1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای دوشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۸

۱۳۹۸ مرداد ۲۸, دوشنبه

https://p.dw.com/p/3O6MT
Aras Amiri
عکس: iranianuk.com

[۲۲:۰۹]
آمریکا یک موشک میان‌برد را آزمایش کرد

دو هفته پس از خروج آمریکا از قرارداد مشترک با روسیه در مورد منع ساخت و آزمایش موشک‌های میان‌برد و دوربرد، ایالات متحده یک موشک میان‌برد را شلیک کرد. 

وزارت دفاع آمریکا با اعلام این پرتاپ آزمایشی اعلام کرد کرد که موشک هدایت‌پذیر از زمین و متعارف روز یکشنبه ۱۸ اوت (۲۷ مرداد) از جزیره سن نیکلاس کالیفرنیا شلیک شده است. کلاهک این موشک متعارف می‌تواند بعدها به کلاهک هسته‌ای تغییر یابد.

پنتاگون این آزمایش را موفقیت‌آمیز توصیف کرد و گفته است که این موشک پس از طی یک مسافت ۵۰۰ کیلومتری "با دقت" به هدف خود اصابت کرده است. کارشناسان نگران دور جدید مسابقه تسلیحاتی هستند.

USA Start einer Pershing II-Rakete
عکس: picture-alliance/dpa

 

[۲۱:۲۸]
نفتکش "آدریان دریا ۱" پس از رفع توقیف به سوی یونان حرکت کرد

نفتکش ایرانی "گریس۱" که به مدت شش هفته در جبل‌الطارق توقیف شده بود، پس از رفع توقیف روز دوشنبه ۱۹ اوت (۲۸ مرداد) به سوی یونان به حرکت درآمد.

این خبر را خبرگزاری آلمان به نقل از یک سایت رهگیری دریایی بین‌المللی گزارش داده است.

این نفتکش تاکنون "گریس۱" نام داشته است و حال مقامات جمهوری اسلامی آن را "آدریان دریا ۱" می‌نامند.

داده‌های رهگیری دریایی می‌گویند که این نفتکش در ساعت ۲۳ یکشنبه ۱۸ اوت به سوی بندر کالاماتا حرکت کرده است. مقامات یونان تاکنون در این باره موضع‌گیری نکرده‌اند.

این نفتکش حامل بیش از دو میلیون بشکه نفت سبک است که گمان می‌رفته مقصد آن سوریه باشد. پس از آنکه مقامات جمهوری اسلامی تضمین دادند که مقصد نفتکش سوریه نیست، این کشتی رفع توقیف شد.

آدریان دریا ۱ (گریس ۱ سابق) به سوی یونان به حرکت درآمد
آدریان دریا ۱ (گریس ۱ سابق) به سوی یونان به حرکت درآمدعکس: Getty Images/AFP/J. Guerrero

 

[۲۰:۳۵]
وزارت اطلاعات: بزرگترین باند مواد مخدر را منهدم کردیم

روابط عمومی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که این نهاد امنیتی بزرگترین باند خانوادگی قاچاق مواد مخدر را در جنوب کشور شناسایی و منهدم کرده است.

این اطلاعیه می‌افزاید، "چهار برادر به صورت مسلحانه محموله‌های کلان مواد مخدر را از یکی از کشورهای همسایه بوسیله لنج‌های صیادی و شناورهای تندرو به سواحل هرمزگان منتقل می‌کرده‌اند".

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اطلاعیه وزارت اطلاعات، این باند قسمت اعظم مواد مخدر را در داخل کشور توزیع و بخشی را به خارج از کشور ترانزیت می‌کرده است. به طوری که گردش مالی این باند بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال بوده و ارزش تقریبی دارایی‌های فعلی آنها بیش از ۳ هزار میلیارد ریال است.

گفته می‌شود در این عملیات مقادیر متنابهی وجوه نقدی، خودرو و جواهرات از متهمان کشف و ضبط و عوامل اصلی این باند دستگیر و تحویل مراجع قضایی شده‌اند.

وزارت اطلاعات می‌افزاید که ضربه به این باند مسلحانه از ورود سالانه ده‌ها تن مواد مخدر به کشور جلوگیری کرده است.

Logo Geheimdienst Iran

 

[۱۹:۱۷]
چهار کودک بازمانده از پیکارجویان داعش به آلمان تحویل داده شدند

به گفته یک مقام در تشکیلات اداری کردهای شمال شرق سوریه، چهار کودک آلمانی که از پدران جنگجوی داعش به دنیا آمده‌اند، تسلیم دولت آلمان شده‌اند.

خبرگزاری اسوشیتدپرس به نقل از عبدالکریم عمر، مقام کردی، نوشته است این کودکان با حضور یک مقام وزارت خارجه آلمان در گذرگاه مرزی سوری در مرز عراق تحویل داده شدند.

عمر گفت دو تن از این کودکان یتیم هستند و یکی از آنها بیمار است.

 این اولین‌باری‌است که آلمان کودکان پیکارجویان داعشی را بازمی‌گرداند.

Syrien Flüchtlingslager al-Haul
عکس: Getty Images/AFP/D. Souleiman


[۱۸:۵۲]
ظریف: ایران به گفت‌وگو با آمریکا برای یک توافق هسته‌ای جدید علاقه‌ای ندارد

 محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، علیرغم خروج یکجانبه آمریکا از برجام،  خواستار پایبندی اروپا به تعهدات خود در برجام شد.

ظریف پس از دیدار با پکا هاویستو، همتای فنلاندی‌اش در هلسینکی گفت که ایران به گفت‌وگو با آمریکا برای حصول یک توافق هسته‌ای جدید علاقه‌ای ندارد.

وزیر امور خارجه ایران در مورد امکان میانجیگری فنلاند میان ایران و آمریکا برای شروع مذاکرات گفت: «اول ازهمه فکر می‌کنم باید برای این موضوع بستر وجود داشته باشد تا میانجیگری موثر باشد.»

به گزارش ایرنا، وزیر امور خارجه ایران همچنین در هلسینکی یادآور شد موضوع میانجی‌گری باید این باشد که "آمریکا چگونه به اجرای تعهدات خود برگردد".



[۱۷:۲۰]
مهلت ۹۰ روزه هوآوی برای خرید تجهیزات از آمریکا

وزارت بازرگانی آمریکا  روز دوشنبه ۲۸ مرداد ( ۱۹ اوت) اعلام کرد مهلت هوآوی برای خرید فناوری از شرکت‌های آمریکایی را به مدت ۹۰ روز تمدید می‌کند تا این شرکت بتواند به مشتریان باقیمانده خود خدمت‌‌رسانی کند. 

 خبرگزاری رویترز این خبر را به نقل از دو منبع آگاه منتشر کرد که می‌گویند "این مجوز موقت " به مدت ۹۰ روز برای غول فناوری چین تمدید می‌شود.

چندی پیش، آمریکا نام هواوی را در لیست سیاه وارد و دلیل آن را احتمال جاسوسی از سوی هوآوی عنوان کرد. شرکت چینی هوآوی این اتهام را رد کرده است.

 دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، با صدور یک فرمان شرکت‌های آمریکایی را از استفاده از فن‌آوری ارتباطاتی که به عنوان خطر امنیتی دسته‌بندی شده منع کرد. این فرمان در اصل هوآوی را نشانه گرفته بود.

 در پی آن چندین شرکت، از جمله گوگل، همکاری‌شان با هوآوی را محدود کردند.

گرچه دولت آمریکا چندی پیش اجازه صادرات فن‌آوری برای سه ماه را به هوآوی داد، اما این مدت زمان قرار بود این هفته به پایان برسد.

China Shenyang | Hauwai Geschäft
عکس: picture-alliance/dpa/Imaginechina/Z. Wenkui



[۱۶:۵۰]
سرلشکر باقری: جمهوری اسلامی فریب مذاکره را نمی‌خورد

سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، روز دوشنبه، ۲۸ مرداد در مراسم "تجلیل از خانواده‌های شهدا و اعطای نشان فرمانده کل قوا به جمعی از مدافعان حرم"  مدعی شد که حوادث اخیر در منطقه " ازجمله انهدام هواپیمای بدون سرنشین متجاوز جاسوس آمریکایی و توقیف نفتکش متخلف انگلیسی و در نهایت آزادسازی نفتکش ایران در جبل‌الطارق" نشانه "دست‌یابی انقلاب اسلامی به آرمان‌های خود" است.

او در ادامه جمهوری اسلامی را در "مسیر تمدن‌سازی اسلامی" ذکر کرد که "هیچگاه فریب دعوت به مذاکره و پلیس خوب و بد را نمی‌خورد."


ساعاتی پیش از این اظهارات باقری، دونالد ترامپ در اظهاراتی از تمایل ایران به مذاکره سخن گفت، ولی افزود که "سران جمهوری اسلامی به رغم این تمایل نمی‌دانند چگونه باید مذاکره را شروع کنند."

General Mohammad Bagheri, der iranische Kommandeur des Generalstabs der iranischen Armee
عکس: MEHR


[۱۶:۴۴]
قانون تشکیل وزارت "میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی" ابلاغ شد

به گزارش خبرگزاری فارس، حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران قانون تشکیل وزارت "میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی" را برای اجرا به نهاد ریاست جمهوری و سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ کرد.


[۱۶:۲۸]
ترکیه سه شهردار مناطق کردنشین را برکنار کرد

دولت ترکیه شهردارسه شهر عمدتا کردنشین دیاربکر، وان و ماردین در جنوب شرق این کشور را برکنار کرده است و بیش از ۴۰۰ نفر را نیز در روز دوشنبه ۲۸ مرداد (۱۹ اوت) دستگیر کرده است.

 به گزارش بلومبرگ، وزارت کشورترکیه این شهردارها  را به داشتن ارتباط با حزب کارگران کردستان، پ.ک.ک، و" فعالیت‌های مرتبط با تروریسم" متهم کرده است. 

 این اقدام دولت ترکیه همزمان با افزایش حضور نظامی ارتش ترکیه در سوریه برای مقابله با جدایی طلبان کرد صورت می‌گیرد.

Bildkombo Ahmet Turk, Bedia Özgökçe Erta, Selcuk Mizrakli
عکس: Getty Images/A.Altan//DHA/DHA



[۱۵:۰۵]
اوضاع نامناسب حوزه سلامت در تهران

ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت ایران، از اوضاع نامناسب حوزه سلامت در کلان‌شهر تهران خبر داد.

به گزارش ایسنا، حریرچی در مراسمی اشاره کرد در مقایسه با مناطق روستایی، تهران در حوزه سلامت "حال خوبی" ندارد.

 معاون وزارت بهداشت ایران گفت: «من از شهرداری خواهش می‌کنم در زمینه‌ زیرساخت‌های حوزه سلامت در ارائه‌ خدمات و به ویژه در حاشیه شهرها، به ما کمک کند.»

معاون کل وزارت بهداشت، که در مراسمی در تهران سخنرانی می‌کرد، همچنین از مشکلات دسترسی به خدمات بهداشتی و پزشکی در حاشیه شهر تهران صحبت کرد.

حریرچی افزود :«بیش از ۵۹ درصد مردم در تهران یا چاق هستند و یا اضافه وزن دارند. مشکلاتی نظیر چاقی و آلودگی هوا در تهران نسبت به سایر نقاط بیشتر است. همچنین به تعبیری ۲۴ درصد و به تعبیر دیگر ۳۲ درصد مردم در این کلانشهر نیاز به مداخله روانپزشکی دارند.»


[۱۴:۳۷]
سخنگوی دولت: بنای دولت این است که ماجرای مازیار ابراهیمی تکرار نشود

علی ربیعی، سخنگوی دولت، درباره آزادی مازیار ابراهیمی، متهم به ترور دانشمندان هسته‌ای، گفت: «این اتفاق در دولت ما رخ نداده است. ما نیز اطلاعی از این پرونده نداریم.»

ربیعی روز ۲۸ مرداد در نشست خبری هفتگی گفت: «در گفت‌وگوهایی که درباره پرونده مازیار ابراهیمی داشته‌ام، اعترافاتی از سوی افرادی انجام شده که درست هم بوده است، ولی اعترافاتی هم انجام شده که کار کارشناسی درباره آنها انجام نشده است.»

علی ربیعی افزود: «کارشناس این پرونده‌ها، کارشناس ضدجاسوسی نبوده است و کارشناسان حوزه دیگری بوده‌اند که در این پرونده کار کرده‌اند.»

ربیعی در این نشست هم‌چنین از دلجویی و عذرخواهی افرادی که در آن موقع تحت شکنجه مجبور به اعتراف شده‌اند، خبر داد و گفت: «بنای این دولت آن است که در دستگاه‌های زیرمجموعه‌اش چنین اتفاقاتی رخ ندهد و تکرار نشود.»

سخنگوی دولت هم‌چنین افزود وقتی کار غیرکارشناسی در خصوص چنین پرونده‌هایی صورت می‌گیرد، چنین تبعاتی را هم شاهد خواهیم بود.

تلویزیون بی‌بی‌سی فارسی روز شنبه (۱۲ مرداد) گزارشی پخش کرد که نشان می‌داد فردی به نام مازیار ابراهیمی گفته است هرآنچه در صدا و سیمای ایران در رابطه با عملیات ترور دو "دانشمند هسته‌ای" اعتراف کرده، دروغین و زیر شکنجه بوده است.

مازیار ابراهیمی در سال ۱۳۹۱ در مستندی به عنوان "کلوپ ترور" اعتراف کرده بود که فرماندهی عملیات ترور دو دانشمند هسته‌ای، مصطفی احمدی روشن و فریدون عباسی را به عهده داشته است.

او که اکنون در فرانکفورت اقامت دارد، نهادهای اطلاعاتی و امنیتی ایران را متهم می‌کند که برای پیش بردن برنامه‌های خود افراد بی‌گناه را دستگیر می‌کنند و با شکنجه از آنها اعترافاتی می‌گیرند که نقشه‌های آنها را تأیید کند.

Ali Rabiei erste Pressekonferenz
عکس: mehr


[۱۳:۵۶]
واکنش شهردار تهران به فیلم آزارو اذیت سگ‌ها "توسط شهرداری"

پیروز حناچی، شهردار تهران، از بررسی فیلم آزار و اذیت سگ‌ها که به شهرداری منتسب شده است، خبر داد.

 به گزارش ایسنا، حناچی در جمع خبرنگاران گفت: «تصاویری که منتشر شده مربوط به سال ۱۳۹۶ است ولی ما به تأسی از پیامبر اسلام به همه مخلوقات خدا احترام می‌گذاریم. من دستور دادم این موضوع بررسی شود. پیمانکاری که نسبت به آن اعتراض وجود داشت خلع کردیم تا حساسیت نسبت به این موضوع کم شود. همچنین به همکاران خودم تذکر جدی دادم و این موضوع الان در حال بررسی است.»

 درروز‌های اخیر ویدئویی در فضای مجازی دست ‌به دست می‌گردد شامل تصاویر آزار و اذیت سگ‌ها و درآن گفته شده است که شهرداری کهریزک به سگ‌ها سم و اسید تزریق می‌کند.

اسماعیل نعمت‌زاده، شهردار کهریزک، در خصوص این موضوع به خبرگزاری مهر گفت: «انتساب این کلیپ به شهرداری کهریزک از بیخ و بن اشتباه است و تکذیب می‌شود. از ساعاتی پیش در جریان این مطالب کذب قرار گرفتم و کلیپ مذکور را دیدم و بسیار متاسفم که چنین رفتاری به شهرداری کهریزک نسبت داده شده است.»

Iran Pirouz Hanachi
عکس: Fars/H. Mersadi

[۱۳:۳۶]
ربیعی: مدیرعامل ایران خودرو جایگزین می‌شود

علی ربیعی، سخنگوی دولت، از برکناری مدیرعامل ایران خودرو خبر داده است.

ربیعی علت برکناری هاشم یکه‌زارع، مدیرعامل ایران خودرو، را افزایش عمدی و بدون هماهنگی قیمت خودرو اعلام کرده است.

 به گزارش ایرنا، ربیعی ۲۸ مرداد در جمع خبرنگاران گفت: «چون مدیرعامل ایران خودرو عمدی و بدون هماهنگی قیمت خودرو را افزایش داد، برکنار می‌شود و فردی به نام عباس علی آبادی به عنوان مدیرعامل ایران خودرو شروع به‌کار خواهد کرد.»

ربیعی هم‌چنین گفت مدیرعامل سایپا به دلیل شکایت یکی از مشتریان "ممنوع‌الخروج" شده است.

Autoindustrie im Iran
عکس: picture-alliance/ dpa

[۱۲:۴۵]
بازداشت عباس واحدیان، از امضاکنندگان نامه استعفای خامنه‌ای

گزارش‌ها از بازداشت عباس واحدیان شاهرودی، نویسنده و فعال مدنی توسط نیروهای امنیتی در مشهد خبرداد‌ه‌اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، هشت تن از ماموران امنیتی، شب یکشنبه ۲۷ مرداد به منزل آقای واحدیان مراجعه و با رفتاری "خشونت‌آمیز" وی را بازداشت کرده‌اند.

عباس واحدیان یکی دیگر از ۱۴ نفری ‌است که چندی پیش در نامه‌ای سرگشاده درخواست کردند علی خامنه‌ای، رهبرجمهوری اسلامی ایران، استعفا کند.


[۱۲:۲۹]
طرح ممنوعیت به‌کارگیری دوتابعیتی‌ها در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس رد شد

 حسن نوروزی، سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، از رد شدن طرح ممنوعیت به‌کارگیری دوتابعیتی‌ها در این کمیسیون خبر داد.

حسن نوروزی درگفت‌وگو با ایرنا، دلیل رد شدن این طرح را این‌طور بیان کرد که برخی نمایندگان معتقد نیستند که نباید دوتابعیتی‌ها در کشور به کار گرفته شوند.

حسن نوروزی از پذیرفته نشدن این طرح انتقاد کرد و گفت: «تا زمانی که خودباختگی سیاسی و فرهنگی وجود دارد شاهد چنین مسائلی خواهیم بود.»

سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی  هم‌چنین افزود: «چرا حسابرسی اموال مسئولان در شورای نگهبان هنوز تایید نشده است؟ چرا باید نماینده مجلس تریلیاردر شود؟ شهرداری تهران سه هزار و ۷۰۰ میلیار د تومان ارزش افزوده گرفته ولی هیچ جایی حساب و کتاب نمی‌شود.»

Iran Parlament
عکس: Isna



[۱۰:۵۱]
موسوی: منتظر حکم دادگاه برای کشتی توقیف‌شده بریتانیایی هستیم

عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران دوشنبه ۲۸ مردادماه در یک نشست خبری اعلام کرد: «برای آزادی کشتی متخلف انگلیسی باید صبر کرد حکم دادگاه درباره تخلفات آنها که سه تخلف داشتند، صادر شود.» با این وجود موسوی تاکید کرد ایران از ابتدا اعلام کرده بود که ارتباطی میان کشتی توقیف‌شده بریتانیایی با کشتی گریس-۱ وجود ندارد.

نفت‌کش گریس-۱ ایران که اکنون آدریان‌دریا-۱ نام دارد دقایقی پیش از نیمه‌شب یک‌شنبه ۱۸ اوت (۲۷ مرداد) آب‌های جبل‌الطارق را ترک کرد. بر اساس گزارش‌ها این نفت‌کش پس از حدود شش هفته توقیف به سوی بندر کالاماتا در جنوب یونان در حرکت است. 

حمید بعیدی‌نژاد صبح دوشنبه ۲۸ مرداد در پستی در اینستاگرام خبر خروج نفت‌کش این کشور از بندر جبل‌الطارق را تایید کرد. گزارش لندن مبنی بر حرکت این نفت‌کش به سوی سوریه بر خلاف تحریم‌های اروپا، روز ۱۳ تیرماه به توقیف گریس-۱ از سوی دولت جبل‌الطارق و نیروهای ارتش بریتانیا منجر شد. مقام‌های جبل‌الطارق جمعه ۲۴ مرداد دستور آزادی نفت‌کش گریس ۱ را صادر کردند. دولت محلی این منطقه همچنین با درخواست آمریکا پس از صدور دستور آزادی برای ادامه توقیف گریس-۱ مخالفت کرد.

Abbas Moussawi, Sprecher des iranischen Außenministeriums
عکس: Mojnews

 

[۱۰:۲۳]
دادگاه تجدید نظر ۱۰ سال حبس برای ارس امیری را تایید کرد

دادگاه تجدید نظر استان تهران حکم ۱۰ سال زندان و ۲ سال ممنوع‌الکاری و ممنوع‌الخروجی برای ارس امیری را بدون حضور او و وکیلش عینا تایید کرد. 

ارس امیری لاریجانی، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته فلسفه هنر در دانشگاه کینگستون بریتانیا که به ده سال زندان محکوم شده، نامه‌ مفصلی به ابراهیم رئیسی نوشته و با شرح چگونگی تشکیل پرونده‌اش، درخواست رسیدگی و اعاده حقوق کرده است. 

خانم امیری ۲۳ اسفند ۹۶ و زمانی که برای ملاقات با خانواده‌اش به ایران سفر کرده بود، به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی" دستگیر و خرداد ۹۷ با وثیقه‌ای ۵۰۰ میلیون تومانی به طور موقت آزاد شد. او شهریور ۹۷ دوباره دستگیر شد و اردیبهشت ۹۸،  ده سال حکم زندان گرفت.

ارس امیری ۲۴ تیرماه سال جاری با ارسال نامه‌ای از زندان به ابراهیم رییسی، رییس قوه قضاییه، تاکید کرد اتهاماتش بی‌اساس است و فقط به دلیل «رد پیشنهاد همکاری ماموران وزارت اطلاعات» بازداشت و به ده سال زندان محکوم شده است.

ارس امیری می‌نویسد که ماموران وزارت اطلاعات او را ۲۳ اسفند ۹۶ در خیابان دستگیر و در هتل استقلال بازجویی کردند اما دستگیری دوم با انتقال مستقیم از دادسرا به بند عمومی زندان اوین همراه بود. 

در نامه ارس امیری آمده است: «پس از آزادی با قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی در خرداد ۱۳۹۷ بازجویان پرونده با اینجانب تماس می‌گرفتند، در سومین دیدارم، درخواست صریح آنها مبنی بر همکاری را رد کردم و بیان کردم که فقط می‌توانم در رشته تخصصی خودم و به طور رسمی کار کنم و نه هیچ کار دیگری. کمی پس از جلسه آخر با کارشناسان پرونده، آقای قناعتکار، بازپرس پرونده  (شعبه یک دادسرای ناحیه ۳۳ تهران) بنده را فراخواندند و در سومین جلسه موضوع ماده  اداره و تشکیل شبکه براندازی نظام «بازپرسی اتهام جدید ۴۹۸ قانون مجازات اسلامی را به اینجانب ابلاغ و تفهیم کردند و با این توجیه که احتمال فرار من از کشور وجود دارد، با تشدید قرار وثیقه به قرار بازداشت از شعبه اول دادسرای اوین مستقیماً به بند عمومی زندان اوین فرستاده شدم».

در ادامه نامه، ارس امیری نوشته است که پس از شش سال تحصیل در انگلستان، از طریق آگهی استخدام برای تصدی پست مسئول هنری ایران در "بریتیش کانسیل" اقدام کرده و یک کارمند عادی در این نهاد بوده است. او یادآوری کرده که این شورا تا سال ۱۳۸۷ در ایران دفتر رسمی داشت، ولی دلیل دستگیری‌ را شغل‌اش در این شورا عنوان می‌کردند.

خانم امیری تاکید می‌کند که دفاعیات‌اش هرگز شنیده نشده‌اند؛ این که تنها تابعیت ایرانی دارد، به اطلاعات محرمانه و طبقه‌بندی شده دسترسی نداشته و صرفا ایده‌هایی برای برنامه‌های هنری داشته که هیچگاه اجرا نشده‌اند: «دستگاه قضایی كشور باید مشخص كند جرم اینجانب بر اساس این ماده تشكیل یا اداره کدام دسته، گروه یا سازمان است؟ بریتیش كانسیل یا بخش ایران بریتیش كانسیل؟»

 

 

[۰۹:۴۸]
سرخط مهم‌ترین خبرهای صبح دوشنبه ۲۸ مرداد

- نفت‌کش گریس-۱ ایران که اکنون آدریان‌دریا-۱ نام دارد از بندر جبل‌الطارق خارج شد. بر اساس گزارش‌ها این نفت‌کش پس از حدود شش هفته توقیف به سوی بندر کالاماتا در جنوب یونان در حرکت است. حمید بعیدی‌نژاد صبح دوشنبه ۲۸ مرداد در پستی در اینستاگرام خبر خروج نفت‌کش این کشور از بندر جبل‌الطارق را تایید کرد. گزارش لندن مبنی بر حرکت این نفت‌کش به سوی سوریه بر خلاف تحریم‌های اروپا، روز ۱۳ تیرماه به توقیف گریس-۱ از سوی دولت جبل‌الطارق و نیروهای ارتش بریتانیا منجر شد. مقام‌های جبل‌الطارق جمعه ۲۴ مرداد دستور آزادی نفت‌کش گریس ۱ را صادر کردند. دولت محلی این منطقه همچنین با درخواست آمریکا پس از صدور دستور آزادی برای ادامه توقیف گریس-۱ مخالفت کرد.

- دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا در پاسخ به پرسش‌های خبرنگاران در مورد نفتکش ایرانی در جبل‌الطارق، گفت ایران به ‌دنبال مذاکره است، فقط نمی‌داند چگونه مذاکره را آغاز کند. او در ادامه افزود: «آن‌ها مردمی مغرور هستند اما اقتصادشان در حال سقوط است. تورم بسیار بالاست و وضع آنها بد است. نفت هم نمی‌فروشند.» او افزود که کاهش فروش نفت ایران پس از اعمال تحریم‌های نفتی علیه این کشور بیشتر از انتظار آمریکا بوده است. ترامپ در پایان گفت‌وگوی خود با خبرنگاران بار دیگر تاکید کرد مقام‌های ایران به شدت به دنبال دستیابی به یک توافق هستند.

- محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران شب گذشته در جریان سفرهای اروپایی خود برای مذاکره درباره آینده برجام و اینس‌تکس وارد هلسینکی، پایتخت فنلاند شد. او  در جمع خبرنگاران با اشاره به سفر چند سال پیش خود به این شهر و "طرح مجمع گفت‌وگوهای منطقه‌ای در خلیج‌فارس" گفت فنلاندی‌ها همیشه به این موضوعات علاقه داشتند. او با اشاره به میزبانی مذاکرات صلح یمن از سوی سوئد و پیگیری نروژ برای برگزاری اجلاسی درباره افغانستان گفت این سه کشور (فنلاند، سوئد و نروژ) در حوزه موضوعات منطقه‌ای ما فعال هستند. ظریف همچنین بر "ضرورت گفت‌وگو با این سه کشور درباره مسائل منطقه‌ای" تاکید کرد و گفت: «امروز شرایط منطقه‌ای ما ویژه است و باید در این زمینه مشورت‌های گسترده‌ای انجام شود.» ظریف قرار است پس از فنلاند در همین چارچوب به سوئد، نروژ و کشورهای آسیایی نیز سفر کند