1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای چهارشنبه دوم بهمن ۱۳۹۸

۱۳۹۸ بهمن ۲, چهارشنبه

https://p.dw.com/p/3Wck7

[۲۳:۵۳]
زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۵.۲ ریشتر هرمزگان را لرزند

به گزارش مرکز لرزه‌نگاری مؤسسۀ ژئوفیزیک دانشگاه تهران، محل وقوع این زمین‌لرزه  حوالی سرگز در استان هرمزگان  بوده است. زمین‌لرزه ۲۱ کیلومتری زیمن گزارش شده است.  

نزدیک‌ترین شهرها به مرکز این زلزله ۲۶ کیلومتری سرگز (هرمزگان)،  ۳۵ کیلومتری فاریاب (کرمان) و ۵۲ کیلومتری زیارتعلی (هرمزگان) بوده است. 

 

 

[۲۳:۲۳]
آمریکا صدور روادید برای بازرگانان ایرانی را لغو کرد

دولت آمریکا صدور یا تمدید روادید برای سرمایه‌گذاران و بازرگانان ایران را لغو کرد.  به گزارش آسوشیتدپرس، براساس تصمیم جدید وزارت امنیت داخلی دولت امریکا، ایرانی‌ها و خانواده‌هایشان دیگر واجد شرایط برای صدور یا تمدیدهای روادیدهای موسوم به E-1 و E-2 نیستند. 

مقررات جدید روز چهارشنبه ۲۲ ژانویه در روزنامه رسمی "فدرال رجیستر" منتشر شد و از روز پنجشنبه به اجرا در می‌آید. روادیدهای E-1 و E-2 به بازرگانان و سرمایه‌گذاران کلان خارجی که در شرکت‌های آمریکایی کار و زندگی می‌کنند صادر می‌شود

اداره خدمات شهروندی و مهاجرت  آمریکا که زیرمجموعه وزارت امنیت داخلی است، اعلام کرد که محدودیت‌های جدید در راستای خروج آمریکا از "عهدنامه مودّت، روابط اقتصادی و حقوق کنسولی بین دول متحده آمریکا و ایران" است. این عهدنامه در سال ۱۳۳۴ و در زمان ریاست جمهوری آیزنهاور و نخست‌وزیری حسین علاء میان ایران و آمریکا امضا شد.

 

 

[۲۳:۰۳]
پایان مهلت بررسی قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم(CFT) در مجمع تشخیص مصلحت

به گزارش رسانه‌های ایران روز دوم بهمن (۲۲ ژانویه ۲۰۲۰)  مهلت قانونی یک ساله مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی پیوستن ایران به CFT یا همان قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم در مجمع تشخیص مصلحت به پایان رسید.

احمد توکلی یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت درباره تمدید این مهلت  بر اساس ضرورت موضوع به خبرگزاری "ایسنا" گفت: «مجمع تشخیص هر موضوعی را بر اساس ضرورت بررسی می‌کند،‌ اما به نظر می‌رسد این موضوع ضرورتی ندارد.»

پیشتر بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو (کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی) نیز چنین سرنوشتی پیدا کرده بود. 

Debatte im Iranischen Schlichtungsrat
عکس: mizan

 

[۲۲:۰۳]
فراخوان عفو بین‌الملل درباره قربانیان اعتراض‌های آبان

عفو بین‌الملل در اطلاعیه‌ای از کسانی که دسترسی به گواهی‌های فوت قربانیان اعتراض‌های آبان‌ماه دارند، خواسته است تا این اسناد را در اختیار این سازمان قرار دهند. عفو بین‌الملل امیدوار است اطلاع‌رسانی مردمی به مشخص شدن هویت قربانیان کشتار آبان کمک کند. 

در بیانیه عفو بین‌الملل به مواردی اشاره شده که در گواهی‌های فوت تعدادی از قربانیان اعتراض‌های آبان به عنوان علت فوت ذکر شده است. از جمله: "متلاشی شدن جمجمه"، "له‌شدگی بافت مغز"، "پارگی قلب"، "پارگی احشاء و قفسه صدری" و "خونریزی داخلی". این گواهی‌ها توسط مقام‌های رسمی ایران صادر شده است. 

Logo Amnesty International

 

[۲۱:۱۶]
ترامپ و صالح بر سر ضرورت ادامه حضور نظامی آمریکا در عراق اتفاق نظر دارند

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا و برهم صالح، همتای عراقی او بر سر لزوم ادامه نقش نظامی آمریکا در عراق به توافق رسیدند.

ملاقات رهبران دو کشور روز چهارشنبه دوم بهمن (۲۲ ژانویه) در حاشیه کنفرانس داووس در سوئیس صورت گرفت. جناح شیعی مجلس عراق پیش از این خواستار خروج نیروهای نظامی آمریکا از این کشور شده بود. در جلسه‌ای که این درخواست به تصویب مجلس رسید، نمایندگان اقلیت، از جمله سنی‌ها و کردها صحن پارلمان را ترک کرده بودند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کاخ سفید اعلام کرد که در این ملاقات «رهبران دو کشور بر سر اهمیت ادامه همکاری و شراکت ایالات متحده در عرصه‌های اقتصادی و امنیتی، به ویژه مبارزه علیه داعش اتفاق نظر داشته‌اند».

آمریکا هم‌اکنون ۵۲۰۰ نیروی نظامی در عراق دارد.

Weltwirtschaftsforum 2020 in Davos | Barham Salih und Donald Trump
عکس: picture-alliance/AP Photo/E. Vucci

 

[۲۰:۵۰]
طرح مشترک جمهوریخواهان و دموکرات‌ها برای توافق جدید با ایران

در پی کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروهای قدس سپاه پاسداران، نمایندگان جمهوریخواه و دموکرات کنگره آمریکا در تلاش‌اند تا طرحی مشترک برای توافق جدید با ایران ارائه دهند.

دو سناتور ارشد جمهوریخواه و دموکرات، لیندسی گراهام و باب منندز، در همکاری با یکدیگر در تلاش هستند چارچوب دور جدیدی از مذاکرات با تهران را برای یک توافق جدید طراحی کنند. این خبر را لیندسی گراهام و دو تن از همکاران او در کنگره در جریان موضوع هستند، تأیید کرده‌اند.

لیندسی گراهام در گفت‌وگویی با "دیلی بیست" گفته بود "من و سناتور منندز مدتی است که روی این طرح کار می‌کنیم... ما به راه حلی تازه نیاز داریم و من تلاش کرد‌ه‌ام جایگزین‌هایی پیدا کنم.»

به رغم اختلاف نظر میان این دو سیاستمدار ارشد دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در زمینه کشتن قاسم سلیمانی، اما هر دو توافق برجام را رد می‌کنند.

USA Washington: Das Kapitol - Sitz des US-Kongresses
عکس: picture-alliance/dpa/J. Schwenkenbecher

 

[۲۰:۴۶]
اعضای کلیدی کمیته قضایی مجلس در تلاش برای پیش‌بردن طرح استیضاح ترامپ 

به گزارش خبرگزاری رویترز، هفت عضو مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا تلاش می‌کنند اعضای مجلس سنای این کشور را متقاعد کنند که دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور را استیضاح کنند. این هفت نفر در موقعیت‌های کلیدی قرار دارند. 

از جمله این افراد آدام شف، رئيس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان و از چهره‌های اصلی در اسیتضاح ترامپ، جرالد نادلر، رئیس کمیته قضایی مجلس نمایندگان، خانم زو لفگرن، از اعضای کمیته قضایی که در جلسه استیضاح ریچارد نیکسون در سال ۱۹۷۴ و جلسه استیضاح بیل کلینتون در سال ۱۹۹۸ نیز حضور داشته است.

از دیگر اعضا می‌توان به خانم وال دمینگز رئیس پلیس پیشین اورلاندو و عضو کمیته‌های قضایی و اطلاعاتی مجلس که ازماه‌ها پیش درگیر تحقیقات استیضاح ترامپ است اشاره کرد و همچنین به سیلویا گارسیا،یکی دیگر از اعضای کمیته قضایی مجلس نمایندگان اشاره کرد. 

USA Washington Repräsentantenhaus
عکس: picture-alliance/AP/A. Harnik

 

[۱۹:۵۰]
احمد توکلی وزیر نفت را متهم به "عدم شفافیت" در فعالیت‌های این وزارتخانه کرد

به گزارش خبرگزاری فارس، احمد توکلی، نماینده سابق مجلس و رئیس هیأت مدیره "سازمان مردم نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت" در نامه‌ای به بیژن زنگنه، وزیر نفت هشدار داده است که در صورت عدم برخورد قاطع این وزارتخانه با موانع موجود در حمایت از تولید داخلی لوله ترش، موسسه او موضوع را از طریق مراجع قضایی پیگیری خواهد کرد.

توکلی در این نامه از جمله وزیر نفت را متهم به خریدها به صورت غیررقابتی با قیمت‌های بالا از خارج از کشور کرده است. به گفته او این خریدها از طریق شرکت‌هایی بدون سابقه انجام شده، در حالی که قیمت تمام شده داخلی بسیار کمتر است.

Ahmad Tavakoli iranischer Politiker
عکس: Entekhab.ir

 

[۱۸:۳۵]
سها مرتضایی دانشجوی ستاره‌دار آزاد شد
سها مرتضایی پس از شصت و شش روز بازداشت غیرقانونی، نهایتا به قید وثیقه ۵٠٠ میلیون تومانی از زندان شهرری آزاد شد.
سها مرتضایی دبیر سابق شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه تهران بود که به دلیل "نقص در پرونده" از تحصیل در مقطع دکتری رشته علوم سیاسی بازماند. او در اعتراض به محرومیت‌اش از ادامه تحصیل، برای مدتی در برابر کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران تحصن کرده بود.

 

[۱۸:۳۳]
ترامپ: در حمله ایران  به دو پایگاه نظامی در عراق سربازان آمریکایی آسیب جدی ندیده‌اند

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در یک کنفرانس رسانه‌ای در داووس در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره میزان تلفات نیروهای آمریکایی مستقر در پایگاه‌های نظامی عراق در جریان حملات موشکی ایران گفت که این آسیب‌ها آنقدر جدی نبوده‌اند. او گفت که "شنیدم فقط کمی سردرد و چند مشکل دیگر داشته‌اند".

او اضافه کرد که این موارد را "جراحت" مهمی به شمار نمی‌آورد و جراحت واقعی را کسانی متحمل شده‌اند که بر اثر انفجار بمب‌های  کنار جاده‌ای جمهوری اسلامی زخمی شده‌اند. او گفت که این اقدمات زخمی‌های وحشتناکی بر جای گذاشته است و در مقایسه با آن آسیب‌هایی که به سربازان آمریکایی در حملات موشکی ایران (هشت ژانویه) وارد آورده جراحت محسوب نمی‌شود. 
حمله موشکی ایران به تلافی قتل قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین سپاه قدس در عراق به دست آمریکا انجام شد. 

Weltwirtschaftsforum 2020 in Davos | Donald Trump, Präsident USA
عکس: picture-alliance/AP Photo/E. Vucci

[۱۸:۰۳]
وزیر خارجه عربستان سعودی: از مذاکره با ایران استقبال می‌کنیم

شبکه خبری المیادین به نقل از فیصل بن‌فرحان، وزیر خارجه عربستان نوشته است که این کشور از مذاکره با ایران استقبال می‌کند به شرط آنکه ایران از گروه‌هایی که دست به خشونت در منطقه می‌زنند حمایت نکند.

بنا بر این گزارش فیصل بن فرحان گفته است که کشورهای زیادی برای گفت وگوی بین ایران و عربستان سعودی پیشنهاد میانجی گری دادند. او هم‌چنین ابراز خوشحالی کرده که «منطقه از تنش و درگیری با ایران خودداری کرده است.»

محمود واعظی رئیس دفتر حسن روحانی نیز نسبت به بهبود مناسبات با عربستان سعودی به عنوان "یک کشور مسلمان" ابراز امیدواری کرده و گفته است: «در گذشته روابط خوبی با ریاض داشتیم، اکنون نیز معتقدیم که به نفع منطقه است که دولت و ملت دو کشور  مشکلات خود را با یکدیگر حل کنند.»

او هم‌چنین گفته است که هیچگاه بحث قطع ارتباط با عربستان مطرح نبوده است. 

Bildkombo Ajatollah Ali Chamenei und Mohammed bin Salman
عکس: picture-alliance/dpa/AP/Office of the Iranian Supreme Leader/R. Jensen

 

[۱۸:۰۰]
وزیر خارجه عربستان سعودی اتهام هک کردن تلفن بنیانگذار آمازون توسط بن‌سلمان را "پوچ" خواند

فیصل بن‌فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی در مصاحبه ای در حاشیه اجلاس داووس این خبر را که تلفن جف بزوس، بنیانگذار آمازون توسط محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان هک شده "اتهام پوچ و کاملا ابلهانه" دانست. 

دو مقام رسمی سازمان ملل در گزارشی که روز چهارشنبه خواهند داد گفته‌اند که شواهد و مدارک کافی برای اثبات این که خبر یاد شده صحت دارد، در دست هست و خواسته‌اند که هم عربستان و هم ایالات متحده آمریکا در این زمینه تحقیقات بیشتری انجام دهند

خبر هک شدن تلفن همراه جف بزوس، رئيس و موسس شرکت آمازون و ثروتمندترین مرد جهان ابتدا توسط روزنامه انگلیسی "گاردین" منتشر شد. پس از آن، این خبر به شکل وسیع در آمریکا و رسانه‌های سایر کشورها بازتاب یافت.

Prinz Faisal bin Furhan | neuer Außenminister Saudi-Arabiens
عکس: picture-alliance/dpa/Bildfunk/K. Nietfeld

 

[۱۷:۰۸]
وزیر راه: بررسی جعبه سیاه در کشور دیگر "مشروط به وجود مشکل در پردازش آن در ایران است"

محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی ایران در رابطه با سفر خود به اوکراین گفته است که بررسی جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی در کشور دیگر مشروط به وجود مشکل در پردازش آن در ایران است. جعبه سیاه شامل دستگاه ثبت اطلاعات پروازی و دستگاه ضبط صدای کابین خلبان است. 

ایران خود اذعان کرده است که قادر به بازخوانی جعبه سیاه نیست و فناوری لازم را برای این کار ندارد. با این وجود حاضر نیست جعبه سیاه را به کشور دیگری انتقال دهد که از این فناوری برخوردار است. 

وزیر راه این طور استدلال کرده که چون "سانحه در ایران رخ داده" پس بررسی آن هم بر عهده سازمان هواپیمایی ایران قرار دارد و این سازمان در حال آماده‌سازی سخت‌افزار و نرم‌افزار لازم است.

تحویل ندادن جعبه سیاه به کشوری که توانایی لازم را برای بارگذاری اطلاعات آن دارد با انتقادهای شدیدی از سوی کشورهای دیگر از جمله کانادا و اوکراین روبرو شده و این شبهه را برانگیخته است که جمهوری اسلامی در پی پنهان کردن برخی جنبه‌های آشکار نشده شلیک موشک ازسوی سپاه پاسداران به این هواپیماست. 

محمد اسلامی هم‌چنین گفته است که چنانچه در پردازش با مشکل روبرو شوند، ممکن است تصمیم بگیرند چگونه از سایر کسانی که امکانات دارند، کمک گرفته شود. این درحالی است که کارشناسان می‌گویند در صورت نداشتن فناوری لازم این امکان هست که اطلاعات جعبه سیاه دچار آسیب شود. 

Iran Flugzeugabsturz Ukraine International Airlines | Wrackteile bei Teheran
عکس: AFP

 

[۱۶:۴۱]
ادامه تحریم جشنواره فجر؛ گروه بزرگی از هنرمندان ایران به این جشنواره نمی‌روند

علیرغم فشارهای امنیتی و احضار برخی هنرمندان گروه بزرگی از هنرمندان اعلام کرده‌اند که در این جشنواره شرکت نمی‌کنند. در میان هنرمندانی که از حضور در جشنواره فجر خودداری می‌کنند نام‌های هنرمندان صحنه سینما و تئاتر و دیگر عرصه‌های فرهنگی دیده می‌شود. از جمله این هنرمندان تهمینه میلانی، کارگردان سینماست که در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرده به جشنواره نمی‌رود. 

این واکنشی به سرنگون کردن یک هواپیمای مسافربری اوکراینی توسط سپاه پاسداران است که در جریان آن ۱۷۶ نفر جان خود را از دست دادند.

هنرمندانی مانند مرضیه وفامهر، جعفر پناهی، مهدیه محمد‌خانی، محمد رسول‌اف و  تهمینه میلانی این بیانیه یک جمله‌ای را امضا کرده‌اند.

Symbolbild - Kino Iran - Teheran
عکس: Getty Images/AFP/A. Kenare

 

[۱۵:۴۱]
نتانیاهو از فرانسه خواست از تحریم‌ها علیه ایران حمایت کند

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، خبر داد که نتانیاهو در دیدار با امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه،در اورشلیم (بیت‌المقدس) مکرون را به حمایت از تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی فراخوانده است. نتانیاهو برنامه هسته‌ای ایران و رفتار تهاجمی جمهوری اسلامی در منطقه را انگیزه درخواست خود عنوان کرده است.

بر این اساس، مکرون پس از دیدار با نتانیاهو تأکید کرده که کشورش مصمم است که ایران هرگز به صلاح هسته‌ای دست نیابد. او در عین حال جلوگیری از هر گونه تنش نظامی در منطقه را هدف دیگر پاریس اعلام کرده است.

Benjamin Netanjahu in Frankreich Paris mit Emmanuel Macron
بنیامین نتانیاهو و امانوئل مکرون (عکس از آرشیو)عکس: picture-alliance/dpa/F.Mori

 

[۱۵:۱۰]
روحانی به اروپا: اگر تعهدی را زیر پا گذاشتید، مسئول تبعات آن شما هستید

رئیس جمهوری اسلامی ایران خطاب به آلمان، فرانسه و بریتانیا به عنوان سه طرف اروپایی برجام هشدار داد: «اگر تخلفی کردید و تعهدی را زیر پا گذاشتید، مسول تمام تبعات آن شما هستید.»

حسن روحانی بار دیگر گفت که ایران "به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست"، حتی "اگر برجام و پادمان از بین برود، یا روابط تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خوب یا بد باشد."
او خطاب به کشورهای اروپایی گفت: «اگر به تعهدات خود عمل کنید ما هم عمل می‌کنیم.»

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، پیش از این هشدار داده بود که اگر کشورهای اروپایی پرونده هسته‌ای ایران را به شورای امنیت سازمان ملل بفرستند، جمهوری اسلامی از پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (ان‌پی‌تی) خارج می‌شود. اروپا در واکنش عدم پایبندی ایران به تعهدات برجامی، سازوکار رفع اختلاف این پیمان‌نامه (مکانیزم ماشه) را فعال کرده است.

بیشتر بخوانید: خروج احتمالی ایران از ان‌پی‌تی "تصمیم کل نظام" است

 

[۱۴:۳۳]
ظریف: اتحادیه اروپا بهتر است در راستای استقلال خود تلاش کند

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با انتشار تصویری از روزنامه واشینگتن پست در حساب کاربری خود در توییتر به "تهدید تعرفه‌ای ترامپ علیه اتحادیه اروپا" واکنش نشان داد.

محمد جواد ظریف صبح امروز توییت کرد: «وقتی سه کشور اروپایی هفته گذشته ته‌مانده برجام را فروختند تا از تعرفه‌های تجاری ترامپ جلوگیری کنند، هشدار دادم که این فقط اشتهای او را بیشتر می‌کند. پس از فروختن تمامیت‌شان و از دست‌دادن همه پایه‌های اخلاقی/قانونی، تهدید تعرفه‌ای دیگر.»

او به اتحادیه اروپا توصیه کرد "در راستای استقلال خود تلاش کند."

 

[۱۴:۱۰]
مهلت بررسی لایحه CFT هم در مجمع تشخیص مصلحت به پایان رسید

امروز دوم بهمن‌ماه مهلت یک ساله مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی برای بررسی یکی دیگر از لوایح مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم به پایان رسید. این مجمع بر اساس آیین‌نامه داخلی خود تا امروز فرصت داشت لایحه پیوستن ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) را بررسی کند. این مصوبه مجلس به دلیل مخالفت شورای نگهبان و پافشاری مجلس بر نظر خود برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص مصلحت ارسال شده بود.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) درباره امکان تمدید مهلت مجمع با احمد توکلی صحبت کرده است. توکلی که خود عضو این مجمع است، گفته است: «مجمع تشخیص هر موضوعی را بر اساس ضرورت بررسی می‌کند، ‌اما به نظر می‌رسد این موضوع ضرورتی ندارد.»

هجدهم مهرماه هم مهلت مجمع تشخیص مصلحت برای بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با پولشویی (کنوانسیون پالرمو) پایان یافته بود.

کارشناسان هشدار داده‌اند که نپیوستن ایران به این دو کنوانسیون دادوستد مالی این کشور با دیگر کشورها را به مراتب دشوارتر خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: مطهری: رئیس مجلس بودم لوایح FATF را ابلاغ می‌کردم

Iran Proteste gegen FATF-Gesetzentwürfe
عکس: Irna

 

[۱۳:۵۰]
ترانه علیدوستی پس از احضار به دادسرا با قرار کفالت آزاد شد

ترانه علیدوستی، بازیگر سینما و تلویزیون در ایران، روز گذشته به دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شد. خانم علیدوستی با قرار کفالت آزاد شده است. علت احضار از قرار معلوم "فعالیت تبلیغی علیه نظام" بوده است.

ترانه علیدوستی هفته پیش و همزمان با موج انصراف هنرمندان از جشنواره‌های فجر در پستی اینستاگرامی از "روشن‌شدن ماهیت این پروپاگاندای غیرسینمایی و دولتی" برای "تعداد زیادی" از همکارانش ابراز خوشحالی کرده بود. او در ادامه نوشته بود: «با افتخار در کنار آنها، بعد از این هم فجر و افتخاراتش را به اهل خودش واگذار می‌کنم.»

او همچنین در پستی پیش از آن به اعتراضات آبان‌ماه در ایران واکنش نشان داده بود: «مدت‌ها با این خیال جنگیدم و نخواستم بپذیرم؛ ما شهروند نیستیم. هیچ‌وقت نبودیم. ما اسیریم، میلیون‌ها اسیر.»

Tarane Alidousti
عکس: ISNA

 

[۱۳:۲۸]
در یونان برای نخستین بار یک زن رئیس جمهور می‌شود

اکثریتی ۲۶۱ نفره متشکل از نمایندگان احزاب مختلف در پارلمان یونان اکاترینی ساکلاروپولو، حقوقدان ۶۳ ساله را به عنوان رئیس جمهور جدید این کشور انتخاب کرد. خانم ساکلاروپولو جانشین پاولوپولوس می‌شود که دوره پنج ساله ریاست جمهوری‌اش در ماه مارس به پایان می‌رسد.

ریاست جمهوری مقامی تشریفاتی در یونان است. ساکلاروپولو در اکتبر ۲۰۱۸ به عنوان اولین رئیس زن دادگاه‌های عالی یونان انتخاب شده بود.

Ekaterini Sakellaropoulou
عکس: Reuters/Eurokinissi/V. Rebapis

 

[۱۳:۰۹]
'دانشمندان: ۱۰ میلیارد انسان را می‌توان بدون تخریب زمین سیر کرد

نتایج یک بررسی در مؤسسه پتسدام برای مطالعات اقلیمی نشان می‌دهد که می‌توان غذای جمعیت رو به رشد کره زمین را بدون آسیب‌زدن به سیاره زمین تأمین کرد؛ البته تنها در صورتی که انسان در اسرع وقت با قاطعیت وارد عمل شود. این مؤسسه در ایالت براندنبورگ آلمان است.

پژوهشگران کشاورزی سازگار با محیط زیست را تنها راه نیل به این موفقیت می‌دانند. افزون بر این باید الگوی تغذیه انسان‌ها در سراسر کره زمین از اساس متحول شود: کاهش چشمگیر گوشت‌خواری و روی‌آوردن به حبوبات و سبزیجات. یک عامل مهم دیگر دور ریختن کمتر مواد غذایی عنوان شده است.

بر اساس نتایج این پژوهش، در صورت رعایت موارد یادشده می‌توان غذای ۱۰ میلیارد نفر را روی کره زمین تأمین کرد، بدون این که خسارتی به این سیاره وارد شود.

Deutsche Speisen Salat
عکس: picture-alliance/dpa/M. Schutt

 

[۱۲:۵۰]
اینستاگرام و فیس‌بوک برخی حساب‌های کاربری سیما را مسدود کردند

روابط عمومی سیمای جمهوری اسلامی ایران از انسداد حساب‌های کاربری روابط عمومی معاونت سیما و شبکه‌های سه، افق و سلامت در اینستاگرام خبر داده است. علت مسدود شدن این حساب‌ها انتشار مطالبی در ارتباط با قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین شاخه قدس سپاه پاسداران، عنوان شده است. بر این اساس، اینستاگرام پیش از غیرفعال کردن حساب‌ها، در چند نوبت پست‌هایی در ارتباط با سلیمانی را از این حساب‌ها حذف کرده بود.

بنا بر اعلام روابط عمومی سیمای جمهوری اسلامی، فیس‌بوک هم به دلایل مشابه صفحه شبکه جهانی جام جم ایران را مسدود و پست‌های شبکه قرآن، مستند و امید درباره سلیمانی را حذف کرده است.

اینستاگرام پیشتر اعلام کرده بود که علت حذف برخی پست‌های مربوط به قاسم سلیمانی، رعایت قوانین مربوط به تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران است. آمریکا سپاه پاسداران را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داده است.

WhatsApp - Instant-Messaging-Dienst
عکس: picture-alliance/dpa/Y. Mok

 

[۱۲:۱۹]
محمد شهاب دهقانی، دانشجوی ایرانی، از فرودگاه بوستون آمریکا به ایران برگردانده شد

وکیل محمد شهاب دهقانی حسین آبادی می‌گوید با خبر شده که موکلش را با پروازی از طریق فرانسه به ایران بازگردانده‌اند. شهاب دهقانی دانشجوی ایرانی دانشگاه نورت‌ایسترن شهر بوستون در ایالت ماساچوست آمریکا بود که مأموران گمرک و مرزبانی فرودگاه بوستون علیرغم داشتن ویزا مانع ورود او به خاک آمریکا شده بودند.

یک قاضی شامگاه دوشنبه در حکمی اضطراری مقرر کرده بود که برای رسیدگی به وضعیت دهقانی جلسه استماع برگزار شود. قاضی ریچارد استیرنس که قرار بود ریاست دادگاه استماع را بر عهده داشته باشد، گفته که فکر نمی‌کند بتواند بر وضعیت این دانشجوی ایرانی تأثیری بگذارد، زیرا پرونده دهقانی از صلاحیت قضایی این قاضی خارج شده است.

جلسه دادگاه استماع روز  سه‌شنبه (به وقت محلی) با حضور وکلای دهقانی حسین آبادی، کنشگران امور مهاجرت و دوستان او برگزار شد. حسین آبادی در این زمان از آمریکا اخراج شده بود. کری دُیل، یکی از وکلای شهاب دهقانی، پس از جلسه استماع روز سه‌شنبه اداره گمرک و مرزبانی ایالات متحده را به "بی‌توجهی به حکم دادگاه و قانون" متهم کرد. مقام‌های مسئول اما می‌گویند شهاب دهقان پیش از صدور حکم اضطراری شامگاه دوشنبه اخراج شده است. وکلای دانشجوی ایرانی این موضوع را رد می‌کنند.

به گفته خانم دُیل، محمد شهاب دهقانی حسین آبادی یکی از چندین دانشجوی ایرانی است که علیرغم داشتن ویزای آمریکا در فرودگاه بوستون از ایالات متحده اخراج شده است.

Shahab Dehghani
عکس: Isna

 

[۱۱:۵۰]
معترضان فرانسوی بزرگترین نیروگاه آبی این کشور را از مدار خارج کردند

کارگران معترض به اصلاح قوانین بازنشستگی بزرگترین نیروگاه برق آبی فرانسه را در شرق این کشور خاموش کردند.

فرانسه از هفته‌ها پیش صحنه اعتراضات خیابانی به طرح دولتی اصلاح مقررات بازنشستگی است.

Frankreich Paris Proteste gegen Rentenreform
عکس: Reuters/E. Foudrot

 

[۱۱:۲۲]
"شمار دیگری از نیروهای آمریکایی برای بررسی عوارض ناشی از حمله موشکی ایران از عراق خارج شدند"

شماری دیگر از نیروی آمریکایی برای بررسی دقیق‌تر پیامدهای احتمالی حمله موشکی ایران بر سلامت‌شان به پایگاه آمریکا در آلمان منتقل شده‌اند. این خبر را روزنامه واشینگتن پست آمریکا به نقل از منابعی در وزارت دفاع این کشور گزارش کرده است. این منابع که نخواسته‌اند هویت‌شان فاش شود، شمار افراد منتقل شده را "اندک" خوانده‌اند.

هفته گذشته ۱۱ نیروی آمریکایی برای بررسی دقیق‌تر وضعیت سلامت‌شان به مراکز درمانی آمریکا در آلمان و کویت منتقل شده بودند. در این افراد نشانه‌هایی شبیه به عوارض ناشی از تکان شدید دیده شده بود.

به نوشته واشینگتن پست، بیل اوربان این انتقال نیرو را تأیید کرده اما او هم به تعداد دقیق آنها اشاره‌ای نکرده است. اوربان سخنگوی فرماندهی مرکزی نیروهای مسلح آمریکا در خاورمیانه و آسیای مرکزی (سنتکام) است؛ مرکزی که بر عملیات نظامی در خاورمیانه نظارت می‌کند. اوربان شامگاه سه‌شنبه گفته بود که با توجه به عوارض تا کنون مشاهده‌شده، ممکن است شمار افرادی که باید مورد معاینه دقیق‌تری قرار گیرند، افزایش یابد.

Raketenangriffe auf Stützpunkte im Irak | US-Militärstützpunkt Ain al-Assad
عکس: picture-alliance/dpa/N. Nasser

 

[۱۰:۴۳]
فرمانده بسیج دارخوین به ضرب گلوله کشته شد

خبرگزاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران از کشته‌شدن فرمانده بسیج دارخوین خبر داده است. شهر دارخوین در بخش مرکزی شهرستان شادگان در استان خوزستان قرار دارد.
این خبرگزاری به نقل از مدیر روابط عمومی سپاه ولیعصر استان خوزستان نوشته که عبدالحسین مجدمی "شامگاه سه‌شنبه مقابل منزلش به ضرب گلوله مستقیم افراد ناشناس و نقابدار" کشته شده است.

خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان مجدمی را "از مدافعان حرم"‌و "از یاران قاسم سلیمانی" معرفی کرده است.

Iran Abdolhussein Majdami, Basij Kommandeur
عکس: mashregh news

 

[۱۰:۲۹]
نماینده مجلس ایران: مالیات خروج از کشور همان عوارض خروجی است

فرید موسوی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «مالیات خروج از کشور پایه جدید مالیاتی نیست، همان عوارض خروجی است که قبلا تعریف شده. چون عوارض باید به شهرداری‌ها پرداخت شود، صرفا نام آن به مالیات تغییر کرد تا منابع به خزانه کشور واریز شود. همچنین برخی معافیت‌های ضروری که در قوانین به صورت پراکنده تعریف شده، در این قانون مجتمع شد.»

اخذ مالیات از سفرهای خارجی واکنش چشمگیر کاربران شبکه‌های اجتماعی را به دنبال داشت.

بیشتر بخوانید: با تصویب مجلس "سفر خارجی" مشمول پرداخت مالیات شد

 

[۱۰:۰۰]
عربستان اتهام دخالت ولیعهد در "نفوذ به گوشی بنیانگذار آمازون" را "مضحک" خواند

سفیر عربستان در واشینگتن در حساب کاربری خود در توییتر ادعای نشریه "گاردین" را "مضحک" خواند. روزنامه بریتانیایی گاردین شامگاه سه‌شنبه با استناد به منابع ناشناس نوشته بود که جف بیزوس در مه ۲۰۱۸ پیام‌های رمزگذاری‌شده واتس‌اپی دریافت کرده که از قرار معلوم از حساب ولیعهد عربستان در واتس‌اپ ارسال شده بودند. بر این اساس، بررسی گوشی بیزوس نشان داد که یک ویدیوی حاوی بدافزار گوشی بیزوس را آلوده کرده است.

به نوشته گاردین، بن سلمان و بیزوس اندکی پیش از آن با هم واتس‌اپی در ارتباط بوده‌اند. گاردین افزوده که طی چند ساعت مقادر قابل توجهی داده از گوشی بنیانگذار آمازون دانلود شد. نشریه بریتانیایی به محتوای این داده‌ها اشاره‌ای نکرده است.

جف بیزوس، ثروتمندترین فرد دنیا و بنیانگذار آمازون، مالک نشریه آمریکایی "واشینگتن پست" هم هست. جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار عربستانی منتقد ریاض که در کنسولگری عربستان در استانبول به قتل رسید، ستون‌نویس واشینگتن‌پست هم بود.

سفارت عربستان در آمریکا خواسته که برای روشن‌شدن واقعیت‌ها، درباره ابعاد این موضوع تحقیق شود.

 

[۰۹:۲۸]
سرخط مهم‌ترین خبرهای صبح چهارشنبه دوم بهمن

- لبنان پس از مدت‌ها تظاهرات سراسری و با یک ماه تأخیر صاحب دولت جدید شد. در کابینه ۲۰ نفره نخست‌وزیر حسان دیاب، برای نخستین بار یک زن به عنوان وزیر دفاع و قائم مقام نخست‌وزیر انتخاب شده است. دولت جدید از کارشناسان تشکیل شده که متعلق به هیچ یک از جناح‌های سیاسی اصلی نیستند. یکی از خواسته‌های اصلی معترضان در لبنان کناره‌گیری کامل رهبری سیاسی کشور بود.

- اداره ملی سلامت چین اعلام کرد که شما قربانیان ویروس جدید کرونا به نه نفر رسیده است. بر این اساس، تا کنون بیش از ۴۰۰ نفر در این کشور به این ویروس تنفسی مبتلا شده‌اند. در ۱۳ استان چین موارد ابتلا مشاهده شده است. همچنین در آمریکا اعلام شد که نخستین مورد ابتلا به این ویروس در شهر سیتل مشاهده شده است. تا کنون مواردی از ابتلا در تایلند، ژاپن و تایوان گزارش شده بود.

- چگونگی فرایند استیضاح دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در مجلس سنای این کشور به بحث و جدل میان دمکرات‌ها و جمهوری‌خواهان منجر شد. در آغاز جلسه بررسی محتوایی استیضاح ترامپ در مجلس سنا، نمایندگان دو حزب اصلی درباره قواعد کار با هم بحث کردند. هم‌حزبی‌های جمهوری‌خواه ترامپ خواهان فرایندی کوتاه با جلسات طولانی هستند که در آن فراخواندن شاهدهای جدید تضمین نشده باشد. دمکرات‌ها در مقابل چنین روندی مقاومت می‌کنند.