1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای یکشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۷

۱۳۹۷ آذر ۱۸, یکشنبه

https://p.dw.com/p/39knD
Annegret Kramp-Karrenbauer Angela Merkel
عکس: Reuters/K. Pfaffenbach

[۲۳:۲۴]
انتقال پول از طریق کارت در ایران محدود شد

ناصر حکیمی، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی ایران گفت بر اساس محدودیت‌های اعمال شده بر فعالیت‌های بانکی از جابه‌جایی وجوه میلیاردی با ابزار کارت و خالی شدن حساب‌ها در مبالغ کلان از این مسیر جلوگیری می‌شود. 

او در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا با اشاره به کنترل‌هایی که برای کد ملی در سیستم‌های کارت استفاده می‌شود، افزود: «تراکنش‌های کارتی با محدودیت هر کد ملی در طول روز نهایت تا ۱۰۰ میلیون تومان امکان پذیر بوده و این امر از روز گذشته (شنبه ۱۷ آذر) اجرایی شده است.»

به گفته حکیمی  با اعمال محدودیت‌های تازه از سوءاستفاده در قالب کلاهبرداری، فیشینگ و پول‌شویی جلوگیری و حجم تراکنش‌های مشکوک نیز قابل‌ کنترل می‌شود.

او اضافه کرد: «این اقدام همچنین با هدف جلوگیری از سفته‌بازی و انجام معاملات مشکوک با ابزار کارت که یک ابزار غیرحضوری با کارسازی قدیمی است، اعمال‌شده تا هر یک از ابزارها مطابق با استانداردهای دنیا سرجای خود قرار گیرد.»

Bildergalerie Iran Bankensystem vor dem Kollaps
عکس: MEHR

 

[۲۲:۲۹]
تصمیم کارن‌باوئر برای تجدید نظر در سیاست مهاجرتی مرکل

آنگرت کرامپ کارن‌باوئر، رهبر جدید حزب دموکرات مسیحی آلمان، روز یکشنبه ۱۸ آذر (نهم دسامبر) گفت که سیاست‌های مهاجرتی این حزب را پیش از انتخابات پارلمان اروپا در سال آینده تغییر خواهد داد.

این اظهار نظر به عنوان پشت کردن وی به رویکرد لیبرال آنگلا مرکل، رهبر پیشین حزب و صدراعظم فعلی آلمان، ارزیابی شده است.

آرای بالای فریدریش مرتس، رقیب کارن‌باو‌ئر در انتخابات درون حزبی، که مواضعی سخت‌گیرانه‌تر در قبال سیاست مهاجرتی حزب دموکرات مسیحی دارد، یکی از دلایل این تصمیم ارزیابی می‌شود.

کرامپ کارن‌باوئر به هفته‌نامه "بیلد ام زونتاگ" گفت: "من می‌خواهم یک مجموعه گفت‌وگو را با کارشناسان و منتقدان سیاست‌های مهاجرتی در مورد مهاجرت و امنیت انجام دهم تا به نتایج مشخصی برسیم.»

او اضافه کرد: «برنامه ما برای انتخابات پارلمان اروپا بر اساس نتایج این بررسی‌ها خواهد بود.»

 

 

[۲۱:۲۷]
ادامه اعتراض کارگران گروه ملی فولاد اهواز

خبرگزاری کار ایران روز شنبه ۱۸ آذر (نهم دسامبر) گزارش داد که با وجود ورود مواد اولیه به کارخانه گروه ملی فولاد اهواز، کارگران همچنان به اعتصاب و راهپیمایی در خیابان‌های شهر اهواز ادامه دادند.

این خبرگزاری به نقل از کارگران معترض با نمایشی خواندن ورود مواد اولیه به کارخانه، نوشت: «در گذشته نیز مقدار‌ محدودی شمش یا اسلب برای شکستن تجمعات و اعتراضات صنفی وارد شرکت کرده‌اند ولی مشکلات به قوت خود باقی مانده است.»

کارگران فولاد اهواز نسبت به "عدم پرداخت حقوق و بی‌‌تفاوتی مدیران کارخانه در تامین مواد اولیه برای آغاز تولید" معترض هستند.

[۲۰:۵۱]
مهناز افشار احضارش به دادسرای تهران را تکذیب کرد

مهناز افشار، بازیگر سرشناس سینمای ایران، روز یکشنبه ۱۸ آذر ماه (نهم دسامبر) در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا خبر احضار خود به دادسرای تهران را تکذیب کرد.

او افزود: «متاسفانه این مدت برخی افراد و رسانه‌ها به من و همسرم تهمت‌های ناروایی زدند که علی‌رغم اینکه قصد نداشتیم شکایت کنیم اما همسرم تصمیم گرفته برای آشکار شدن حقیقت و پایان دادن به ماجرا از مسیر حقوقی اقدام کند.»

خبرگزاری فارس روز یکشنبه از احضار مهناز افشار به دادسرای تهران خبر داد. به نوشته این خبرگزاری، دادستانی تهران مهناز افشار را به دلیل "مداخله در امور پزشکی و معرفی و تبلیغ یک آمپول خطرناک برای معتادین در فضای مجازی" برای ادای پاره‌ای از توضیحات به دادسرای تهران احضار کرد.

مهناز افشار، بازیگر سرشناس سینمای ایران، چندی پیش در کانال اینستاگرام خود آمپول "نالوکسان" را برای جلوگیری از سوء‌مصرف مواد مخدر تبلیغ کرد. 

وزارت بهداشت اما به این تبلیغ واکنش نشان داد و اعلام کرد که این آمپول داروی خطرناکی است و "بهتر است سلبریتی‌ها دارو و درمان را به اهلش واگذار کنند".

 

[۲۰:۰۸]
مشاور روحانی: تا رفع حصر یک پوسته مانده است

حسام‌الدین آشنا، مشاور حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران، روز یکشنبه ۱۸ آذر (نهم دسامبر) در دانشگاه تهران مدعی شد تا رفع حصر میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی "یک پوسته" مانده است.

او که در مراسم روز دانشجو در دانشکده فنی دانشگاه تهران سخن می‌گفت در پاسخ به دانشجویی که از او پرسید آیا فریادهای "یا حسین، میرحسین" را می‌شنوید، گفت: «شک نکنید که شرایط آقای موسوی از نظر حصر بسیار تغییر کرده است؛ حصر برداشته نشده، اما از نظر من شاید تا برداشته شدن حصر یک پوسته مانده است.»

آشنا اضافه کرد: «آنچه باید توسط دولت و رئیس شورای عالی امنیت ملی اتفاق بیفتد، افتاده است و آنچه که مانده تنها یک پوسته است که امیدواریم به دعای شما و به همت آنها که حاضر شدند در این زمینه هزینه دهند، این اتفاق بیفتد.»

میرحسین موسوی به همراه همسرش زهرا رهنورد و همچنین مهدی کروبی از بهمن ۱۳۸۹در حصر خانگی به سر می‌برند. تلاش‌ها برای رفع حصر این افراد تاکنون بی نتیجه بوده است.

USA Iran Wahlen Demonstration in Kalifornien Plakat Mir Hussein Mussawi
عکس: AP


[۱۹:۳۷]
رحیمی: دفاع از ولایت فقیه ابزار تفرقه افکنی جماعتی شده است

علیرضا رحیمی، نماینده مردم تهران در مجلس، در واکنش به توییت کریمی قدوسی نوشت: «وقتی نیمی از نمایندگان مجلس به دروغ به فروپاشی نظام متهم می‌شوند یعنی نیمی از ملت که پشتوانه نمایندگان هستند را در مقابل حاکمیت فرض کرده‌اید.»

این عضو اصلاح‌طلب هیات رئیسه مجلس روز یکشنبه ۱۸ آذر (نهم دسامبر) در توییتر خود افزود: «شکستن همبستگی ملی ریشه در انحراف فکری و خودمختارپنداری مقابل مردم دارد.»
او در ادامه تصریح کرد: «دفاع از ولایت فقیه، ابزار تفرقه افکنی جماعتی شده است.»

پیش از این جواد کریمی قدوسی، نماینده مشهد در مجلس ایران، گفته بود که نیمی از نمایندگان مجلس این کشور به واسطه دفاع از "سران فتنه"  به دنبال فروپاشی نظام جمهوری اسلامی هستند.

اصولگرایان تندرو از میرحسین موسوی، مهدی کروبی و محمد خاتمی به عنوان "سران فتنه" یاد می‌کنند. 

[۱۸:۲۶]
ظریف: نیازمند یک منطقه نیرومند هستیم نه مردان قدرتمند

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، بخشی از بیانیه حسن روحانی پیش از اجلاس روسای پارلمان‌های کشورهای منطقه را در توییتر خود منتشر کرد.

او در این توییت نوشت: «منطقه ما تاکنون مردان قدرتمند بسیاری داشته است که تنها جنگ و بدبختی را به بار آورده‌اند. آنچه به آن محتاجیم یک منطقه قدرتمند است به جای مردان نیرومند.»

وزیر امور خارجه ایران افزود: «به همین دلیل ما نیازمند گفت‌وگو، احترام به قواعد بین‌المللی، رواداری، امنیت شبکه‌ای، همکاری اقتصادی و  تماس بیشتر میان شهروندان کشورهای منطقه هستیم.»

دومین "کنفرانس روسای مجالس" شش کشور با عنوان "چالش‌های تروریسم و ارتباطات منطقه‌ای" روز جمعه و شنبه (۱۶ و ۱۷ آذر) در تهران برگزار شد. در این کنفرانس رئیسان پارلمان‌های کشورهای ایران، پاکستان، ترکیه، چین، روسیه و افغانستان شرکت داشتند.

بیشتر بخوانید:روحانی: تحریم ایران باعث گسترش تروریسم و مهاجرت می‌شود

[۱۷:۴۲]
وزیر خارجه فرانسه خطاب به ترامپ: در امور داخلی ما دخالت نکن

ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه، در واکنش به توییت دونالد ترامپ درباره اعتراض‌های اخیر فرانسه گفت رئيس‌جمهور آمریکا نباید در امور داخلی فرانسه دخالت کند.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا، روز شنبه ۱۷ آذر (هشتم دسامبر) با اشاره به اعتراض‌ها در فرانسه، توافق اقلیمی پاریس را مورد انتقاد قرار داد.

او در حالی که معترضان در نقاط مختلف فرانسه به خیابان‌ها آمده بودند، در توییتر خود نوشت: «توافق [اقلیمی] پاریس برای پاریس چندان خوشایند نبود. تظاهرات و خشونت همه فرانسه را در بر گرفته است.»

ترامپ اضافه کرد: «مردم نمی‌خواهند مقادیر زیادی از پول خود را، به خصوص به کشورهای جهان سومی بدهند که به صورت پرسش برانگیزی اداره می‌شوند، تا شاید از محیط زیست محافظت شود.»

به گفته رئیس‌جمهوری آمریکا، معترضان در فرانسه فریاد می‌زنند: «ما ترامپ را می‌خواهیم.»

 

[۱۷:۰۵]
مهناز افشار به دادسرای تهران احضار شد

خبرگزاری فارس روز یکشنبه ۱۸ آذر (نهم دسامبر) از احضار مهناز افشار به دادسرای تهران خبر داد. به نوشته این خبرگزاری، دادستانی تهران مهناز افشار را به دلیل "مداخله در امور پزشکی و معرفی و تبلیغ یک آمپول خطرناک برای معتادین در فضای مجازی" برای ادای پاره‌ای از توضیحات به دادسرای تهران احضار کرد.

مهناز افشار، بازیگر سرشناس سینمای ایران، چندی پیش در کانال اینستاگرام خود آمپول "نالوکسان" را برای جلوگیری از سوء‌مصرف موادمخدر تبلیغ کرد. 

وزارت بهداشت اما به این تبلیغ واکنش نشان داد و اعلام کرد که این آمپول داروی خطرناکی است و "بهتر است سلبریتی‌ها دارو و درمان را به اهلش واگذار کنند".

در همین رابطه یک داروساز در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا گفت تجویز صحیح و به موقع این دارو می‌تواند جان یک فرد مسموم به مواد مخدر هم‌خانواده تریاک نظیر مورفین، متادون، هروئین و فنتانیل را که قادر به تنفس نیست و در آستانه مرگ قرار گرفته، نجات دهد.

با وجود این، او اضافه کرد: «تزریق خودسرانه نالوکسان بسیار خطرناک است و می‌تواند عوارض متعددی به دنبال داشته باشد. ضمن اینکه این دارو تاثیری در رفع مسمومیت با داروهای خواب آور مانند کلونازپام و مواد محرک مانند کوکائین، اکستازی، شیشه و ... ندارد.»

Mahnaz Afshar
عکس: Irna

 

[۱۶:۴۳]
کریمی قدوسی: نصف نمایندگان مجلس در پی فروپاشی نظام هستند

جواد کریمی قدوسی، نماینده مشهد در مجلس ایران، می‌گوید که نیمی از نمایندگان مجلس این کشور به دنبال فروپاشی نظام جمهوری اسلامی هستند.

این نماینده عضو جبهه پایداری‌، از جریان‌های تندرو اصولگرا، در توییتر خود نوشت: «سران فتنه ۸۸ به دنبال سقوط نظام جمهوری اسلامی بودند و حالا امروز ۵۰ درصد نمایندگان مجلس پشت تریبون می‌روند و از سران فتنه دفاع می‌کنند.»

اصولگرایان تندرو از میرحسین موسوی، مهدی کروبی و محمد خاتمی به عنوان "سران فتنه" یاد می‌کنند. میرحسین موسوی به همراه همسرش زهرا رهنورد و همچنین مهدی کروبی از بهمن ۱۳۸۹در حصر خانگی به سر می‌برند.

تلاش‌ها برای رفع حصر این افراد تاکنون بی نتیجه بوده است.

[۱۶:۱۴]
تایید حکم اعدام یکی از محکومان پرونده‌های اقتصادی

غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه ایران، روز یکشنبه ۱۸ آذر (نهم دسامبر) گفت حکم اعدام حمید باقری درمنی، از محکومان پرونده‌های اقتصادی اخیر، که در دادگاه بدوی به اعدام محکوم شده بود، در دیوان عالی تایید شده است.

به گفته سخنگوی قوه قضائیه، ابوالفضل میرعلی، رییس و مدیرعامل موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج نیز به ۱۵ سال حبس محکوم شده است.

او همچنین درباره پرونده احمد عراقچی، معاون ارزی سابق بانک مرکزی، گفت: «این پرونده ۹ متهم دارد که هنوز تعیین وقت نشده است.» 

به گفته محسنی اژه‌ای این پرونده در دادگاه ویژه رسیدگی می‌شود و علنی بودن آن به نظر قاضی بستگی دارد.‌

 

[۱۴:۴۰]
وزیر خارجه قطر در اجلاس شورای همکاری خلیج فارس شرکت کرد

احمد الرُمیحی، مدیر دفتر اطلاعاتی وزارت خارجه قطر در پیامی توئیتری نوشت که سلطان بن سعد المُریخی، وزیر امور خارجه قطر در رأس هیئت قطری برای شرکت در نشست شورای همکاری خلیج فارس وارد ریاض شده است.

پیشتر خبرگزاری آناتولی به نقل از یک مقام قطری اعلام کرده بود که شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر امروز یکشنبه ۱۸ آذر (۹ دسامبر) در سی و نهمین اجلاس شورای همکاری خلیج فارس شرکت نمی‌کند. به گفته آن مقام قطری قرار بوده یک  وزیر مشاور دولت در اجلاس حضور یابد.

بحران بین قطر و برخی از کشورهای عربی از پنجم ژوئن ۲۰۱۷ با قطع کامل روابط دیپلماتیک عربستان سعودی، مصر، امارات متحده عربی و بحرین با این کشور آغاز شد. این چهار کشور با تحریم قطر یک درخواست ۱۳ ماده‌ای برای بازگشت روابط به حالت عادی اعلام کرده‌اند.

 

[۱۳:۵۷]
توقف چاپ و ورود اسکناس ۵۰۰ یورویی به بازار

بر اساس تصمیم بانک مرکزی اروپا چاپ و ورود اسکناس ۵۰۰ یورویی در پایان سال ۲۰۱۸ در محدوده پولی یورو متوقف می‌شود. این تصمیم در سال ۲۰۱۶ اتخاذ شده بود. 

بانک‌های مرکزی آلمان و اتریش اعلام کردند که چاپ و ورود اسکناس به بازار در روز ۲۶ آوریل سال ۲۰۱۹ متوقف می‌شود. ۱۷ کشور دیگر اروپایی این تصمیم را در روز ۲۶ ژانویه عملی می‌کنند. 

تصمیم توقف چاپ اسکناس ۵۰۰ یورویی برای مبارزه با حمایت مالی از تروریسم، پولشویی و تبهکاری سازمان یافته و انجام کار سیاه و غیر قانونی گرفته شده است.

500-Euro-Scheine
عکس: picture-alliance/dpa/M. Scholz

 

[۱۳:۲۷]
اعتراض کارگران کارخانه صنایع شیر پگاه به تصرف زمین‌هایشان از سوی سپاه پاسداران

کارگران کارخانه صنایع شیر پگاه تهران برای دومین روز متوالی در محدوده زمین‌های تصرف شده در منطقه تهران پارس تجمع کردند. این کارگران روز گذشته در مقابل ساختمان قوه قضائیه واقع در خیابان ولی عصر به اعتراض دست زدند. 

یکی از کارگران به خبرگزاری ایلنا گفته است: «مدتهاست حکم تخلیه زمین‌های تصرف شده را ازقوه قضائیه در دست داریم اما هیچ ارگان دولتی برای اجرای این حکم به ما کمک نمی‌کند بنابر این ناچار شدیم اعتراض صنفی خود را به محل زمین‌ها انتقال دهیم.»

این کارگر یادآور شد: «حدود ۷۰۰ کارگر کارخانه شیر پگاه تهران در حالی خواستار بازپس‌گیری زمین‌های خود هستند که از سالها قبل در بخشی از این زمین‌ها متصرف شده، یک کارخانه تولید صنایع بتنی راه‌اندازی شده است.»

حدود ۲۰ سال پیش صنایع شیر پگاه برای خانه‌دار کردن بیش از ۷۰۰ کارگر این واحد صنعتی، قطعه زمینی به وسعت حدود ۱۵۰ هزار متر را در محدوده شهرک حکیمیه تهران پارس تهیه و واگذار می‌کند. این زمین‌ها بعدا توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصرف شد.

 

[۱۲:۵۶]
دومین جلسه دادگاه آریاسب باوند و مهی‌زاده پشت‌پناه ۲۰ آذر برگزار می‌شود

پرونده آریاسب باوند و مهی‌زاده پشت‌پناه برای رسیدگی به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی ارسال شده که پیشتر یک جلسه آن برگزار شده و قرار است طبق تاریخ اعلام شده از سوی دادگاه، جلسه دوم محاکمه، روز سه شنبه ۲۰ آذر (۱۱ دسامبر) برگزار شود. 

آریاسب باوند دبیر کل حزبی تحت عنوان "حزب اتحاد شورای استان‌ها" است که در ترکیه با اپوزیسیون خارج از کشور همکاری می‌کرد و نهایتاً ۲۱ بهمن سال ۹۶ در هنگام ورود به ایران بازداشت شد. 

به گزارش خبرگزاری ایرنا، "تشکیل گروه با هدف اقدام علیه امنیت کشور، اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه کشور، فعالیت تبلیغی علیه نظام و نشر اکاذیب" از اتهامات باوند در کیفرخواستی است که دادستانی برای او صادر کرده است.

"مهی‌زاده پشت‌پناه"، متهم دیگر این پرونده است. او سال گذشته به همراه باوند در حین ورود به ایران بازداشت شد.

"مدیریت گروه‌ها و کانال‌های وابسته به حزب اتحاد شورای استان‌ها" و "عضویت در گروه‌های برانداز ضد امنیتی" دو اتهام مهی‌زاده پشت‌پناه در کیفرخواست صادر شده است. 

Iran Richter Salavati
عکس: Mehr

 

[۱۲:۱۸]
بحران نقدینگی در سیستم دارویی ایران

دکتر محمدباقر ضیا، رئیس انجمن داروسازان ایران ضمن هشدار نسبت به بحران نقدینگی در سیستم دارویی کشور گفت: « مشکلات در چرخه دارو را باید از دو زاویه بررسی کرد؛ یکی وضعیت مبادلات بین‌المللی و مشکلات بانکی در سطح بین‌المللی و دیگری هم برخی مسائل داخلی که مشکلاتی را در مسیر تامین دارو، رقم می‌زند.»

او در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا افزود: « برخی دخالت‌های دولتی در بخش خصوصی و در تامین دارو یکی از مشکلات مهم این حوزه است. دولت بزرگ‌ترین خریدار دارو است و بر اساس آمار حدود ۵۰ درصد دارو را داروخانه‌ها و مراکز دولتی تهیه و تامین می‌کنند. از طرفی قیمت‌گذاری دارو نیز بر عهده دولت است و ناظر توزیع و تهیه دارو نیز دولت است. در نتیجه زمانی که بحرانی به وجود می‌آید، نقدینگی از سیستم دارویی رخت بر می‌بندد. در حال حاضر بزرگ‌ترین مشکل سیستم دارویی، بحران نقدینگی آن است.»

رئیس انجمن داروسازان ایران درباره بحران نقدینگی در چرخه دارو تصریح کرد: «بالاترین بدهی‌ها در حوزه دارو به حدود ۱۲ ماه می‌رسد که البته برای مراکز دولتی است و متاسفانه این سیکل معیوب ادامه می‌یابد و به این ترتیب سیستم دارویی نقدینگی خود را از دست می‌دهد.»

Medikament Iran Galerie
عکس: jamhospital.ir

 

[۱۱:۳۱]
لودمیلا آلکسیوا ، فعال حقوق بشر روسی درگذشت

لودمیلا آلکسیوا در سن ۹۱ سالگی در مسکو درگذشت. این خبر را میشائیل فدتوف، رئیس شورای حقوق بشر ریاست جمهوری روسیه در شامگاه شنبه ۱۷ آذر (۸ دسامبر) اعلام کرد. 

آلکسیوا از معروف‌ترین مبارزان حقوق بشر در اتحاد جماهیر شوروی (سابق) بود. او به همراه آندره ساخاروف، فیزیکدان منتقد سیستم اتحاد شوروی و برنده جایزه صلح نوبل در سال ۱۹۷۶ گروه هلسینکی را تاسیس کرد. فعالیت او در عرصه حقوق بشر باعث شد تا آلکسیوا مجبور به مهاجرت شود. 

لودمیلا آلکسیوا از سال ۲۰۰۴ عضو شورای حقوق بشر روسیه و از احترام خاصی برخوردار بود. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در جشن تولد ۹۰ سالگی آلکسیوا با او دیدار کرد. 

Ludmilla Alexejewa
عکس: picture-alliance/dpa/B. von Jutrczenka

 

[۱۰:۵۶]
معاون امنیتی وزارت کشور: هویت عامل انتحاری چابهار مشخص شد

حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور، با اعلام مشخص شدن هویت عامل انتحاری حادثه چابهار گفت: «یکی از گروهک‌ها مسئولیت را پذیرفته و هویت شخصی که این عملیات را انجام داده، مشخص شده است».

او روز یکشنبه ۱۸ آذر (۹ دسامبر) در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا افزود: «خودرویی که در آن بمب‌جاگذاری شده بود نیز متعلق به فردی است که حدود یکسال پیش فوت شده بود و خودرو در اختیار شخص دیگری بوده‌ است. مسئولان امنیتی و قضایی در منطقه پیگیر موضوع هستند.»

یک روز پیشتر گروهی بنام "انصار الفرقان" تصویر فردی با نام "عبدالله عزیزی" را منتشر کرد و مدعی شد او عملیات انتحاری را انجام داده است. 

 

[۱۰:۲۸]
دولت بلژیک در معرض سقوط قرار گرفت

حزب "ائتلاف فلمیش نوین" (N-VA) به رهبری "بارت دو وور" که در ائتلاف دولت بلژیک حضور دارد، اعلام کرده،  از توافقنامه مهاجرتی سازمان ملل متحد که قرار است روز دوشنبه ۱۹ آذر (۱۰ دسامبر) در مراکش به امضا برسد پشتیبانی نمی‌کند و از دولت خارج می‌شود. 

شارل میشل نخست وزیر بلژیک در ماه سپتامبر سال جاری (۲۰۱۸) در سازمان ملل گفته بود که از این توافقنامه حمایت می‌کند. او در نشست اضطراری کابینه در شامگاه شنبه اعلام کرد که برای امضای توافقنامه عازم مراکش می‌شود. 

با خروج حزب راست ائتلاف فلمیش نوین از ائتلاف، دولت بلژیک با ائتلافی از لیبرال‌ها و دمکرات مسیحی‌ها دیگر از اکثریت آرا برخوردار نیست. 
شارل میشل پیشنهاد کرده است معاونان وزرای خارج شده از ائتلاف دولتی وظایف آن‌ها را برعهده بگیرند.

Belgien Brüssel PK Premierminister Charles Michel
عکس: picture-alliance/dpa/N. Maeterlinck

 

[۰۹:۳۳]
برگزاری انتخابات پارلمانی در ارمنستان

هفت ماه پس از تغییر دولت امروز یکشنبه ۱۸ آذر (۹ دسامبر) انتخابات پیش‌رس پارلمانی در ارمنستان برگزار می‌شود. 

در پارلمان کنونی حزب سرژ سرکیسیان، رئیس جمهور سابق این کشور اکثریت آرا را در اختیار دارد. ناظران پیروزی جنبش به رهبری نیکول پاشینیان را محتمل می‌دانند. او در ماه مه سال جاری (۲۰۱۸) پس از هفته‌ها اعتراض به نتایج انتخابات به ریاست دولت دست یافت. 

پاشینیان ۴۳ ساله در اواسط ماه اکتبر استعفا داد تا راه را برای برگزاری انتخابات پارلمانی پیش‌رس باز کند. این انتخابات طبق روال عادی باید در سال ۲۰۲۲ برگزار می‌شد.

Armenien Eriwan Parlamentswahlen
عکس: picture-alliance/dpa/C. Thiele

 

[۰۸:۵۰]
سرخط مهم‌ترین خبرهای صبح یکشنبه ۱۸ آذر

- دولت چین نسبت "به عواقب شدید" بازداشت مدیر مالی کمپانی هواوی به دولت کانادا هشدار داد. خبرگزاری دولتی شین‌هوا، صبح یکشنبه ۱۸ آذر (۹ دسامبر) از فراخواندن سفیر کانادا به وزارت خارجه و گفت‌وگوی له‌یوچنگ، معاون وزیر خارجه چین با جان مک کالم، سفیر کانادا خبر داده است. به گزارش شین‌هوا، دولت چین ضمن اعتراض به بازداشت منگ وانجو، خواستار آزادی فوری او شده است. مدیر مالی که دختر بنیانگذار کمپانی هواوی نیز هست روز دهم آذر به درخواست ایالات متحده به اتهام تلاش برای دور زدن تحریم‌های آمریکا علیه ایران در ونکوور کانادا بازداشت شد. 

- به گفته منابع خبری در کاخ سفید دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، خواستار حضور نیک آیرز به عنوان رئیس دفتر خود است. نیک آیرز در حال حاضر رئیس دفتر مایک پنس، معاون رئیس جمهوری است. ترامپ روز شنبه خبر داد که جان کلی در پایان سال جاری میلادی (۲۰۱۸) سمت خود را ترک خواهد کرد.  قرار است فردا دوشنبه رئیس دفتر جدید رئیس جمهوری آمریکا رسما معرفی شود. 

- خبرگزاری آناتولی به نقل از یک مقام قطری اعلام کرد که شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر امروز یکشنبه ۱۸ آذر (۹ دسامبر) در سی و نهمین اجلاس شورای همکاری خلیج فارس شرکت نخواهد کرد. به گفته این مقام قطری، وزیر مشاور دولت در اجلاس حضور می‌یابد. بحران بین قطر و برخی از کشورهای عربی از پنجم ژوئن ۲۰۱۷ با قطع کامل روابط دیپلماتیک عربستان سعودی، مصر، امارات متحده عربی و بحرین با این کشور آغاز شد. این چهار کشور با تحریم قطر یک درخواست ۱۳ ماده‌ای برای بازگشت روابط به حالت عادی اعلام کرده‌اند.