1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای چهارشنبه دوم مرداد ۱۳۹۸

۱۳۹۸ مرداد ۲, چهارشنبه

https://p.dw.com/p/3Mdl9
عکس: picture-alliance/Photoshot/ISNA/M. Akhoundi

[۲۳:۱۵]

سپیده قلیان در نامه‌ای از زندان قرچک دلایل اعتصاب غذای خود را تشریح کرد

سپیده قلیان از بازداشت‌شدگان پرونده اعتراض‌های کارگران نیشکر هفت‌تپه از روز سه‌شنبه اول مرداد دست به اعتصاب غذا زده است. 

به گزارش خبرگزاری حقوق بشری "هرانا"، خانم قلیان اکنون با نوشتن نامه‌ای دلایل اعتصاب غذای خود را توضیح داده است. او در قسمتی از این نامه می‌نویسد: «اعتصاب غذا انتخاب من نیست. اما در این وضعیت تنها ابزار زندانی برای شکستن سکوت، هرچند در سطح محدود است. بنابراین ابتدا به ساکن هدف از اعتصاب من اعتراض به سرکوب و فشار بر زندانیان سیاسی است و از همین سو از روز گذشته اعتصاب غذای خود را آغاز کرده‌ام.»

سپیده قلیان در تاریخ ۳۰ دی ماه سال گذشته بازداشت شده است و هم‌اکنون در زندان قرچک ورامین نگهداری می‌شود.

Iran Sepideh Gholian, Aktivistin
عکس: HRA-News

[۲۲:۵۵]
علی مظفری، فعال دانشجویی به ۳۰ ماه حبس محکوم شد

دادگاه تجدید نظر استان تهران، علی مظفری، فعال دانشجویی را به تحمل ۳۰ ماه حبس تعزیری محکوم کرد. وی پیشتر در مرحله بدوی، توسط دادگاه انقلاب تهران به ۸ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

به گزارش وبسایت خبری امتداد، حکم صادره علیه علی مظفری، فعال دانشجویی توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ۲ سال و شش ماه حبس تعزیری کاهش یافته است.

علی مظفری دانشجوی رشته انسان شناسی دانشگاه تهران، در خردادماه سال گذشته توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به ۸ سال حبس تعزیری و همچنین ۲ سال ممنوع الخروجی و محرومیت از فعالیت سیاسی، حضور در احزاب و دسته جات سیاسی، فضای مجازی، رسانه ها و مطبوعات محکوم شد.

 

[۲۲:۴۳]
نامه ایران به شورای امنیت در باره توقیف نفتکش بریتانیا

نمایندگی دائمی جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای به شورای امنیت برخی اطلاعات درباره کشتی بریتانیایی توقیف شده را تشریح کرد.

در این نامه اعلام شده این نفتکش روز جمعه ۲۸ تیر ۱۳۹۸ در تنگه هرمز با یک کشتی ماهیگیری ایرانی برخورد و به آن خسارت وارده کرده است و حال تعدادی از خدمه و ماهیگیران صدمه دیده کشتی ایرانی نیز وخیم است.

در نامه نمایندگی دائمی جمهوری اسلامی همچنین آمده است: «کشتی انگلیسی پس از این حادثه، هشدارهای مسئولان ایرانی را نادیده گرفت و با خاموش کردن سیستم‌های ناوبری خود، در اقدامی خطرناک، مسیرش را تغییر داد و با حرکت در جهت مخالف، در تلاش برای فرار بود که نیروهای ایرانی آن را توقیف کردند.»

 

 

[۲۲:۲۴]
هشدار ایران به برزیل در مورد عدم تامین سوخت کشتی‌های ایرانی

علی سقائیان، سفیر ایران در برزیل، اعلام کرد که اگر این کشور آمریکای جنوبی اجازه ندهد کشتی‌های ایرانی سوخت‌گیری مجدد داشته باشند ایران می‌تواند به راحتی فروشندگان دیگری برای ذرت، سویا و گوشت پیدا کند.

شرکت نفتی دولتی پتروبراس به دلیل ریسک تحریم‌های آمریکا از تامین سوخت برای این کشتی‌ها که بیش از یک ماه است در بندر پاراناگوآ در حدود ۴۵۰ کیلومتر جنوب سائوپائولو معطل هستند اجتناب کرده است.

براساس گزارش بلومبرگ، علی سقائیان در مصاحبه‌ای در سفارت ایران در برزیل گفته است: «من به برزیلی‌ها گفتم که آنها باید این مساله را حل کنند نه ایرانی‌ها و اگر این مساله حل نشود ممکن است مقامات در تهران بخواهند تصمیم دیگری بگیرند زیرا این یک بازار آزاد است و سایر کشورها نیز وجود دارند.»
دو کشتی ایرانی "ام وی باوند" و "ام وی ترمه" از ماه ژوئن منتظر تامین سوخت هستند. 

Brasilien iranisches Frachtschiff Bavand
عکس: Reuters/J. Andrade

 

[۲۱:۴۸]
لغو امتیاز روزنامه آرمان امروز و انتشار روزنامه آرمان ملی

صبح روز سه‌شنبه روزنامه جدید "آرمان ملی" در روی پیشخوان کیوسک‌ها قرار گرفت. همزمان روزنامه "آرمان امروز" منتشر نشد. 

براساس گزارش خبرگزاری ایرنا، هیات نظارت بر مطبوعات در جلسه ۳۱ تیر  روزنامه آرمان امروز را به دلیل "واگذاری" لغو امتیاز کرده است. 

خبرگزاری ایرنا نوشته است:«قرارداد ۲۸ اردیبهشت سال ۹۳ به امضای هوشمند سفید و حسین عبداللهی بعد از پنج سال به پایان رسید و وقتی بحث تمدید به میان آمد، ظاهرا اختلافاتی میان عبدالهی و سفیدی بوجود آمد و ماجرا به هیات نظارت مطوبعات کشیده می‌شود و جالب اینکه این دعوا با لغو امتیاز آرمان امروز و انتشار آرمان ملی با صاحب امتیازی حسین عبدالهی به پایان می‌رسد».

Iran Tageszeitungen
عکس: picture-alliance/NurPhoto/D. Zarzycka

 

[۱۹:۱۵]
دور جدید مذاکرات تجاری چین و آمریکا برگزار خواهد شد

کاخ سفید می‌گوید ایالات متحده و چین دور جدید از مذاکرات تجاری را در روز سه شنبه هشتم مرداد (۳۰ ژوئیه) در شانگهای آغاز خواهند کرد.

به گفته استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا هدف از این دوره از گفت‌وگوها "بهبود روابط تجاری بین ایالات متحده و چین" است.

آمریکا و چین درگیر جنگ تعرفه‌ها هستند و این موضوع بر صادرات دو کشور تاثیر گذاشته است. آمریکا از زمان حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید تعرفه‌های وارداتی کالا‌های چینی را افزایش داده است. اقدامی که با مقابله به مثل چین روبرو شده است.

وزیر خزانه‌داری آمریکا می‌گوید چند دوره گفت‌وگوی دیگر باید برگزار شود تا توافق تجاری با چین حاصل شود.

Japan G20 Gipfel in Osaka | Donald Trump und Xi Jinping
عکس: picture-alliance/AP Photo/S. Walsh

 

[۱۸:۴۷]
محبوبیت دلیل حذف فردوسی‌پور از تلویزیون بود

حشمت الله فلاحت پیشه، نماینده مجلس ایران در گفت‌وگو با وب‌سایت خبرآنلاین درباره حذف عادل فردوسی‌پور از صدا و سیمای ایران گفت: «از نهادهای امنیتی پرسیدم مشکل عادل فردوسی پور چیست؟ گفتند فقط محبوبیت!»

او در این گفت‌وگوی ویدیویی اضافه کرد: «به مسئولش در رسانه ملی گفتم، گفت شما دخالت نکنید، این پروسه برخورد با او پروسه‌ای هشت ماهه بوده است.»

برکناری عادل فردوسی‌پور از سمت مجری و تهیه‌کننده برنامه تلویزیونی ۹۰ در صدا و سیمای جمهوری اسلامی، پس از نزدیک به ۲۰ سال فعالیت در این نقش، به شدت بحث‌برانگیز شد و اعتراض‌های بسیاری را به دنبال داشت.
در همین رابطه بخوانید: نزدیک به ۱۵۰۰ خبرنگار خواستار بازگشت عادل فردوسی‌پور شدند

Iran Adel Ferdosipour
عکس: Aftabnews.ir

 

[۱۸:۱۰]
پایان حضور طولانی اولی هونس در بایرن مونیخ

گزارش‌های خبری از احتمال کناره‌گیری اولی هونس، رئیس باشگاه بایر مونیخ در پایان ماه اوت خبر می‌دهند. او از سال ۱۹۷۰ تا ۱۹۷۹ برای بایرمونیخ بازی کرد. 

او از سال ۱۹۷۹ مدیر عمومی این باشگاه بود و پس از ۳۰ سال در سال ۲۰۰۹ به عنوان رئیس باشگاه بایر مونیخ انتخاب شد و جز مدت کوناهی که در زندان بود ریاست این باشگاه موفق را بر عهده داشت.

دادگاهی در آلمان اين چهره مشهور فوتبال آلمان را در سال ٢٠١۴ ميلادى به جرم عدم پرداخت ماليات به ميزان مجموعا ٢٨ ميليون و ۵٠٠ هزار يورو محكوم كرده بود. 

اولى هونس، رئيس باشگاه بايرن مونيخ، که به دليل فرار مالياتى ۶٣٧ روز را در زندان سپری کرد و در ابتداى سال ٢٠١۶ دوباره آزاد شد.

Fußball Bundesliga FC Bayern Uli Hoeneß
عکس: picture-alliance/dpa/M. Balk

 

[۱۷:۵۵]
شهادت بازرس مولر در کنگره آمریکا

رابرت مولر، بازرس ویژه سابق در پرونده دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ برای ادای شهادت در کنگره این کشور حاضر شده است.

همزمان دونالد ترامپ در چند رشته توییت به شدت بازرس مولر و نمایندگان دموکرات‌ کنگره را مورد حمله قرار داد.

بازرس مولر در ابتدای این جلسه گفت که ادعای دونالد ترامپ درباره "تبرئه کامل" آن چیزی نیست که در تحقیقات به آن دست یافته است.

USA Aussage des Ex-Sonderermittler Mueller vor dem US-Kongress
عکس: Reuters/J. Ernst

 

[۱۷:۳۶]
محمود صادقی با ۱۵ عنوان اتهامی محاکمه می‌شود

محمود صادقی، نماینده مجلس شورای اسلامی گفت که شنبه آینده جلسه رسیدگی به کیفرخواست صادره علیه او در دادگاه کیفری کارکنان دولت برگزار خواهد شد.

او در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «۱۵ عنوان اتهامی، شامل ۱۳ عنوان اعلام جرم از طرف دادستان و دادیار جانشین دادسرای فرهنگ و رسانه تهران، دادستان شیراز، سازمان زندان‌ها، شکایت تعدادی از بورسیه‌ها و یک شاکی خصوصی هستند.»

[۱۶:۵۵]
"هفتاد درصد از ایرانیان در فضای مجازی حضور دارند"

غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی وزیر علوم ایران می‌گوید "۷۰ درصد جمعیت ایران" در فضای مجازی حضور دارند.

غفاری با بیان اینکه "۸۰ درصد دانشجویان و جوانان، روزانه بیش از سه ساعت در فضای مجازی وقت صرف می‌کنند"، گفت: «این مسئله موجب شده است با نسلی کم حوصله مواجه باشیم.»

او همچنین از "بی اعتنایی ۹۰ درصد از دانشجویان به برنامه‌های دانشگاه" خبر داد.

Iran Pokemon Go
عکس: Getty Images/AFP/A. Kenare

 

[۱۶:۰۵]
ترامپ و سناتورهای جمهوری‌خواه تحریم ترکیه را بررسی کردند

خبرگزاری آناتولی از گفت‌وگوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا با ۴۵ سناتور جمهوری‌خواه این کشور درباره موضوع ترکیه و خرید سامانه اس۴۰۰ از روسیه خبر داد.

بر اساس این گزارش، این دیدار یک ساعته در کاخ سفید و بدون حضور خبرنگاران برگزار شد. به نوشته منابع خبری، در این دیدار درباره تحریم‌های احتمالی علیه ترکیه تبادل نظر شده است. 

USA Donald Trump
عکس: picture-alliance/AP Photo/M. Balce Ceneta

 

[۱۵:۲۰]
"بریتانیا میانجی به ایران نفرستاده است"

یک دیپلمات بریتانیایی به خبرگزاری رویترز گفت که این کشورهیچ نماینده‌ای را برای میانجگیری در مورد نفتکش توقیف شده به ایران نفرستاده است.

محمد محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر علی خامنه‌ای، روز چهارشنبه دوم مرداد (۲۴ ژوئیه) مدعی شد: «کشوری که زمانی در ایران وزیر و وکیل تعیین می‌کرد، کارش به جایی رسیده که واسطه می‌فرستد و خواهش می‌کند کشتی را آزاد کنید.»

 

[۱۴:۴۲]
وزیر خارجه آلمان: بریتانیا بخشی از اروپا خواهد ماند

هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان با تبریک آغاز به کار بوریس جانسیون به عنوان نخست‌وزیر بریتانیا گفت: «ما در زمان وزارت خارجه جانسون همکاری ویژه و همراه با اعتماد داشتیم.»

او در حساب کاربری خود در توییتر افزود: «بریتانیا بخشی از اروپا است و (بخشی از اروپا) خواهد ماند. همکار نزدیک و دوست خوب آلمان.»

بیشتر بخوانید: نگرانی‌ها در آلمان از نخست‌وزیرشدن بوریس جانسون در بریتانیا
 

 

[۱۴:۲۰]
"صحبت درباره مشارکت آلمان در نیروی دریایی اروپایی زود است"

سخنگوی وزارت خارجه آلمان گفت که صحبت در مورد مشارکت این کشور در یک نیروی دریایی اروپایی برای حفظ امنیت تنگه هرمز بسیار زود است.

در همین حال برخی دولت‌های اروپایی از طرح بریتانیا برای تشکیل ناوگان دریایی جهت تأمین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس و تنگه هرمز استقبال کرده‌اند. 

خبرگزاری رویترز پیش از این گزارش کرده بود که تاکنون فرانسه، ایتالیا و دانمارک موافقت اصولی خود با این طرح را اعلام کرده‌اند. هلند در حال بررسی این پیشنهاد است و آلمان، لهستان و سوئد نیز به این طرح تمایل نشان داده‌اند.

در همین رابطه بخوانید: آلمان "فعلا" قصد فرستادن کشتی به خلیج فارس را ندارد

 

[۱۳:۵۷]
وزیر نفت عراق: ایران امنیت نفتکش‌ها در خلیج فارس را تضمین کرده است

ثامر عباس الغضبان، وزیر نفت عراق گفت حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، تضمین‌هایی برای عبور امن نفتکش‌ها و کشتیهای تجاری از خلیج فارس و تنگه هرمز داده است.

عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر عراق در سفر به تهران با حسن روحانی دیدار و گفت‌وگو کرد. 

الغضبان که در این سفر نخست‌وزیر عراق را همراهی می‌کرد، افزود: «ما شاهد توافق نظر ایران و عراق در رابطه با ضرورت تضمین امنیت عبور نفتکش‌ها و کشتی‌های تجاری از خلیج فارس و تنگه هرمز و احترام گذاشتن به قوانین بین‌المللی بودیم.»

به گفته وزیر نفت عراق این مساله کشتیرانی تمام کشورها و خصوصا کشورهای منطقه را تضمین می‌کند.

Irak | Treffen der Ölminister | Thamir Ghadhban und Bijan Zanganeh
عکس: picture-alliance/dpa/AP Photo/A. A. Hassan

 

[۱۳:۲۴]
شکایت از فلاحت‌پیشه به علت پیشنهاد تشکیل میز ایران و آمریکا

محمد جمالی، سخنگوی هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت از حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به علت پیشنهاد مذاکره با آمریکا شکایت شده است.

به گفته این نماینده مجلس در شکایت مطرح شده که فلاحت‌پیشه به رغم مستندات شورای عالی امنیت ملی اظهارنظر‌هایی مربوط به ایران و آمریکا کرده است که مغایر با "سیاست نظام" مبنی بر عدم مذاکره بین ایران و آمریکا بوده است.

شاکیان مدعی شداند که فلاحت‌پیشه در زمان ریاست بر کمیسیون امنیت ملی مجلس پیشنهاد تشکیل میز مشترک بین ایران و آمریکا در قطر و عراق را داده است که "آمریکا از این موضوع تبلیغ و سوء تعبیر" کرده است. 

جمالی تصریح کرد: «البته فلاحت‌پیشه گفته که موضوع بحث‌اش مذاکره نبوده و منظورش کاهش تنش بوده است.»

Iran | Heshmatollah Falahatpisheh
عکس: Mehr

 

[۱۲:۵۰]
واکنش به خروج مزدک میرزایی از ایران

صدا و سیمای ایران در یکی از برنامه‌های خبری خود خروج مزدک میرزایی از ایران و احتمال پیوستن او به شبکه خبری ایران اینترنشنال را تایید کرد و افزود با روشن شدن ابعاد ماجرا در این باره اطلاع رسانی خواهد کرد.

برخی رسانه‌ها مزدک میرزایی،  گزارشگر سرشناس فوتبال را متهم کردند که آرشیوهای صدا و سیمای ایران را با خود برده است. 

مازیار ناظمی، سخنگوی وزارت ورزش و جوانان ایران و مجری ورزشی سابق صدا و سیما در واکنش به این موضوع در حساب توییتر خود نوشت: «امیدوارم که اول مزدک به کشور برگرده و دوم اون آرشیو منحصراً متعلق به صداوسیماست و پخش آن پیگیری بین‌المللی داره، موضوع کپی رایت بین‌المللی.»

[۱۲:۲۴]
نام حسن روحانی در لیست دو تابعیتی‌ها

سایت خبری موج‌نیوز فهرستی از افرادی مظنون به داشتن تابعیت مضاعف، گرین کارت و یا اقامت سایر کشورها را منتشر کرده است که در میان اسامی نام حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران دیده می‌شود.

این اسامی توسط کمیته تحقیق و تفحص مجلس ایران از افراد دارای تابعیت مضاعف، گرین کارت یا اقامت تهیه شده و جواد کریمی قدوسی، نماینده مجلس و از اعضای جبهه پایداری آن را در اختیار سایت خبری موج‌نیوز قرار داده است.

این کمیته با این حال می‌گوید این فهرست "بر اساس گزارشات واصله از طرق مختلف تهیه شده و اعلام نظر قطعی منوط به اخذ استعلام از وزارت خارجه و پلیس گذرنامه ایران" است.

علاوه بر نام رئیس‌جمهوری ایران، نام محمد نهاوندیان، رئیس دفتر حسن روحانی نیز در این لیست قرار دارد. اسامی چند معاون وزیر، استاندار، شهردار و مدیرعامل بانک نیز در این لیست ۷۱ نفره قرار گرفته است.

Hassan Rohani, der iranische Präsident
عکس: MEHR

 

[۱۱:۳۰]
سرخط مهمترین خبرهای صبح چهارشنبه دوم مرداد

ـ عباس عراقچی، فرستاده ویژه رئیس جمهوری ایران در پاریس با امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه دیدار کرد. به گزارش ایرنا، در این دیدار دو طرف در مورد مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی تبادل نظر کردند. در این گفت‌وگو‌ها که سه‌شنبه شب صورت گرفت، لزوم حمایت از برجام به‌عنوان یک تفاهم بینالمللی و چند جانبه وهم‌چنین راهکارهایی به منظور کاهش تنش‌ها در منطقه  بررسی شد. معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در این سفر پیام مکتوب حسن روحانی برای همتای فرانسوی‌اش را به او تقدیم کرد. 

فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام می‌گوید یک ناو آمریکایی در جریان بالاگرفتن تنش‌ها در خلیج‌فارس درهفته گذشته احتمالا دو پهپاد ایرانی را سرنگون کرده است. ژنرال کنت مک‌کنزی در گفت‌وگویی با شکه تلویزیونی سی‌بی‌اس آمریکا گفته است: «با اطمینان می‌گویم ما یک پهپاد ایرانی را ساقط کرده‌ایم، ممکن است دومین پهپاد را هم سرنگون کرده باشیم». یک سخنگوی سنتکام اقدام ناو آمریکایی را "تدافعی" دانست و آن را درنتیجه مشاهده رفتار "خصمانه" دو پهپاد ایرانی در آبهای بین‌المللی ارزیابی کرد.

کره شمالی ۱۵ خدمه روسی و دو خدمه شهروند کره جنوبی یک کشتی را دستگیر کرده‌ است. مقامات کره شمالی می‌گویند آنها سواربر یک قایق ماهیگیری به آبهای سرزمینی کره شمالی وارد شده‌اند و مقررات را نقض کرده‌اند. سفارت روسیه در کره شمالی روز چهارشنبه دوم مرداد اعلام کرده است این افراد توسط ماموران ساحلی کره شمالی دستگیر و به هتلی در شهر ونسان منتقل شده‌اند.