1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای سه‌شنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۸

۱۳۹۸ تیر ۲۵, سه‌شنبه

https://p.dw.com/p/3M81p
Frankreich Wahl zur EU-Kommissionspräsidentin | Ursula von der Leyen
عکس: Reuters/V. Kessler

[۲۲:۱۵]
اورزولا فون در لاین رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا شد

در نشست روز سه‌شنبه ۱۶ ژوئیه پارلمان اروپا، خانم اورزولا فون در لاین، سیاستمدار آلمانی از حزب دموکرات مسیحی، با کسب اکثریت مطلق آرا به عنوان رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا انتخاب شد.

داوید ساسولی، رئیس پارلمان اروپا اعلام کرد که از ۷۴۷ نماینده پارلمان اروپا ۳۸۳ نماینده به او رأی اعتماد دادند.

خانم فون در لاین می‌تواند از اول نوامبر ۲۰۱۹ مسئولیت ریاست کمیسیون را از ژان کلود یونکر تحویل بگیرد.

Frankreich Wahl zur EU-Kommissionspräsidentin | David-Maria Sassoli und Ursula von der Leyen
عکس: Reuters/V. Kessler

 

[۲۱:۳۵]
پمپئو: ایران آماده مذاکره بر سر برنامه موشکی است

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در جلسه کابینه دولت در کاخ سفید گفت که پیشرفت‌هایی در رابطه با ایران حاصل شده است و او به هیچ وجه به دنبال تغییر رژیم ایران نیست. او اما تأکید کرد که ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، رئیس‌جمهوری آمریکا ازجزئیات این "پیشرفت‌"ها سخن نگفت. اما مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در همین جلسه کابینه گفته است که ایران ابراز آمادگی کرده است، بر سر برنامه موشکی این کشور مذاکره کند.

 

[۲۰:۵۲]
بریتانیا سومین کشتی جنگی خود را راهی خلیج فارس می‌کند

وزارت دفاع بریتانیا اعلام کرد که سومین کشتی جنگی این کشور رهسپار خلیج فارس خواهد شد. بریتانیا تأکید کرد که این اقدام ربطی به بحران کنونی با ایران ندارد.

به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از وزارت دفاع بریتانیا، رزمناو "دانکن" از ناوگان ۴۵ نیروی دریایی سلطنتی به سمت خلیج فارس حرکت خواهد کرد تا امنیت رفت‌وآمد دریایی بریتانیا در خلیج فارس را تأمین کند.

در طول سال جاری نیز رزمناو "کنت" از ناوگان ۲۳ به منطقه خواهد رفت و مسئولیت رزمناو دانکن را برعهده خواهد گرفت.

وزارت دفاع بریتانیا گفته است که این تغییرات از پیش برنامه‌ریزی شده است و پیامد تنش‌های کنونی در منطقه خلیج فارس نیست.

Britisches Kriegsschiff HMS Duncan
عکس: picture-alliance/AP Photo/B. Sutton

 

[۲۰:۲۴]
راهزنان دریایی کشتی ترکیه را ربودند و خدمه را به گروگان گرفتند

راهزنان مسلح دریایی در سواحل نیجریه به یک کشتی باری ترکیه یورش بردند و با تحت کنترل درآوردن کشتی، خدمه آن را به گروگان گرفتند.

احمد پاکسوی، از شرکت کشتیرانی کادیداوغلو دنیزچیلیک به خبرگزاری آلمان گفته است که راهزنان دریایی شامگاه شنبه ۱۳ ژوئیه در سواحل نیجریه به کشتی حمله برده بودند و ده تن از خدمه آن را با تهدید اسلحه ربوده‌اند. کاپیتان اول، دوم و سوم و یک مهندس و یک مکانیک جزو گروگان‌ها هستند.

کشتی باری "پاکسوی ۱" در مجموع ۱۸ خدمه دارد که همگی تبعه ترکیه هستند.

وزارت خارجه ترکیه اعلام کرد که در این میان، این کشتی به بندر "تِما" در غنا رسیده است. مقامات ترکیه هم‌اکنون در تلاش برای آزادی گروگان‌ها، در تماس با مقامات غنا و نیجریه هستند. سازمان امنیت ترکیه در این زمینه فعال شده است.

به گفته‌ی احمد پاکسوی، این کشتی باری حمل نمی‌کرده است و از مبدأ کامرون به سوی ساحل عاج در حرکت بوده است.

کشتی باری "پاسکوی ۱"
کشتی باری "پاسکوی ۱"عکس: DHA

 

[۱۹:۰۶]
علی مطهری: مصاحبه با پمپئو فرصت خوبی برای صداوسیماست

علی مطهری، نماینده مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگویی با سایت نامه نیوز از پیشنهاد پمپئو برای انجام مصاحبه با تلویزیون ایران استقبال کرده و گفت: «اگر یک خبرنگاری باشد که بتواند آقای پمپئو را به چالش بکشد و مصاحبه ساده‌ای برای وزیر خارجه آمریکا نشود، می تواند مفید باشد.» مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا به تازگی گفته بود آمادگی پذیرش "هرگونه پیشنهادی" را از طرف تلویزیون ایران برای انجام مصاحبه دارد. او گفته بود همانگونه که محمدجواد ظریف تا کنون بارها با شبکه‌های تلویزیونی آمریکا مصاحبه کرده، او نیز حاضر به انجام مصاحبه با تلویزیون ایران است. 

مطهری تأکید کرده در صورت تمایل صدا و سیما برای مصاحبه با پمپئو این کار باید "با هماهنگی وزارت خارجه" کشور صورت بگیرد و این اقدام در مجموع "به نفع دیپلماسی" ایران خواهد بود. 

Iran Ali Motahari Abgeordneter
عکس: Modara

 

[۱۹:۰۴]
توضیحات وکیل مرضیه امیری، خبرنگار زندانی شرق، در مورد پرونده او

وکیل مرضیه امیری، روزنامه‌نگار زندانی، در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا گفته اتهاماتی که به موکلش نسبت داده شده "عمدتا مطبوعاتی و سیاسی" است و مرضیه امیری در مرحله تحقیقات مقدماتی از دسترسی به وکیل محروم بوده است. او این محرومیت را به دلیل کم بودن تعداد "وکلای خاص" دانسته و گفته: «در تبصره ماده ۴۸  آیین دادرسی کیفری گفته شده متهمان فقط می‌توانند از وکلای خاص استفاده کنند و این وکلا اصولا تعدادشان محدود است و در شهر تهران ۱۰۰ وکیل معرفی کرده‌اند که یا ارقام نجومی درخواست می‌کنند و یا تمایلی به ورود به این پرونده‌ها ندارند.»

به گفته آرش دولتشاهی، مرضیه امیری روز ۲۲ مرداد محاکمه می‌شود و این خبرنگار با موافقت قاضی توانسته از وکیل تعیینی استفاده کند. این وکیل دادگستری اظهار امیدواری کرده که تا قبل این تاریخ موکلش با قرار وثیقه از زندان آزاد شود. دولتشاهی در مورد وضعیت جسمی موکلش به ایلنا گفته: «موکل بنده از بیماری صرع رنج می‌برد. بازپرس پرونده به مقامات زندان تاکید کرده که حتما پزشک متخصص برای دیدن او به زندان اعزام شود یا در صورت لزوم، مرضیه امیری به بیمارستان اعزام شود.»

او اضافه کرده: «در زندان دسترسی به خدمات پزشکی وجود ندارد و با توجه به اینکه تحقیقات تمام شده و بیم فرار موکل من به هیچ عنوان نمی‌رود، اعزام او به بیمارستان مانعی نخواهد داشت.» مرضیه امیری، خبرنگار روزنامه شرق، در تجمع امسال روز جهانی کارگر بازداشت شد. 

 

[۱۹:۰۱]
نگرانی در مورد "مفقود شدن" یک نفتکش اماراتی در تنگه هرمز

آسوشیتدپرس گزارش داده طبق اطلاعات پیگیری حرکت کشتی‌ها یک نفتکش متعلق به امارات متحده عربی که دو روز پیش در حال عبور از آب‌های تنگه هرمز بوده، پس از ورود به آب‌های متعلق به ایران اقدام به توقف ارسال سیگنال کرده و دستگاه ردیاب آن خاموش شده است. این نفتکش به اسم "ام تی ریاح" در امارات به ثبت رسیده اما با پرچم کشور پاناما در حال حرکت بوده و از شامگاه شنبه تا کنون اطلاعاتی در مورد مکان فعلی آن در دسترس نیست. 

این خبرگزاری به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش کرده ایالات متحده "سوءظن" دارد که این نفتکش توسط ایران توقیف شده است. 

 

[۱۷:۳۷]
شکایت شهردار پیشین تهران از خبرگزاری ایرنا 

محمدباقر قالیباف به دلیل انتشار گزارشی در مورد پرونده عیسی شریفی، معاون وقت خود در دوران ریاست بر شهرداری تهران، از خبرگزاری ایرنا شکایت کرد. به گزارش خبرگزاری تسنیم ناصر امانی، معاون پیشین قالیباف ایرنا را به "تکرار شایعات دروغ و بی‌اساس برخی کانال‌های تلگرامی بی‌‌نام و نشان" متهم کرده و گفت: «عنوان اتهامی خبرگزاری ایرنا، نشر اکاذیب و افترا در موضوع این پرونده و نسبت دادن آن به قالیباف بوده است.»

امانی به تسنیم گفته پرونده عیسی شریفی "هیچ ارتباطی به شهرداری تهران ندارد، بلکه یک موضوع اختلاف حقوقی در یک نهاد نظامی و شرکت خصوصی بوده است." او همچنین اضافه کرده این پرونده "هیچ ارتباطی" با قالیباف نداشته است.
عیسی شریفی شهریور سال ۹۶ به اتهام مالی بازداشت شد. او پیش از همراهی ۱۲ ساله‌اش با قالیباف در شهرداری تهران از فرماندهان سپاه پاسداران بود. ایرنا پلاس روز ۲۲ تیرماه گزارشی را در مورد پرونده شریفی منتشر کرده بود. در این گزارش گفته شده بود شریفی "ظاهرا بین سال‌های ۹۳ تا ۹۶ با شهرداری تهران مراوده مالی داشته است و حالا شهرداری مدعی است که نزدیک به ۴ هزار میلیارد تومان در زمینه اقدامات این کارگزاری طلبکار است." ایرنا با استناد به شنیده‌ها نوشته بود که "۱۶۰۰ میلیارد تومان" از مبلغ ذکر شده "فعلا برگشته است." 

Iran Mohammad Bagher Ghalibaf Bürgermeister in Tehran
عکس: tasnim

 

[۱۷:۳۶]
چین: برجام غیرقابل جایگزین است

گنگ شوانگ، سخنگوی وزارت خارجه چین، توافق هسته‌ای غرب با ایران را "بدون جایگزین" خوانده و گفت: «اجرای کامل و مؤثر برجام تنها راه قابل دوام و مؤثر برای حل مسأله هسته‌ای ایران و کاهش تنش‌هاست.» او در جمع خبرنگاران عنوان کرد تعهد ایران به اجرای برجام باید توسط کمیته مشترک ناظر بر برجام بررسی شود. این مقام همچنین ایالات متحده را مقصر ایجاد تنش‌های کنونی دانسته و گفت "واشنگتن باید از اعمال فشار بر ایران دست بردارد و شرایطی را برای حل مسئله هسته‌ای ایران از طریق سیاست و دیپلماسی فراهم آورد."

 

[۱۶:۲۷] 
"ایران از سطح غنی‌‌سازی ۵ / ۴ درصد عبور نمی‌کند"

بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی اعلام کرده ایران از سطح غنی‌سازی ۵ / ۴ درصد عبور نمی‌کند و "فعلا در این سطح می‌ماند." او در مصاحبه‌ای با خبرگزاری خانه ملت میزان ذخیره اورانیوم غنی‌سازی شده ایران را در حال حاضر "بیش از ۳۰۰ کیلوگرم" خوانده و گفت: «غنی‌سازی همانند قطاری سریع السیر است که ایستگاه بعد از ۴/۵  درصد، ۲۰ درصد است.»

کمالوندی اضافه کرده در صورتی که سوخت مورد نیاز رآکتور هسته‌ای تهران طبق توافق تعیین‌شده در برجام تأمین نشود، ایران می‌تواند خود این سوخت را تولید کند. سخنگوی سازمان انرژی اتمی تأکید کرده در حال حاضر ایران "نیازی به غنی‌سازی در سطح ۲۰ درصد ندارد."

Iran Isfahan | Techniker in Uran-Aufbereitungsanlage
عکس: picture-alliance/dpa/AP Photo/V. Salemi

 

[۱۶:۱۹]
ظریف: تنها می‌توانم به سه ساختمان در آمریکا پا بگذارم

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران با انتشار لینک مصاحبه‌ خود با شبکه‌ تلویزیونی ان‌بی‌سی، در توییتر نوشت: «این مصاحبه من با لستر هولت از ان‌بی‌سی نایتلی نیوز در نیویورک است. ما روز ۱۵ ژوئیه [۲۴ تیر] در اقامتگاه نماینده ایران در سازمان ملل با هم صحبت کردیم؛ یکی از سه ساختمانی که به من اجازه داده شده در زمانی که مشغول انجام کارهای رسمی مرتبط با سازمان ملل هستم، در آن پا بگذارم.»

ظریف روز یکشنبه برای شرکت در نشست سازمان ملل متحد وارد نیویورک شد. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا گفته بود که ویزای ظریف برای سفر به آمریکا با موافقت او صادر شده اما در عین حال محدودیت‌هایی برای تردد وزیر خارجه ایران در نیویورک در نظر گرفته است. طبق گفته پمپئو به ظریف اجازه داده شده تنها در مسیر میان فرودگاه جان اف کندی، مقر سازمان ملل، دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل و اقامتگاه سفیر ایران تردد کند.  

مطلب مرتبط: محمدجواد ظریف: آمریکا با آتش بازی می‌کند

[۱۵:۱۳]
ژاپن: برنامه‌ای برای شرکت در ائتلاف آمریکا در خلیج فارس نداریم

وزیر دفاع ژاپن روز سه‌شنبه اعلام کرد این کشور "هیچ طرحی" برای اعزام نیروی نظامی به خاورمیانه برای مشارکت در ائتلاف نظامی آمریکا در خلیج فارس ندارد. به گزارش خبرگزاری ژاپنی "کیودو" تاکشی ایوایا در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا واشنگتن طرح ائتلاف را با ژاپن در میان گذاشته گفت: «ما به طور منظم با ایالات متحده در تماس هستیم، اما باید از افشای تبادلات ویژه خودداری کنیم.»  

وزیر دفاع ژاپن همچنین بر اهمیت ادامه تلاش‌های دیپلماتیک برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه تأکید کرد. 

در پی تنش‌های ایجاد شده در خلیج ‌فارس و حمله به دو نفتکش در نزدیکی تنگه هرمز در ماه ژوئن که یکی از آنان متعلق به ژاپن بود، آمریکا از برنامه خود برای تأسیس یک ائتلاف جهانی برای تضمین امنیت عبور و مرور آزاد کشتی‌ها در این منطقه خبر داد. تاکشی ایوایا روز سه‌شنبه در نشست خبری خود گفت از زمان وقوع آن حملات تا کنون، هیچ حمله دیگری رخ نداد و تهدیدات علیه ژاپن در این منطقه به نظر "گذرا و موقتی" بوده‌اند. 

 

[۱۴:۳۳]
خامنه‌ای: جمهوری اسلامی دزدی دریایی انگلیس خبیث را بی‌جواب نمی‌‌گذارد  

رهبر جمهوری‌اسلامی روز سه‌شنبه در جریان دیدار با ائمه جمعه از "تکبر" اروپایی‌ها به شدت انتقاد کرده و آن را دلیل "باقی ماندن مشکلات" دانست. به گزارش تسنیم علی خامنه‌ای گفت: «به گفته‌ وزیر خارجه‌ ما که زحمت هم می‌کشد، اروپا یازده تعهد داشته و به هیچ کدام عمل نکرده. وزیر خارجه که ملاحظات دیپلماتیک دارد، بصراحت این را دارد می‌گوید. اما، ما چه [کردیم]؟ ما به آن تعهدات و چیزی بالاتر از آن عمل کردیم.»

خامنه‌ای با اشاره به اقدام ایران در کاهش تعهدات برجامی‌ خود از ادامه این روند خبر داد و اضافه کرد: «حالا که ما شروع کردیم به کاهش دادن تعهدات، آنها می‌آیند جلو. خب پُرروها! شما که به یازده تعهدتان عمل نکردید.» رهبر جمهوری اسلامی توقیف نفتکش ایرانی توسط نیروی دریایی بریتانیا را نیز "دزدی دریایی" توصیف کرده و هشدار داد، ایران "این خباثت‌ها را بی‌جواب نمی‌گذارد."

[۱۴:۰۸]
کاهش چشمگیر قیمت دلار در بازار آزاد تهران

رسانه‌های داخلی ایران از افت قیمت دلار در روز سه‌شنبه ۲۵ تیرماه گزارش داده‌اند. به گزارش ایسنا قیمت خرید دلار در این روز در بانک‌ها به ۱۱ هزار و ۷۵۱ تومان رسیده است. قیمت خرید هر یورو نیز با کاهش ۴۰۰ تومانی، در شعب ارزی بانک‌ها به قیمت ۱۳ هزار و ۲۳۱ تومان بوده است. این قیمت پایین‌‌ترین سطح نرخ فروش دلار در بازار آزاد تهران از ابتدای امسال تا کنون به شمار می‌رود. 

سایت انتخاب گزارش داده کاهش قیمت موجب شده تا بسیاری از صرافان و دلالان از خرید دلار امتناع کنند.  

[۱۳:۵۶]
قوه قضاییه دستگیری پژوهشگر ایرانی فرانسوی را تأیید کرد

سخنگوی قوه قضاییه ایران بازداشت فریبا عادل‌خواه، محقق علوم سیاسی دو تابعیتی ایرانی فرانسوی را تأیید کرد. غلامحسین اسماعیلی در خصوص این پرونده به خبرنگاران توضیح داد: «این فرد جزء متهمانی است که اخیراً دستگیر شده و فرصت مناسب برای اعلام جزییات نیست. اصل بازداشت را تایید می‌کنیم.»

امانوئل مکرون، رییس‌جمهور فرانسه روز دوشنبه ۲۴ تیرماه از تهران خواسته بود تا دلایل بازداشت فریبا عادل‌خواه را توضیح دهد و نسبت به وضعیت او ابراز نگرانی کرده بود. مکرون در جریان سفر خود به بلگراد به خبرنگاران گفته بود: «ما چند روزی است که از این موضوع آگاه شده‌‌ایم. من مخالفتم را در این باره ابراز کرده‌ام و از رییس‌جمهور روحانی خواستار شفاف‌سازی شده‌ام.» او اضافه کرده بود که تهران تا کنون به درخواست پاریس پاسخ قابل درخوری نداده است.
وزارت خارجه فرانسه روز دوشنبه بازداشت فریبا عادل‌خواه را تأیید و اعلام کرده بود که تا کنون امکان دسترسی کنسولگری فرانسه به او فراهم نشده است. 

گفته می‌شود فریبا عادل‌خواه خردادماه امسال پس از سفر به ایران توسط اطلاعات سپاه بازداشت شده است. سخنگوی قوه ‌قضاییه اشاره‌ای به دلیل بازداشت این محقق مقیم فرانسه نکرده است.

 

[۱۳:۳۱]
سخنگوی قوه قضاییه: خبر بازداشت معاون سابق صادق لاریجانی صحت دارد

سخنگوی قوه قضاییه روز سه‌شنبه در یک نشست خبری بازداشت اکبر طبری، معاون اجرایی سابق قوه قضاییه در دوران ریاست صادق لاریجانی، را تأیید کرد و اتهامات او را "ارتباطات ناصواب و خلاف موازین قضایی با برخی از اصحاب پرونده و همچنین توصیه و اعمال نفوذ در برخی از پرونده‌های قضایی" خواند. 

او گفت پرونده قضایی اکبر طبری به تازگی تشکیل شده و در مرحله تحقیقات است. به گزارش رسانه‌ها اکبر طبری روز ۲۳ تیرماه بازداشت شد. به گزارش سایت فرارو برخی از او به عنوان "پرنفوذترین چهره قوه قضاییه در بیست سال اخیر" نام می‌برند. در این گزارش گفته شده طبری در رشته مهندسی تحصیل کرده و هیچ پیشینه تحصیلی در رشته حقوق و سابقه قضاوت نداشته است. پس از انتصاب ابراهیم رییسی به سمت ریاست قوه قضاییه، او طی حکمی طبری را برکنار و یوسف باقری را به عنوان سرپرست معاونت اجرایی حوزه ریاست این قوه منصوب کرد.

فرارو نوشته پس از برکناری طبری، "صادق لاریجانی او را به مجمع تشخیص مصلحت نظام برده و در آنجا سمتی تازه به او داده است، اما مشخص نیست این سمت تازه چیست."

[۱۲:۳۰]
"بازداشت" چندین نفر در سازمان غذا و دارو به دلیل تخلفات ارزی

وزیر بهداشت ایران از بازداشت و بازجویی چند نفر در سازمان غذا و دارو به اتهام تخلفات ارزی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی خبر داده است. سعید نمکی روز سه‌شنبه ۲۵ تیرماه به خبرگزاری ایسنا گفته: «حدود ۳ الی ۴ ماه است که اکیپ‌هایی را مأمور کرده‌ام که به صورت چراغ خاموش روی تک تک این موضوعات درباره ارزهایی که گرفته شده و اینکه در کجا هزینه شده است و چه کسی مصرف کرده کار می‌کنند.» او نتیجه این تحقیقات را دستگیری این افراد دانسته، اما اشاره‌ای به تعداد دستگیرشدگان و سمت‌هایی که آنها در این سازمان داشته‌اند، نکرده است.

وزیر بهداشت همچنین از تخلفات دیگری در زمینه واردات داروهای تاریخ گذشته خبر داده و اضافه کرده: «متأسفانه مواردی هم ارز دولتی برای واردات دارو و یا تجهیزات پزشکی دریافت کرده‌اند اما داروهای تاریخ گذشته وارد کرده‌اند که برخورد با آنها در دستور کارمان است. یا اینکه این افراد به جای استنت قلبی، کابل برق آوردند و بعد هم فرار کرده‌اند.»

 

[۱۱:۵۵]
 انتقاد مکزیک از قوانین جدید پناهندگی در آمریکا

مارچلو ابرارد، وزیر خارجه مکزیک از قوانین جدید پناهندگی در آمریکا انتقاد کرد. 

دولت آمریکا می‌خواهد درخواست پناهندگی افرادی که هنگام عبور از مکزیک در آنجا اعلام پناهندگی نکرده‌اند را رد کند. بیل بار، وزیر دادگستری آمریکا گفت "قوانین جدید برای مقابله با سو استفاده پناهندگان اقتصادی از قوانین پناهندگی وضع شده‌اند".

وزیر خارجه مکزیک با انتقاد از تصمیم دولت آمریکا گفت: «ما به قوانین بین‌المللی و عدم اخراج پناهجویان احترام می‌گذاریم.»

Mexiko Außenminister Marcelo Ebrard
عکس: picture-alliance/AP Photo/C. Palma

 

[۰۹:۱۹] 

سرخط مهم‌ترین خبرهای صبح سه‌شنبه بیست و پنجم تیر

• محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران که برای شرکت در نشست سازمان ملل متحد در نیویورک بسر می‌برد در گفت‌وگو با شبکه خبری ان بی سی گفت: «آمریکا با آتش بازی نکند». او افزود: «اگر آمریکا دنبال یک راه آبرومندانه برای خروج از این شرایط است، راه حل وجود دارد». وی همچنین گفت: «آمریکا خودش را از بازار ایران محروم کرده است. بازار ایران به روی شرکت‌های آمریکایی باز است».

• بوریس جانسون، کاندیدای پیشتاز پست نخست وزیری بریتانیا در یک مناظره رادیویی با رقیب خود جرمی هانت شرکت کرد. او گفت اگر نخست وزیر بریتانیا باشم از اقدام نظامی آمریکا علیه ایران حمایت نمی‌کنم. جرمی هانت، وزیر خارجه کنونی بریتانیا نیز گفت "ایالات متحده و ایران به دنبال جنگ نیستند" و افزود "اکنون با خطر متفاوتی روبرو هستیم، یعنی خطر جنگ تصادفی.

• ترکیه در چهارماه نخست سال جاری بیش از ۱۸۴ میلیون یورو از آلمان تسلیحات خریداری کرده است. وزارت اقتصاد آلمان این اطلاعات را به‌درخواست فراکسیون حزب‌ چپ‌های پارلمان آلمان (بوندس‌تاگ)  ارائه کرده است. بخش اعظم این مبلغ مربوط به شش زیردریایی "کلاس ۲۱۴" است که قرارداد آن در سال ۲۰۰۹ منعقد و با "اعتبار هرمس" به میزان ۲ میلیارد و ۴۹۰ میلیون یورو خرید آن تضمین شده است.