1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای یکشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۸

۱۳۹۸ آذر ۲۴, یکشنبه

https://p.dw.com/p/3UpqJ
عکس: picture alliance/AA/M. Aktas

[۰۰:۰۱]
اردوغان تهدید به بستن پایگاه هوایی اینجرلیک کرد

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز یکشنبه ۲۴ آذر (۱۵ دسامبر) گفت: «ترکیه می‌تواند پایگاه هوایی اینجرلیک را که کلاهک‌های هسته‌ای آمریکا را در خود جای داده ببندد و این در پاسخ به تهدیدهایی است که علیه ترکیه در رابطه با تحریم‌های آمریکا صورت می‌گیرد و نیز پاسخی است به قطعنامه مجلس سنای آمریکا که کشتار جمعی ارامنه در قرن گذشته را قوم‌کشی دانسته است.»

اردوغان به فرستنده تلویزیونی خبر گفت: «اگر ضروری باشد که چنین گامی را برداریم، توانایی‌اش را داریم.» او افزود که اگر لازم باشد، ترکیه پایگاه راداری کورجیک را هم می‌بندد. او گفت اگر ترکیه را تهدید به تحریم کنند، ترکیه هم "تلافی خواهد کرد".

پس از آنکه مجلس نمایندگان آمریکا در ماه اکتبر قتل عام ارامنه در زمان جنگ جهانی اول را به عنوان قوم‌کشی محکوم کرد،  مجلس سنای آمریکا هم روز ۱۲ دسامبرمهر تأیید بر قطعنامه مجلس نمایندگان این کشور زد.

ترکیه از اقدام هفته پیش سنای آمریکا انتقاد کرد. اردوغان امروز یکشنبه پیشنهاد کرد که کشورش در پاسخ به این اقدام، کشتن بومیان آمریکا در قرون گذشته را قوم‌کشی بخواند.

 

[۲۲:۴۰]
برزیل سفارت خود را به اورشلیم منتقل می‌کند

پسر رئیس جمهور برزیل در جریان افتتاح یک نمایندگی تجاری در اورشلیم (بیت‌المقدس) از انتقال سفارت برزیل به این شهر خبر داد.

به گزارش "اورشلیم پست" ادواردو بولسونارو، پسر رئیس جمهور برزیل، روز یکشنبه ۲۴ آذر (۱۵ دسامبر) در جریان افتتاح این مرکز تجاری اعلام کرد که برزیل در آینده سفارت خود را به اورشلیم منتقل خواهد کرد.

موضوع انتقال سفارتخانه‌ها به اورشلیم در ماه‌های گذشته مناقشه برانگیز شده است. تاکنون آمریکا و گواتمالا سفارتخانه‌های خود را به این شهر منتقل کرده‌اند.
اسرائیل تمامی شهر اورشلیم را پایتخت خود می‌داند. اما فلسطینیان بخش شرقی اورشلیم (بیت‌المقدس) را پایتخت دولت آینده خود می‌دانند. 

ادواردو بولسونارو در کنار بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در مراسم افتتاح نمایندگی تجاری برزیل.
ادواردو بولسونارو در کنار بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در مراسم افتتاح نمایندگی تجاری برزیل.عکس: Getty Images/AFP/G. Cohen-Magen

 

[۲۰:۴۷]
ورود عراقی‌ها از مرز چذابه به ایران ممنوع شد

احمد سبهانی، مدیر پایانه مسافری چذابه، از ممنوعیت ورود اتباع و گردشگران عراقی به ایران از روز یکشنبه ۲۴ آذر (۱۵ دسامبر) از این مرز خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا احمد سبهانی گفت: «ممنوعیت ورود اتباع عراقی به دلیل تداوم‌ ناامنی‌ها در این کشور و لزوم رعایت الزام‌های امنیتی از سوی مرزبانی دو کشور اعمال می‌شود.»

از دو هفته پیش عزیمت انفرادی و کاروانی شهروندان ایرانی به شهرهای عراق، بویژه به شهرهای کربلا و نجف، به دلایل امنیتی و تداوم ناامنی‌ها ممنوع شده بود که هنوز هم ادامه دارد.

Iran Chazabeh Grenzübergang
عکس: Jolgenews/A. Rafiei

 

[۱۹:۳۵]
آلودگی هوا بیش از هزار نفر را در پایتخت ایران بستری کرد

منصور درجاتی، سرپرست مدیریت بحران استانداری تهران، از بستری ‌شدن ۱۰۵۱ نفر بر اثر آلودگی هوا در پایتخت ایران خبر داد.

او گفت: «این آمار برای دیروز و امروز بوده است» و افزود: «از این تعداد بخشی به علت بی‌حالی و مشکلات تنفسی بوده است».

بر اثر آلودگی هوا مدارس استان تهران امروز یکشنبه تعطیل بود. براساس اعلام استانداری فردا دوشنبه ۲۵ آذر (۱۶ دسامبر) نیز مدارس تعطیل هستند. 

Luftverschmutzung
عکس: ISNA

 

[۱۹:۱۷]
رانش زمین در معدن طلا  حداقل ۳۰ کشته برجای گذاشت

براثر رانش زمین در یک معدن طلا واقع در شمال شرقی کنگو حداقل ۳۰ نفر کشته شدند. 

دیودونه آپازا، وزیر معدن کنگو، به خبرگزاری آلمان گفته است: «احتمالا بر تعداد افراد کشته شده افزوده خواهد شد. هنوز مشخص نیست چه تعدادی در معدن و در عمق ۱۷ متری مشغول بکار بوده‌اند.»

بارندگی‌های شدید روزهای اخیر موجب رانش زمین در این معدن شد. معدن طلا در منطقه دورافتاده واستا در نزدیکی مرز اوگاندا واقع شده است. 

Afrika Kongo Goldgewinnung Tagebau
عکس: GettyImages/R. Olson

 

[۱۸:۵۳]

آمار قربانیان آنفلوآنزا به ۹۶ نفر رسید

حسین عرفانی، رییس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ایران گفت از تاریخ ۱۷ تا  ۲۳ آذر ماه ۱۵ نفر به علت بیماری آنفلوآنزا جان باخته‌اند. 

به گفته او با اضافه کردن این تعداد به متوفی‌های قبل از ۱۶ آذر، مجموع قربانیان این بیماری در ایران به ۹۶ نفر رسیده است.

عرفانی از کاهش مراجعه بیماران مبتلا به آنفلونزا در بیشتر استان‌های ایران خبر داد.

بخوانید:

نشانه‌های بیماری آنفلوآنزا را بشناسید

Iran Schweinegrippe
عکس: ISNA

 

[۱۸:۳۰]
همچنان به دنبال منشاء بوی بد تهران

منصور درجاتی‌، مدیرکل بحران استان تهران، از شناسایی "چهار کانون احتمالی" که منشاء بوی بد در تهران هستند، خبر داد.

او روز یکشنبه ۲۴ آذر به خبرگزاری کار ایران گفت: «پالایشگاه، گاوداری‌های سنگین، کامیون‌های فاضلاب‌کش و هواکش‌های فاضلاب و مخزن دپوی زباله آرادکوه از مکان‌هایی هستند که به‌عنوان کانون‌های احتمالی بو شناسایی شده‌اند.»

درجاتی در مورد ارتباط احتمالی میان بوی بد تهران و آلودگی هوا گفت: «آلودگی هوا ربطی به انتشار بیشتر این بو ندارد و منشاء بو موارد دیگری است و زمانی که درباره آن به قطعیت برسیم منشاء ‌بو را اعلام خواهیم کرد.»

ما‌ههاست تهران درگیر بوی بد است و تاکنون منشاء این بو مشخص نشده است. چندی پیش آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، از دولت خواست تا این مشکل را به سرعت رفع کند.

بخوانید:

بوی بد تهران؛ واکنش طبیعت به سال‌ها رها کردن زباله و فاضلاب

 

[۱۷:۵۰]
حضور کمرنگ زنان و جوانان در میان نامزد‌های اصولگرا و اصلاح‌طلب مجلس

بر اساس بررسی وب‌سایت خبرآنلاین، زنان و جوانان در میان نامزدهای شاخص اصولگرایان و اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس حضور قابل توجهی ندارند.

این گزارش تصریح می‌کند در حالی که میانگین سنی مجلس دهم، ۵۰ سال است، میانگین سنی کاندیداهای شاخص اصلاح‌طلب مجلس یازدهم به ۵۶.۳ و اصولگرایان به ۵۶.۸ می‌رسد.

خبرآنلاین با اشاره به اینکه استقبال اصلاح‌طلبان از انتخابات مجلس یازدهم به طور محسوسی پایین است، می‌افزاید: «از میان چهره‌های شاخص دو جناح هشت نفر از لیست ۵۶ نفره اصلاح‌طلبان و تنها نه نفر از لیست ۹۴ نفره اصولگرایان زنان هستند؛ یعنی سهم زنان در میان افراد شاخص اصلاح‌طلب ۱۴ درصد و در میان اصولگرایان تنها نه درصد است.»

 

[۱۷:۱۹]
افزایش ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومانی قیمت خودرو

علی‌رضا پورحسنی، عضو اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان اتوموبیل گفت در پی افزایش قیمت دلار در ۱۰ روز اخیر به طور میانگین قیمت خودروها ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.

او به خبرگزاری کار ایران گفت: «با سهمیه‌بندی بنزین، خودروهای دوگانه سوز حداقل ۱۵ میلیون تومان گران‌تر شده‌اند و خودروهایی که به دلیل تحریم تولید آن‌ها متوقف شده مانند برلیانس و ساندرو به صورت تصاعدی افزایش قیمت دارند.»

به گفته پورحسنی همزمان با نوسان قیمت ارز، خودروسازها تا حد امکان از تزریق خودرو به بازار خودداری کردند و تا آنجا که می‌توانستند کمتر خودروی صفر تحویل دادند.

او همچنین گفت: «حتی اگر قیمت ارز کاهش پیدا کند و به همان عدد قبلی برسد به طور حتم قیمت‌ها به روال سابق باز نخواهد گشت و به طور کلی هر چیزی که گران می‌شود دیگر ارزان نمی‌شود.»

Iran Teheran Autohandel
عکس: Getty Images/AFP/A. Kenare

 

[۱۶:۳۹]
نخست‌وزیر یونان خواستار برنامه جدید پذیرش پناهجو در اروپا شد

کیریاکوس میتسوتاکیس، نخست‌وزیر یونان از آلمان و دیگر کشورهای اروپایی خواست پناهجویان را مستقیما از جزیره لسبو به کشورهایشان منتقل کنند.

او خواستار یک برنامه جدید در سطح اروپا مشابه دوران جنگ سرد برای پذیرش پناهجویان شد.

کمپ‌های پناهندگی در جزایر شرقی یونان معمولا بیش از ظرفیت‌شان پناهجو در خود جای داده‌اند.

به گفته مقام‌های رسمی در حالی که ظرفیت این کمپ‌ها در حدود ۷۵۰۰ نفر است، بیش از ۳۹ هزار پناهجو در این جزیره زندگی می‌کنند.

Griechenland l Ministerpräsident Kyriakos Mitsotakis
عکس: picture alliance/Zumapress/J. Mattia

 

[۱۵:۴۰]
"فتح‌الله‌زاده پرونده قضایی باز دارد"

در حالی که برخی رسانه‌های ایرانی روز شنبه ۲۳ آذر از انتخاب علی فتح‌الله‌زاده به عنوان عضو هیات مدیره و مدیرعامل باشگاه استقلال تهران خبر دادند، خبرگزاری صدا و سیما از مخالفت یک مقام قضایی با این انتصاب خبر داد.

به گفته این خبرگزاری یک مقام قضایی در تماس با مدیران وزارت ورزش ایران از آنها خواسته به دلیل پرونده باز قضایی فتح‌الله‌زاده از انتصاب او به عنوان عضو هیات مدیره استقلال خودداری کنند.

فتح‌الله‌زاده در دوره‌های زمانی مختلف مجموعا ۱۰ سال مدیریت باشگاه استقلال تهران را بر عهده داشت. امیرحسین فتحی، مدیرعامل پیشین استقلال در پی اعتراض هواداران به قطع همکاری آندره ‌استراماچونی سرمربی ایتالیایی این تیم، از سمت خود کناره‌گیری کرد.

 

[۱۴:۵۰]
کیانوش‌راد بازداشت شد

محمد کیانوش‌راد، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت بازداشت شد. به نوشته خبرگزاری کار ایران بازداشت این نماینده پیشین مجلس با حضور نیروهای امنیتی در خانه‌اش صورت گرفت.

منابع نزدیک به این فعال سیاسی ضمن اظهار بی‌اطلاعی از نهاد بازداشت‌کننده می‌گویند او به زندان اوین منتقل شده است. کیانوش‌راد از امضا کنندگان یک بیانیه انتقادی در مورد اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸ بود.

او نماینده مردم اهواز در مجلس ششم بود که در دوره‌های بعدی صلاحیت‌اش تایید نشد. این فعال سیاسی همچنین رییس جبهه مشارکت شاخه استان خوزستان و از اعضای شورای مرکزی این حزب اصلاح‌طلب است.

بخوانید: 

مصطفی تاج‌زاده مسئولیت بیانیه ۷۶ نفر را پذیرفت

 

[۱۴:۰۶]
مدارس تهران و تبریز روز دوشنبه تعطیل هستند

استانداری تهران اعلام کرد به علت آلودگی هوا تمامی مدارس و دانشگاه‌های استان تهران به جز شهرستان‌های فیروزکوه و دماوند روز دوشنبه تعطیل خواهند بود. مدارس تهران روز یکشنبه نیز تعطیل بودند.

بر اساس گزارش شرکت کنترل کیفیت هوا، شاخص آلودگی روز یکشنبه به عدد ۱۵۳ رسید. بر این اساس سطح اهمیت بهداشتی "ناسالم" است.

این شرکت توصیه کرده است افراد مبتلا به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان از فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از خانه خودداری کنند. سایر افراد نیز باید فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از خانه را کاهش دهند.

بر اساس گزارشی دیگر به علت تداوم آلایندگی هوا کلیه مقاطع تحصیلی در شهرهای تبریز، سردرود، خسروشاه، باسمنج، اسکو و شهر جدید سهند در دو شیفت صبح و بعد از ظهر تعطیل خواهد بود.

Iran, KW51
عکس: Tasnim/ M. Shahrestani


 

[۱۳:۳۰]
سپیده قلیان: نسل‌های بعد با زبان دیگری با شما سخن خواهند گفت

جمال‌الدین حیدری‌منش، وکیل سپیده قلیان، گفت که رای شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران بدون تشکیل جلسه محاکمه نهایی شده است.

او با تایید حکم پنج سال زندان برای این فعال حقوق کارگران به خبرگزاری کار ایران گفت: «طبق دادنامه صادره، مجموع اقدامات انتسابی به خانم قلیان در راستا و مصداق اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی دانسته شده است.»

در واکنشی دیگر سپیده قلیان در مورد این حکم در کانال تلگرام خود نوشت: «وقتی از منشی شعبه ۳۶ دادگاه انقلاب جزئیات احکام را مطالبه کردم با توهین و تشر به من گفتند که نمی‌گوییم حکم شما چند سال است که بازی رسانه‌ای انجام ندهید و فقط میزان قابل اجرای آن را به شما می‌گوییم.»

او با اشاره به اینکه در واقع مزه شیرین عدالت برای ما تایید نظر به جای تجدید نظر بود، افزود: «آن هم در شرایطی که تمام مسئولان به ما قول برگزاری دادگاه با حضور خودمان و وکیل را داده بودند و حتی صحبت از برگزاری دادگاه علنی بود تا حداقل بتوانیم صدای حق‌خواهی کارگران باشیم.»

این فعال حقوق کارگران با بیان اینکه در روزهای آینده اعتراض‌های خود را ادامه خواهیم داد، گفت: «عجالتا به شما یادآور می‌شوم که آبان‌ماه نشان داده که نسل‌های بعد با زبان دیگری با شما سخن خواهند گفت.»

Sepideh Gholian
عکس: Bidarzani

 

[۱۲:۵۵]
آذری جهرمی: یک حمله سایبری دفع شد

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران می‌گوید که یک حمله سازمان‌یافته سایبری به سامانه‌های دولت الکترونیکی ایران، شناسایی وتوسط "سپر دژفا" دفع شده است.

به گفته وزیر ارتباطات هدف این حمله جاسوسی از اطلاعات دولتی بوده‌، سرورهای تجمیع اطلاعات جاسوسی شده شناسایی، و ردیابی عاملان حمله هم انجام شده است.

بخوانید:

نیویورکـ‌تایمز: اطلاعات کارت‌های بانکی میلیون‌ها ایرانی به سرقت رفته است

 

[۱۲:۲۰]
آتش زدن یک امامزاده در شیراز

به نوشته رسانه‌های ایران افراد ناشناس یک امامزاده در شیراز را آتش زدند. به نوشته خبرگزاری ایسنا بقعه امامزاده فاطمه بنت‌الحسن شیراز در خیابان شمس قرار دارد.

این گزارش‌مدعی است پیش از آتش زدن این امامزاده "وجوه نقد و اموال" موجود در آن سرقت شده‌اند.

 

[۱۱:۳۲]
نماینده مجلس خطاب به سپاه: در انتخابات دخالت نکنید

الیاس حضرتی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای سرگشاده اظهارات سردار محمد علی (عزیز) جعفری، فرمانده پیشین سپاه، در مورد دخالت نظامیان در انتخابات را مورد انتقاد قرار داد.

به گزارش اعتمادآنلاین، حضرتی در نامه خود ازجمله می‌نویسد: جنابعالی در سخنان تلویزیونی‌تان با اشاره به ضرورت هماهنگ شدن مدیریت کشور با نظرات رهبری فرموده‌اید:«مدیریت کشور باید با همان نگاه رهبری که نگاه اسلام ناب است، هماهنگ شود. اگر کسی در این مبانی اشکال داشته باشد، سنجش آن وظیفه سنگین شورای نگهبان است که فکر نمی‌کنم شورای نگهبان با این دقت نگاه و روی مبانی فکری افراد برای تایید صلاحیت تمرکز کنند. الان در همین کشورهایی که مهد دموکراسی هم هستند باید نگاه فرد با نگاه حکومت بخواند، اما آقایانی که اینجا روی کار می‌آیند، ابایی ندارند که بگویند دیدگاه ما با رهبری اختلاف دارد. خب اگر دیدگاهت اختلاف دارد برای چه آمدی؟»

الیاس حضرتی در پاسخ به سردار جعفری می‌گوید: «واقعا نمی‌دانم شما کدام کشور دموکراتیک دنیا مورد نظرتان بود که چنین ادعایی را طرح کردید؟ در کدام کشور دموکراتیک در بررسی صلاحیت ‌نامزدهای نمایندگی مجلس یا تشکیل دولت "مبانی فکری افراد" از سوی نهادهای نظارتی مورد بررسی قرار می‌گیرد و هر که را که به تعبیر شما "هماهنگ" نباشد از دایره انتخاب مردم بیرون می‌گذارند؟»

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نامه سرگشاده خود خطاب به سردار سپاه پاسداران می‌افزاید: «عجیب آنکه این نظارت استصوابی از نظر شما کافی نیست هنوز هم باید دایره انتخاب را تنگ‌تر کرد و با شیوه‌های تفتیش عقاید جلوی حضور این تعداد اندک صدای ملایم و نسبتا مخالف را هم گرفت. با این کار بعید است، دست آخر چیزی از مجلس بماند و مردم رغبتی به حضور پای صندوق‌ها داشته باشند.»

حضرتی خطاب به سردار جعفری گفته است: «یکی از ابعاد تضعیف جمهوریت نظام، مداخله نیروهای غیرسیاسی در امور سیاسی است... اظهارات جنابعالی یک نمونه از مداخله غیرمستقیم نهاد نظامی در امور سیاسی است.»

الیاس حضرتی، نماینده مردم تهران در مجلس
الیاس حضرتی، نماینده مردم تهران در مجلسعکس: Isna/Hamid Amlashi

 

[۱۰:۵۴]
علی مطهری: در حال بررسی یک حزب جدید هستم

علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی می‌گوید که او در حال بررسی تأسیس یک حزب جدید است.

مطهری در گفت‌وگو با "اعتمادآنلاین" درباره وضعیت ناگوار احزاب در ایران و اینکه نامزدهای انتخابات مجلس حاضر به قبول هویت احزاب کنونی نیستند و مایل‌اند بیشتر به صورت مستقل وارد کارزار انتخاباتی شوند گفت: «چون ما تا به حال احزاب قوی‌ای نداشتیم، از این رو مردم تجربه خوبی از احزاب ندارند. یا برخی از حزب‌ها مانند حزب توده سرگذشت خوبی نداشتند. اکثراً احزاب چندان هم موثر نبوده‌اند، بنابراین مردم هنوز خیلی توجهی به احزاب ندارند.»

این نماینده مجلس افزود: «اگر احزاب قوی پیدا شوند و شخصیت‌های تاثیرگذار بتوانند احزابی را تاسیس کنند و فعال باشند، قطعاً جای خود را باز می‌کنند. البته حکومت هم گاهی محدودیت‌هایی برای احزاب ایجاد می‌کند که این هم یکی از موانع رشد احزاب است.»

Iran Ali Motahari Abgeordneter
عکس: Modara

 

[۱۰:۱۶]
نوع قرص یافت‌شده در کیک‌های خوراکی مشخص شد

رئیس پلیس مواد مخدر ایران می‌گوید، پس از بررسی و آزمایش‌ها مشخص شده که قرص‌های یافت‌شده در کیک‌های خوراکی ماده مخدر نبوده بلکه قرص "هیوسین" بوده است.

هیوسین قرصی است که برای مواردی مثل گرفتگی‌های روده و دردهای شکمی تجویز می‌شود. یبوست، خشکی دهان و حالت تهوع از عوارض مصرف قرص هیوسین است.

سردار مسعود زاهدیان افزود که انبار مربوط به این فعالیت در سیستان و بلوچستان مورد بازرسی قرار گرفت و هیچ گونه مورد مشکوکی مشاهده نشد البته در کرمان و هرمزگان مواردی دیده شده که در حال بررسی است.

او گفت شرکت‌هایی که این کیک‌ها را تولید می‌کنند دارای پروانه فعالیت از وزارت بهداشت هستند و به طور قطع جاسازی این قرص‌ها خارج از شبکه‌های تولید و توزیع انجام شده است.

مدیرکل نظارت برفرآورده‌های غذایی وزارت بهداشت نیز گفته است: جاسازی قرص و کپسول در برخی کیک‌های برند ایرانی به صورت عمدی و پس از کارخانه انجام شده و احتمالا یک اقدام برای تشویش اذهان عمومی بوده است.

محمد حسین عزیزی در گفت‌وگویی افزود: «مواردی که گزارش شده شامل جاسازی قرص و کپسول‌های مختلف از جمله آنتی بیوتیک بوده که در داخل کیک‌های چند برند معروف جاسازی شده است.»

Iran l Tablettenfund in Keksen
عکس: Yjc

 

[۱۰:۰۷]
وزارت خارجه ایران: حضور مقتدی صدر در ایران ربطی به رویدادهای عراق ندارد

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی می‌گوید در پاسخ به پرسش خبرنگاران که علت حضور مقتدی صدر در ایران چیست، گفت: «مقتدی صدر هرازگاهی به‌عنوان میهمان به ایران سفر می‌کند و حضور او ارتباطی به تحولات اخیر عراق ندارد.»

عباس موسوی توضیح بیشتری در این زمینه نداد. او درباره رویدادهای عراق گفت: «دولت عراق موظف و متعهد به حراست از اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران است و متاسفانه اخیراً در انجام این وظیفه کوتاهی کرده است.»

عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی
عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامیعکس: Mojnews

 

[۰۹:۲۸]
کنگره دو حزب اصلاح‌طلب "اتحاد ملت" و "ندای ایرانیان" برگزار شد

در پنجمین کنگره سراسری "حزب اتحاد ملت ایران اسلامی" علی شکوری‌راد برای سومین دور پیاپی در سمت دبیرکلی باقی ماند.

در انتخابات سومین دوره شورای مرکزی این حزب، برخی اعضای پیشین وارد شورای مرکزی نشدند، از جمله: غلامرضا انصاری (سخنگوی هیئت موسس حزب اتحاد ملت)، محمد کیانوش‌راد (نماینده مجلس ششم)، محمد فاضلی‌کیا (داماد میرحسین موسوی) زهرا مجردی (عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت و همسر محسن میردامادی)، محمد رمضان‌زاده (فعال دانشجویی سابق و فرزند عبدالله رمضان‌زاده).

افرادی که به ترکیب شورای مرکزی وارد شدند عبارتند از: شمس‌الدین سیاسی‌راد (نماینده مجلس ششم)، ساجده کیانوش‌راد (فرزند محمد کیانوش‌راد و از فعالان ستاد میرحسین موسوی)، ریحانه طباطبایی (روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب)، جلال محمدلو (از اعضای جوان حزب)، علیرضا خوشبخت (فعال سابق دانشجویی) و مهدی محمودیان (فعال حقوق بشر).

هم‌زمان حزب "ندای ایرانیان" نیز کنگره خود را برگزار کرد. در این کنگره محمد صادق خرازی بار دیگر با اکثریت آرا برای یک دوره دو ساله به عنوان دبیرکل انتخاب شد. گفته می‌شود صادق خرازی مشاور ارشد محمد خاتمی، نماینده پیشین ایران در سازمان ملل و سفیر اسبق ایران در فرانسه بوده است.

بیشتر اعضای این حزب سیاسی از اعضای اصلی ستاد ملی جوانان اصلاح‌طلب، شورای مشاورین سید محمد خاتمی و دیپلمات‌های نزدیک به دولت روحانی هستند.

 

[۰۹:۱۰]
سرخط آخرین خبرهای یکشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۸

- یکی از پیوست‌های بودجه سال ۱۳۹۹ حکایت از افزایش نقدینگی، افزایش هزار درصدی بدهی دولت به بانک مرکزی و کاهش دارایی‌های خارجی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران دارد. خبرگزاری تسنیم وابسته به محافل امنیتی، با استناد به یکی از پیوست‌های بودجه سال آتی در گزارش روز شنبه ۲۳ آذر (۱۴ دسامبر) می‌نویسد: «خالص دارایی‌های خارجی بانک مرکزی، در پایان سال ۹۷ حدود ۲۴۱ هزار میلیارد تومان و در پایان مرداد ماه امسال ۲۲۳ هزار میلیارد تومان بوده است.»

- استیو منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا روز شنبه ۲۳ آذر (۱۴ دسامبر) در حاشیه نشست مجمع بین‌المللی "فوروم دوحه" اعلام کرد که فشارهای حداکثری آمریکا بر ایران جواب داده است. او همچنین گفته است که اگر تهران شروط آمریکا را بپذیرد تحریم‌های وضع شده علیه این کشور برداشته می‌شوند. منوچین ولی درباره جزئیات شروط آمریکا و همچنین چگونگی برداشته شدن تحریمات توضیحات بیشتری نداده است.

- شرکت‌کنندگان کنفرانس جهانی تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد در مادرید بر سر قطعنامه پایانی نتوانستند توافق کنند. هنوز چارچوب اقدامات بعدی مبارزه با گرمایش زمین نیز مشخص نیست. اما تلاش‌ها برای رسیدن به یک توافق میان کشورهای شرکت‌کننده ادامه دارد. کارولینا اشمیت، رئیس کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد متن آخرین پیش‌نویس بیانیه‌ نهایی را روز شنبه ۲۳ آذر (۱۴ دسامبر) در اختیار ۱۹۰ هیات شرکت‌کننده گذاشت. پیش‌نویس ارسال شده در جلسات نهایی کنفرانس تغییرات اقلیمی مادرید بحث و بررسی می‌شود. این جلسات پیش از این به دلیل اختلافات شدید میان کشورها چندین بار به تعویق افتاده است.