1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای سه‌شنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۸

۱۳۹۸ خرداد ۲۸, سه‌شنبه

https://p.dw.com/p/3KcGG
Iran Unfall Bus mit Studenten in Teheran
اتوبوس واژگون شده در دانشگاه آزاد. این حادثه سال گذشته ۱۰ کشته و بیش از ۲۰ تن زخمی برجای گذاشتعکس: Isna

[۲۲:۵۰]
پمپئو: آماده پاسخ به هرگونه تهدید از سوی تهران ایران هستیم

مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، در محل ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) در فلوریدا گفت: «ما در حال فرستادن پیام‌های زیادی به سوی ایران هستیم تا به آنها بگوییم آماده پاسخ به هرگونه تهدید از سمت جمهوری اسلامی ایران هستیم.»

وزیر خارجه آمریکا روز سه‌شنبه ۲۸ خرداد ( ۱۸ ژوئن) در گفتگو با خبرنگاران افزود: «رئیس جمهور ترامپ جنگ نمی‌خواهد  و ما سعی داریم این پیام را منتقل کنیم، در حالی‌که اقدامات مقتضی برای حراست از منافع امریکا در منطقه راهم از یاد نخواهیم برد.»

US-Staatssekretär Mike Pompeo
عکس: picture-alliance/A. Brandon

 

[۲۲:۴۶]
انصراف شاناهان از نامزدی برای وزارت دفاع آمریکا 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از انصراف پاتریک شاناهان برای نامزدی پست وزارت دفاع ایالات متحده خبر داد.
ترامپ روزسه‌شنبه ۲۸ خرداد درحساب کاربری توئیترش نوشت: «پاتریک شاناهان، که به عنوان سرپرست وزارت دفاع آمریکا کارش را عالی انجام داده، تصمیم گرفته است مسیر تاییدش را طی نکند و وقت بیشتری را با خانواده بگذراند»

ترامپ مارک اسپر را به عنوان سرپرست جدید وزارت دفاع آمریکا معرفی کرد.

[۲۰:۱۰]
"سازمان زندانها و قوه قضاییه مسئول قتل شیرمحمدعلی هستند"

نرگس محمدی نایب رییس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر در بیانیه‌ای از بند زنان زندان اوین نوشت، سازمان زندانها و قوه قضاییه مسئول قتل علی رضا شیر محمدعلی هستند.

این زندانی سیاسی در ادامه بیانیه خود نوشته است: «علیرغم اینکه طی سالیان اخیر بارها شاهد مرگ مشکوک و قتل زندانیان سیاسی در زندان‌ها و بازداشتگاه‌های کشور بوده‌ایم، تاکنون هیچ دادگاه بی‌طرف و صالحی به منظور بررسی جوانب و علل بروز آنها تشکیل نشده است، که خود گواهی از نبود سیستم قضایی مستقل و عادلانه در کشور است.»

نرگس محمدی می‌گوید، «علاوه بر عدم پیگیری و تعقیب قضایی، آنچه نگران‌کننده است، تداوم چنین قتل‌ها و مرگ‌هایی است که با عدم نظارت و بازرسی نهادهای نظارتی مستقل و مردمی بر سازمان زندانها و سیستم قضایی، قطعا تداوم خواهد یافت.»

علیرضا شیرمحمدعلی زندانی ۲۱ ساله که  با اتهام‌های "امنیتی و سیاسی" زندانی شده بود شامگاه بیستم خرداد (۱۰ ژوئن) در زندان فشافویه به دست دو زندانی به قتل رسید. این دو زندانی به قتل نتهم‌اند جرم قتل و قاچاق مواد مخدر محکوم به اعدام بودند.

نرگس محمدی
عکس: cshr.org

[۱۹:۱۰]
تفاهم بریتانیا با بانک ملت ایران بعد از ۱۰ سال کشمکش حقوقی

به گزارش فایننشال تایمز، یک دعوای حقوقی بین بریتانیا و بانک ملت ایران پس از ۱۰ سال به سرانجام رسید. 

بنا بر این گزارش بریتانیا در سال ۲۰۰۹ دارایی‌های بانک ملت ایران را به اتهام ارتباط با برنامه اتمی برای شش سال  منجمد کرده بود. این دعوای حقوقی دیروز، دوشنبه ۱۷ ژوئن (۲۷ خرداد) با تفاهم دو طرف بر سر پرداخت غرامت ۲۵/ ۱ میلیون پوندی بریتانیا به بانک ملت رفع شد. 

بانک ملت ابتدا درخواست غرامت چهار میلیون دلاری کرده بود که در نهایت میزان تفاهم به ۲۵/ ۱ میلیون پوند (۵۷/ ۱ میلیون دلار) رسید. 

Bank Mellat Iran Teheraner Zentrale
تفاهم بریتانیا با بانک ملت ایران بعد از ۱۰ سال کشمکش حقوقیعکس: ISNA


[۱۸:۴۰]
مرکل: ایران باید به برجام پایبند بماند یا با تبعات آن مواجه شود

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، روز سه‌شنبه ۱۸ ژوئن (۲۸ خرداد) با تاکید بر این‌که آلمان هر آن‌چه در توان دارد انجام می‌دهد تا تنش‌ها با ایران به‌طور مسالمت‌آمیز حل شود، گفت با این‌همه "ایران باید به برجام پایبند بماند."

صدراعظم آلمان گفت: «ما از ایران می‌خواهیم تا برجام را حفظ کند، در غیر این صورت، مسلما تبعاتی وجود خواهد داشت.»

Niger Kanzlerin Merkel auf Afrikareise
عکس: picture-alliance/dpa/M. Kappeler

[۱۸:۲۰]
کشف ۶۷۰ کیلوگرم هروئین در مرز لهستان و آلمان 

سخنگوی دفتر گمرک آلمان در برلین روز سه‌شنبه ۱۸ ژوئن (۲۸ خرداد) از کشف یک محموله ۶۷۰ کیلوگرمی هروئین در مرز آلمان و لهستان خبر داد. به گفته این مقام آلمانی، این محموله کشف‌شده که در ترکیه و در بسته‌های شیرینی‌جات بسته‌بندی شده بود، به احتمال زیاد از افغانستان، ایران و عراق راهی بلژیک بوده است. 

بنا بر این گزارش، این بزرگ‌ترین محموله قاچاق هروئین است که تا کنون در آلمان کشف شده است. 

این محموله شامگاه ۳۱ مه (۱۰ خرداد) کشف شده است.

Symbolbild: Heroin - Heroinfund
کشف یک محموله ۶۷۰ کیلوگرمی هروئین در مرز آلمان و لهستان (عکس تزئینی)عکس: picture-alliance /dpa/ EPA/SBU


[۱۷:۴۵]
برانکو جدایی‌اش را تایید کرد

برانکو ایوانکوویچ، سرمربی تیم پرسپولیس، از توافق با تیم "الاهلی" عربستان سعودی و جدایی خود از پرسپولیس خبر داده است.

برانکو در گفتگو با یکی از رسانه‌های کرواسی گفته است: «داستان من در ایران تمام شده است. چهار سال در پرسپولیس بودم و آنجا شش جام به دست آوردم. سه بار قهرمان لیگ شدیم و در فینال قهرمانان آسیا شرکت کردیم. کسب این عناوین و افتخارات کار آسانی نبود خیلی به این تصمیم فکر کردم و تصمیم به رفتن گرفتم.»

خبرگزاری ایسنا با اعلام این خبر گزارش داده است که "هرچند باشگاه پرسپولیس ابتدا عنوان کرد هواداران نیازی نیست نگران باشند چون برانکو برمی‌گردد، ولی ایوانکوویچ تصمیم خود برای رفتن را گرفته است."

[۱۵:۳۰]
دومین عامل کشتن توله خرس سوادکوه دستگیر شد

خبرگزاری‌های داخلی ایران از بازداشت دومین متهم پرتاب سنگ به یک قلاده توله خرس قهوه‌ای در سوادکوه که به کشته شدن حیوان انجامید خبر می‌دهند. بنا بر گزارش‌ها، هر دو متهم هم‌اکنون در زندان جویبار زندانی‌اند. 

روز شنبه ۲۵ خرداد یک توله خرس دو ساله در منطقه دراسله سوادکوه استان مازندران هنگامی که همراه مادر خود در حرکت بود از یک تپه به پایین سقوط کرد و از مادرش جدا افتاد. سپس اهالی روستا به طرز بی‌رحمانه‌ای با ضربات متعدد سنگ و چوب توله خرس را زخمی کرده و به قتل رساندند. 

[۱۴:۳۶]
تماس تلفنی حسن خمینی با خانواده علیرضا شیرمحمدعلی

به گفته جواد امام، مدیرعامل بنیاد باران، حسن خمینی، نوه  بنیانگذار جمهوری اسلامی، با خانواده عليرضا شيرمحمدعلی، زندانی‌ سیاسی کشته شده در زندان فشافويه، تلفنی گفتگو کرده است. بر این اساس حسن خمینی در تماس با خانواده شیرمحمدی با "ابراز تاسف و ‌همدردی" قول داده است تا رسیدگی به دادخواهی قضایی خانواده شیرمحمدعلی را از طریق مسئولان "پی‌گیری کند."

یکی از اتهامات علیرضا شیرمحمدعلی که سال گذشته به علت فعالیت‌هایش در فضای مجازی دستگیر و به هشت سال زندان محکوم شده بود، "توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی" بود. او روز دوشنبه ۲۰ خرداد (۱۰ ژوئن) در زندان فشافویه به دست دو زندانی دیگر که به اتهام قتل در زندان بودند کشته شد.
 

[۱۴:۰۰]
دانشگاه آزاد مقصر واژگونی اتوبوس شناخته شد

گزارش کمیسیون آموزش درباره حادثه واژگونی اتوبوس در دانشگاه آزاد علوم تحقیقات تهران در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی امروز سه‌شنبه ۲۸ خرداد (۱۸ ژوئن) قرائت شد. بر اساس این گزارش، دانشگاه آزاد "به عنوان کارفرما و متولی امور حمل و نقل دانشجویان در واحد علوم و تحقیقات و شرکت مهران گشت در این حادثه مقصر هستند."

به گزارش ایسنا، محمدمهدی تهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، در این جلسه، با بیان اینکه دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات "روزانه ۱۰ هزار نفر تردد دانشجو و مسافر دارد،" گفت که بعد از حادثه واژگونی اتوبوس "طرحی به نتیجه رسیده که قرار است با هزینه ۲۰ میلیارد تومان برای تأمین مسائل ایمنی جاده مربوطه اجرا شود."

در پی واژگونی اتوبوس حامل دانشجویان در دانشگاه علوم تحقیقات در چهارم دی ماه سال گذشته ۱۰ نفر کشته و بیش از ۲۰ تن دیگر زخمی شدند.

 


[۱۳:۱۰]
احضار وزیر دادگستری به مجلس در پی قتل شیرمحمدی در زندان

به دنبال به قتل رسیدن علیرضا شیرمحمدی، زندانی سیاسی در زندان فشافویه، دو نماینده مجلس شورای اسلامی ایران طرح سوال از وزیر دادگستری را کلید زدند. علی مطهری و الیاس حضرتی، نمایندگان مردم تهران، خواستار احضار وزیر دادگستری به مجلس و پاسخ به برخی سوالات شده‌اند. آن‌ها اولا می‌خواهند بدانند چرا طرح عدم تفکیک متهمان بر اساس جرایم اجرایی نشده است، و دیگر اینکه، چرا زندانیان سیاسی، "امنیتی" اطلاق می‌شوند تا به آن‌ها "سخت‌گیری" شود؟

بر اساس تصویر منتشرشده در فرم احضار مجلس آمده است: «متاسفانه همه متهمان سیاسی را متهمان امنیتی می‌نامند تا بتوانند به آن‌ها سختگیری کنند، در حالی که متهم امنیتی کسی است که اقدام مسلحانه انجام داده باشد نه کسی که صرفا چند انتقاد حتی به مقامات عالی کشور کرده باشد.»

علیرضا شیرمحمدی، ۲۱ ساله، سال گذشته به علت فعالیت‌هایش در فضای مجازی دستگیر شد. او به اتهام "توهین به مقدسات"، "توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی"، "توهین به رهبری" و "تبلیغ علیه نظام" به هشت سال حبس تعزیری محکوم شده بود. قرار بود دادگاه تجدیدنظر او تا یک ماه دیگر برگزار شود اما روز دوشنبه ۲۰ خرداد (۱۰ ژوئن) در زندان فشافویه به دست دو زندانی دیگر که به اتهام قتل در زندان بودند کشته شد. 

[۱۲:۳۰]
تجمع شماری از بازنشستگان مقابل مجلس شورای اسلامی

بر اساس گزارش‌ها از داخل ایران، امروز سه‌شنبه ۲۸ خرداد (۱۸ ژوئن) جمعی از بازنشستگان کشور مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی در تهران تجمع کردند. خبرگزاری ایسنا گزارش می‌دهد که تجمع‌کنندگان خواستار "اجرای صحیح قانون مدیریت خدمات کشوری" بودند و در پلاکاردها و شعارهایشان درخواست "اجرای عدالت" را مطرح کردند.

[۱۲:۰۰]
برگزاری دادگاه "علنی" خاتمی بی‌حضور رسانه‌ها

نزدیکان محمدرضا خاتمی، دبیرکل پیشین جبهه مشارکت و برخی منابع رسانه‌ای داخل ایران در شبکه‌های اجتماعی از برگزاری چهارمین جلسه دادگاه او بدون حضور خبرنگاران و شهود خبر داده‌اند.

محاکمه خاتمی به خاطر اظهارات آبان ماه سال گذشته او در برنامه "رودر رو" که در شبکه ویدئویی آپارات پخش شده به جریان افتاده است. خاتمی در این برنامه گفت که در انتخابات مناقشه‌برانگیز سال ۸۸ حدود هشت میلیون رای در ستاد انتخابات وزارت کشور وقت به صندوق‌ها اضافه شده است.

محمدرضا خاتمی نایب رئیس دوره ششم مجلس شورای اسلامی بوده است.

معترضان به نتایج اعلام‌شده انتخابات ۸۸ معتقدند که اعلام پیروزی محمود احمدی‌نژاد در انتخابات حاصل یک کودتای انتخاباتی و مهندسی آراء بوده است. رهبری جمهوری اسلامی از اعتراضات ۸۸ با عنوان "فتنه" یاد می‌کند. 

[۱۱:۰۳]
مرسی در قاهره به خاک سپرده شد 

محمد مرسی، رییس‌جمهور پیشین مصر در قاهره به خاک سپرده شد. به گزارش رویترز احمد مرسی، پسر او در صفحه فیسبوک خود نوشت پدرش در کنار دیگر شخصیت‌های اخوان المسلمین در قاهره به خاک سپرده شده است. 

به گزارش منابع امنیتی و قضایی مصر، مرسی روز گذشته ۲۷ خردادماه پس از ارائه توضیحاتی در دادگاه غش کرد و در پی انتقال به بیمارستانی در قاهره جان باخت. مرسی در حال گذراندن حکم زندان بود. 

[۱۰:۲۲]
کیوان صمیمی آزاد شد

کیوان صمیمی، سردبیر نشریه ایران فردا و عضو کانون نویسندگان ایران به طور موقت با قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد. 

صمیمی در جریان تجمعات روز جهانی کارگر همراه با حدود ۵۰ نفر دیگر دستگیر شده بود. بسیاری از این افراد به مرور به طور موقت با قرار وثیقه یا کفالت آزاد شده‌اند. اما مرضیه امیری، ندا ناجی و عاطفه رنگریز از دیگر دستگیرشدگان روز کارگر همچنان در بازداشت هستند.

[۰۹:۳۱]
سرخط مهم‌ترین خبرهای صبح سه‌شنبه ۲۸ خرداد

- وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا، پنتاگون تصاویر تازه‌ای منتشر کرده که می‌گوید نشان می‌دهند نیروهای سپاه پاسداران ایران در حال جدا کردن مین عمل‌نکرده از بدنه یک نفتکش‌ خارجی در دریای عمان هستند. در بیانیه این وزارتخانه در توضیح این عکس‌ها گفته شده: «براساس مدارک ویدیویی، منابع و مهارت‌های لازم برای برداشتن سریع مین عمل‌نکرده، ایران مسئول حمله (به نفتکش‌ها) است.» پیش از این نیز سنتکام، ویدیویی از حمله روز پنجشنبه ۲۳ خردادماه به دو نفتکش در دریای عمان، منتشر کرده بود که به گفته آن‌ یک قایق گشتی سپاه پاسداران ایران را در تلاش برای جداسازی یک مین عمل‌نکرده از بدنه نفتکش‌ کوکوکا نشان می‌داد.

- سرپرست پنتاگون در پاسخ به درخواست ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، با اعزام یک هزار سرباز دیگر به منطقه خاورمیانه موافقت کرد. پاتریک شاناهان در ارتباط با این تصمیم گفت: «ایالات متحده آمریکا به دنبال درگیری با ایران نیست. حمله‌های اخیر ایران تایید اطلاعات معتبر و قابل اعتمادی بود که ما در ارتباط با رفتارهای خصمانه نیروهای ایران و گروه‌های وابسته به این کشور دریافت کرده بودیم که تهدیدی برای نیروهای آمریکا و منافع ملی این کشور است.» قرار است هزار سرباز که ارتش آمریکا تصمیم به اعزام آن‌ها را دارد به هزار و ۵۰۰ سربازی که در ماه مه سال جاری میلادی و در پی حمله‌‌های مشابهی به چند نفکش در آب‌های بندر فجیره امارات متحده عربی به منطقه اعزام شده بودند، بپیوندند.

- پایگاه نظامی التاجی در ۳۰ کیلومتری شمال بغداد که نیروهای عراقی و آمریکایی در آن مستقرند، دوشنبه شب ۲۷ خردادماه مورد حمله موشکی قرار گرفت. به گزارش رویترز در بیانیه ارتش عراق در این ارتباط گفته شده سه موشک در این پایگاه فرود آمده‌اند اما به جزئیات دیگر این حمله اشاره‌ای نشده است. یک منبع نظامی دیگر پیش از این گفته بود دو موشک در پایگاه و یکی خارج از آن فرود آمده‌اند. به گفته این منبع در حمله موشکی شب گذشته کسی آسیب ندیده است. هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله را به عهده نگرفته است.