1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۷

۱۳۹۷ بهمن ۲۹, دوشنبه

https://p.dw.com/p/3DYYF
FATF Week 2018
نشست گروه ویژه اقدام مالی در فوریه ۲۰۱۸عکس: FATF

[۲۱:۵۰]
احتمال تمدید مهلت گروه ویژه اقدام مالی به ایران

رسانه‌های خبری در ایران مدعی شدند که بر اساس فضای کلی نشست روز دوشنبه ۲۹ بهمن ‏(۱۸ فوریه) گروه ویژه اقدام مالی در پاریس تصور می‌رود فرصت چهار ماهه دیگری به ایران برای انجام سازوکارهای لازم برای پیوستن به FATF داده شود. 

بیانیه نهایی گروه ویژه اقدام مالی روز پنج‌شنبه صادر خواهد شد. رسانه‌های ایرانی می‌گویند این بیانیه علاوه بر تمدید مهلت ایران، شامل هشدارهایی به این کشور است.

لوایح چهارگانه دولت ایرانی برای تأمین نظر گروه ویژه اقدام مالی به طور کامل تصویب نشده‌اند. بحث و گفت‌وگو در مورد دو لایحه باقیمانده در مجمع تشخیص مصلحت ایران در چند هفته اخیر بدون نتیجه دنبال شده است.

[۲۰:۵۴]
توضیحات وکیل اسماعیل بخشی درباره برخورد با خانواده این فعال کارگری

فرزانه زیلابی، وکیل اسماعیل بخشی، به خبرگزاری ایرنا گفت: «موکلم پس از مطرح کردن موضوع شکنجه و طرح شکایت از وی، از تاریخ یکم بهمن‌ماه مجدداً بازداشت شد. افزون بر دو اتهام پیشین، سه اتهام جدید وی، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی، فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به مقامات مطرح شده است.»

او با اشاره به بی‌خبری از وضعیت این فعال کارگری تصریح کرد: «خانواده بخشی پس از اعلام احتمال تمدید قرار بازداشت، بارها به دادسرا رفته، ولی گاهی با عدم پاسخگویی و برخوردهایی مواجه شده‌اند.»

این وکیل دادگستری افزود: «ازجمله برخورد فیزیکی با خواهر و اقدام به بازداشت و دستبند زدن به مادرش از سوی مأموران زن که به‌ علت شوک عصبی و مشکل قلبی سریع به بیمارستان منتقل شد.»

[۲۰:۱۱]
''میانگین خشونت‌ در مدارس ۳۹ درصد است''

خدیجه پاک ضمیر، معلم و فعال صنفی می‌گوید پژوهش‌های میدانی صورت گرفته در سال‌های اخیر در مدارس ایران نشان می‌دهد که میانگین خشونت‌ورزی در مدارس ۳۹ درصد است.

او تصریح کرد: «در این میان نزدیک به ۴۰ درصد این خشونت‌ورزی کلامی و بیش از ۶۰ درصد آن فیزیکی بوده است.»

 

[۱۹:۴۵]
اتهام دخالت عربستان در قاچاق دام از ایران

حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مجلس ایران گفت: «الان عده‌ای دام سبک و سنگین کشور را غارت می‌کنند، صدها قایق و لنج شبانه دام را از کشور خارج می‌کنند و از بنادر جنوبی کشور می‌برند.»

این نماینده اصولگرا در جلسه علنی روز دوشنبه ۲۹ بهمن افزود: «شنیده شده حتی از کشور عربستان پول در اختیار دلال‌ها قرار می‌گیرد تا بتوانند دام‌های مولد را از شهرها و روستاهای کشور خریداری کنند و به بیرون از کشور ببرند.»

دلیگانی خواستار حضور وزیر اطلاعات و فرمانده نیروی انتظامی در مجلس برای پاسخگویی به این موضوع شد.

Iran, KW07 Schlachthof,
عکس: FARS/M. Bolourian

[۱۸:۲۷]
عربستان: بن سلمان قصد خرید منچستر یونایتد را ندارد

دولت عربستان سعودی برگزاری مذاکره میان صندوق سرمایه‌گذاری ملی این کشور و مقامات باشگاه فوتبال منچستریونایتد را تأیید کرده اما گفته ولیعهد عربستان قصد خرید این باشگاه انگلیسی را ندارد. 

پیش‌تر روزنامه بریتانیایی "سان" گزارش داده بود محمد بن سلمان به دنبال خرید منچستر یونایتد است. این باشگاه پرآوازه از سال ۲۰۰۵ در مالکیت خانواده گلیزر است. 

Saudi-Arabien Tabuk Mohammed bin Salman
عکس: picture-alliance/abaca/Royal Palace/B. Al Jaloud

 

[۱۸:۰۰]
بازداشت یک فعال محیط زیست در شهرکرد

یوسف فرهادی بابادی، فعال محیط زیست، همراه برادرش دستگیر شد. به گزارش سایت کلمه، این دستگیری روز یکشنبه در شهرکرد، هنگامی که این فعال محیط زیست و برادرش از مراسم ختم یکی از اعضای شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری بازمی‌گشتند، رخ داده است. تاکنون در مورد علت دستگیری یوسف فرهادی بابادی اطلاعاتی منتشر نشده است. او عضو کمپین "صدای پای آب" است و پیش‌تر مطالبی را نیز در مخالفت با انتقال آب کارون و زاینده‌رود نوشته بود. 

این کمپین در کانال تلگرام خود نسبت به "سناریوسازی‌های امنیتی علیه فعالان محیط زیستی" ابراز نگرانی کرده و نوشته: «وزارت اطلاعات با متوقف ساختن خودرو فرهادی بابادی اقدام به ارعاب همراهان وی کرده و در جریان این بازداشت از خود خشونت نیز نشان داده‌اند.»

این کمپین گفته یوسف فرهادی بابادی "هیچ‌گونه استفاده‌ای از داروهای اعصاب و روان نداشته و وضعیت قلبی و عروقی ایشان کاملا عادی بوده و پیش از بازداشت نیز هیچ‌گونه ضربه به سر و قسمت‌های حیاتی بدن وارد نشده است".

این فعال محیط زیست امسال در پی شکایت مجمع نمایندگان استان اصفهان به دادگاه احضار شده بود.
 

[۱۷:۵۲]
دستکم ۱۳ کشته در پی دو انفجار مهیب در ادلب 

در پی وقوع دو انفجار در شهر ادلب در شمال غرب سوریه دستکم ۱۳ تن کشته شدند. به گفته سازمان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن ده تن از قربانیان غیرنظامی بوده‌اند و هویت سه تن دیگر هنوز نامشخص مانده است. دستکم ۲۵ تن در این انفجارها مصدوم شده‌اند.

یک فعال مدنی حاضر در محل به خبرگزاری آلمان گفته دو خودروی بمب‌گذاری‌شده عامل این انفجارها بوده‌اند. به گفته این منبع آگاه انفجار دوم زمانی رخ داده که آمبولانس‌ها در محل حاضر شده و امدادگران مشغول امدادرسانی به زخمی‌ها بوده‌اند.

 

[۱۷:۳۷]
پاسخ عربستان به اتهامات تهران: ایران حامی اصلی تروریسم است

عادل جبیر، وزیر مشاور در امور خارجی عربستان، اتهامات وارده از سوی ایران درباره حمایت ریاض از حمله انتحاری اخیر در زاهدان را رد کرده و ایران را "حامی اصلی تروریسم" خواند. او اضافه کرد این اتهامات از این جهت بیان شده‌اند که توجه مردم ایران را از مشکلات کشور منحرف کنند.

عادل جبیر که ولیعهد عربستان را در سفر به پاکستان همراهی می‌کند، روز دوشنبه در پاسخ به خبرنگاران، عربستان را "قربانی تروریسم" دانسته و گفت ریاض در مقابله با تروریسم و کسانی که آن را از نظر مالی تأمین کرده و پیش می‌برند، "بی‌رحم" خواهد بود.

پس از حمله انتحاری به اتوبوس سپاه پاسداران، ایران در ابتدا عربستان سعودی و امارات متحده عربی را عامل اصلی این بمبگذاری دانست اما اندکی بعد مقامات ایرانی اعلام کردند که این حمله از "داخل خاک پاکستان" برنامه‌ریزی شده است.

Polen Warschau - Nahostgipfel: Saudi Arabiens Außenminister Adel al-Jubeir
عکس: picture-alliance/AA/O. Marques

 

[۱۷:۱۰]
بازداشت "پنج عامل فساد ارزی" در مازندران

اداره کل اطلاعات استان مازندران از بازداشت پنج تن به اتهام "فساد ارزی" خبر داده است. این افراد از سوی "سربازان گمنام امام زمان" به اتهام "تأسیس شرکت‌های کاغذی و صوری و تطمیع مسئولان برخی شعب بانک‌ها" دستگیر شده‌اند.

در مورد هویت این افراد و زمان دستگیری آنان جزئیاتی در اختیار رسانه‌ها قرار نگرفته است. گفته شده این افراد ۷۲ میلیون دلار حوالجات ارزی را بدون وثیقه و تضمین از چندین بانک در استان‌های مازندران، تهران، بوشهر، سیستان و بلوچستان، بندرعباس، قزوین و تبریز دریافت کرده‌اند.
 

[۱۶:۵۳]
زنگنه: ایران در تولید بنزین خودکفا شده، اما برنامه‌ای برای صادرات ندارد

وزیر نفت روز دوشنبه در جریان مراسم افتتاح فاز سوم پالایشگاه خلیج فارس گفت ایران در تولید بنزین به خودکفایی رسیده و هیچ کمبودی در حال حاضر در تولید بنزین ندارد. بیژن زنگنه گفت با این حال ایران "به عمد" بنزین صادر نمی‌کند زیرا "می‌خواهیم ذخایر بنزین کشور را بالا ببریم".

زنگنه در خصوص کیفیت بنزین تولیدی توضیح داد: «در سال ۹۱ بنزین با کیفیت یورو ۴ در کشور نداشتیم اما هم اکنون بنزین با کیفیت یورو ۴ و یور و۵ به میزان ۷۶ میلیون لیتر در روز تولید می‌شود، که این رقم بسیار نزدیک به مصرف است.»

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس ایران به تازگی نسبت به تداوم قاچاق سوخت هشدار داده و گفته بود اگر قاچاق سوخت ادامه پیدا کند، ناچار به واردات بنزین خواهیم شد. ایران از حدود هشت سال قبل اعلام کرد توانسته در تولید بنزین به خودکفایی برسد. قاچاق بنزین از ایران باعث افزایش مصرف روزانه یک میلیون لیتر بنزین در داخل شده است. مرکز پژوهش‌های مجلس اخیرا هشدار داده بود با تداوم قاچاق سوخت و فعالیت دلالان، ایران در سال ۹۹ مجبور به واردات بنزین خواهد شد.

بیشتر بخوانید: مرکزپژوهش‌های مجلس: افزایش قاچاق سوخت، ایران را مجبور به واردات بنزین می‌کند

Iran Ölminister Bijan Zangeneh
عکس: picture-alliance/AP Photo/V. Salemi

 

[۱۶:۴۹]
بانک مرکزی به اظهارات اسدالله عسگراولادی پاسخ داد

بانک مرکزی ایران با انتشار بیانیه‌ای اتهامات وارده از سوی اسدالله عسگراولادی، رئیس اتاق مشترک ایران و چین، را رد کرده و نادرست خواند. در این بیانیه از عسگراولادی به عنوان "یکی از صادرکنندگان مشهور" یاد شده که "سالیان طولانی از محل منابع و امکانات کشور فعالیت تجاری دارد". بانک مرکزی گفته اسدالله عسگراولادی "تاکنون هیچ اطلاعاتی از نحوه مصرف ارز صادراتی خود در چرخه اقتصادی کشور ارائه نکرده است". بانک مرکزی نوشته: «دو شرکت صادراتی ایشان تا پایان آبان ماه سال ۱۳۹۷ بالغ بر ۱۶ میلیون و ۶۰۰ هزار یورو صادرات داشته و ارز حاصل از صادرات را وارد چرخه اقتصادی نکرده است؛ در حالی که بخش عمده‌ای از صادرکنندگان متعهد به کشور تاکنون بیش از ۱۰ میلیارد یورو ارز در بازار ثانویه عرضه [کرده] و بخشی از واردات کشور از این محل تأمین شده است.»

عسگراولادی به تازگی در مصاحبه‌ای مدعی شده بود "ندانم‌کاری‌های" بانک مرکزی موجب "قفل ‌شدن" صادرات کشور شده و سامانه ارز نیما "دفتر دستکی است که آقایان راه انداخته‌اند و چند صراف را دور هم جمع کرده‌اند و اسمش را گذاشته‌اند نیما".

او گفته بود خریداران خارجی تقاضای معرفی بانک معتبر را برای واریز پول داشته‌اند و او "در این شرایط قادر به وارد کردن پول صادرات خود به کشور نیست".

Iran Zentralbank in Teheran
عکس: jamnews

 

[۱۴:۱۵]
سپاه: خانه تیمی تروریست‌ها حادثه زاهدان متلاشی شد

سپاه پاسداران با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه شامگاه یکشنبه در عملیاتی "چندین خانه تیمی در سراوان و خاش" را که گفته شده شماری از عوامل حمله اخیر در سیستان و بلوچستان در آنها مستقر بوده‌اند، "شناسایی و متلاشی" کرده است. در ادامه ذکر شده: «در این عملیات موفق سه تن از تروریست‌ها دستگیر و ۱۵۰ کیلوگرم مواد آماده انفجار و ۶۰۰ کیلوگرم مواد انفجاری در حال ساخت و مقادیری سلاح و مهمات نیز کشف گردید.»

سپاه گفته دستگیرشدگان کسانی بوده‌اند که خودروی انتحاری را که در حمله به اتوبوس سپاه در جاده خاش به زاهدان مورد استفاده قرار گرفته بود، "تهیه، هدایت و پشتیبانی" کرده‌اند. 

[۱۳:۵۶]
خامنه‌ای: اروپایی‌ها خدعه می‌کنند

رهبر جمهوری اسلامی روز دوشنبه در یک سخنرانی نسبت به "خدعه اروپایی‌ها" هشدار داد و گفت: «دشمنی آمریکا که آشکار است؛ اروپایی‌ها هم امروز خدعه می‌کنند. من نمی‌گویم چه کار کنند، اما مسئولان مواظب باشند مخدوع نشوند و فریب نخورند.»

او از مسئولان خواست تا "دوست و دشمن را بشناسند" و اضافه کرد: «دشمن گاهی دندان نشان می‌دهد، گاهی مشت می‌زند و گاهی لبخند می‌زند؛ این‌ها فرقی ندارند و لبخند آن‌ها هم از سر دشمنی است.»

[۱۳:۲۷]
تجمع اعتراضی در مقابل دادگستری شوش برای آزادی اسماعیل بخشی

به گزارش سایت "هرانا" خانواده اسماعیل بخشی، نماینده کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه، همراه با تعدادی از کارگران روز دوشنبه ۲۹ بهمن در مقابل دادگستری شوش تجمع اعتراضی برگزار کردند. 

کانال تلگرامی مستقل کارگران هفت‌تپه روز یکشنبه گزارش داده بود دادستان شوش دستور بازداشت مادر اسماعیل بخشی را صادر کرده است. طبق این گزارش در پی حمله مأموران به خانه اسماعیل بخشی مادر او از حال رفته و به دلیل وخامت شرایط جسمی به بیمارستان منتقل شد. 

این کانال تلگرامی اندکی بعد نوشت حکم بازداشت مادر بخشی "در اثر ترس و نگرانی از اعتراضات کارگران و خانواده‌ها متوقف شده" و طبق یک خبر ارسالی "مادر اسماعیل بخشی اینک در بازداشت نیست." 

[۱۳:۲۴]
نماینده ولی فقیه در سپاه: ۲۵ روحانی ایرانی در جنگ با داعش کشته شده‌اند

علی شیرازی، مسئول نمایندگی ولی فقیه در نیروی قدس سپاه پاسداران، در نشستی خبری اعلام کرد در جریان مبارزه با داعش در سوریه و عراق مجموعا ۱۶۱ روحانی کشته شده‌اند که ۲۵ تن از آنان ایرانی بوده‌اند. بیشترین آمار روحانیون کشته شده مربوط به عراق (با ۹۶ نفر) بوده و پس از ایران، سوریه با ۲۴ کشته، پاکستان با نه کشته و افغانستان با هفت کشته قرار دارند. 

شیرازی اضافه کرده ۳۰ روحانی ایرانی نیز "در دفاع از حرم" مصدوم شده‌اند.

[۱۲:۴۶]
شش سرباز پاکستانی در حمله مسلحانه در مرز ایران کشته شدند

به گزارش اسوشیتدپرس پلیس پاکستان اعلام کرده در دو حمله مسلحانه در ایالت بلوچستان در مرز ایران، شش سرباز پاکستانی کشته شده‌اند. 

این خبرگزاری به نقل از یک افسر پلیس پاکستان به نام هدایت‌الله نوشت چهار سرباز روز یک‌شنبه ۲۸ بهمن‌ماه در جریان حمله مسلحانه به نیروهای امنیتی در شهر تربت ایالت بلوچستان پاکستان کشته شدند. یک روز پیش از این حمله نیز دو سرباز دیگر در شهر لورالای در جنوب‌غربی این استان کشته شدند.

هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حملات را بر عهده نگرفته است. این دو حمله به سربازان پاکستان تنها چند روز پس از حمله انتحاری به اتوبوس سپاه ایران در استان سیستان و بلوچستان که به کشته‌شدن ۲۷ نفر از پرسنل سپاه منتهی شد، صورت می‌گیرد. ایران مدعی است که این حمله "در داخل پاکستان برنامه‌ریزی و اجرا شده است." پاکستان این ادعا را رد کرد و ضمن محکوم کردن حمله به اتوبوس سپاه، به ایران پیشنهاد همکاری داد.

Pakistan -  Waffenindustrie in Khyber Pukhtoonkhwa
عکس: DW/F. Khan

[۱۲:۴۶]
"هفت تن از مرزبانان ربوده‌شده میرجاوه همچنان اسیر هستند"

مدیرکل امور مرزی وزارت کشور گفته هفت تن از مرزبانان ربوده‌شده در مرز میرجاوه همچنان در اسارت گروگان‌گیرها به سر می‌برند. شهریار حیدری اضافه کرده مرزبانان اسیر "در حال حاضر صحیح و سالمند و در اختیار گروهک هستند."
۱۴ مرزبان ایرانی مهرماه امسال در منطقه صفر مرزی لولکدان در ۵۰ کیلومتری شهرستان میرجاوه ربوده شدند. گروه "جیش‌العدل" که خود را مدافع اقلیت سنی‌مذهب در منطقه سیستان و بلوچستان معرفی می‌کند، با انتشار اطلاعیه‌ای مسئولیت ربودن مرزبانان ایرانی را برعهده گرفت.

پنج تن از این مرزبانان آبان‌ماه آزاد شدند. 

شهریار حیدری گروه جیش‌العدل را عامل اجرای برنامه‌های "یک جریان تروریستی وابسته به سرویس‌‌های غرب در کشورهای عربی" خوانده و تأکید کرد دولت پاکستان "مسئول سلامت و برگشت" مرزبانان ربوده‌شده است.

Iran Grenzschutz
عکس: Tasnim-News

 

[۱۲:۳۰]
قاسمی: ساز و کار مالی با اروپا کند پیش می‌رود

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز دوشنبه در یک نشست مطبوعاتی تأکید کرد خواست ایران از اروپا اجرایی کردن هر چه سریعتر ابزار حمایت از مبادلات تجاری موسوم به اینس‌تکس است. او گفت: «به صراحت به اروپا اعلام کردیم مردم و دولت ما صبر و تحملشان تا حدی است و لازم است این موضوع را با سرعت پیش ببرند.»
به گفته سخنگوی وزارت خارجه در روزهای آینده مذاکراتی میان ایران و کشورهای اروپایی در همین رابطه انجام خواهد گرفت. 

قاسمی همچنین تصویب FATF را جدا از اینس‌تکس دانسته و اضافه کرد: «در بیانیه اروپا هم پیوستن به این کنوانسیون به عنوان شرط مطرح نشده و آنچه مطرح شده توصیه است و نمی‌توانند آن را به‌عنوان شرط مطرح کنند.»

Iran Bahram Ghasemi stellvertretender Außenminister
عکس: Tasnim

 

[۱۲:۲۲]
"کباب کوبیده زیر ۱۵ هزار تومان، کباب نیست"

رییس اتحادیه رستوران‌داران تهران می‌گوید با توجه به اینکه گوشت مورد استفاده برای تهیه کباب کوبیده دست‌کم کیلویی ۷۴ هزار تومان است و برای تهیه یک سیخ کباب حدود ۲۰۰ گرم گوشت لازم است، قیمت کباب زیر ۱۵ هزار تومان را "غیرمنطقی" خواند. او با اشاره به قیمت‌ فروش بسیار پایین در برخی رستوران‌ها گفت: «وقتی جوجه کیلویی ۳۰ هزار تومان است، راسته گوسفندی کیلویی ۱۲۰ هزار تومان یا مغز راسته کیلویی ۱۸۰ هزار تومان، چطور چنین قیمت‌هایی امکان دارد؟»

علی‌اصغر میرابراهیمی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در پاسخ به این که آیا موارد استفاده از ضایعات کله گاو، سنگ‌دان و پوست مرغ در کباب کوبیده را تایید می‌کند یا نه گفت: «من هم این مساله را شنیده‌ام ولی تا به حال به موردی در رستوران‌های تهران برخورد نکرده‌ایم ولی ممکن است برخی اماکن "تهیه غذا" که برخی‌ها به اشتباه آن‌ها را رستوران می‌نامند، چنین اقداماتی انجام داده باشند ولی در رستوران‌ها چنین موضوعی صحت ندارد.»

رییس اتحادیه رستوران‌داران تهران ضمن اشاره به جلسه‌ای با شرکت پشتیبانی دام برای انعکاس مشکلات، افزود قرار بر این بود که شرکت پشتیبانی دام گوشت مورد نیاز ما را با قیمت دولتی تامین کنند ولی آنها اعلام کردند با کمبود گوشت مواجه هستند و از ارائه گوشت دولتی به رستوران‌ها خودداری کرده‌اند.

Kebab mit „Love“
عکس: MEHR

[۱۲:۱۱]
استرالیا: حمله سایبری به پارلمان کار یک دولت خارجی بوده است

اسکات موریسون، نخست‌وزیر استرالیا حمله سایبری گسترده اخیر به پارلمان و احزاب سیاسی این کشور را کار یک دولت خارجی دانست. او روز دوشنبه با حضور در پارلمان بدون اشاره به کشوری خاص گفت: «کارشناس سایبری ما معتقدند که یک عامل دولتی در سطح بالا مسئول این فعالیت مخرب بوده است.»

موریسون به نتایج تحقیقات اشاره‌ای نکرد اما خاطرنشان ساخت که هیچ شواهدی مبنی بر دخالت سایبری در انتخابات بدست نیامده است.

بخش اول انتخابات فدرال استرالیا در ماه مه و بخش دیگر آن دوم نوامبر امسال برگزار خواهد شد.

 

[۱۲:۱۰]
هشدار سرلشکر باقری به پاکستان

سرلشکر محمدحسین باقری، رییس ستاد کل نیروهای مسلح، هشدار داده در صورتی‌‌که پاکستان به امنیت مرزهای مشترک میان ایران و این کشور توجه نکند، جمهوری اسلامی "بر اساس منشور سازمان ملل متحد از حق خود دفاع خواهد کرد."

باقری روز دوشنبه در حاشیه سفر یک روزه خود به قم گفت: «در پی حادثه تروریستی اخیر، مذاکره با مقام‌های سیاسی و نظامی پاکستان به طور جدی آغاز شده به گونه‌ای که تیمی از مسئولان این کشور به ایران آمده و مذاکرات در سطح فرماندهی پاکستان در حال انجام است.»

او اضافه کرد خواست ایران از مقامات پاکستان این است که یا "خود مناطق حضور گروهک‌های تروریستی را پاکسازی کند و یا اجازه دهند نیروهای مسلح جمهوری اسلامی وارد میدان شوند و با این گروهک‌ها مقابله کنند."

Mohammd Bagheri
عکس: jamaran

 

[۱۱:۴۰]
وزیر علوم: تحریم دانشگاه شریف و شهیدبهشتی همچنان ادامه دارد

منصور غلامی در گفت‌وگویی با خبرگزاری ایسنا گفته دانشگاه‌های شهید بهشتی و صنعتی شریف به دلیل "سوءظن به فعالیت‌های هسته‌ای ایران" همچنان از سوی کشورهای خارجی مشمول تحریم هستند. وزیر علوم عنوان کرده در سفر اخیر خود به اروپا رایزنی‌هایی را برای لغو این تحریم‌ها انجام داده است.

رییس دانشگاه شریف خردادماه امسال به رسانه‌ها گفته بود تحریم دانشگاه شریف "مربوط به مسائل هسته‌ای نیست." به گزارش خبرگزاری مهر او زمان رفع این تحریم‌ها را نامشخص دانسته و اضافه کرده بود این امر "با مسائل سیاسی کشور" در ارتباط است.

Die iranische Universität Sanati Sharif
عکس: ISNA

[۱۰:۱۶]
دادیار ناظر زندان اوین درخواست اعزام به بیمارستان نرگس محمدی را نپذیرفت

محمود بهزادی‌راد، وکیل مدافع نرگس محمدی اعلام کرد روز یکشنبه ۲۸ برای ارائه درخواست اعزام به بیمارستان موکلش به دادیار ناظر زندان اوین مراجعه کرده اما دادیار از پذیرش درخواست او خودداری کرده است. به گفته بهزادی‌راد تلاش‌های او برای گفت‌وگو با سرپرست دادسرای اوین درباره علت عدم پذیرش درخواست نرگس محمدی، روزنامه‌نگار و فعال مدنی، بی‌نتیجه مانده است.

بهزادی‌راد با اشاره به اینکه موکلش هفته گذشته یک بار به بیمارستان اعزام و توسط دکتر نوربالا مورد معاینه قرار گرفته، افزود: «در این اعزام، دکتر نوربالا داروهای ضدتشنج موکلم را تجدید کرده و گفته باید ۲۵ اسفند هم نرگس محمدی را معاینه کند اما طی تماسی که اخیراً موکلم با من داشته، رییس بهداری زندان اوین به او اعلام کرده برای ۲۵ اسفند اعزامی صورت نمی‌گیرد.»

به گزارش ایرنا محمود بهزادی‌راد گفت: «با توجه به اینکه یک سال پیش پزشک متخصص نرگس محمدی تشخیص داده به علت خونریزی باید رحم او خارج شود، ششم بهمن امسال نامه‌ای برای رییس زندان اوین مبنی بر اعطای مرخصی استعلاجی به موکلم ارسال کردم تا موضوع را پیگیری کند. رییس زندان اوین هم نامه را برای اتخاذ تصمیم به دادستان تهران ارائه کرده که منتظر تصمیم دادستان هستیم و امیدواریم با توجه به وضع وخیم موکلم، مورد پذیرش قرار گیرد.»

Iran Narges Mohammadi Menschenrechtsaktivistin
عکس: Privat

[۰۹:۳۶]
سرخط مهم‌ترین خبرهای صبح دوشنبه ۲۹ بهمن

- اندرو مک‌کیب، سرپرست موقت پیشین پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) روز یکشنبه ۲۸ بهمن‌ماه در گفت‌وگویی تلویزیونی اعلام کرد که زمانی که دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا جیمز کومی، رییس اف‌بی‌آی را برکنار کرد، "ممکن است جرمی اتفاق افتاده باشد." مک‌کیب که در برنامه "۶۰ دقیقه" کانال سی‌بی‌اس سخن می‌گفت، افزود دلایل خوبی برای باز‌کردن پرونده‌ای ضدجاسوسی درباره همکاری ترامپ با روسیه نزد اف‌بی‌آی وجود دارد. 

- ماتئوش موراویتسکی، نخست وزیر لهستان، در پی اظهارات اخیر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل،  سفر خود به اسرائیل را لغو کرد. این خبر از سوی دولت لهستان نیز تایید شد. بنیامین نتانیاهو در جریان سفر هفته گذشته خود به لهستان برای شرکت در نشست ورشو با اشاره به نسل‌کشی یهودیان در جنگ جهانی دوم (هولوکاست) "لهستانی‌ها را با آلمانی‌ها همدست" خوانده بود. نخست وزیر اسرائیل چندی بعد در پاسخ به واکنش‌ها اعلام کرد که منظور او "ملت لهستان" یا همه لهستانی‌ها نبوده است.

- دولت ونزوئلا به پنج نماینده اتحادیه اروپا اجازه ورود به این کشور را نداد. گونزالس پونس، نماینده اسپانیا در پارلمان اروپا در فرودگاه کاراکاس اعلام کرد گذرنامه نمایندگان از آن‌ها گرفته شده و به آنها بدون توضیح علت اجازه ورود به این کشور داده نشده است. این نماینده‌ها پیش از شروع درگیری‌ها از سوی پارلمان ونزوئلا به ریاست خوآن گوایدو، رسما به این کشور دعوت‌ شده بودند. وزارت امور خارجه ونزوئلا در توییتر توضیح داده که چندین روز پیش از سفر از مسیر رسمی و دیپلماتیک به نمایندگان دعوت‌شده خبر داده بود که اجازه ورود به این کشور را ندارند. پارلمان اروپا در ماه ژانویه سال جاری میلادی خوآن گوایدو را به عنوان رییس‌جمهور موقت ونزوئلا به رسمیت شناخت.