1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای سه‌شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸

۱۳۹۸ اردیبهشت ۳۱, سه‌شنبه

https://p.dw.com/p/3Io0u
England Brexit Rede Premierministerin Theresa May
عکس: Reuters/K. Wigglesworth

[۲۱:۰۰]
نخست‌وزیر بریتانیا از احتمال برگزاری همه‌پرسی مجدد خبر داد

ترزا می روز سه‌شنبه ۳۱ اردیبهشت (۲۱ مه) گفت که طرح جدید برگزیت به نگرانی‌های مخالفان پاسخ‌ داده است.

او با اشاره به اینکه جزئیات طرح تازه به زودی منتشر می‌شود گفت اگر نمایندگان به این طرح رای ندهند روند خروج از اتحادیه اروپا به احتمال زیاد متوقف خواهد شد.

نخست‌وزیر بریتانیا تصریح کرد گرچه با برگزاری همه‌پرسی مجدد مخالفت است اما با توجه به گرایش نمایندگان پارلمان، برگزاری مجدد همه‌پرسی برگزیت در طرح جدید دولت در نظر گرفته شده است.

ترزا می طرح جدید را آخرین شانس برای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا خواند.

 

 

[۱۹:۳۷]
پمپئو: احتمالا ایران عامل خرابکاری در خلیج فارس است

وزیر  امور خارجه آمریکا، روز سه‌شنبه ۳۱ اردیبهشت گفت "بسیار محتمل" است که ایران عامل خراب‌کاری درخلیج فارس باشد.

 به گزارش خبرگزاری فرانسه، پمپئو گفت: «با توجه به تنش‌هایی که ما تا به‌حال در این منطقه دید‌ه‌ایم و با درنظرگرفتن شکل این حمله‌ها، بسیارمحتمل به نظر می‌رسد که تهران پشت این حمله‌ها باشد.»

وزیر خارجه آمریکا نتیجه‌گیری مشخصی از صحبت‌هایش ارائه نکرد.

حمله به نفت‌کشها در خلیج فارس که تحت عنوان "عملیات خرابکارانه" شناخته می‌شوند، شامل انفجارهایی علیه چهار کشتی‌نفتکش بندر فجیره در نزدیکی امارات بوده، که روز یکشنبه ۲۲ اردیبهشت ( ۱۲ مه) رخ داده است.

یکی از کشتی‌هایی که به آنها حمله شده‌است نفتکشی با پرچم نروژ، یکی امارات و دو نفتکش دیگر هم متعلق به عربستان سعودی بوده‌اند.

Russland Sotschi | Treffen Mike Pompeo, Außenminister USA & Sergej Lawrow
عکس: Reuters/P. Golovkin

 

[۱۸:۳۷] 
یک زن ۲۹ ساله لهستانی  شش قلو به دنیا آورد

به گزارش اسوشیتدپرس، این زن پس از وضع حمل توانست اتاق خود را ترک کند و نوزادنش در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستانی در شهر کراکوف را ببیند.

به گفته پزشکان اوضاع عمومی این شش نوزاد نسبت به شش قلو بودنشان "به طورشگفت انگیزی خوب" است؛ اما سیستم تنفسی، عصبی و گوارشی آنها به اندازه کافی تکامل پیدا نکرده و نیاز به مراقبت‌های پزشکی دارند.

 خانواده این نوزادان فقط انتظار پنج بچه را داشتند، درحالی که دختر ششم هم به‌دنیا آمد.  

 

[۱۸:۱۴] 
«هیچ گروهی درعراق خواستار جنگ ایران و آمریکا نیست»

 در پی بالا گرفتن خطر درگیری نظامی در منطقه، عادل عبدالمهدی، نخست وزیرعراق، می‌گوید کشورش هیات‌هایی را به منظور"تنش زدایی" به تهران و واشنگتن می‌فرستند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، عادل عبدالمهدی روز سه‌شنبه ۳۱ اردیبهشت (۲۱مه) گفت درعراق هیچ گروهی وجود ندارد که بخواهد ایران و ایالات متحده به سمت جنگ بروند.

این سخنان نخست وزیرعراق دو روز پس از آن ایراد می‌شد که ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا در خاورمیانه و آسیای مرکزی (سنتکام) اصابت یک موشک کاتیوشا به نزدیکی سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد در روز یک‌شنبه ۱۹ ماه مه را تایید کرده بود. 

در بیانیه سنتکام آمده است که در این حمله به هیچ‌یک از شهروندان آمریکایی یا نیروهای مؤتلف این کشور آسیبی نرسیده است.

Frankreich Macron empfängt irakischen Regierungschef Adel Abdel Mahdi
عکس: Reuters/P. Wojazer

 

[۱۷:۰۳] 
جیمز متیس: به دیپلماتها وقت کافی بدهید تا جادو کنند

جیمز متیس، وزیردفاع پیشین آمریکا می‌گوید لازم است آمریکا بیشتر با دنیا تعامل کند و کمتر به صورت نظامی درگیر شود.

متیس در یک سخنرانی در ابوظبی دوشنبه شب ۳۰ اردیبهشت تاکید کرد: « رفتار ایران باید تغییر کند».

 وی درعین حال گفت یک‌جانبه‌گرایی با ایران جواب نمی‌دهد و افزود: «ارتش باید جوری عمل کند تا برای دیپلماتها زمان بخرد تا جادوی خود را به ثمر برسانند.» 

James Mattis
عکس: picture-alliance/AP/C. Kaster

 

[۱۶:۳۸] 
درصورت بحرانی شدن اوضاع، بریتانیا به آمریکا کمک می‌کند

پنی موردانت، وزیر دفاع بریتانیا می‌گوید نیروهای مسلح این کشور در خلیج فارس مستقر و برای هر گونه تحولی در این منطقه آماده هستند.

 خانم موردانت که درجلسه مجلس عوام بریتانیا  صحبت می‌کرد، گفت در صورت شدت گرفتن تنش‌ها در این شاهراه مهم، بریتانیا آماده است به متحدانش از جمله آمریکا، در برابر ایران کمک کند.

وزیر دفاع بریتانیا درادامه افزود: «دراین منطقه ما سهم عمده ای داریم و سرمایه‌گذاری‌های زیادی نیز انجام داده‌ایم. بریتانیا در درجه اول با متحدان و شرکایش برای تنش‌ زدایی تلاش می‌کند وهم‌چنین سعی خواهیم کرد از وقایع پشت پرده مطلع شویم.»

موردانت همچنین گفت بریتانیا در نگرانی‌های ایالات متحده، اروپا و شرکایش در خلیج فارس درمورد اقدامات بی ثبات‌کننده ایران، سهیم است.

 

[۱۴:۳۳] 
پیشنهاد تشکیل گروهی ۱۰۰ نفره برای گفت‌وگو با آمریکا و اروپا

الیاس حضرتی، نماینده مردم تهران، با اشاره به این موضوع که ظریف به تنهایی صدای جمهوری اسلامی برای دنیا شده است، گفت تهران باید ازاین تک صدایی خارج شود. 

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، این عضو فراکسیون امید مجلس پیشنهاد کرد گروهی حداقل ۱۰۰ نفره با هماهنگی با شورای عالی امنیت ملی و وزارت خارجه تشکیل شود تا درگفت‌وگو با مقامات آمریکایی و اروپایی مواضع ایران را تشریح کنند.

 

[۱۴:۱۰] 
ابوالفضل قدیانی: در دادگاه غیرقانونی حاضر نمی‌شوم

نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران پرونده ای جدید برای ابوالفضل قدیانی، فعال سیاسی و زندانی سابق جنبش سبز، درشعبه دو بازپرسی اوین گشوده‌اند.

 به گزارش وبسایت" کلمه"، ازقدیانی خواسته شده است در مهلت ده روز و در زمان مقرر در شعبه تعیین شده حضور یابد.
قدیانی در نامه‌ای سرگشاده اعلام کرده از آنجا که بازپرسی‌ها و دادگاه‌ها فرمایشی وغیرقانونی هستند در آنها شرکت نمی‌کند و منتظر حکم جلب خواهد ماند.

سال ۹۵ پرونده‌ای برای رسیدگی به اتهام توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام برای آقای قدیانی تشکیل شده بود.

براساس حکم دادگاه انقلاب، این فعال سیاسی اسفند ۹۷  به سه سال حبس تعزیری و رونویسی از سه کتاب "حکایت زمستان" نوشته سعید عاکف، "داستان سیستان" به قلم رضا امیرخانی و کتاب "دشمن شناسی"، (اظهارات علی خامنه‌ای)، از انتشارات انقلاب اسلامی محکوم شده است.

 ابوالفضل قدیانی عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی است که پس از اعتراضات مردمی سال ۱۳۸۸ مدت زیادی را در زندان گذراند

Abolfazl Ghadiani

 

[۱۳:۳۳] 
تعداد کشته‌ها در حادثه تونل البرز به شش نفر رسید

به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، تعداد کشته‌شدگان حادثه انفجار روز سه‌شنبه ۱۰ اردیبهشت ماه که در تونل البرز رخ داد به شش نفررسیده است.

 منابع کارگری حال مجروحان این انفجار را وخیم گزارش کرده‌اند.

خبرگزاری‌های ایران صبح روز سه‌شنبه ۱۰ اردیبهشت (۳۰ آوریل) از انفجار و آتش‌سوزی در تونل البز در آزادراه تهران در حوالی سیاه‌بیشه خبر دادند.

 مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس ایران، روز حادثه ازکشته شدن سه نفر و آسیب دیدگی شدید پنج تن دیگر خبر داده بود.
 به نقل از خالدی سه کارگر دچارسوختگی شدید شده بودند. 

Iran - Brand in einem Tunnel
عکس: ILNA

 

[۱۳:۱۶]
مجرمان اسیدپاشی مشمول آزادی مشروط و تخفیف مجازات نمی‌شوند

به گزارش خبرگزاری ایلنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز سه‌شنبه ۳۱ اردیبهشت (۲۱ مه)، ماده سه  و چهار طرح یک فوریتی تشدید مجازات اسید‌پاشی و حمایت از بزه‌دیدگان را با ۱۷۳ رای موافق، پنج رای مخالف و سه رای ممتنع تصویب کردند

بر اساس این ماده قانونی، آزادی مشروط، تعویق و تعلیق و تخفیف مجازات در مورد مرتکبین اسید‌پاشی قابل اعمال نیست، مگر در صورتی که قربانی یا اولیای دم نسبت به مجازات تعزیری مرتکب نیز بخشش کند. در این صورت دادگاه می‌تواند مجازات مرتکب را یک درجه تخفیف دهد
در این طرح، مجازات‌هایی نیز برای معاونت در جرایم مرتبط با اسید‌پاشی تعیین شد.

کلیات طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه‌دیدگان ناشی از آن، روز دوشنبه با رای بالا در مجلس به تصویب رسید.

[۱۲:۳۲]
حکم ۲۰ سال حبس برای حسین هدایتی

سخنگوی قوه قضاییه از محکومیت حسین هدایتی به ۲۰ سال حبس خبرداد.

 ایسنا از قول غلامحسین اسماعیلی گزارش داد که هدایتی به تحمل ۲۰ سال حبس و محرومیت دائم از به‌کارگیری درخدمات دولتی و رد مال معادل ۴۸۸ میلیارد تومان به نفع بانک سرمایه و تحمل ۷۴ ضربه شلاق در انظار عمومی محکوم شده است.

حسین هدایتی، یکی از متهمان پرونده بانک سرمایه، است که سال ۹۷ به اتهام‌ "اختلاس و اخلال در نظام اقتصادی" کشور روانه زندان شد.

حسن هدایتی سرمایه‌دار حامی مالی برخی باشگاه‌های ورزشی از جمله پرسپولیس تهران است. گفته می‌شود او صاحب باشگاه فوتبال استیل‌آذین تهران نیز هست.

Hossein Hedayati, iranischer Geschäftsmann
عکس: Tabnak

 

[۱۱:۲۰]
دیدار ذوب آهن و النصر ۲۴ ساعت مانده به بازی لغو شد

کنفدراسیون فوتبال آسیا در اتفاقی نادر یک روز مانده به بازی تیم‌های فوتبال ذوب آهن اصفهان و النصر عربستان سعودی، آن را لغو کرد. این بازی در چارچوب مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا قرار بود ساعت ۲۰ امروز سه‌شنبه برگزار شود.

نماینده ایران برای شرکت در این رقابت به عراق سفر کرده بود. دیدار تیم‌های عربستان و ایران در سال‌های اخیر در زمین بی‌طرف برگزار شده است. مسابقه لغوشده قرار بود در ورزشگاه المپیک شهر کربلا در عراق برگزار شود که گفته می‌شود فدراسیون فوتبال عراق خواستار لغو آن شده است.

به گزارش برخی رسانه‌ها، اداره امنیت عراق اعلام کرده که نمی‌تواند امنیت این دیدار را تأمین کند و مسابقه به همین دلیل لغو شده است.

زمان و مکان بعدی این مسابقه هنوز اعلام نشده است.

Logo AFC Champions League

 

[۱۰:۳۷]
نیکی لاودا، اسطوره اتریشی فرمول یک درگذشت

نیکی لاودا، قهرمان اسبق جهان در مسابقات فرمول یک، در سن ۷۰ سالگی درگذشت. بنا بر اعلام خانواده لاودا، زمان مرگ دیروز دوشنبه ۳۰ اردیبهشت بوده است.

نیکی لاودا سال گذشته تحت عمل جراحی پیوند شش قرار گرفت. او پس از تصادف سخت سال ۱۹۷۶ در پیست "نوربورگ‌رینگ" آلمان با مشکل ریه دست به گریبان بود. لاودا در آن تصادف که دلیل آن هنوز هم مشخص نیست، حدود یک دقیقه در خودروی مشتعل گرفتار بود.

لاودا در سال‌های ۱۹۷۵، ۱۹۷۷ و ۱۹۸۴ قهرمان جهان شده بود. او چند شرکت هواپیمایی هم تأسیس کرده و به عنوان مدیر در تیم‌های مختلف فرمول یک کار کرده بود.

Niki Lauda
عکس: picture-alliance/dpa/D. Ebener

 

[۱۰:۲۲]
حوثی‌ها از حمله پهپادی به "انبار مهمات" در فرودگاهی در عربستان خبر داده‌اند

شورشیان حوثی در یمن می‌گویند با پهپاد "قاصف-۲ کی" به فرودگاهی در نجران عربستان سعودی حمله کرده‌اند که در داخل آن یک پایگاه نظامی هم بوده است. شبکه تلویزیونی "المسیره"، نزدیک به حوثی‌ها، صبح امروز سه‌شنبه ۳۱ اردیبهشت این خبر را منتشر کرد. 

ساعتی پیش از آن خبرگزاری دولتی عربستان سعودی به نقل از سرهنگ ترکی المالکی، سخنگوی نیروهای ائتلافِ تحت رهبری عربستان خبر داده بود که حوثی‌ها "تلاش کرده‌اند" مجموعه‌ای غیر نظامی در نجران را هدف بگیرند. نجران در جنوب عربستان، در نزدیکی مرز یمن قرار دارد.

حوثی‌ها هفته گذشته هم با پهپاد به یک خط لوله نفتی در عربستان حمله کرده بودند.

نشریه نیویورکر آمریکا سال گذشته گزارش داده بود که تحلیلگران اطلاعاتی ایالات متحده برای کمک به عربستان سعودی در نجران مستقر شده‌اند.

شورشیان شیعه‌مذهب حوثی تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران هستند و علیه دولت یمن می‌جنگند. آنها از اواخر سال ۲۰۱۴ کنترل پایتخت - صنعا - را در دست دارند. عربستان سعودی رهبری ائتلافی عربی را بر عهده دارد که از سال ۲۰۱۵ در کنار نیروهای دولتی یمن علیه حوثی‌ها می‌جنگد.

Jemen Konflikt Hafenstadt Hudaida Huthi Rebellen
عکس: Getty Images/AFP/A. Hyder

 

[۰۹:۵۷]
سرخط مهمترین خبرهای صبح سه‌شنبه ۳۱ اردیبهشت

- نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد درباره "وضعیت امنیتی هشداردهنده اخیر در منطقه خلیج فارس" به دبیرکل این سازمان نامه نوشت. مجید تخت روانچی در این نامه نسبت به "تلاش‌های تفرقه‌افکنانه و فتنه‌جویانه خارج از منطقه" هشدار داد. در بخشی از این نامه که امروز سه‌شنبه ۳۱ اردیبهشت منتشر شده، آمده است: «در حال حاضر علائمی وجود دارد که محافل خاصی خارج از این منطقه، از طریق دروغ‌پراکنی، ارائه اطلاعات جعلی و اخبار گمراه‌کننده و با اتکا به حمایت متحدان خود در خاورمیانه و همچنین اعزام نیروی دریایی به منطقه، در صدد تعقیب منافع غیرمشروع خود هستند.» نماینده ایران در سازمان ملل "هدف این فعالیت‌ها" را "تفرقه‌افکنی" و "کاهش اعتماد" و "تنش‌زایی" در "این منطقه پیشاپیش تنش‌آلود" عنوان کرده و درباره ایجاد "یک بحران غیرضروری دیگر در منطقه" هشدار داده است؛ بحرانی که به گفته او "با اطمینان پیامدهای جدی و گسترده‌ای بر صلح و امنیت بین المللی خواهد داشت." در ادامه نامه آمده است که اگر "جنگ بر ایران تحمیل شود"، این کشور "قاطعانه" از خود دفاع خواهد کرد.

- رئیس جمهوری آمریکا بار دیگر به سران جمهوری اسلامی درباره اقدامات تحریک‌آمیز هشدار داد. دونالد ترامپ شامگاه دوشنبه (به وقت محلی) در واشنگتن بدون این‌که به موضوع مشخصی اشاره کند، گفت: «ایران خطای بزرگی مرتکب خواهد شد، اگر اقدامی کند.» او افزود، تهران در صورتی که اقدامی صورت دهد، واکنشی قدرتمند خواهد دید: «اما سرنخی در دست نیست که نشان دهد قصد انجام کاری دارند.» دونالد ترامپ در عین حال بار دیگر بر آمادگی آمریکا برای مذاکره تأکید کرد: «اگر تماس بگیرند، مذاکره می‌کنیم.» او همزمان گفت که تهران هم باید آماده مذاکره باشد: «اگر آماده نیستند، لازم هم نیست تماس بگیرند.» رئیس جمهوری اسلامی ایران گفته است که مذاکره در شرایط کنونی را "به هیچ عنوان" قبول ندارد.

- رئیس جمهوری ونزوئلا به دنبال انتخابات پارلمانی زودهنگام است. نیکلاس مادورو در جمع هوادارن خود در کاراکاس گفت، هدف مشروعیت‌بخشی به نهادی است که سال‌ها مشروعیت کسب نکرده است. در انتخابات پیشین پارلمان در سال ۲۰۱۵ اپوزیسیون بیشتر کرسی‌ها را در اختیار گرفت. رئیس همین پارلمان، خوان گوایدو، مخالف مادورو است و خود را رئیس جمهوری موقت خوانده است. انتخابات پارلمانی ونزوئلا در حالت عادی باید آخر سال آینده برگزار شود.