1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای چهارشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۸

۱۳۹۸ آبان ۲۲, چهارشنبه

https://p.dw.com/p/3Suiz
Film The Paternal House (Vaterhaus) von Kianush Ayari verboten
عکس: H.R. Hajihosseini

[۲۳:۴۸]
استقبال گزارشگر ویژه سازمان ملل از بازداشت حمید نوری در رابطه با قتل‌عام ۶۷

در پی بازداشت حمید نوری، متهم به مشارکت در اعدام‌های جمعی سال ۶۷ در ایران، خانم آگنس کالامارد، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور اعدام‌های خودسرانه، در شبکه توییتر واکنش نشان داد.

Schweiz - UN Agnes Callamard zum Fall Jamal Kashoggi
عکس: Getty Images/AFP/F. Coffrini

خانم کالامارد در پیام توییتری خود از بازداشت حمید نوری توسط مقامات قضایی سوئد استقبال کرد و نوشت: «نخستین گام مهم در راستای عدالت در قبال قتل‌عام ۱۹۸۸ ایران. این برای نخستین بار است که فردی در رابطه با رویدادهای ۱۹۸۸ محاکمه می‌شود که طی آن هزاران نفر به قتل رسیدند.»

 

[۲۱:۳۲]
ترامپ پیش از گفت‌وگو با اردوغان: روابط خوبی با هم داریم

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا پیش از ملاقات با رجب طیب اردوغان گفت: «رئیس‌جمهوری ترکیه و من دوستان بسیار خوبی هستیم.» او افزود که آتش‌بس میان ترکیه و نیروهای کرد مستقر در شمال سوریه به خوبی پیش می‌رود.

رئیس‌جمهوری ترکیه به همراه همسرش برای گفت‌وگو با رئیس‌جمهوری آمریکا رهسپار واشنگتن شده است.

به گزارش خبرگزاری آلمان، ترامپ پیش از آنکه وارد گفت‌وگوی دو نفره با اردوغان شود، گفت که مسئله خرید سامانه موشکی اس۴۰۰ ترکیه از روسیه و تعلیق فروش جنگنده پیشرفته اف۳۵ آمریکا به ترکیه از موضوعات مورد بحث طرفین خواهد بود.

رئیس‌جمهوری آمریکا تأکید کرد که نیروهای نظامی آمریکا منابع نفتی در شمال سوریه را تحت حفاظت خود دارند.

Washington Staatsbesuch Erdogan bei Trump
عکس: Reuters/T. Brenner

 

[۱۸:۳۰]

"سلطان فولاد دستگیر و به کشور بازگردانده شد"

خبرگزاری فارس بعداز ظهر چهارشنبه ۲۲ آبان نوشت: «رسول دانیال‌زاده مشهور به "سلطان فولاد" که از کشور فرار کرده بود دستگیر و به کشور بازگردانده شد.»

به نوشته فارس، رسول دانیال‌زاده اوایل دی ماه ۱۳۹۵ بازداشت شده بود. او مدتی بعد با قید وثیقه از زندان آزاد شده و به بهانه درمان بیماری از کشور خارج شده اما بعد از گذشت بیش از سه ماه به کشور باز نگشته است.

خبرگزاری فارس هم‌چنین نوشته است «دانیال زاده در پرونده خود بدهی کلان بانکی را دارد که برخی رقم آن را بیش از ۲۶۰۰ میلیارد تومان برآورد کرده بودند.»
 

[۱۵:۳۰]

جلسه دادگاه ندا ناجی، فعال کارگری برگزار شد

جلسه  رسیدگی به اتهام‌های ندا ناجی، فعال کارگری زندانی روز چهارشنبه ۲۲ آبان  دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه برگزار شد. 

جمال عاملی، همسر ندا ناجی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «دادگاه ندا برگزار شد، وثیقه‌ای صادر نشد و باز به زندان برگردانده شد.»

ندا ناجی ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ به همراه ده‌ها تن از شرکت‌کنندگان در تجمع روز جهانی کارگر در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی بازداشت شد. او چند هفته بعد  از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

[۱۴:۵۰]
اجرای حکم اعدام یک زندانی در زندان بوشهر

سحرگاه چهارشنبه ۲۲ ابان، حکم اعدام یک زندانی در زندان بوشهر به اجرا درآمد.  خبرگزاری حقوق بشری "هرانا" هویت این زندانی را "محمدحسین سلطانی"، فرزند هیبت الله (بهمن یار) اعلام کرده است. 

محمدحسین سلطانی از حدود ۵ سال پیش به اتهام قتل شوهر خواهر خود بازداشت و با اتهام "قتل" به اعدام محکوم شده بود.

یک منبع مطلع در خصوص اعدام آقای سلطانی به هرانا گفته است: «آقای سلطانی از زمان بازداشت تاکنون در زندان بوشهر بسر می‌برد و صبح امروز پس از آنکه وی و خانواده‌اش نتوانستند رضایت اولیا دم را جلب کند، در زندان بوشهر اعدام شد.»

 

[۱۴:۱۰]
اعلام هویت یک متهم اعدام‌های سال ۶۷ بازداشت شده در سوئد

مرزبانی سوئد روز شنبه ۱۶ آبان (۹ نوامبر)  یک ایرانی را بازداشت کرده که گفته شده یکی از متهمان اعدام‌های سال ۶۷ است. هویت این فرد امروز، چهارشنبه ۲۲ آبان از سوی دستگاه قضایی سوئد اعلام شد. طبق این گزارش این فرد "حمید نوری" نام دارد که پیشتر به نام "عباسی" مشهور بوده است.

بنابر گفته ایرج مصداقی، از زندانیان سیاسی سابق، حمید نوری مشهور به "عباسی" یکی از ۸ عضو "هیئت اعدام" در زندان‌های اوین و گوهردشت کرج در جریان اعدام‌های دسته‌جمعی سال ۱۳۶۷ بود.

حسینعلی نیری، مرتضی اشراقی، مصطفی پورمحمدی، ابراهیم رئیسی، اسماعیل شوشتری، محمد مقیسه‌ای (ناصریان) و داوود لشکری دیگر اعضای "هیئت اعدام" بودند. این هیئت به دستور آیت‌الله خمینی تشکیل شده بود.

دستگاه قضایی سوئد "حمید نوری" با پیگیری دکتر کاوه موسوی، یکی از قضات دادگاه لاهه و مشاور عالی حقوقی "شورای مدیریت گذار" بازداشت کرده است.

Iran Kharavan Menschenrechte
عکس: IHR

 

[۱۳:۳۸]
ایتالیا، اولین کشوری که آموزش تغییرات اقلیمی را در مدارس اجباری می‌کند

دولت ایتالیا مدارس این کشور در همه رده‌ها را از سال تحصیلی آینده ملزم به گنجاندن مباحثی مربوط به تغییرات اقلیمی در برنامه درسی کرده است. لورنزو فیورمنتی، وزیر علوم ایتالیا، با اعلام این خبر به رویترز گفت: «تحقیقات علمی به ما می‌گویند که تا ده سال آینده شرایط بحرانی خواهد شد. قصد ما این است که این تصمیم را فوری عملی کنیم؛ پیش از آن که تغییراتی در کابینه دولت اجرای آن را به مخاطره بیاندازد.»

طی دو سال اخیر در ایتالیا احزاب راستگرای افراطی، به طور خاص حزب راستگرای اتحاد شمالی (Leganord) ، قدرت بیشتری یافته‌اند. این احزاب غالبا نسبت به گرمایش جهانی دیدگاه‌های تردیدآمیز دارند و و در برابر سیاست‌های زیست‌بومی اتحادیه اروپا موضع مخالف می‌گیرند.

ماتئو سالوینی، رهبر حزب اتحاد شمالی، اردیبهشت امسال در یکی از سخنرانی‌هایش گفت: «می‌گویند گرمایش جهانی! در حالی که این وقت سال هوا به قدری سرد است که باید دوباره دستگاه‌های حرارتی را روشن کنیم.»

وزیر علوم ایتالیا با اشاره مستقیم به سخنان رهبر حزب اتحاد شمالی گفت: «این دقیقا همان مهملاتی است که قصد داریم با آموزش فرزندانمان آنها را باطل اعلام کنیم.»

Klimaprotest | Rom | Greta Thunberg
عکس: Reuters/Y. Nardi

 

[۱۲:۴۷]
بازداشت تعدادی از کارکنان سازمان ثبت اسناد و املاک

خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه روز چهارشنبه ۲۲ آبان نوشت "تعدادی از کارکنان متخلف سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به صورت همزمان دستگیر شدند".

بر اساس این گزارش، این افراد را "حفاظت اطلاعات قوه قضاییه" با هماهنگی و پیگیری ریاست سازمان ثبت اسناد و املاک بازداشت کرده است. 

"اخذ رشوه‌های کلان، جعل و همکاری با افراد سودجو در جهت تصرف اموال عمومی یا خصوصی، سوء استفاده از اسناد مرتبط با اشخاص حقیقی و حقوقی، ایجاد خلل و کاهش سرعت در فرایند کار جهت اخذ رشوه‌های کلان" از جمله تخلفات این افراد اعلام شده است.

Iran Justiz
عکس: Mehr

 

[۱۲:۲۷]
گرتا تونبرگ با یک قایق کاتاماران به اروپا بازمی‌گردد

گرتا تونبرگ، فعال نوجوان محیط زیست به همراه یک خانواده استرالیایی با یک قایق کوچک کاتاماران به اروپا باز می‌گردد.

در پی شدت گرفتن تنش‌های سیاسی در شیلی، محل اجرای نشست  اقلیمی سازمان ملل "COP 25" از سانتیاگو به مادرید، پایتخت اسپانیا منتقل شد. به همین دلیل این فعال ۱۶ ساله محیط زیست مجبور است سفر بازگشت خود به اروپا را جلو بیاندازد.

یک زوج استرالیایی که با فرزند یازده ماهه‌شان با یک قایق چندبدنه (کاتامارن) دور دنیا سفر می‌کنند به همراه یک کاپیتان زن بریتانیایی، گرتا را با قایق‌شان به اسپانیا خواهند رساند. ردپای کربنی این قایق که با نیروی باد و انرژی خورشیدی کار می‌کند، نزدیک به صفر است.

به دلیل میزان بالای آلایندگی سفرهای هوایی، گرتا تونبرگ از سوارشدن بر هواپیما اجتناب می‌کند. او هفته گذشته در شبکه‌های اجتماعی برای سفر بازگشت خود به اروپا درخواست کمک کرده بود.

[۱۲:۱۴]
فیلم "خانه پدری" رفع توقیف شد

محمد مهدی طباطبایی‌نژاد، معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی اعلام کرد اکران فیلم «خانه پدری» از سر گرفته خواهد شد. به گزارش خبرگزاری ایسنا طباطبایی‌نژاد چهارشنبه ۲۲ آبان‌ماه از دریافت نامه دادستانی تهران مبنی بر رفع توقیف این فیلم خبر داد.

معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی "پیگیری شخصی وزیر فرهنگ و ارشاد از اولین ساعات توقف اکران فیلم و رایزنی‌های لازم با رییس قوه قضاییه " گفته از کیانوش عیاری، کارگردان این فیلم نیز برای همراهی پیگیری‌ها در سه چهار روز اخیر برای اکران مجدد سپاسگزاری کرده است.

عیاری فیلم "خانه پدری" را در سال ۸۹ ساخت. پس از سه سال توقیف در جشنواره ۳۲ فجر به نمایش درآمد و تحسین بسیاری منتقدان را برانگیخت. در چهارم دی ماه ۹۳ بالاخره اکران شد اما در همان روز اکران از پرده پایین کشیده شد. فیلم عیاری نزدیک به یک دهه توقیف بود تا چند وقت پیش که خبرآمد فیلم رفع توقیف شده و از ابتدای آبان به اکران عمومی گذاشته می‌شود.

دوشنبه ۶ آبان‌ماه اما روابط عمومی سازمان سینمایی ایران اعلام کرد: «با ابلاغ دستور قضایی بازپرس شعبه ۱۶ دادسرای فرهنگ و رسانه تهران به سازمان سینمایی، اکران فیلم "خانه پدری" متوقف شد.»

 

[۱۱:۵۱]
ادامه اعتراض کارگران هفت تپه به عدم پرداخت معوقات

کارگران نیشکر هفت تپه در ادامه تجمعات صنفی روز‌های گذشته خود در انتقاد به آنچه بی‌توجهی کارفرما به وضعیت مطالبات مزدی خود می‌خوانند، صبح روز چهارشنبه ۲۲ آبان (۱۳ نوامبر)، تجمع صنفی خود را از داخل مجتمع به خارج از آن در محوطه بازار هفت تپه انتقال دادند.

یکی از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه در تشریح گسترده‌تر شدن اعتراض خود و همکارانش به خبرگزاری ایلنا گفت: «بعد از گذشت چندین روز اعتراض صنفی برای وصول مطالبات مزدی، وقتی با بی‌توجهی به پرداخت مطالباتمان روبرو شدیم، ناچار اعتراض‌ها را به خارج از شرکت در محوطه بازار هفت تپه انتقال دادیم تا شاید صدای‌مان به گوش مسئولان برسد.»

به گفته وی؛ کارگران دو ماه از مطالبات مزدی مربوط به شهریور و مهر ماه سال جاری خود را در حالی طلبکارند که در حال حاضر ۱۲ روز از موعد پرداخت حقوق آن‌ها گذشته و کارفرما کمبود منابع مالی را دلیل پرداخت نکردن حقوق‌ها عنوان می‌کند.

این کارگر افزود: «مطالبات دیگری از کارفرما در تجمعات ۳۳ روزه سال گذشته داشته‌ایم که هنوز برآورده نشده‌اند.»

یکی دیگر از کارگران حاضر در این تجمع صنفی بیان داشت: «درصورتی‌که به درخواست‌های به حق ما پاسخ مثبت داده نشود، اعتراضات ادامه خواهد داشت.»

Arbeiter  Protest in Ahwaz
عکس: Ilna

[۱۱:۴۱]
"حسن روحانی برای دو سال آینده خودش مبارزه می‌کند"

محمدصادق جوادی‌حصار کنشگر سیاسی و عضو حزب اعتماد ملی درباره اظهارات اخیر حسن روحانی در یزد و کرمان درباره فساد گفت، حسن روحانی "برای دو سال آینده خودش مبارزه می‌کند".

به گفته این کنشگر سیاسی، جریان مقابل دولت (اصول‌گرایان) با استفاده از انتخاباب پیش‌رو در پی زمین‌گیر کردن دولت و فایده بردن از این زمین‌گیری در انتخابات مجلس و سپس انتخابات ریاست جمهوری بعد است. 

انتخابات دوره جدید مجلس در اسفند ماه برگزار می‌شود و اصولگرایان مخالف دولت در تلاش‌اند از طریق تمرکز بر ناتوانی دولت روحانی در حل مشکلات اقتصادی، کنترل مجلس آینده را به دست بگیرند.

جوادی‌حصار گفته اگر مجلس آینده مطابق خواست و شعارهای جریان رقیب دولت شکل بگیرد، ممکن است طی دو سال آینده دولت دائم دچار چالش‌های بودجه‌ای و قانونی و نیز مخالفت‌های متوقف کننده بشود. از این‌رو حسن روحانی تلاش داد که "مجلس آینده مطابق با این شعار‌های پوپولیستی شکل نگیرد و کاری می‌کند که  نشان دهد شعارهایی که برای مبارزه با فساد مطرح می‌شود ریشه‌ای و بنیادی نیست بلکه پوپولیستی است و برای شکل دادن مجلسی از این دست مطرح می‌شود".

Iran Präsident Hassan Rohani in Yazd
عکس: IRNA

[۱۰:۴۱]
غزه کشته شدن چهار عضو گروه‌های مسلح فلسطینی را تایید کرد 

مقام‌‌های غزه کشته شدن چهار عضو گروه‌های مسلح فلسطینی را در حمله هوایی سه‌شنبه شب ارتش اسراییل به این منطقه تایید کرد. به گزارش اسوشیتدپرس بر همین اساس شمار کشته‌ها از شروع درگیری‌ها به ۱۴ نفر رسیده است.

 

[۱۰:۱۶]
دست‌کم ۷ نفر در انفجار خودروی بمب‌گذاری‌شده در کابل کشته شدند

سخنگوی وزارت امور داخله  افعانستان از کشته شدن هفت نفر در پی انفجار خودروی بمب‌گذاری‌شده خبر داد. 

بر این اساس ۷ نفر در این انفجار که در ساعت پرتردد صبح چهارشنبه ۲۲ آبان‌ماه در قلب كابل رخ داد دست‌کم هفت نفر نیز زخمی شدند. این بمب در محله‌ای در نزدیکی وزارت امور داخله و شمال فرودگاه کابل منفجر شده و همه قربانیان غیرنظامی بوده‌اند.

Afghanistan, Explosion in Kabul
عکس: picture-alliance/AP/R. Gul

 

[۰۹:۳۷]
سرخط مهم‌ترین خبرهای صبح چهارشنبه ۲۲ آبان

- ارتش اسراییل از کشته شدن چند رزمنده فلسطینی خبر داد. بر اساس این گزارش از صبح روز گذشته ۱۹۰ موشک از نوار غزه به سوی اسراییل شلیک شده است. ارتش اسراییل همچنین از زخمی شدن ۴۰ سرباز این کشور در جریان درگیری‌ها خبر داده است. سه‌شنبه شب ارتش اسراییل با همکاری سرویس امنیتی این کشور در حمله‌ای هوایی به غزه یکی از فرماندهان ارشد گروه جهاد اسلامی فلسطین را کشت. جهاد اسلامی فلسطین در واکنش به حمله اسرائیل با موشک به تل‌آویو و شهرک‌های اسرائیلی حمله کرد.

- جرمی ایساخاروف، سفیر اسرائیل در برلین از دولت آلمان خواست رای دیوان عالی اروپا را مبنی بر برچسب خوردن اجباری محصولاتی اسراییل که در مناطق اشغالی فلسطین تولید می‌شوند، اجرا نکند. ایزاخاروف در گفت‌وگو با روزنامه "دی ‌ولت" گفت این اقدام دیوان عالی اروپا تنها درگیری‌های ارضی را برجسته می‌کند و کمکی به یافتن راه‌حل سیاسی برای مشکلات منطقه نخواهد کرد. دیوان عالی اروپا تصمیم خود را این گونه مستدل کرده است که  اگرچه «مناطق اشغالی در اختیار اسرائیل قرار دارند ولی بر اساس قوانین بین‌المللی این مناطق به اسرائيل تعلق ندارند» و به همین دلیل نیز "اطلاعات یادشده برای خریداران مهم است تا بتوانند آگاهانه انتخاب کنند". سازمان آزادی‌بخش فلسطین ضمن استقبال از رای دیوان عالی اروپا خواستار ممنوعیت عرضه محصولات اسراییل در بازارهای جهانی شد. 
 
- در پی کناره‌گیری اوو مورالس، رییس‌جمهور بولیوی، جینین آنیز، معاون ریاست سنای این کشور خود را به عنوان رییس‌جمهور موقت معرفی کرد. آنیز اعلام کرد تمام اقدام‌های لازم را برای بازگرداندن آرامش به بولیوی انجام خواهد داد. معاون مورالس که ریاست سنا را بر عهده داشت به همراه رییس مجلس نمایندگان بولیوی نیز یکی پس از دیگری به دنبال رییس‌جمهور از سمت‌های خود استعفا کردند و به این ترتیب آنیز در صدر لیست گزینه‌ها برای ریاست دولت موقت قرار گرفت. اکنون آنیز ۹۰ روز برای برگزاری انتخابات در بولیوی فرصت دارد. مورالس در پی اعتراضات گسترده در بولیوی و فشار ارتش این کشور از قدرت کناره‌گیری کرد و از روز گذشته در مکزیک به سر می‌برد.