1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای پنجشنبه هشتم خرداد ۱۳۹۹

۱۳۹۹ خرداد ۸, پنجشنبه

https://p.dw.com/p/3crzu
Josep Borrell Fontelles
عکس: Imago Images

[۲۳:۵۱]
اتحادیه اروپا: با عدم تمدید معافیت‌های هسته‌ای کنترل ایران سخت‌تر می‌شود

اتحادیه اروپا عدم تمدید معافیت‌های هسته‌ای برای کشورهای باقی‌مانده در برجام را برای همکاری با ایران محکوم کرد.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز پنج‌شنبه بر اهمیت ادامه برجام تاکید کرد و گفت، حفظ این قرارداد برای حصول اطمینان از اینکه فعالیت‌های هسته‌ای ایران در چارچوب این تفاهم‌نامه خواهد ماند، مهم است.

بورل هشدار داد که اقدام آمریکا مبنی بر لغو این معافیت‌ها، بازرسی فعالیت‌های اتمی جمهوری اسلامی ایران را دشوارتر می‌کند.

کاخ سفید روز چهارشنبه اعلام کرد، معافیت شرکت‌های بین‌المللی از تحریم‌ها برای همکاری با برخی پروژه‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی، دیگر تمدید نمی‌شود.

 

 

[۲۲:۵۶]
قطر: سازمان همکاری‌های خلیج‌فارس را ترک نمی‌کنیم

قطر گما‌نه‌زنی‌ها درباره ترک سازمان همکاری‌های خلیج فارس را رد کرد. در آستانه سومین سال منزوی کردن قطر توسط عربستان سعودی و کشورهای حوزه خلیج فارس،  لولوا الخاطر، سخنگوی وزارت خارجه قطر، به خبرگزاری فرانسه گفت: «گزارش‌ها در خصوص ترک سازمان همکاری‌های خلیج فارس از سوی قطر نادرست و بی‌مبنا هستند.»

الخاطر ادامه داد: «همچنان که به سومین سال محاصره غیرقانونی قطر توسط عربستان سعودی، امارات متحده عربی و بحرین نزدیک می‌شویم، تعجبی ندارد که اعضا، ماهیت این سازمان را زیر سوال ببرند.»

Katar Lolwah Al-Khater, Sprecherin Außenministerium
لولوا رشید الخاطر، سخنگوی وزارت خارجه قطرعکس: Getty Images/AFP

 

[۲۲:۲۲]
روسیه عدم تمدید معافیت‌های هسته‌ای ایران را محکوم کرد

ولادیمیر جباروف، معاون اول کمیته بین‌الملل شورای فدراسیون روسیه، تصمیم آمریکا در خصوص عدم تمدید معافیت همکاری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای با ایران را محکوم کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از اینترفاکس، جباروف امروز پنج‌شنبه گفت، تنها نتیجه این اقدام واشنگتن این خواهد بود که تهران را مجبور کند "به سمت تولید سلاح هسته‌ای پیش برود".

این سناتور روس افزود: «آمریکا به آنها فشار می‌آورد و آخر سر ایران را تحریک می‌کند تا بمب اتمی بسازد.»

مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، دیروز چهارشنبه اعلام کرد، معافیت شرکت‌های بین‌المللی از تحریم‌ها برای همکاری با برخی پروژه‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی دیگر تمدید نمی‌شود.

بر پایه این معافیت‌ها، شرکت‌های پنج کشور باقیمانده در توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی (روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان) مجاز بودند در چند پروژه مشخص هسته‌ای با ایران همکاری کنند.

Iran Reaktor Arak, bei Teheran
عکس: picture-alliance/abaca/SalamPix

 

[۲۰:۴۵]
اتحادیه اروپا انبار ذخیره دارویی تاسیس می‌کند

کمیسیون اتحادیه اروپا امروز پنج‌شنبه اعلام کرد که قصد دارد انباری دائمی برای ذخیره داروها و امکانات پزشکی ضروری ایجاد نماید.

به گزارش رویترز به نقل از کمیسیون اروپا، این اقدام به منظور رفع نیازهای این اتحادیه است که در عرصه درمان و مراقبت‌های بهداشتی در عرض سالیان به وجود آمده بودند و در میانه بحران کرونا وخیم‌تر شده‌اند.

این انبار قرار است با بودجه‌ای به ارزش ۹ میلیارد و چهار میلیون یورو و از محل بودجه جدید درمانی این اتحادیه ایجاد شود. این طرح در جلسه روز چهارشنبه کمیسیون اروپا برای تصویب به پارلمان اروپا تسلیم شده است.

بیشتر بخوانید: توافق سران اتحادیه اروپا بر سر بسته مالی۵۴۰ میلیارد یورویی


[۱۹:۳۰]
یونیسف: قتل رومینا ویران‌کننده است

صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) امروز پنجشنبه در واکنش به قتل ناموسی رومینا اشرفی در شمال ایران در بیانیه‌ای اعلام کرد: «از مرگ غم‌انگیز رومینا اشرفی دختر چهارده ساله ایرانی به دست پدرش به شدت متاثر شدیم.»

در این بیانیه آمده است: «در حالی که این روزها، خانواده‌ها در سرتاسر دنیا در خانه می‌مانند تا از کرونا در امان باشند، این که یک کودک جانش را در چنین اقدام خشونت‌آمیز بیرحمانه‌ای از دست بدهد، ویران‌کننده است.»

یونیسف با بیان اینکه "هیچ چیز خشونت علیه کودکان را توجیه نمی‌کند"، حمایت خود از دولت ایران را "برای پایان دادن به همه اشکال خشونت علیه کودکان در کشور" ابراز کرد.

UNICEF Symbolbild Zelt in Faisabad Afghanistan
عکس: Getty Images/P. Bronstein

 

[۱۹:۰۰]
واکنش نماینده ایران در سازمان ملل به لغو معافیت‌های هسته‌ای ایران

مجید تخت روانچی، نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد، امروز پنجشنبه هشتم خرداد در توییتر در واکنش به لغو معافیت‌های هسته‌ای ایران از سوی آمریکا نوشت: «دو سال پیش، دونالد ترامپ به مشارکت در برجام پایان داد. حال پمپئو با نقض بیشتر برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ آخرین ضربه را وارد و جریمه‌ای را برای پایبندی به مفاد هسته‌ای قطعنامه ۲۲۳۱ اعمال کرد. این ادعا که ایالات متحده هنوز در برجام شرکت دارد نه تنها مضحک بلکه غلط است.»

مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، دیروز چهارشنبه اعلام کرد، معافیت شرکت‌های بین‌المللی از تحریم‌ها برای همکاری با برخی پروژه‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی دیگر تمدید نمی‌شود. بر پایه این معافیت‌ها شرکت‌های پنج کشور باقیمانده در توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی (روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان) مجاز بودند در چند پروژه مشخص هسته‌ای با ایران همکاری کنند.

 

[۱۸:۵۰]
"به جز یک تیم همه می‌خواهند لیگ تعطیل شود"

فرهاد حمیداوی، مالک باشگاه فوتبال شهرخودرو، امروز پنجشنبه با تکرار مخالفت خود برای برگزاری لیگ برتر فوتبال ایران، گفت: «تنها تیمی که در حال حاضر مخالف برگزاری لیگ نیست پرسپولیس است.»

مالک باشگاه شهرخودرو در گفتگو با ایلنا در واکنش به اینکه گفته می‌شود یک سری از باشگاه‌ها حریف پرسپولیس نیستند و به همین دلیل کرونا را بهانه‌ای برای لغو رقابت‌های لیگ برتر می‌کنند، گفت: «راستش زمانی که کرونا نبود ما پرسپولیس را در مشهد بردیم. بحث ما هیچ ربطی به بهانه‌گیری ندارد. کرونا خطرناک است ما هم فقط به دنبال حفظ سلامت بازیکنان‌مان هستیم.»

به گفته حمیداوی، تست گرفتن از بازیکنان هم راهکار موثری نیست، چرا که "از بازیکن یک تیم تست کرونا می‌گیرند تا بگویند این بازیکن امروز کرونا نداشته است. آیا این گارانتی است که بازیکن فردا هم کرونا نداشته باشد؟ مشخصا نه."

حمیداوی با تاکید بر اینکه "فقط به فکر سلامتی بازیکنان" تیم خود است، گفت: «در تمامی لیگ‌های معتبر دنیا، تمامی بازیکنان را بعد از تمرین به همراه خانواده‌هایشان به کمپ می‌برند تا از آن‌ها محافظت کنند‌. چرا که امکانات باشگاه‌های اروپایی به این شکل است. ولی بازیکنان تیم ما با اسنپ به خانه برمی‌گردند و دوباره با همین روش صبح فردا برای تمرین می‌آیند. حالا فرض بفرمایید بازیکن همان لحظه‌ای که از تمرین می‌رود به ویروس مبتلا شود و فردا آن را با خودش به تمرین بیاورد به بقیه بازیکنان منتقل کند. به نظر شما من می‌توانم روزانه ۲۸ میلیون تومان هزینه تست بدهم؟»

او با بیان اینکه "اگر ورزشکاری به کرونا مبتلا شود عملا ورزش برایش تمام است"، از نتیجه‌بخش بودن سخنان خود اظهار ناامیدی کرد و گفت: «ولی خوب هر چه قدر که می‌گوییم بی‌فایده است.»

رضا سعیدی، سخنگوی فدراسیون پزشکی ورزشی، یک روز پیش از این گفته بود: «اینکه لیگ قطعا برگزار می‌شود یا نمی‌شود تصمیمی جمعی است و در نهایت از سوی سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال گرفته می‌شود و در حوزه سلامت نیز فدراسیون پزشکی ورزشی مشاوره‌های لازم را به سازمان لیگ ارائه خواهد کرد.»

با این‌همه مهرزاد خلیلیان، سخنگوی ستاد مقابله با گسترش کرونا در ورزش ایران، روز پنجشنبه با اشاره به اینکه تیم‌های فوتبال در فاز تمرین قرار دارند، اخطار داد که نباید دیدارهای تدارکاتی برگزار می‌شد.

باشگاه شهرخودرو یکی از چهار باشگاهی است که در این هفته در نامه‌ای به وزارت ورزش ایران ضمن اعتراض به تصمیم سازمان لیگ اعلام کردند که در صورت برگزاری بازی‌ها، از ادامه حضور در مسابقات انصراف می‌دهند و مراتب این تصمیم‌گیری را به اطلاع ای‌اف‌سی و فیفا می‌رسانند. دیگر باشگاه‌های امضاکننده این نامه، باشگاه تراکتور، نساجی و ماشین‌سازی بودند.

Iran Fußball | Lige Bartar
عکس: Tamashachi.com

 

[۱۷:۴۰]
میزان ابتلا به کرونا در خوزستان بالاتر از متوسط کشوری

ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت ایران، امروز پنجشنبه با اعلام این خبر که "میزان ابتلا به کرونا در استان خوزستان از میزان متوسط کشوری بالاتر رفته است"، درباره وضعیت چهار استان دیگر کشور گفت: «هرچند که در سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمانشاه و مازندران هنوز از نظر میزان ابتلا به متوسط کشوری نرسیده‌ایم، اما روند ابتلا در این استان‌ها صعودی است.»

به گفته حریرچی، مسئولان استانی باید با اجازه‌ای که رییس جمهوری ایران داده است، "تصمیمات منطقه‌ای با توجه به شرایط هر منطقه اتخاذ کنند."

Iran Covid-19 Coronavirus Iraj Harirchi
عکس: picture-alliance/dpa/R. Fouladi

 

[۱۷:۱۰]
احضار سفیر روسیه در آلمان در رابطه با تحریم‌های سایبری احتمالی علیه مسکو 

وزیر امور خارجه آلمان روز پنجشنبه سفیر روسیه را احضار کرد تا به او درباره تحریم‌های احتمالی علیه مسکو در پی حملات هکری سال ۲۰۱۵ علیه پارلمان آلمان اطلاع دهد.  

وزارت خارجه آلمان با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که به سفیر روسیه در این جلسه اطلاع داده شده است كه بر اساس حكم بازداشتی كه توسط دادستان فدرال آلمان در روز پنجم ماه مه علیه دیمیتری بدین یکی از اتباع روسی صادر شد، دولت آلمان در بروكسل به دنبال استفاده از نظام تحریم‌های سایبری اتحادیه اروپا علیه افراد مسئول در حمله به مجلس آلمان از جمله آقای بدین خواهد بود.

پیش‌تر آنگلا مرکل در ماه مه با اشاره به حملات سایبری سال ۲۰۱۵ به مجلس آلمان و دفتر صدراعظم اعلام کرد که شواهدی مستدل دارد که نشان از تلاش "وحشتناک" هکرهای روسیه در حملات سال ۲۰۱۵ برای جاسوسی سایبری است.   

با این‌همه سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه با رد اظهارات مرکل، مدعی شد که با گذشت پنج سال هنوز هیچ مدرک و سند معتبری از سوی آلمان برای تایید این اتهامات "‌ارائه نشده است."

بیشتر بخوانید: حمله هکرها به مجلس آلمان و اتهام‌های سنگین مرکل علیه مسکو

 

Russische Botschaft in Berlin
عکس: picture-alliance/dpa/B. von Jutrczenka

 

[۱۶:۳۰] 
تصمیمی برای بازگشایی ضریح حرم امام رضا اتخاد نشده است 

مدیر روابط عمومی آستان قدس رضوی روز پنجشنبه اعلام کرد که "هیچ تصمیمی درباره بازگشایی فضاهای سرپوشیده و ضریح حرم رضوی اتخاذ نشده است." 

مهدی رضوی‌کیا گفت که آستان قدس رضوی در این‌باره منتظر تصمیمات ستاد ملی کرونا است. 

Coronavirus im Iran Mashhad Desinfektionsmittel in Innenräumen heiliger Schrein von Imam Reza
عکس: Reuters/Wana

 

[۱۵:۵۰] 
افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در ایران برای سومین روز متوالی 

کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت ایران، روز پنجشنبه ۸ خرداد از شناسایی دو هزار و ۲۵۸ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.  به گفته او هم‌اکنون شمار مجموع بیماران کووید-۱۹ در ایران به ۱۴۳ هزار و ۸۴۹ نفر رسیده است.  

تعداد مبتلایان جدید در روز چهارشنبه ۲۰۸۰ و در روز سه‌شنبه ۱۷۸۷ نفر بود.  

جهانپور با بیان اینکه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۶۳ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند، گفت: «بر این اساس مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۷۶۲۷ نفر رسید.»  

به گفته جهانپور، "دو هزار و ۵۴۳  نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند." 

جهانپور گفت که "تاکنون ۱۱۲ هزار و ۹۸۸ نفر از بیماران در ایران، بهبود یافته‌اند." 

Iran Coronavirus Kianoush Jahanpour Sprecher Gesundheitsministerium
عکس: picture-alliance/Zumapress/R. Fouladi

 

[۱۵:۲۰] 
واکنش کمالوندی به احتمال لغو معافیت‌های هسته‌ای برجامی 

بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، روز پنجشنبه در واکنش به لغو معافیت‌های هسته‌ای ایران از سوی آمریکا، این اقدام را ایجاد "سر و صدای رسانه‌ای" خواند که "در عمل هیچ تاثیری بر روند کار ایران ندارد." 

کمالوندی گفت که "سوخت ما در روسیه بدون هیچ مشکلی هر وقت نیاز داشته باشیم به ایران می‌آید،" و مدعی شد که "اگر سوخت موجود تمام شود هم قادریم در آینده خودمان بدون نیاز به کمک هیچ کشوری آن را تولید کنیم." 

او همچنین درباره بازطراحی راکتور اراک گفت: «خیالمان راحت است چون ما هر دو شکل راکتور قدیم و جدید را خودمان به تنهایی هم می‌توانیم بسازیم.»  کمالوندی همکاری فعلی اروپا در بازطراحی راکتور اراک را ناکافی خواند و گفت: «اروپایی‌ها هیچ وقت با آمریکا در این زمینه هم صدا نشده‌اند هرچند در عمل چندان سرعت عمل ندارند.»  

مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، روز گذشته (چهارشنبه ۲۷ مه/ هفتم خرداد) اعلام کرد معافیت شرکت‌های بین‌المللی از تحریم‌ها برای همکاری با برخی پروژه‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی دیگر تمدید نمی‌شود. بر پایه این معافیت‌ها شرکت‌های پنج کشور باقیمانده در توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی (روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان) مجاز بودند در چند پروژه مشخص هسته‌ای با ایران همکاری کنند. 

بیشتر بخوانید: مایک پمپئو: معافیت‌های هسته‌ای ایران تمدید نمی‌شوند

Iran Sprecher der Atomorganisation Behrus Kamalwandi
عکس: picture-alliance/AP/E. Noroozi

 

[۱۴:۲۰] 
محمدعلی زم: اجازه تماس تلفنی یا ملاقات با فرزندم را ندارم 

محمدعلی زم، رییس سابق حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی ایران، روز پنجشنبه در گفتگو با سایت انصاف‌نیوز درباره ملاقات با فرزندش، روح‌الله زم گفت: «هنوز حتی یک تماس تلفنی هم با روح‌الله نداشته‌ایم، دیگران باید این اجازه را بدهند که ما او را ببینیم یا حتی یک تماس تلفنی برقرار کنیم، فعلا این اجازه را نداریم.» 

او با بیان این‌که "ما همیشه مشتاق به برقراری ارتباط با روح الله هستیم اما این اجازه داده نمی‌شود، گفت: «دادگاه یک وکیل تسخیری برای او تعیین کرده است اما خبری هم از وضعیت پرونده‌ی او نداریم.» 

محمدعلی زم در این گفتگو اعلام کرد که "نمی‌تواند" اسم وکیل فرزندش را بگوید.  

روح‌الله زم، مؤسس و مدیر کانال تلگرامی "آمد نیوز"، مهرماه سال ۱۳۹۸ توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی به عراق کشانده و در همان‌جا هم دستگیر و به ایران منتقل شد. او پیش‌تر پس از اعترا‌ض‌ها به نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری در سال ۸۸ از ایران خارج و به فرانسه پناهنده شده بود.  

روح‌الله زم در سایت و کانال تلگرامی "آمدنیوز" به انتشار اسنادی علیه جمهوری اسلامی می‌پرداخت که مدعی بود از منابع نزدیک به حکومت به دست آورده است. برخی از این اسناد که حاکی از فساد مالی و مناسبات ناسالم در دستگاه‌های حکومتی ایران بودند، تایید شده‌اند. 

Prozess gegen Rouhollah Zama, Direktor des Telegrammkanal Amadnews Teheran Iran
عکس: Mizan

 

[۱۳:۳۰] 
سلامی: روزی دشمنان آتش اصلی‌ ایران را در دریا و آسمان خواهند دید 

فرمانده کل سپاه پاسداران ایران روز پنجشنبه با بیان این‌که "دفاع، منطق ما در جنگ است"، گفت: «اما دفاع به مفهوم انفعال در برابر دشمن نیست، عملیات و تاکتیک ما تهاجمی است.» 

حسین سلامی که در مراسم الحاق ۱۱۲ فروند شناور موشک انداز به یک ناوگان در بندرعباس سخن می‌گفت، با ادعای این‌که "بخش مهمی از قدرت نظامی دریایی ما ناشناخته است،" این بخش را "مهم و خطرناک" خواند. او گفت که "روزی که دشمنان نگاه بد داشته باشند، آتش اصلی نیروهای ما را در دریا و آسمان خواهند دید." 

Iran |  Hossein Salami (IRGC)
عکس: picture-alliance /dpa/ZUMAPRESS/Wire/R. Fouladi

 

[۱۲:۵۶] 
کشته شدن هفت نیروی افغانستان در یک پاسگاه در شمال کابل 

هفت نیروی دولتی افغانستان روز پنجشنبه ۸ خرداد در نخستین حمله پس از پایان آتش بس سه روزه در این کشور کشته شدند. این حمله در پاسگاه پروان در شمال کابل رخ داده است. مقامات افغانستان، طالبان را مسئول این حمله می‌دانند.  

به گفته وحیده شاهکار، سخنگوی والی پروان، در این حمله نیروهای طالبان نیز تلفات داشته‌اند. او جزییات بیش‌تری از این موضوع مطرح نکرد. 

طالبان در این حمله با آتش زدن پاسگاه پنج نفر و با تیراندازی دو نفر از نیروهای امنیتی افغانستان را کشتند.     

دو سال پیش نیز گروه طالبان به مناسبت فرا رسیدن عید فطر به مدت سه روز آتش بس اعلام کرده بود اما بعد از خاتمه آتش‌بس نبرد علیه نیروهای دولتی را از سرگرفت. 

Afghanistan Anschlag auf Krankenhaus in Kabul
عکس: Reuters/M. Ismail

 

[۱۲:۲۸] 
تصویب طرح امنیت ملی هنگ‌کنگ در کنگره چین 

کنگره خلق چین روز پنجشنبه ۸ خرداد با اکثریت آرا طرح "قوانین امنیت ملی" هنگ‌کنگ را تصویب کرد. این طرح که موتور تظاهرات در هنگ‌کنگ را بعد از چند ماه خاموشی مجددا روشن کرده است، با دو هزار و ۸۷۸ رای مثبت، شش رای ممتنع و یک رای منفی تصویب شد.  

به گزارش رویترز، با نمایش نتایج شمارش آرا، نمایندگان کنگره خلق چین همگی شروع به دست زدن کردند.   

بر اساس طرح قوانین امنیتی جدید "نهادهای امنیتی چین می‌توانند در صورت لزوم دفترهایی را در هنگ‌کنگ مستقر کنند که مطابق قانون به حراست از امنیت ملی بپردازد." 

معترضان در خیابان‌های هنگ‌کنگ علیه این طرح به تظاهرات پرداخته‌اند. سخنگوی پلیس هنگ‌کنگ دیروز چهارشنبه از بازداشت دست‌کم ۲۴۰ نفر از تظاهرکنندگان خبر داد. به گفته پلیس، در این روز چندین تظاهرات با شرکت صدها نفر در چند مکان مختلف شهر برگزار شده است. 

این کلان‌شهر از تابستان گذشته هر هفته شاهد تظاهرات بزرگ ضد نفوذ روزافزون چین در هنگ‌کنگ بوده است. و نیروهای پلیس که "دست دراز پکن" خوانده می‌شوند، هر بار با خشونت شدید با تظاهرات در هنگ‌کنگ برخورد کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: پارلمان چین "قانون امنیتی هنگ کنگ" را تصویب کرد

 

China Nationaler Volkskongress | Präsident Xi Jinping
عکس: picture-alliance/dpa/AP/A. Wong

 

[۱۲:۰۰] 
پیش‌بینی خسارت پنج هزار میلیارد تومانی کرونا به کشاورزی آذربایجان شرقی 

اکبر فتحی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، درباره میزان خسارت وارد شده در بخش کشاورزی و دامداری این استان به دلیل شیوع کرونا گفته است که بر اساس پیش‌بینی‌ها میزان خسارت تا پنج هزار میلیارد تومان افزایش خواهد یافت. 

او شامگاه چهارشنبه در یک گفتگوی تلویزیونی میزان خسارت فعلی را بیش از دو هزار میلیارد تومان ارزیابی کرد.  

فتحی با بیان این‌که بررسی خسارت به بخش کشاورزی در ستاد ملی مبارزه با کرونا "دیر انجام گرفت"، گفت: «هفته گذشته هفت رسته بخش کشاورزی به مشاغل آسیب دیده از کرونا افزوده شد.» 

به گفته او به علت شیوع کرونا در این استان خصوصا بخش‌های "تولید مرغ گوشتی، مرغ مادر، پرورش ماهی، محصولات گلخانه‌ای به خصوص گل‌های زینتی، تولیدات دامی شامل لبنیات و گوشت قرمز دچار خسارت شده‌اند." 

 

Iran Bildergalerie KW 27 Ernte
عکس: IRNA

 

[۱۱:۲۵]
علی لاریجانی مشاور رهبر جمهوری اسلامی ایران شد

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران با صدور حکمی علی لاریجانی را به عنوان مشاور رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب کرد. 

علی لاریجانی پس از سه دوره ریاست مجلس شورای اسلامی در انتخابات مجلس یازدهم شرکت نکرد. 

رهبر جمهوری اسلامی در حکم خود نوشت: « نظر به تجارب مفیدی که جنابعالی در دوران مدیریت در بخش‌های گوناگون بویژه در سه دوره ریاست مجلس شورای اسلامی از آن برخوردار گشته‌اید، جنابعالی را به مشاورت رهبری و عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب می‌کنم.»

Iran Ali Khamenei Ali Larijani
عکس: mashreghnews

 

[۱۰:۴۱]
پرتاب فضاپیمای آمریکا به تعویق افتاد

پرتاب فضاپیمای حامل دو فضانورد ناسا که قرار بود روز چهارشنبه هفتم خرداد (۲۷ مه) انجام شود، به دلیل شرایط بد آب و هوایی به روز شنبه موکول شد.

این اولین سفر فضانوردان آمریکایی پس از ۹ سال از یک پایگاه ‌فضایی در این کشور خواهد بود. همچنین این اولین پرواز فضانوردان با موشک‌های فضاپیمای تولید یک شرکت خصوصی است. 

قرار بود کپسول حاوی داگ هرلی و باب بهنکن دو فضانورد آمریکایی با موشک فالکون ۹ شرکت "اسپیس اکس" متعلق به ایلان ماسک از پایگاه فضایی کندی پرتاب شود. 

دونالد ترامپ به همراه همسرش نیز برای حضور در این مراسم به مرکز فضایی کندی در فلوریدا سفر کرده بودند.

USA 1. SpaceX bemanntes Raumschiff Mission zu ISS
عکس: flickr/Official SpaceX Photos

 

[۰۹:۳۰]
سرخط مهم‌ترین خبرهای صبح ‌پنجشنبه هشتم خرداد  

- محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس یازدهم شد. پس از شمارش آرای تعیین رییس مجلس، اعلام شد که محمد باقر قالیباف ۲۳۰ رای، مصطفی میرسلیم ۱۲ رای و فریدون عباسی ۱۸ رای کسب کرده‌اند. حمیدرضا حاجی‌بابایی پیشتر انصراف خود را اعلام کرده بود. 

- مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که معافیت تحریم‌ها  در زمینه همکاری تغییر کاربری نیروگاه آب سنگین اراک، تدارک سوخت هسته‌ای برای رآکتور تحقیقاتی تهران و انتقال ضایعات و زباله‌های هسته‌ای از ایران به خارج تمدید نخواهند شد .کشورها و شرکت‌های فعال دو ماه فرصت دارند تا به پروژه‌های خود خاتمه دهند. وزیر خارجه آمریکا همچنین از تحریم امجد سازگار، از مسئولان سازمان انرژی اتمی و مدیر نصب سانتریفیوژها در سایت فردو و همچنین مجید آقایی که در توسعه سانتریفیوژهای پیشرفته نقش داشته است، خبر داد.  

- شمار مبتلایان به ویروس کرونا در سراسر جهان به مرز پنج میلیون و ۷۰۰هزار نفر  نزدیک شده است. همچنین شمار درگذشتگان بر اثر بیماری کووید ۱۹ از مرز ۳۵۵ هزار نفر عبور کرد. به گزارش دانشگاه جانز هاپکینز، آمریکا با نزدیک به یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر دارای بیشترین شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در سراسر جهان است. شمار افراد درگذشته بر اثر بیماری کووید ۱۹ در این کشور به یکصد هزار و ۴۴۲ نفر  رسیده است. روند آلودگی در برزیل نیز کماکان تصاعدی است و به بیش از ۴۱۱ هزار نفر رسیده است.