1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای جمعه ۱۵ فروردین ۱۳۹۹

۱۳۹۹ فروردین ۱۵, جمعه

https://p.dw.com/p/3aOBg
Deutschland Krankenhausärzte erhalten Anweisungen zu einem Beatmungsgerät am Universitätsspital Eppendorf in Hamburg
عکس: picture-alliance/AP Photo/A. Heimken

[۲۳:۰۵]
اجباری شدن ماسک و ممنوعیت ورود خودرو در برخی شهرهای ترکیه 

ترکیه دست به انجام اقداماتی جدید برای مقابله با اپیدمی کرونا می‌زند. رجب طیب اردوغان،‌ رئيس جمهور ترکیه‌، اعلام کرد که از نخستین ساعت شنبه ۴ آوریل خودروها اجازه ورود به ۳۱ شهر ترکیه یا خروج از آنها را ندارند. 

زدن ماسک در مکان‌های عمومی و سوپرمارکت‌ها الزامی خواهد بود.

جوانان زیر ۲۰ سال در برخی از ساعات شبانه‌روز اجازه خروج از منزل را نخواهند داشت.

Türkei | Coronavirus | Edime
عکس: DHA


 

[۲۲:۵۸]
کمک‌های آلمان به ایتالیا و فرانسه همچنان ادامه دارد

نیروی هوایی ارتش آلمان با یک فروند هواپیمای ایرباس آ ۳۱۰، شش بیمار دیگر مبتلا به ویروس کرونا را از برگامو ایتالیا به فرودگاه کلن آلمان منتقل کرد تا در بیمارستان‌های این کشور مورد معالجه قرار گیرند.

در روزهای اخیر بدلیل کمبود تخت‌های مراقبت‌ ویژه ده‌ها بیمار از منطقه شمال شرق فرانسه و همچنین ایتالیا به آلمان منتقل شده‌اند تا از ظرفیت خالی تخت‌های بیمارستان‌های آلمان استفاده شود. 

Deutschland Köln Bundeswehr Medivac
عکس: Reuters/Luftwaffe/K. Schrief

 

[۲۱:۰۸]
نامه اقتصاددانان به روحانی برای مدیریت عواقب اقتصادی کرونا

پنجاه اقتصاددان ایرانی در نامه‌ای به حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران خواستار اجرای دو بسته حمایتی برای مقابله با عواقب اقتصادی ویروس کرونا شدند.

اقدامات حمایتی شامل یک "بسته عاجل" تا خرداد سال ۱۳۹۹ و برای جلوگیری از بروز بحران اقتصادی (و اجتماعی) است. هزینه اجرای این بسته ۴۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است. 

اقتصاددانان پیشنهاد کرده‌اند ۳۵ هزار میلیارد تومان آن از طریق انتشار اوراق قرضه دولتی و ۵ هزار میلیارد تومان آن از طریق وضع مالیات بر درآمدهای بالای ۲۰ میلیون تومان تامین شود.

در نامه اقتصاددانان همچنین بسته ‌اقدامات اقتصادی خروج از رکود و ایجاد رشد پایدار برای نه ماه پایانی سال ۹۹ پیشنهاد شده است که "بررسی آن به زمان دیگری موکول" شده است.

Iran Corona-Pandemie | Geschäfte
عکس: MEHR

 

[۲۱:۰۵]
میدان شوش ضدعفونی می‌شود 

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، در واکنش به حضور کارتن‌ خواب‌ها و معتادان در محوطه میدان شوش، از عملیات ضدعفونی این محدوده با حضور ۵۰ مامور خبر داد.  

صدرالدین علیپور گفت این اقدام در راستای پاکسازی محیط و کاهش احتمال انتقال ویروس به افراد حاضر در میدان صورت می‌گیرد. وبسایت انتخاب به نقل از علیپور نوشت: «از ساعات پایانی شب تا حوالی صبح تعداد قابل توجهی از معتادان در میدان شوش حضور دارند و بدون رعایت هیچ یک از نکات ایمنی برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا با یکدیگر مراوده دارند.» 

این واکنشی است به انتشار فیلمی در شبکه‌های اجتماعی که بی‌خانمان‌ها و معتادان را در سحرگاه، در گوشه و کنار میدان شوش تهران نشان می‌دهد. مراکز نگاهداری و ترک اعتیاد این قشر اجتماعی پس از شیوع کرونا و با تصمیم وزارت بهداشت بسته شده‌اند. نیروی انتظامی، شهرداری، وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی هر یک دیگری را به اهمال در مدیریت مشکل متهم می‌کنند.  

پلیس می‌گوید معتادان حاضر در خیابان‌ها باید جمع ‌آوری شوند زیرا منابع سیار انتقال ویروس کرونا هستند. مسئولان شهرداری تاکید می‌کنند که ظرفیت گرمخانه‌ها تکمیل شده است. هم‌زمان یک مقام بهزیستی، نگاهداری معتادان در یک مکان واحد را "کشتار جمعی" می‌خواند.  

فرید براتی سده، مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی به "خبرآنلاین" گفته که مجموعا ۵۲۰ نفر از مراکز ترک اعتیاد این سازمان مرخص شده‌اند و گروهی نیز طبق دستور قوه قضاییه از زندان‌ها آزاد شده‌اند: «این افراد در پاتوق‌ها هستند برای دسترسی به مواد مخدر به سطح شهر می‌آیند. دولت به ما اجازه بدهد که به این افراد ما خودمان مواد مخدر برسانیم تا به سطح شهر نیایند. این اجازه را که طبق قوانین مبارزه با مواد مخدر داریم. مسوولان در این باره تصمیم‌گیری کنند تا ما هم اجرا کنیم. اینگونه بهتر از این است که این افراد را به مکانی واحد ببریم و هزار و یک مشکل درست کنیم. الان دستگیر کردن این افراد و بردنشان به مراکز خاص، اجرای یک کشتار جمعی است و ما با آن مخالفیم.»

BdT - Neujahrsfest Nowruz in Zeiten des Coronavirus
عکس: Reuters

 

[۲۱:۰۰]
کرونا و جهش آمار بیکاران در آمریکا  

دولت آمریکا می‌گوید از شمار شاغلان این کشور ۷۰۰ هزار نفر کاسته شده و نرخ بیکاری که در فوریه ۳/۵درصد بود، در ماه مارس به ۴/۴درصد افزایش یافته است. واشنگتن اعلام کرده که آسیب‌های ناشی از بحران کرونا،  بیش از همه، شامل عرصه هتلداری و رستوران‌داری می‌شود  و ۴۶۰هزار شغل در این حوزه‌ها از دست رفته‌اند.   

اما ناظران مستقل می‌گویند به دلیل تاخیر در جمع آوری داده‌ها، آمار رسمی با واقعیات فاصله دارند.  آنها با اشاره به ده میلیون تقاضا برای دریافت حقوق بیکاری در نیمه ماه مارس، نرخ بیکاری در آمریکا را بیش از ده درصد می‌دانند.  

بانک استنلی مورگان پیش‌بینی کرده که بحران کرونا چنان ضربه‌ای به اقتصاد آمریکا خواهد زد که از سال ۱۹۴۶ به بعد سابقه نداشته است. تحلیلگران این بانک گفته‌اند که نرخ بیکاری در پایان بهار ۲۰۲۰ از ۱۵درصد عبور خواهد کرد.

 

Arbeitslosigkeit in den USA
عکس: AFP/S. Herald

 

[۲۰:۰۲]
آمریکا ماسک‌های پلیس برلین را مصادره کرد

آندریاس گایسل، وزیر امور داخلی ایالت برلین از مصادره ماسک‌هایی که برای پلیس برلین سفارش داده شده بود توسط آمریکا در بانکوک خبر داد.

وزیر امور داخلی برلین ضمن انتقاد از رفتار مقامات آمریکایی گفت: «۲۰۰ هزار ماسک "FFP-2" از یک شرکت آمریکایی که در چین تولید می‌کند خریداری شده بود و در راه آلمان بود که در بانکوک تایلند توسط آمریکا مصادره شده است.»

گایسل گفت "از نظر ما این رفتار یک راهزنی مدرن است" و "ما انتظار چنین رفتاری از شرکای خود را نداریم». 

Niederlande Schutzmasken
عکس: Getty Images/AFP/R. Utrecht

 

[۱۹:۳۵]
تاثیر خطرناک بحران کرونا بر وضعیت زنان در سراسر جهان

سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه با انتشار گزارشی در روز جمعه ۱۵ فروردین (۳ آوریل) نسبت به تاثیرات خطرناک بحران کرونا بر وضعیت زنان در سراسر جهان هشدار داد.

براساس گزارش این سازمان که مرکز آن در پاریس قرار دارد، تقریبا ۷۰ درصد نیروی شاغل در عرصه‌های  پزشکی و بهداشت را زنان تشکیل می‌دهند که با خطر آلوده شدن به ویروس کرونا روبرو هستند. 

براساس این گزارش بار اصلی وضعیت قرنطیه، تعطیلی مدارس و ماندن در خانه بر دوش زنان است و این درحالی است که اعمال خشونت خانگی علیه زنان در سراسر جهان نیز افزایش یافته است.

گزارش همچنین به بحران اقتصادی و بیکاری‌های ناشی از کرونا اشاره می‌کند که در وهله نخست بر وضعیت زنان تاثیر گذاشته است. اکثر شاغلان در رشته‌هایی چون گردشگری، فروشندگی و هتل‌داری و رستوران‌ها را زنان تشکیل می‌دهند که بشدت تحت تاثیر بحران کرونا قرار گرفته‌اند. 

Coronavirus Krankenschwester Klinikum Schwerin
عکس: picture-alliance/dpa/J. Büttner

 

[۱۶:۴۵]
بحران 
کرونا به سنگاپور هم رسید 

سنگاپور که سمبل مقاومت علیه ویروس کرونا در دنیا معرفی می‌شود، تدابیری برای پیشگیری از شیوع بیماری به جریان می‌اندازد. لی هزین لونگ، نخست‌وزیر این کشور از تعطیلی تمامی مدارس، فروشگاه‌های کالاهای غیراساسی و مشاغل غیرضروری خبر داد و علت این تصمیم را افزایش تعداد ابتلا به کرونا خواند. 

اقدامات دولت سنگاپور در مواجهه با کرونا، بی‌نظیر توصیف شده است. نخستین مبتلایان بلافاصله ایزوله شدند، زنجیره چرخش ویروس ردیابی شد و هر فردی که با بیماران ارتباط داشت، در قرنطینه قرار گرفت. به این ترتیب و با وجود نزدیکی جغرافیایی این کشور با چین، مراکز آموزشی و مغازه‌ها بسته نشدند و تعداد مبتلایان به کووید  ۱۹ بسیار اندک ماند. 

با این همه اما در روزهای گذشته آمار ابتلا به ویروس در سنگاپور روندی افزایشی یافت.  

Coronavirus in Singapur
عکس: picture-alliance/Zumapress/Maverick Asio

 

[۱۶:۴۵]
معاون شهردار تهران: تامین سرپناه معتادان وظیفه همه دستگاه‌هاست
 

حضور جمع قابل توجهی از  کارتن‌خواب‌ها، معتادان و بی‌خانما‌ن‌ها در میدان شوش تهران و انتشار تصاویر و فیلم‌ از شرایط آنها با واکنش معاون اجتماعی شهردار روبرو شد.  این افراد به دلیل بسته شدن مراکز نگاهداری در شرایط کرونا در خیابان‌ها به سر می‌برند.  

 محمدرضا جوادی یگانه در توییتر نوشت: «شهرداری تهران با تمام ظرفیت گرمخانه‌ها و ۲۴ ساعته به بی‌سرپناهان کمک می‌کند اما تعطیلی و تعلیق فعالیت برخی مراکز نگاهداری معتادان عامل این وضع است...» 

جوادی یگانه گفته که این افراد نباید از حق شهروندی محروم باشند و تامین سرپناه برای آنها وظیفه همه دستگاه‌هاست. 

سید مالک حسینی، سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران نیز پیش‌تر از رها شدن این افراد به حال خود گلایه کرده و از مسئولان دولتی خواسته بود که برای رعایت مسائل بهداشتی، کمک کنند تا مشکلات بیش‌تر نشوند. 

Bildergalerie Drogensucht im Iran
عکس: picture-alliance/AP Photo/E. Noroozi

 

[۱۶:۴۵]
نرخ مرگ در اثر کرونا در اسپانیا کاهش یافت
 

اسپانیا برای نخستین مرتبه ظرف هشت روز گذشته، با شیب اندک آمار قربانیان کرونا روبرو شد. وزارت بهداشت اسپانیا اعلام کرد که روز پنجشنبه آمار قربانیان از ۹۳۲ نفر فراتر نرفت؛ در حالی که روز‌های قبل از ۹۵۰ نفر بیشتر بود.  با این همه، نرخ ابتلا به کووید  ۱۹ در این کشور هم‌چنان تصاعدی است و حدود ۱۱۸هزار نفر به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. 

میزان مبتلایان به کرونا در اسپانیا روز جمعه ۱۱۷هزار و ۷۱۰ نفر اعلام شد. روز پنجشنبه این تعداد ۱۱۰هزار و ۲۳۸ نفر بود.  

Coronavirus - Spanien
عکس: picture-alliance/F. Dana

 

[۱۶:۳۰]
ثبت بالاترین رکورد مرگ در اثر کرونا در
 آمریکا 

دانشگاه جانز هاپکینز در بالتیمور خبر داد که در فاصله ۲۴ ساعت از چهارشنبه تا پنجشنبه، ۱۱۶۹ بیمار مبتلا به کرونا در امریگا درگذشته‌اند. این بالاترین میزان قربانی در یک روز از زمان شیوع کرونا در جهان است. رکورد قبلی  به ایتالیا تعلق داشت که در ۲۷ مارس، ۹۶۹ مرگ طی یک روز را ثبت کرد. 

شمار مبتلایان به کرونا نیز در ایالات متحده پیوسته بیشتر می‌شود و از ۲۳۶هزار نفر عبور کرده‌ است. دانشگاه جانز هاپکینز می‌گوید تا شامگاه پنجشنبه دوم آوریل، ۵۹۲۶ نفر درگذشته‌اند. دولت آمریکا پیش‌بینی کرده که شمار قربانیان کرونا در این کشو می‌تواند بین ۱۰۰هزار تا ۲۴۰هزار نفر شود. 

بیشتر بخوانید: شمار مبتلایان به کرونا از مرز یک میلیون نفر گذشت 

USA Las Vegas | Medizinstudenten messen die Temperatur einer Person
عکس: Reuters/S. Marcus

 

[۱۶:۱۵]
دستگیری ۱۱۱ نفر در شهریار در "پارتی شبانه"
 

محسن خانچرلی، فرمانده انتظامی غرب تهران از "انهدام" یک گروه برگزار کننده پارتی در یکی از باغ‌های توابع شهریار خبر داد. سردار خانچرلی به ایسنا گفت: «در این عملیات‌، ۹۱ مرد و ۲۰ زن، از جمله مالک باغ و لیدر باند دستگیر و به مقامات قضایی تحویل داده شده‌اند.» 

او اعلام کرد که محل مهمانی در "باغستان" بوده و ۳۱ خودروی مربوط به مهمان‌ها هم توقیف شده است. 

مسئولان دولتی از مردم خواسته‌اند برای پرهیز از ابتلا به کرونا‌، در خانه‌ها بمانند و مهمانی و دورهمی برگزار نکنند. سردار خانچرلی اما دستگیری این افراد را متوجه مختلط بودن مهمانی دانسته؛ نه هشدارهای مربوط به شیوع کرونا. 

او در جمع خبرنگاران تاکید کرد: «پارتی مختلط خط قرمز پلیس است.» 

Iran Wochengalerie KW36 Verhaftung
عکس: IRNA

 

[۱۵:۱۵]
انستیتو کخ: محدودیت‌ها در آلمان موثر بوده‌اند 

لوتار ویلر، مدیر موسسه روبرت کخ آلمان می‌گوید تدابیر جاری برای جلوگیری از سرایت ویروس کرونا اثرگذار بوده‌اند و میانگین ابتلا در چند روز قبل کاهش یافته است. او اعلام کرد که سرعت چرخش ویروس کم شده، اما افزود که هنوز نمی‌توان به این دلیل، از هشدارها و محدودیت‌ها کاست. 

این موسسه، روز جمعه سوم آوریل،  آخرین آمار مبتلایان به کرونا در کشور را ۷۹ هزار و ۶۹۶ نفر اعلام کرد که ۶ هزار نفر به نسبت روز گذشته بیشتر بود.  شمار درگذشتگان به ۱۰۱۷ نفر رسیده که بیانگر افزایشی ۱۴۵ نفری طی یک روز است. 

موسسه کخ، معتبرترین ضابط امور درمانی و بهداشتی در آلمان محسوب می‌شود.  

Hochsicherheitslabor Robert Koch-Institut
عکس: picture-alliance/dpa/M. Gambarini

 

[۱۴:۱۵]
وزارت بهداشت: ۳۲۹۴ نفر بر اثر کرونا درگذشته‌اند 

کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد که ۱۳۴ نفر طی ۲۴ ساعت گذشته در کشور جان خود را در اثر کرونا از دست داده‌اند و به این ترتیب شمار کل قربانیان کرونا در ایران به ۳۲۹۴ رسیده است.

او گفت ۴۰۳۵ نفر از بیماران در وضعیت شدید ابتلا قرار دارند.  

بر اساس اظهارات جهانپور، تا ۱۵ فروردین و بر اثر معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۷۱۵ بیمار جدید به آمار مبتلایان کووید -۱۹ اضافه شده و شمار کل بیماران در ایران به ۵۳هزار و ۱۸۳ مورد رسیده است. 

شواهد میدانی اما شمار بیشتری از مبتلایان و قربانیان را به نسبت آمارهای رسمی نشان می‌دهند. تجمیع داده‌های استان‌های مختلف و گزارش رسانه‌های مستقل بیانگر میزانی حداقل دو برابر آمارهای دولتی است. 

Iran Kianoush Jahanpour
عکس: picture-alliance/ZUMAPRESS/R. Fouladi

 

[۱۴:۱۵]
هلال احمر: به دو میلیون بیکار کمک می‌کنیم 

کریم همتی، سرپرست جمعیت هلال احمر ایران می‌گوید دو میلیون شهروند غیرشاغل که زیر پوشش کمیته امداد و بهزیستی نیستند و در بحران کرونا دچار مشکلات مالی شده‌اند، شناسایی شده و کمک‌ خواهند گرفت. خبرگزاری ایرنا از قول همتی نوشت: «طی روزهای آینده این افراد ۲۰۰ هزار تومان کمک نقدی و بسته‌های معیشتی دریافت خواهند کرد.» 

او گفته که در روزهای آینده شماره حسابی نیز برای جمع آوری کمک‌های مردمی اعلام می‌شود تا بتوان تعداد بیشتری را مورد حمایت قرار داد.  

سرپرست هلال احمر هلال احمر  مدعی شده که هیچ کمبودی از نظر  اقلام دارویی در کشور وجود ندارد و هم‌زمان از فقدان دو هزار دستگاه ونتیلاتور خبر داده است. او می‌گوید هر یک از این دستگاه‌ها ۱۶۰میلیون تومان قیمت دارند: «برای رفع این مشکل خیرین به کمک آمده اند و قول داده اند که صد دستگاه ونتیلاتور خریداری کنند. ۵۲ دستگاه ونتیلاتور از این تعداد خریداری شده و از فردا با حواله و معرفی وزارت بهداشت توزیع می شود.» 

کریم همتی افزوده که بیشترین کمک‌ها در زمینه تامین ماسک، مواد ضد عفونی و گان را دولت چین به ایران داده است.

 

[۱۴:۱۵]
پیش‌بینی شدیدترین سقوط اقتصادی آمریکا از ۱۹۴۶ 

بانک استنلی مورگان پیش‌بینی کرده که بحران کرونا چنان ضربه‌ای به اقتصاد آمریکا خواهد زد که از سال ۱۹۴۶ به بعد سابقه نداشته است. کارشناسان این بانک برآورد کرده‌اند که تولید ناخالص داخلی در سه ماهه دوم سال جاری تا ۳۸درصد سقوط کند. بانک سرمایه ‌گذاری "گلدمن ساکس" پیش‌‌تر ارزیابی کرده بود که تولید ناخالص ملی آمریکا در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ به دلیل بحران کرونا، ۲۴ درصد کاهش ‌یابد. 

استنلی مورگان می‌گوید با چنین سقوطی، نرخ بیکاری در ‌آمریکا در فصل بهار به بالاترین میزان یعنی ۱۵ممیز ۷ درصد می‌رسد و ۲۱ میلیون شغل حذف خواهند شد.  

بیشتر بخوانید: بحران اقتصادی و ده‌ها تریلیون دلار بدهی مردم جهان 

Symbolbild -USA- Wirtschaft - Anstieg Dow Jones
عکس: Getty Images/AFP/B. Smith

 

[۱۴:۰۰]
گربه‌ها می‌توانند عامل انتقال ویروس کرونا باشند 

یک موسسه تحقیقات دامپزشکی در چین می‌گوید گربه‌ها می‌تواند ویروس کرونا را به یکدیگر و حتی به حیوانات دیگر منتقل کنند. خبر موسسه تحقیقاتیHarbin Veterinary  به عنوان یک احتمال اعلام شده و انتقال ویروس از حیوان به انسان هنوز از نظر علمی اثبات نشده و قطعیت ندارد.  

در نتیجه تحقیق این موسسه آمده که گربه‌ها در شرایط آزمایشگاهی به کرونا ویروس آلوده شدند اما سگ‌‌ها در برابر ویروس واکنشی نداشتند. در آزمایش‌های انجام شده، حیواناتی چون خوک، مرغ و اردک هیچ نشانه‌ای از آلودگی ویروسی نشان نداده‌اند. 

موسسات پژوهشی مستقل، هنوز گزارش موسسه چینی را تایید نکرده‌اند. 

هم‌زمان با اعلام این تحقیق،  وزارت کشاورزی هنگ‌کنگ، ابتلای یک گربه خانگی به ویروس کرونا را تایید کرد. در نمونه‌های جمع آوری شده از آب دهان، بینی و روده این گربه پس از قرنطینه شدن در ۳۰ مارس، ویروس کرونا یافته‌اند.  

Symbolbild Boreout-Syndrom | gähnender Kater
عکس: picture-alliance/picturedesk.com/A. Litzlbauer

 

[۱۲:۱۵]
هشدار وزیر بهداشت درباره بازگشایی مراکز کسب و کار 

سعید نمکی، وزیر بهداشت نامه‌ای به رئیس جمهور نوشته و ابلاغیه وزارت صمت برای بازگشایی مشاغل و مراکز کسب و کار را واجد عواقب سنگین دانسته است. 

او نوشته که کاهش التهاب اولیه، ناشی از گام‌های برنامه‌ریزی شده و تدابیر کارشناسی است و کوچک‌ترین حرکت نسنجیده، آسیب‌های غیرقابل جبران در پی خواهد داشت: «قویا اعلام می کنیم هرگونه تصمیم آتش به اختیار توسط هر دستگاه دولتی، غیر دولتی، فرهنگی و مذهبی که مورد تایید نباشد، شعله هایش به سرعت دامن نظام سلامت و اقتصاد کشور را خواهد گرفت.» 

نمکی گلایه کرده که با وجود تدوین دستورالعمل‌های مربوط به گام دوم فاصله گذاری منطقی تحت عنوان "فاصله گذاری هوشمند"، وزارت صمت بدون اطلاع ستاد مقابله با کرونا ابلاغیه‌ای داده که مغایر هماهنگی‌های جاری است: «متأسفانه ناگهان اخیرا بدون اطلاع ستاد نامه ای توسط قائم مقام محترم وزارت صنعت، معدن و تجارت به کلیه استانها ابلاغ شده که عملا دستور العمل اداری برای بازگشایی کلیه مشاغل و مراکز کسب و کار تلقی میشود که این شیوه با نقش، مسئولیت و جایگاه ستاد ملی مقابله با کرونا مغایرت دارد.» 

وزیر بهداشت هشدار داده که نظام سلامت امکان مقاومت در برابر پیامدهای چنین اقدامی را نخواهد داشت.

Said Namaki
عکس: Getty Images/AFP/A. Kenare

 

[۱۲:۱۵]
هشدار سازمان ملل نسبت به بحران گرسنگی در پی کرونا 

شاخه "برنامه جهانی غذا" در سازمان ملل (WFP) پیش‌بینی کرده که همه‌گیری کرونا به بروز یک  بحران بزرگ گرسنگی بیانجامد. خانم بتینا لوشر، سخنگوی این نهاد در دفتر آلمان، با اعلام خطر در این زمینه گفت: «ما بیم داریم که این مسئله به یک بحران تمام عیار تبدیل شود.» 

"برنامه جهانی غذا" تا کنون نیازهای بیش از ۸۷ میلیون نفر در ۸۰ کشور جهان را تامین کرده است. انجام این وظیفه در دوران جنگ، خشکسالی، سیل و تغییرات آب و هوایی همیشه سخت‌تر بوده و اینک پیامدهای ابتلا به کرونا به مشکلات افزوده شده‌اند.  

Syrien Hilfskonvoi der Vereinten Nationen
عکس: picture-alliance/dpa/ZUMA Wire/A. Alkarbotle

 

[۱۲:۰۰]
فرمانده ناو هواپیمابر "روزولت" برکنار شد 

درز نامه‌ در باره شیوع کرونا در ناو هواپیمابر روزولت به برکناری فرمانده ناو انجامید. ناخدا برت کروزیر در این نامه خواستار تخلیه ناو از خدمه و قرنطینه کردن ملوان‌ها شده و نوشته بود: «آنها در جنگ نیستند و نباید جان خود را از دست بدهند.» 

وزارت نیروی دریایی آمریکا اعلام کرده که در زمان ارسال این نامه به سلسله مراتب فرماندهی، قصور شده و تدابیر لازم برای جلوگیری از درز محتوای آن صورت نگرفته است. 

آزمایش ویروس کرونا، ابتلای حداقل ۱۰۰ نفر از خدمه و ملوان‌های این ناو را نشان می‌‌دهد. ناو روزولت که پنج هزار خدمه دارد، هم اینک در بندر گوام پهلو گرفته و ۱۰۰۰ تن از سرنشینان آن قرنطینه شده‌اند.  

Flugzeugträger USS Theodore Roosvelt
عکس: picture alliance/empics

 

[۱۰:۲۸]
ابتلای دو هزار و۳۰۰ خدمه درمان در آلمان به کرونا

طبق گزارش‌ها تا روز جمعه ۱۵ فروردین حداقل دو هزار و سیصد کارکنان بیمارستان در سراسر آلمان به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند.

این آمار، کارکنان آزمایشگاهها و مطب‌های خصوصی را شامل نمی‌شود.

این در حالی‌است که اوضاع در انگلستان وخیم‌تر گزارش شده است. به گفته یک مقام ارشد بهداشت و درمان بریتانیا، یک هشتم کادر درمانی انگلستان به دلیل ابتلا به بیماری کووید-۱۹ از خدمت‌رسانی بازمانده‌اند.

 

 

[۱۰:۰۴]
سرخط مهم‌ترین خبرهای صبح جمعه پانزدهم فروردین
  

-شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان از مرز یک میلیون نفر گذشته است. تاکنون ۵۱ هزار نفر هم بر اثر بیماری کووید-۱۹جان خود را از دست داده‌اند. طبق آمارهای جهانی ظرف چند روز گذشته  نرخ ابتلا به این بیماری عفونی دوبرابر شده است.

-به گزارش انستیتو رابرت کوخ آلمان، تا روز جمعه ۷۹ هزار و ۶۹۶ نفر در آلمان به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. آلمان هم چنین هزار و ۱۷ مورد فوتی برای بیماری کووید ۱۹ ثبت کرده است.

-پس از ابراز تردید از سوی کارشناسان در مورد توافق بین عربستان سعودی و روسیه برای کاهش سقف تولید نفت، قیمت طلای سیاه در بازارهای جهانی پائین آمد. این درحالی است که در پی توئیت روز پنج‌شنبه دونالد ترامپ مبنی بر توافقی به ابتکار او بین ولیعهد سعودی و پوتین، وی اعلام کرد این دو غول نفتی تولیدات خود را  بین ده تا ۱۵ میلیون بشکه کاهش خواهند داد. در پی بحران کرونا و کاهش چشمگیر مصرف، قیمت نفت در بازارهای جهانی به‌طور بی‌سابقه‌ای کاهش پیدا کرده است.