1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای جمعه اول آذر ۱۳۹۸

۱۳۹۸ آذر ۱, جمعه

https://p.dw.com/p/3TVcB
Iran neuer Kommunikationsminister Mohammad Javad Azari Jahromi
عکس: Irna

[۲۱:۴۸]
کاهش ۸۰ درصدی حملات ائتلاف عربی علیه شورشیان حوثی یمن

مارتین گریفیت، فرستاده ویژه سازمان ملل برای بحران یمن روز جمعه اول آذر (۲۲ نوامبر) اعلام کرد که شمار حملات هوایی نیروی ائتلافی به رهبری عربستان سعودی به مواضع شورشیان حوثی تحت حمایت ایران به میزان ۸۰ درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری آلمان، گریفیت در کنفرانس ویدئویی از دفتر خود در امان، پایتخت اردن گفت که این رویکرد می‌تواند «نشانگر این امر باشد که در یمن چیزی در شرف تغییر است... طی دو هفته گذشته این رقم پایین آمده است و ۸۰ درصد کمتر از پیش بوده است.»

او افزود که از سال ۲۰۱۴ بدین سو، این اولین بار است که "۴۸ ساعت بدون حملات هوایی" وجود داشته است. پس از آنکه حوثی‌ها پیشنهاد دادند که دست از حملات موشکی و پهپادی علیه شهرهای عربستان و ائتلاف عربی نیز دست از حملات هوایی بردارد، گفت‌وگوهای میان طرفین برقرار شده است.

Jemen Luftangriff auf Sanaa
عکس: Getty Images/AFP/M. Huwais

 

[۱۹:۴۲]
سنای آمریکا بار دیگر از به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه سر باز زد

یکی از اعضای جمهوری‌خواه مجلس سنای آمریکا لایحه‌ای که "نسل‌کشی ارامنه" را به رسمیت می‌شناخت به تعلیق درآورد.

به گزارش رسانه‌ها، دیوید پردو در دفاع از اقدام خود گفت: به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه ممکن است به تلاش‌های دولت برای حل تنش‌ها میان ایالات متحده و ترکیه ضربه بزند.

چندی پیش مجلس نمایندگان آمریکا نسل‌کشی ارامنه را به رسمیت شناخته بود که با واکنش تند دولت ترکیه رو به رو شد. ترکیه تهدید کرد که چنین اقدامی می‌تواند روابط حساس میان آنکارا و کاخ سفید را به خطر بیاندازد و برای امنیت منطقه و جهان تبعاتی را به همراه داشته باشد.

USA | Das Kapitol in Washington
عکس: picture-alliance/dpa/Bildfunk/epa/J. L. Scalzo

 

[۱۹:۳۲]
نیروهای امنیتی عراق سه معترض دیگر را در بغداد کشتند

خبرگزاری رویترز از درگیری میان معترضان عراقی و نیروهای امنیتی این کشور در مقابل  پل جمهوری که به منطقه سبز بغداد منتهی می‌شود خبر داد. در این درگیری‌ها سه نفر کشته و شماری دیگر زخمی شدند.

روز گذشته نیز در بغداد هشت نفر از شهروندان غیرنظامی قربانی خشونت نیروهای امنیتی عراق شدند.

اعتراض‌ها در عراق درحالی وارد هشتمین هفته می‌شود که به‌رغم وعده‌های پی در پی دولت، اصلاحی در کابینه رخ نداده است.

جمعه هفته گذشته آیت‌الله سیستانی، از مراجع تقلید شیعیان که در نجف اقامت دارد، با صدور بیانیه‌ای از دولت و نمایندگان مجلس خواسته بود روند اجرای اصلاحات را سرعت بخشند.

Irak | Proteste gegen Regierung
عکس: Getty Images/E. Trieb

 

[۱۹:۰۲]
آمریکا وزیر ارتباطات ایران را تحریم کرد

آمریکا وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ایران را به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز جمعه اول آذر (۲۲ نوامبر) وبسایت خود اعلام کرد محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ایران را به فهرست تحریم‌ها اضافه کرده است.

Iran Kabinettsbildung Mohammadjavad Azari Jahromi
عکس: Mehr

[۱۸:۵۲]
خانواده‌های کرد ایرانی در میان ۴۴ پناهجوی نجات یافته در سواحل ایتالیا

گارد ساحلی ایتالیا جمعه ۲۲ نوامبر (اول آذر) ۴۴ پناهجو را در دریای مدیترانه در جنوب استان پولیا نجات داد.

در رسانه‌های آنلاین محلی در این باره نوشته شده که ۴۴ نفری که نجات داده شده‌اند شامل اعضای پنج خانواده از مناطق کردنشین ایران و عراق و نیز افرادی با تابعیت کشورهای ترکیه و ازبکستان هستند.
این مهاجران بر روی قایقی بی‌موتور رها و تنها گذاشته شده بودند.

بنا بر گزارش‌ها، این مهاجران به کمک پلیس گمرکی و کارابینیری و پلیس امنیتی به سانتا ماریا دی لوکا در جنوب استان پولیا منتقل شده و سازمان صلیب سرخ به آنها رسیدگی می‌کند.

Mittelmeer «Open Arms» rettet 73 Migranten
عکس: Reuters/J. Medina

 

[۱۷:۰۳]
بازی پرسپولیس در ورزشگاه خالی و در جو امنیتی

بازی فوتبال پرسپولیس و نفت مسجد سلیمان در حالی قرار است امروز برگزار شود که خبرگزاری ایسنا گزارش داده تنها حدود هزار طرفدار پرسپولیس و ۵۰ طرفدار تیم نفت مسجد سلیمان در ورزشگاه آزادی تهران حاضر شده‌اند.

سیامک رحمانی، روزنامه‌نگار ورزشی نیز در توییتی، فضای ورزشگاه آزادی را "امنیتی" توصیف کرده است.

در پی اعتراضات اخیر در ایران، دیگر بازی‌های فوتبال در نقاط مختلف ایران لغو شده است.

[۱۷:۰۱]
نماینده مجلس: بخش‌هایی از فضای مجازی مدیریت خواهد شد

یکی از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس با بیان اینکه قطعی دائمی اینترنت امکان‌پذیر نیست، از رفع قطعی آن در اوایل هفته آینده خبر داد و گفت: «بخش‌هایی از فضای مجازی مدیریت خواهد شد.»

پروانه مافی، نماینده مردم تهران، مدعی شده است که "کنترل اینترنت تا اندازه‌ای می‌تواند تنش را مهار کند و اجازه ندهد افراد سودجو از این فضا سوءاستفاده کنند".

 

[۱۶:۴۳]
علم‌الهدی: مردم فقیر برای اعتراض به خیابان‌ها آمدند

احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد در نماز جمعه امروز این شهر با اشاره به گرانی بنزین و اعتراضات روزهای اخیر در شهرهای مختلف ایران گفت: «نباید جوری برنامه‌ریزی کنیم که سیبل دشمن بشویم. در سایر شهرها که اوضاع بهم ریخت غالبا در حاشیه شهرها بود، مردم مستضعف و فقیر دچار مشکلات معیشتی هستند، شوکه شدند و برای اعتراض به خیابان‌ها آمدند اما دشمن آمد بر موج اعتراض این‌ها سوار شد و بیمارستان و پمپ بنزین را آتش زدند.»

احمد علم‌الهدی در خراسان رضوی مدعی شد: «در مشهد ما مشکلی نداشتیم. نه خسارت داشتیم نه کشتار داشتیم. نه زخمی داشتیم و این عنایت خاص امام هشتم است.»

Ahmad Alamolhoda
عکس: Irna

 

[۱۵:۵۰]
دانشگاه تهران: امیدواریم دانشجویان بازداشت شده آزاد شوند

مجید سرسنگی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران ابراز امیدواری کرد که بخش عمده‌ای از دانشجویان بازداشت شده دانشجویان تهران تا فردا - شنبه - آزاد شوند.

به گزارش "ایلنا"، سرسنگی افزود: «حراست دانشگاه لیست کاملی از دانشجویان بازداشتی را تهیه کرده است و با نهادهای مختلف در ارتباطیم و با قوه قضائیه رایزنی می‌شود تا دوستان در اسرع وقت به زندگی عادی خود بازگردند و به درس و تحصیل خود هم ادامه دهند. امیدواریم تا شنبه هم بخش عمده‌ای از بچه‌ها بتوانند به دانشگاه بازگردند.»

این دانشجویان در پی تجمع رو یکشنبه ۲۶ آبان در محوطه دانشگاه تهران باداشت شده‌اند. یک روز پس از بازداشت این دانشجویان، سعید حبیبا، معاون دانشجویی دانشگاه تهران به رسانه‌ها گفته بود: روز گذشته [یکشنبه ۲۶ آبان] تعدادی از دانشجویان معترض به حوادث اخیر و همچنین مشکلات روز جامعه در دانشگاه تهران تجمع کردند که بنابر اخبار رسیده، چند نفر از دانشجویان بعد از پایان تجمعات در بیرون از دانشگاه دستگیر شدند.»

سعید حبیبا به تعداد دانشجویان بازداشت‌شده اشاره‌ای نکرد.

 

[۱۳:۵۰]
جمهوری اسلامی از سه رسانه فارسی‌زبان در لندن شکایت کرد

حمید بعیدی‌نژاد، سفیر جمهوری اسلامی لندن خبر داده است که از سه رسانه فارسی‌زبان مستقر در لندن شکایت کرده است.

او در پیامی توییتری نوشته است: «سفارت کشورمان درلندن درنامه رسمی به نهاد نظارت برشبکه‌های تصویری درانگلیس(آفکام)،از شبکه‌های معاند فارسیزبان همچون BBC فارسی،ایران اینترنشنال و من و‌تو، به علت تحریف مغرضانه تحولات اخیر ایران و دعوت به خشونت گسترده علیه نهادهای مدنی ایران شکایت کرد و خواستار اجرای قانون نسبت به آنها گردید.»

سفارت ایران پیشتر نیز از برخی از این رسانه‌ها به آفکام شکایت کرده بود، اما آفکام به در نهایت رسانه‌های فارسی‌زبان را از اتهامات وارده مبرا دانسته بود.

 

[۱۳:۵۰]
امام جمعه تهران: اینترنت را باز نکنید

احمد خاتمی امام جمعه تهران در خطبه‌های نماز این هفته درباره قطع اینترنت در اعتراض‌های اخیر گفت: «از تدبیرهای ستودنی در این ماجرا قطع اینترنت بود. اگر مسئولین می‌خواهند اهمیت کار را درک کنند ببیند دشمن و شبکه‌های خارجی چقدر ناراحت‌اند از این اتفاق. این یعنی لانه زنبور را شناسایی کردند. از آن‌ها درخواست می‌کنم، پیام‌رسان‌های داخلی را تقویت کنند و اینترنت بومی را هر چه زودتر راه اندازی کنند.»

امام جمعه تهران تاکید کرد: «اگر در این کار کوتاهی کنید در پیشگاه خدا جوابی نخواهید داشت. تقاضا دارم اینترنت را باز، باز نکنید. دیدید که به مردم جنایت یاد می‌دادند.»

Iran - Ahmad Khatami, Imam in Freitagsgebet in Teheran
عکس: IRNA

 

[۱۳:۴۶]
وزیر ارتباطات برقراری دوباره اینترنت در برخی نقاط ایران را تایید کرد

محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، برقراری دوباره اینترنت در برخی نقاط کشور را تایید کرد.

به گزارش ایسنا، آذری جهرمی روز جمعه اول آذرماه گفت اینترنت بقیه مناطق با تصویب ابلاغ شورای امنیت کشورمجددا برقرار خواهد شد. 

وزیر ارتباطات همچنین گفت: به اپراتورها ابلاغ کرده‌ایم که مدت زمان قطعی اینترنت را به مدت اعتبار بسته‌ها اضافه کنند.

 

 

[۱۳:۴۶]
میزان ارتباط اینترنتی ایران با جهان کمتر از ۱۵ درصد است

نت بلاکز، شبکه ناظر بر اینترنت در جهان، امروز اعلام کرد که میزان ارتباط اینترنتی ایران با جهان کمتر از ۱۵ درصد است. 

در پی اعتراضات اخیر، ارتباط اینترنتی ایران به کمتر از ۵ درصد رسیده بود. نت بلاکز در عین حال افزوده مشخص نیست که آیا با افزایش اندک دسترسی به اینترنت، آیا مردم عادی نیز به اینترنت دسترسی یافته‌اند یا نه. قطع اینترنت علاوه بر حصر خبری اعتراضات اخیر و نحوه برخورد حکومت با معترضان، میلیاردها تومان خسارت نیز به همراه داشته است.


[۱۳:۱۷]
صرافی‌ها در نبود اینترنت تعطیل شده‌اند

شهاب قربانی، دبیرکل کانون صرافان ایران درباره اثرگذاری قطعی اینترنت بر فعالیت صرافی‌ها و ارتباط آنها با خارج از کشور به خبرگزاری ایلنا گفت: در حال حاضر در نبود اینترنت برای برقرار ارتباطات بین‌المللی با مشکلات زیادی مواجه هستیم.

قربانی با بیان اینکه "امکان ارسال حواله‌ها وجود ندارد و در دریافت‌ها هم مشکلاتی وجود دارد"، ادامه داد: ساز و کار مالی صرافی‌ها که با خارج از کشور انجام می‌شد با مشکل مواجه شده است.

دبیرکل کانون صرافان ایران با تاکید بر اینکه "در نبود اینترنت تمام فعالیت صرافی‌ها متوقف شده است"، افزود: عدم ارتباط با صرافی‌های خارج از کشور و عدم ارسال و دریافت حواله‌ها نمی‌تواند عامل افزایش قیمت ارز باشد اما به طور قطع باعث افزایش عمق رکود شده است.

وی گفت: شرایط صرافی‌ها دقیقا مانند روزهای تعطیل است و عملا قطعی اینترنت باعث تعطیلی صرافی‌ها شده است. وقتی خرید و فروش انجام نشود گستره رکود افزایش می‌یابد، معامله‌ای انجام نمی‌شود که بخواهد قیمت‌ها را تحت تاثیر قرار دهد.

Dollarpreis Iran
عکس: BORNA/M. GHasemi

 

[۱۳:۱۷]
مشاور روحانی: عملیات "مرصاد ۲" کلید خورده

حسام‌الدین آشنا، مشاور حسن روحانی، می‌گوید در ایران "عملیات مرصاد ۲" کلید خورده است.

او در پیامی توییتری نوشته: "خیال کردند عملیات فروغ جاودان ۲ را کلید زده‌اند ولی حالا به خوبی فهمیدند که در واقع عملیات مرصاد ۲ کلید خورده‌است."

توییت مشاور رییس جمهوری اسلامی، با واکنش‌هایی منفی در شبکه‌های اجتماعی همراه شده و این نگرانی افزایش یافته است که حکومت قصد اعدام گسترده بازداشت‌شدگان اعتراضات اخیر را دارد.

براساس گزارش‌های منتشر شده بیش از سه هزار نفر بازداشت شده‌اند، هرچند مقامات مسئول، آمار دقیق بازداشت‌شدگان را اعلام نکرده‌اند.

سازمان مجاهدین خلق، در سال ۶۷ و در پایان جنگ عراق و ایران، عملیاتی نظامی به نام "فروغ جاویدان" در خاک ایران انجام داد. جمهوری اسلامی در واکنش به این عملیات، عملیات مرصاد را انجام داد که به شکست و کشته شدن صدها تن از نیروهای سازمان مجاهدین خلق انجامید.

در پی این عملیات، روح‌الله خمینی، رهبر وقت جمهوری اسلامی دستور اعدام گسترده زندانیان سیاسی را صادر کرد. براساس گزارش نهادهای مدافع حقوق بشر، حدود پنج هزار زندانی سیاسی که در حال گذراندن دوران محکومیت خود بودند در تابستان سال ۶۷ اعدام شدند. اعدام‌شدگان عمدتا عضو سازمان مجاهدین خلق و گروه‌های چپگرا بودند.

[۱۳:۰۵]

معاون پلیس هرمزگان «ناآرامی» در بندرعباس را تکذیب کرد

سعید شفیعی، معاون فرماندهی انتظامی استان هرمزگان، امروز ناآرامی و برگزاری تجمع اعتراضی در این استان و مرکز آن بندرعباس را تکذیب کرده است.

او به خبرگزای ایسنا گفته است:« اخبار و تصاویر ساختگی منتشره در برخی از شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی بالاخص شبکه‌های معاند به هیچ عنوان صحت ندارد و هیچ‌گونه تجمع غیرقانونی و ناآرامی در شهرستان بندرعباس و استان هرمزگان گزارش نشده و هیچ گونه مشکل امنیتی نداشته‌ایم.»

 

[۱۱:۳۵]
جانشین فرمانده سپاه: اغتشاشات ۴۸ ساعته جمع شد

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران مدعی شده است: «اغتشاشات ۴۸ ساعته جمع شد. این در حالی است که همه "خبیث‌های عالم" از اغتشاشات اخیر در ایران پشتیبانی کردند و گفتند به اغتشاشگران کمک می‌کنیم.»

بنا بر اعلام علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران در روز نخست اعتراضات، ۲۸ استان و ۱۰۰ محله و شهر درگیر اعتراضات بودند.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران ادعا کرده است، "اعتراضات اخیر به خاطر موضوع مشخصی نبود که به مردم فشار آورده باشد." او که صبح امروز اول آذر در جمع یگان‌های امنیتی سخنرانی می‌کرد، ادامه داد: «با فرماندهان سپاه برخی شهرها که صحبت می‌کردم در برخی مواقع این اغتشاشات انسان را یاد کربلای ۴ می‌انداخت.»
 

[۰۹:۵۵]
پمپئو: ایرانیان برای ما مستندات خود از سرکوب معترضان را بفرستند

در واکنشی جدید به سرکوب اعتراضات سراسری در ایران در رابطه با گران شدن بهای بنزین و نیازهای معیشتی در ایران، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا،  از شهروندان ایران خواست اطلاعات خود راجع به سرکوب معترضان را برای این دولت بفرستند.

پمپئو روز جمعه اول آذرماه در حساب کاربری توئیتر خود نوشت: «من از معترضان در ایران درخواست کرده‌ام ویدئوها، عکس‌ها و اطلاعات و مستندات خود از سرکوب معترضان توسط رژیم ایران را برای ما بفرستند. آمریکا با سرکوب‌گران برخورد و آنها را تحریم می‌کند.»

 

[۰۹:۳۹]
سرخط مهم‌ترین خبرهای صبح جمعه اول آذر

-عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، موضع‌گیری اخیر مقامات اتحادیه اروپا، به‌ویژه سخنگوی سیاست خارجی این نهاد، در مورد اعتراضات سراسری به گران شدن بهای بنزین و اوضاع معیشتی در ایران را دخالت در امور داخلی ایران دانست. موسوی گفت این اتحادیه بهتر است به جای اظهارات "مداخله‌جویانه"، گامی عملی در جهت تحقق وعده‌های برجام بردارد. 

-مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، از شهروندان ایرانی درخواست کرد هرگونه عکس، فیلم و مستنداتی که از سرکوب اخیر معترضان ایرانی توسط عوامل جمهوری اسلامی در اختیار دارند، برای دولت آمریکا بفرستند تا این کشور بتواند سرکوبگران را شناسایی و تحریم کند. 

-وبسایت ناظر بر اینترنت در عرصه جهانی، نت بلاکس، در تازه‌ترین توییت خود نوشته است که قطع اینترنت در ایران، عراق، کشمیر و ونزوئلا و قطع برق در اکوادور هزینه‌های انسانی و اقتصادی بر جای گذاشته است.