1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای جمعه ۲۳ آذر ۱۳۹۷

۱۳۹۷ آذر ۲۳, جمعه

https://p.dw.com/p/3A5Q3
Iran Beerdigung Fußball-Spieler Iraj Danaiefa
عکس: IRNA

[۲۲:۴۱]
ارتش اسپانیا نوسازی می‌شود

دولت اسپانیا بودجه هفت میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورویی برای نوسازی ارتش این کشور را روز جمعه ۲۳ آذر (۱۴ دسامبر) به تصویب رساند. 

وزارت دفاع اسپانیا روز پنجشنبه گزارش کرده بود که قرار است پنج کشتی جنگی به ارزش ۴ میلیارد ۳۰۰ میلیون یورو توسط گروه صنایع دولتی "Navantia" ساخته شود. 

به گزارش این وزارتخانه در روز جمعه قرار است همچنین تانک‌های جدید به ارزش ۲ میلیارد و یکصد میلیون یورو در خدمت ارتش اسپانیا قرار گیرد. 

بخش سوم نوسازی ارتش اسپانیا مربوط به نیروی هوایی است. دولت این کشور ۷۳ فروند جنگنده "یوروفایتر" سفارش داده است که توسط یک کنسرسیوم اروپایی با شراکت اسپانیا ساخته می‌شوند. برنامه نوسازی ارتش اسپانیا تا سال ۲۰۳۲ درنظر گرفته شده است.

Spanien Nationalfeiertag Militärparade in Madrid
عکس: picture-alliance/dpa/Casa de S.M. el Rey

 

[۲۱:۳۶]
کلیسای ارتدوکس اوکراین اعلام استقلال می‌کند

کلسیای ارتدوکس اوکراین فردا شنبه ۲۴ آذر (۱۵ دسامبر) با تشکیل جلسه‌ای رسما از کلیسای ارتدوکس روسیه اعلام جدایی کرده و مستقل می‌شود. 

یکی از سه تشکیلات کلیسای ارتدوکس در اوکراین وابسته به کلیسای ارتدکس روسیه است. دو تشکیلات دیگر در سال‌های ۱۹۲۱ و ۱۹۲۲ از کلسیای ارتدکس روسیه جدا شده‌اند. 

پترو پروشنکو، رئیس جمهور اوکراین خواستار جدایی تشکیلات کلیسای ارتدوکس این کشور از روسیه شده و گفته است «این درست نیست که کلیسای ارتدوکس در اوکراین برای سلامتی سربازان روسی که سربازان ما را می‌کشند، دعا و نیایش بکند».

پاتریاک کیریل، رهبر کلیسای ارتدوکس روسیه در نامه‌ای به پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان و آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان از آن‌ها کمک خواسته است. او از فشار بر اعضای کلیسای ارتدوکس وابسته به روسیه در اوکراین ابراز نگرانی کرده است.

Ukraine Kiew -  Massengebet teil um dem Ökumenischen Patriarchat in Istanbul für die Genehmigung zur Gründung der unabhängigen Kirche  zu danken
عکس: Reuters/G. Garanich

 

[۲۰:۴۹]
داماد حسن روحانی معاون وزیر صنعت شد

کامبیز مهدی‌زاده كه سال گذشته داماد حسن روحانی، رييس جمهوری ایران شده، چندی پيش به عنوان "دبیر ستاد توسعه فناوری‌های حوزه انرژی" معاونت علمی رييس جمهور شد.

 به گزارش انتخاب حالا او طی حكمی از سوی وزير صنعت، معدن و تجارت (صمت) به عنوان معاون وزير و رييس سازمان زمين شناسی منصوب شده است. 

مهدی‌زاده تا پيش از اينكه داماد روحانی شود، فاقد سابقه جدی اجرايی بود و به گفته خودش "جایزه اختراعات در مسابقات بین‌المللی اختراعات" را به دست آورده است.

او متولد سال ۱۳۶۴ در اهر است و هم اکنون در حال تحصیل رشته مهندسی نفت در مقطع دکتری در دانشگاه آزاد است. مهدی‌زاده مشاور فدراسیون تکواندو، فرماندار کرج و شورای مرکزی دبیرخانه توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی نیز بوده است.

 

[۱۹:۳۵]
مصرف برق در ایران هشت برابر شده است

در حالی که جمعیت ایران نسبت به پیش از انقلاب ۲.۵ برابر شده است، میزان مصرف برق هشت برابر شده است.

به‌گزارش خبرگزاری ایسنا، طی ۳۰ سال گذشته، سالانه به‌طور متوسط بیش از ۵.۵ درصد رشد مصرف انرژی برق اتفاق افتاده و مقایسه‌ای بین رشد مصرف انرژی الکتریکی و رشد جمعیت پس از پیروزی انقلاب اسلامی نشان می‌دهد که رشد مصرف برق هم از لحاظ پیک مصرف و هم از لحاظ میزان انرژی الکتریکی مصرفی، بیش از هشت برابر افزایش جمعیت بوده است.

آنطور که وزارت نیرو اعلام کرده، روند مصرف انرژی ایران طی سه تا چهار دهه گذشته، کاملا افزایشی بوده است؛ به‌گونه‌ای که همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی پیک مصرف برق ایران حدود ۳۶۰۰ مگاوات بوده است که این رقم در تابستان سال جاری، از مرز ۵۷ هزار مگاوات نیز عبور کرد. 

این در شرایطی است که جمعیت ایران نسبت به پیش از انقلاب، ۲.۵ برابر شده است، در مقابل پیک مصرف نیز حدود هشت برابر شده و علاوه بر این، رشد سرانه مصرف انرژی الکتریکی نیز تقریبا به همین نسبت اضافه شده است.

Iran Geburtstag
عکس: FARS

 

[۱۸:۳۶]
کشته شدن شش مامور امنیتی پاکستان نزدیک مرز ایران

شش مامور امنیتی پاکستان روز جمعه در جنوب غربی این کشور در نزدیکی مرز ایران کشته شدند. به گزارش خبرگزاری رویترز شمار حملات به نیروهای امنیتی در بلوچستان پاکستان  از سال ۲۰۱۶ به طور مشهودی افزایش داشته است. 

یک مقام امنیتی پاکستان در گفتگو با رویترز گفت: «روز جمعه مهاجمان در منطقه کوهستانی جنوب غرب کشور به روی نیروهای امنیتی آتش گشودند که شش نفر کشته و ۱۴ نفر زخمی شدند.»

هیچ گروهی هنوز مسئولیت حمله را بر عهده نگرفته است.

Iran Grenzschutz
عکس: Tasnim-News

[۱۸:۱۵]
روزانه ۲۵۰  تا ۳۰۰ سکته مغزی در ایران

دکتر قاسم جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت ایران، خبر داد که روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر در کشورمان دچار سکته مغزی می‌شوند. به گفته او که ۳۰ درصد از این افراد زیر ۵۰ سال سن دارند.

معاون درمان وزارت بهداشت ایران تاکید کرد اگر درمان سکته حاد مغزی در سه ساعت اولیه صورت گیرد، ۳۰ درصد بیماران بدون ایجاد عوارض و ناتوانی، بهبود کامل خواهند یافت. او گفت در ایران "۱۵ درصد سکته‌ها به مرگ منجر می‌‌شوند.

او در گفتگو با خبرگزاری ایسنا، در خصوص شایع‌ترین عواملی که سبب بروز سکته‌های مغزی می‌شوند، گفت: «فشار خون بالا، دیابت، بیماری‌های قلبی به‌ویژه اختلالات ریتم قلب، کلسترول خون بالا و تنگی عروق گردنی (کاروتید) از جمله عواملی هستند که سبب ساز سکته‌های مغزی می شوند.»

Schlaganfall Symbolbild
عکس: Sebastian Kaulitzki - Fotolia.com

[۱۸:۱۰]
استقبال ایران از توافق اولیه گروه‌های یمنی

ایران از توافق اولیه به‌دست آمده بین طرف‌های درگیر در یمن برای آتش‌بس در شهر بندری حدیده و خروج واحدهای نظامی از آن برای رسیدن کمک‌ها به این شهر استقبال کرد. 

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در تلویزیون این کشور با اشاره به "پیشرفت‌های امیدوارکننده در پایان رایزنی بین طرف‌های یمنی ابراز امیدواری کرد "مذاکرات آتی زمینه را برای رسیدن به توافق نهایی هموار کند."

این توافق اولین گشایش مهم برای رسیدن به صلح تحت نظارت سازمان ملل متحد در کشوری است که پنج سال در جنگ داخلی به سر می‌برد. 

Jemen Hafenstadt Hudaida
عکس: Getty Images/AFP/S. Al-Obeidi

[۱۷:۳۹]
اسرائيل ۴۰ فلسطینی را بازداشت کرد

در پی کشته شدن دو سرباز اسرائيلی در شامگاه پنج‌شنبه ۲۲ آذر (۱۳ دسامبر) اسرائيل در پیگرد برای یافتن عامل حمله، ۴۰ فلسطینی را بازداشت کرد. این دو سرباز به ضرب گلوله یک فلسطینی در یک ایستگاه اتوبوس در کرانه باختری رود اردن کشته شدند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ارتش اسرائيل اتهام بازداشت‌شدگان را "شرکت در فعالیت‌های تروریستی و اعتراض‌های همراه با خشونت علیه شهروندان غیر نظامی و نیروهای امنیتی" اعلام کرده است.

ارتش اسرائيل می‌گوید، ۳۷ تن از افراد بازداشتی عضو سازمان فلسطینی حماس‌اند. حماس مسئولیت دو حمله از حملات اخیر به غیر از حمله شامگاه پنج‌شنبه را بر عهده گرفته است. 
 

[۱۷:۳۹]
"کارتراشی معاون رئیس‌جمهور برای شرکتی که از آن سهم می‌برد"

خبرگزاری تابناک در گزارشی اختصاصی از فساد مالی در پروژه‌ای مرتبط با حفظ و احیای تالاب انزلی خبر داده است. در این گزارش آمده است که "تالاب انزلی به عنوان یکی از بزرگ‌ترین زیستگاه‌های جانوری ایران و زیباترین اکوسیستم‌های طبیعی خاورمیانه اکنون و به واسطه عوامل مختلف اسیر بحرانی است که حیات آن را به صورت جدی تهدید می‌کند. اما مسئولان سازمان محیط زیست مسیر و فعالیت‌های دیگری را در این آشفته بازار انتخاب کرده‌اند."

بر اساس این گزارش "عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست، در تابستان امسال (۲۰ مرداد) و طی نامه‌ای خطاب به محمد باقر نوبخت، رئیس برنامه و بودجه از ارائه طرحی مطالعاتی توسط محققان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با عنوان طرح احیای تالاب انزلی به روش زیست پالایی با فناوری‌های بومی خبر داد. نامه‌ای که رونوشت آن برای وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز ارسال شد و در آن بر لزوم تعیین بودجه مناسب برای آغاز عملیات اجرایی این طرح مورد تأکید قرار گرفت."

در این گزارش آمده است: «در شرایطی که در دوران کنونی بسیاری از شرکت‌های تحقیقاتی و مطالعاتی کشور برای دریافت اندک بودجه‌های پژوهشی با مشکل رو به رو هستند، نگارش تنها یک نامه از سوی رئیس سازمان محیط زیست کفایت می‌کرد تا در کمتر از دو ماه سازمان برنامه و بودجه به این در خواست ترتیب اثر دهد و مبلغی حدود ۸۵۰ میلیارد ریال برای آغاز فعالیت اجرایی شرکت نانو صنعت پرشیا در تالاب انزلی تخصیص دهد.»

بر اساس توضیحات ارایه‌شده در گزارش تابناک، در شرکت نانو صنعت پرشیا، فرشید سهیلی و عنایت الله آقاجان بیابانی به نمایندگی از خانه کشاورز به عنوان اعضای اصلی هیأت مدیره فعال هستند و ریاست خانه کشاورز بر عهده عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست کشور، است.  نانو صنعت پرشیا در سال ۱۳۷۹ به عنوان یک نهاد غیر دولتی فعالیت خود را آغاز کرده است.

Iran Politik Issa Kalantari
عکس: Fars


[۱۵:۲۳]
مراسم خاکسپاری وحید صیادی نصیری 

پیکر وحید صیادی نصیری روز جمعه ۲۳ آذر (۱۴ دسامبر) به خاک سپرده شد. صیادی نصیری زندانی عقیدتی در پی اعتصاب غذای ۶۰ روزه و عدم رسیدگی پزشکی مسئولان زندان، روز چهارشنبه ۲۱ آذر (۱۲ دسامبر) در زندان شهید بهشتی شهر قم جان سپرده بود. 

به خانواده صیادی نصیری هشدار داده شده بود که در مراسم سوگواری "علیه رژیم صحبت نشود."

ایران مرگ این زندانی عقیدتی به دلیل اعتصاب غذا را رد کرده است. دادستان عمومی و انقلاب قم در گفتگو با خبرگزاری میزان با تکذیب درگذشت صیادی نصیری در زندان در پی اعتصاب غذا گفت که "نصیری به لحاظ بیماری کبدی دچار وخامت اوضاع جسمانی شده به بیمارستان اعزام و بعد از هفت روز بستری بودن در همان بیمارستان فوت می‌کند."

[۱۵:۰۱]
چهل کشته و زخمی در حمله به نیروهای طالبان در افغانستان

در حمله‌ای که پنجشنبه شب ۲۲ آذر (۱۳ دسامبر) در افغانستان انجام شد، دست کم ۲۰ نفر کشته و ۲۰ نفر زخمی شدند. این حمله در شرق افغانستان در ولایت کنر انجام گرفت. بر اساس گزارش‌ها، یک فرمانده طالبان که متخصص بمب بوده نیز در میان کشته‌شدگان است. گفته می‌شود که زخمی‌ها غیرنظامی بوده‌اند.

ناظران اخیرا از هدف قرار گرفتن فرماندهان طالبان توسط نیروهای آمریکا و افغانستان خبر می‌دهند چرا که به این افراد به عنوان "موانع روند صلح با طالبان" نگریسته می‌شود.

 

[۱۴:۳۶]
مراسم تشییع پیکر دانایی‌فر برگزار شد

Pressebild Verteidigungsministerium Mazedonien | Soldaten in Afghanistan
عکس: Mazedonische Regierung/Verteidigungsministerium

مراسم تشییع پیکر ایرج دانایی‌فر، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران و باشگاه استقلال، صبح جمعه با حضور خانواده، دوستداران و اهالی فوتبال در ورزشگاه شیرودی برگزار شد.

[۱۴:۱۶]
تولید پفک با ذرت‌های خوراک دام

بنا به گزارش اداره بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان جهاد کشاورزی استان البرز در ایران "ذرت‌های تراریخته که برای خوراک دام به کشور وارد شده بود، توسط دو کارخانه بدون انجام آزمایش‌های لازم برای تولید پفک استفاده می‌شود."

بنا بر این گزارش بر روی محموله این ذرت‌ها حتی این عبارت درج شده است که "این محموله تنها برای مصرف دام مجاز است."

خبرگزاری تسنیم با انتشار این گزارش این سوال را مطرح کرده است که "چرا ذرت وارداتی با تعرفه پنج درصد که می‌بایست در مصارف دامی مورد استفاده قرار گیرد تا به نوعی مبنای تنظیم بازار در فرآورده‌های دامی قرار گیرد با هزینه بسیار پایین برای شرکت‌های مذکور مورد مصرف انسانی قرار گرفته و ارزش افزوده هنگفتی را نصیب این شرکت‌ها می‌نماید."
اسامی این دو کارخانه اعلام نشده است اما ظاهرا قرار است "در اختیار دستگاه‌های مسئول برای برخورد لازم" قرار گیرد.

eco@africa Uganda Mais
عکس: DW

[۱۳:۳۰]
هشت کشته و زخمی در واژگونی اتوبوس در رفسنجان

مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس ایران، از واژگونی مرگبار اتوبوس در رفسنجان خبر داد. به گفته‌ی او واژگونی این اتوبوس مسافربری شب گذشته در محور رفسنجان انار باعث جان باختن سه نفر و مجروح شدن پنج نفر دیگر شد.

[۱۲:۲۵]
"مدرک تحصیلی در صورت احراز تقلب علمی باطل می شود"

حسین سیمایی صراف، معاون حقوقی و امور مجلس وزیر علوم، روز جمعه درباره تبعات تقلب علمی در دانشگاه‌های ایران گفت: «برخورد با تخلف دانشجو، ابطال پایان نامه و مدرک تحصیلی و در صورت لزوم اخراج از موارد پیشگیری برای مقابله با تقلب علمی است.»

سیمایی صراف با اشاره به راه اندازی سامانه‌ای در ایرانداک (پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران) برای مشابهت‌یابی پایان‌نامه‌ها، اظهار داشت: «موضوعی که دانشجو برای پایان‌نامه پیشنهاد می‌کند قبل از تصویب در گروه دانشگاه باید در ایرانداک برای مشابهت‌یابی جستجو شود.»

معاون وزیر علوم ادامه داد: «محتوای پایان‌نامه یا رساله بعد از تکمیل و قبل از دفاع بار دیگر در ایرانداک برای نداشتن مورد مشابه جستجو می‌شود که در صورت مشابه نداشتن، قابل دفاع خواهد شد.»

او بررسی این موضوع را یکی از وظایف دانشگاه‌ها در برخورد و شناسایی تقلب علمی عنوان کرد و استادان راهنما و مشاور را مسئول پایان نامه‌ها و رساله‌ها و اعتبار آن‌ها دانست.

[۱۲:۲۴]
دیدار سفیر ایران و وزیر خارجه گرجستان، بررسی مشکلات در تردد ایرانیان 

سید جواد قوام شهیدی سفیر ایران در تفلیس، روز جمعه در ملاقات با داوید زالکانیانی، وزیر امور خارجه گرجستان، در خصوص تردد ایرانیان به این کشور و آخرین تحولات بین دو کشور دیدار و گفت‌وگو کرد. به گزارش خبرگزاری ایسنا، قوام شهیدی در این دیدار خواستار "اجرای شفاف توافقنامه رژیم لغو روادید میان دو کشور شد، و از وزیر خارجه گرجستان خواست تا "عقد موافقتنامه‌های پایه قضائی و همکاری نزدیک در مبارزه با جرائم سازمان یافته و مواد مخدر" بین دو کشور تسریع شود.

وزیر خارجه گرجستان در این دیدار تاکید کرد که "طرح این موضوع که سیاست گرجستان نسبت به ایرانیان تغییر کرده، نادرست است." او گفت که با همکاری و گفت‌وگو می‌توان به رفع تمامی نواقص پرداخت. 

Flughafen in Tiflis, Georgien
عکس: Getty Images/AFP/V. Shlamov

[۱۰:۱۴]
واکنش آمریکا به مرگ وحید صیادی نصیری

رابرت پلدینو، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای ضمن ابراز تاسف از مرگ وحید صیادی نصیری، فعال حقوق بشر در زندان قم، "نقض‌های فاحش و روزافزون حقوق بشر" از سوی حکومت ایران را محکوم کرد.

در بیانیه رابرت پالدینو آمده است: «آقای صیادی نصیری دست به اعتصاب غذا زد تا نسبت به دستگیری خودسرانه و بازداشتش در قم، جایی که دسترسی به مشاوره حقوقی نداشت، در شرایط غیرانسانی نگه داشته شده بود، و به جرم‌های واهی امنیت ملی مانند "توهین به رهبری" متهم شده بود، اعتراض کند. آقای صیادی نصیری بی آنکه صدایش به دنیای بیرون برسد در زندان رنج کشید و او تنها یکی از بسیار زندانیانی است که ناعادلانه در چنگال امیال رژیم ایران هستند.»

وزارت امور خارجه آمریکا ضمن انتشار این بیانیه در حساب توییتری این وزارتخانه به زبان فارسی پرسیده است: «چند نفر دیگر بخاطر بی‌اعتنایی رژیم ایران به زندگی و منزلت انسان‌ها جان خود را از دست خواهند داد؟»

[۰۹:۳۳]
سرخط مهم‌ترین خبرهای صبح جمعه ۲۳ آذر

- مظنون تیراندازی در بازار کریسمس شهر استراسبورگ فرانسه در درگیری با نیروهای پلیس این کشور کشته شد. کاستانر، وزیر کشور فرانسه اعلام کرد پنج‌شنبه شب نیروهای ویژه پلیس شریف شکات ۲۹ ساله را در محله "نوی‌دورف" استراسبورگ شناسایی کردند. در جریان تلاش پلیس برای دستگیری شکات، او به سمت نیروهای پلیس آتش می‌گشاید که به تیراندازی پلیس و نهایتا مرگ او منجر می‌شود. شریف شکات پیش از این ۲۷ بار در دادگاه‌های فرانسه و آلمان و در بیشتر موارد به جرم سرقت و خشونت محکوم شده بود.

- سنای آمریکا روز پنج‌شنبه ۲۲ آذرماه با اکثریت آراء دو قطعنامه، یکی درباره قطع پشتیبانی نظامی واشنگتن از ائتلاف به رهبری عربستانی سعودی در جنگ یمن و دومی درباره معرفی محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی به عنوان عامل قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی را به تصویب رساند. در این اعتراض آشکار به سیاست‌های دولت دونالد ترامپ در ارتباط عربستان سعودی، نمایندگان جمهوری‌خواه نیز با نمایندگان دموکرات همراه شدند. دونالد ترامپ در هفته‌های اخیر با طرح شک و شبهه در قتل خاشقچی کوشید که نقش محمد بن سلمان در این ماجرا را کم‌رنگ کند. این قطعنامه اکنون می‌بایست در مجلس نمایندگان نیز به رای گذاشته شود. با توجه به اینکه جمهوری‌خواهان همچنان تا روز سوم ژانویه اکثریت را در مجلس سنا در دست دارند، احتمال رد این قطعنامه همچنان وجود دارد. 

- ماریا بوتینا، شهروند روسیه که به تلاش برای نفوذ در گروه‌های سیاسی در آمریکا و توطئه متهم است، روز پنج‌شنبه ۲۲ آذرماه در دادگاهی در واشنگتن، اتهامات خود را پذیرفت. بوتینا ۳۰ ساله و فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد دانشگاه "آمریکن یونیورسیتی" در واشینگتن و از مدافعان حقوق مالکیت اسلحه در آمریکاست.  ماریا بوتینا متهم است که  قصد داشته با استفاده از لابی‌ طرفداران حق مالکیت اسلحه در آمریکا، بر سیاست‌های این کشور در ارتباط با روسیه تاثیر بگذارد. به گزارش رویترز خانم بوتینا نخستین شهروند روس خواهد بود که دادگاهی در آمریکا برای او در ارتباط با پرونده دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ ریاست‌جمهوری آمریکا رای صادر می‌کند.