه رخ داد؛ دو انفجار متوالی در شرق تهران

شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی، از شنیده شدن صدای دو انفجار پی در پی در شرق تهران در نیمه شب جمعه خبر می‌دهند. رسانه‌های داخلی از جمله خبرآنلاین نوشته‌اند که پلیس و آتش‌نشانی پاسخ مشخصی به علت این صدا نداده‌اند.

کاربران توییتر از جمله گفته‌اند که صدای انفجارها را که مشابه ترکیدن بود، ساعت یک نیمه شب شنیده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان، از زیرمجموعه‌های معاونت سیاسی صدا و سیما می‌نویسد: «در حال پیگیری ادعای کاربران هستیم تا مشخص شود اصل ماجرا چه بوده است.»
 

[۱۴:۲۵]

درج نام مادر در شناسنامه شهروندان افغانستان الزامی شد

رئیس جمهور افغانستان با صدور یک فرمان، درج نام مادر در شناسنامه شهروندان این کشور را الزامی کرد. 

تا کنون، در کنار نام صاحب شناسنامه، اسم پدر و پدربزرگ نوشته می‌شد. صدیق صدیقی، سخنگوی اشرف غنی در توییتر نوشت: «بر بنیاد این فرمان، نام مادر به گونه رسمی در شناسنامه (تذکره هویت)، در کنار سایر مشخصات فردی درج می‌گردد.» 

فرمان اشرف غنی، محصول سال‌ها تلاش فعالان زن و کنشگران مدنی در شبکه‌های اجتماعی است. از سال گذشته کمپینی در افغانستان با هشتگ #نامم_کجاست به راه افتاد که هدف آن مبارزه با حذف و نادیده‌گرفتن نام و هویت زنان در جامعه و قانون است.

[۱۴:۰۰]

تکذیب واگذاری مهدهای کودک به آموزش و پرورش

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی ایران می‌گوید مهدها هنوز به وزارت آموزش و پرورش واگذار نشده‌اند و این موضوع به زودی در مجلس و دولت تعیین تکلیف می‌شود. حبیب‌الله مسعودی فرید، هم‌زمان از آمادگی بهزیستی برای تعیین تکلیف مهد‌های کودک خبر داد و افزود: «باید صفر تا صد مهدها به یک سازمان و دستگاه سپرده شود. این روش خوبی نیست که یک سازمان مجوز برای مهدها صادر کند و دستگاه دیگر محتوا.»

وظیفه صدور مجوز و نظارت بر مهدها بر عهده بهزیستی است. محسن حاجی‌میرزایی، وزیر آموزش و پرورش ایران به تازگی گفته بود که بهزیستی "آماده واگذاری کامل" مسئولیت مهدها به این وزارتخانه است.

آیت‌الله خامنه‌ای دو هفته قبل گفته بود گزارش‌های نگران‌کننده‌ای از بعضی مهدها دریافت کرده و خواسته بود که "بگومگوها بین دستگاه‌های مختلف دولتی" برطرف شوند. 

Verankerung von Kinderrechten im Grundgesetz
عکس: picture-alliance/C. Charisius


 

[۱۳:۱۰]

ترامپ برای عاملان نقض تحریم تسلیحاتی ایران فرمان صادر می‌کند

رویترز به نقل از منابع آگاه، از قصد ترامپ برای صدور یک فرمان تازه برای مجازات ناقضان تحریم تسلیحاتی ایران خبر می‌دهد. 

این خبرگزاری با اتکا به گفته‌های چهار فرد مطلع می‌نویسد، دستورالعمل ترامپ در روزهای آینده صادر می‌شود و هر کس را که با ایران وارد معامله شود، در معرض تهدید تحریم قرار می‌دهد. 

مقامات دولت آمریکا و نمایندگان ایران در سازمان ملل هنوز در قبال خبر رویترز موضع نگرفته‌اند.

یک ماه قبل، طرح آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت رد شد. علیرغم خروج آمریکا از برجام، این کشور مکانیسم ماشه را فعال و اعلام کرده که تمام تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران از ۲۰ سپتامبر دوباره برقرار خواهند شد.

Trump Coronavirus Press Conference
عکس: picture-alliance/CNP/A. Drago

 

[۱۲:۴۰]

"هر ۷ دقیقه یک نفر در ایران دمانس می‌گیرد"

مدیرعامل انجمن آلزایمر ایران می‌گوید بر اساس آمار جهانی، تخمین زده می‌شود که بیش از ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزار نفر مبتلا به دمانس در این کشور زندگی می‌کنند.

معصومه صالحی اعلام کرده که هر یک سال تشخیص زودهنگام، موجب می‌شود که مشکلات ناشی از آلزایمر پنج سال به تعویق بیفتد و فرد زندگی باکیفیت‌تری را تجربه کند.

او داشتن سواد خواندن و نوشتن را از عوامل موثر در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر دانسته و توصیه کرده که سالمندان کم شنوا، حتما از سمعک استفاده کنند تا دچار انزوا نشوند. 

خانم صالحی افزوده که عدم تحرک، آلودگی هوا، قند خون بالا و عدم ارتباط‌های اجتماعی، عوامل موثر در بروز الزایمر هستند. او از خانواده‌ها خواسته که سالمندان  و مشکلات آنها را جدی بگیرند.

۵۰ میلیون نفر در جهان با دمانس (زوال عقل و حافظه) زندگی می‌کنند و در سال ۲۰۵۰ این آمار به ۱۳۲ میلیون نفر خواهد رسید.

Demenz Alzheimer Symbolbild
عکس: picture-alliance/dpa

 

[۱۲:۱۰]

خانواده‌ها محل سقوط هواپیمای اوکراینی را گلباران کردند

عصر پنجشنبه ۲۷ شهریور، گروهی از خانواده‌های مسافران پرواز تهران کی‌یف که با شلیک پدافند سپاه پاسداران سرنگون شد، با تجمع در محل سقوط و گلباران این مکان، یاد قربانیان را گرامی داشتند. در این مراسم شعار "مرگ بر دیکتاتور" نیز سر داده شد. 

حامد اسماعیلیون، دندانپزشک و نویسنده که همسر و دخترش را در این فاجعه از دست داده، در فیسبوک خود نوشت: «شاهد شهر، زمین فوتبالی که هواپیما در کنارش سقوط کرد. امروز خانواده‌های ایران این مکان را گلباران کردند به یاد ۱+۱۷۶ مسافر و خدمه یک هواپیما که به دست جنایتکاران به قتل رسیدند.»

یکی از ۱۷۶ سرنشین هواپیما هفت ماهه باردار بود. 

 

[۱۰:۰۰]
رضایت ۷۲ درصدی آلمانی‌ها از عملکرد دولت در مقابله با کرونا

یک نظرخواهی که توسط خبرگزاری فرانسه منتشر شده نشان می‌دهد ۷۲ درصد از شهروندان آلمانی از عملکرد دولت این کشور در مقابله با شیوع ویروس کرونا رضایت دارند.

این آمار برای دولت هلند رقم ۷۰ درصد را نشان می‌دهد. با وجود شمار بالای قربانیان در ایتالیا میزان رضایت شهروندان این کشور ۵۳ درصد است.

بر اساس این نظرسنجی ۵۹ درصد از سوال‌شوندگان در فرانسه و لهستان از عملکرد دولت خود در مقابله با ویروس کرونا راضی نیستند. این رقم در بریتانیا ۶۰ درصد است.

بر پایه نتایج منتشر شده کمترین میزان رضایت از عملکرد دولت به ایالات متحده آمریکا اختصاص دارد. ۶۴ درصد از آمریکایی‌ها از نحوه مقابله دولت دونالد رامپ با کرونا راضی نیستند.

این نظرخواهی بین ۱۹ ژوئن تا هشتم ژوئیه انجام گرفته و از هر کشور دو هزار نفر مورد پرسش قرار گرفته‌اند.

 

[۰۹:۳۵]
سرخط مهم‌ترین خبرهای صبح جمعه ۲۸ شهریور

- جو بایدن، نامزد حزب دموکرات آمریکا به بریتانیا هشدار داد که باید به توافق صلح ۱۹۹۸با ایرلندشمالی احترام بگذارد تا پس از خرج کامل این کشور از اتحادیه اروپا، به یک توافقنامه تجاری جداگانه با آمریکا دست یابد.

- مقام‌های کاخ سفید می‌گویند دونالد ترامپ رئيس‌جمهور آمریکا مخالف کنترل بخش عمده سهام شبکه اجتماعی تیک‌تاک توسط شرکت چینی بایت‌دنس است. آمریکا می‌گوید به دلیل نگرانی‌های امنیتی این شرکت چینی را برای فروش تیک‌تاک تحت فشار قرار داده است.

- یک قاضی دادگاه در نیویورک دادستان‌های پرونده علی صدر هاشمی‌نژاد را به علت مخفی نگه‌داشتن برخی مدارک که بی‌گناهی او را اثبات می‌کرد، مورد انتقاد قرار داد. اتهام‌های آقای هاشمی‌نژاد که متهم به نقض تحریم‌های آمریکا بود در أواسط خرداد ماه پس گرفته شد.