1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۷

۱۳۹۷ آبان ۳۰, چهارشنبه

https://p.dw.com/p/38dAz
Hungersnot im Jemen
عکس: Reuters/K. Abdullah

[۲۱:۳۸]
امید به زندگی زنان ایرانی به ۷۵ سال رسید

کامران باقری لنکرانی، رئیس هفتمین کنفرانس بین‌المللی سلامت زنان روز چهارشنبه ۳۰ آبان (۲۱ نوامبر) گفت: «با رعایت مسائل سلامت روحی و روانی جامعه، امید به زندگی در میان زنان دنیا ۴/ ۷۹ سال و این رقم در ایران نزد بانوان بیش از ۷۵ سال و آقایان به ۷۵ سال رسیده است.»

او افزود: «سلامت جامعه علاوه بر‌ زنان سلامت مردان و نیز سرنوشت کودکان را مورد تأثیر قرار می‌دهد، چراکه محور جامعه را سلامت زنان تشکیل می‌دهد.»

کامران باقری لنکرانی تصریح کرد: «سال گذشته براثر عوامل محیطی، سبک زندگی، نوع غذا و زندگی به‌ویژه بیماری‌های قلبی، عروقی و سکته نرخ فشارخون به ۲۷ درصد رسید.»

Iran KW 39
عکس: Irna

 

[۲۰:۴۳]
آلودگی هوا مهدکودک‌های البرز را تعطیل کرد

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز گفت که بر اساس تصمیم کمیته اضطرار آلودگی هوای استان، تمام مهدکودک‌های البرز فردا پنجشنبه تعطیل است.
فردین حکیمی عصر روز چهارشنبه ۲۹ آبان (۲۱ نوامبر) در گفت‌و‌گو با خبرگزاری ایرنا افزود: «طبق پیش‌بینی هواشناسی استان آلودگی هوا فردا در البرز استمرار دارد.»

او افزود: «براساس اطلاعات دریافت شده از ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوای استان و با توجه به شرایط پایداری و سکون هوا هم اکنون غلظت آلاینده ذرات معلق با قطر کمتر از ۵/ ۲ میکرون فراتر از حد مجاز بوده و بیانگر شرایط ناسالم برای تمام گروه‌ها می‌باشد.»

Bildergalerie Proteste in Ahwaz
عکس: tasnimnews

 

[۲۰:۱۱]
کاهش ۷۵درصدی خرید خشکبار

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران گفت: «فروشندگان آجیل و خشکبار طی روزهای اخیر به دلیل افزایش قیمت، حدود یک چهارم سال گذشته در بازار بیشتر فروش نداشته‌اند.»

مصطفی احمدی روز چهارشنبه ۳۰ آبان (۲۱ نوامبر) به خبرگزاری ایرنا گفت: «افزایش قیمت آجیل و خشکبار در بازار مربوط به چند وقت اخیر نیست و از اردیبهشت و خرداد ماه سال جاری آغاز شده است.»

وی کمبود تولید در داخل، نوسانات نرخ ارز و نیز فعالیت دلالان را به ترتیب مهم‌ترین علت‌های افزایش قیمت خشکبار برشمرد و کمبود تولید را مهم‌ترین عامل خواند.

به گفته رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران، میزان تولید در کشور نسبت به سال گذشته به طور متوسط با افت ۵۰ تا ۶۰ درصدی همراه بوده است که دلیل آن نیز به وضعیت جوی، سرمازدگی و از بین رفتن درختچه‌ها برمی‌گردد.

Bildergalerie Iran Stagnation
عکس: MEHR

 

[۱۹:۲۳]
کمک مالی رئيس آمازون به خانواده‌های بی‌سرپناه

بنیاد جف بیزوس، رئیس کمپانی آماوزن ۹۷ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار به ۲۴ گروه کمک‌رسان به خانواده‌های بی‌سرپناه کمک مالی کرد. در اطلاعیه این بنیاد آمده است: «ما می‌دانیم که شما این پول را هوشمندانه، قلبا و به نحو احسن به‌کار خواهید برد».

جف بیزوس، رئیس آمازون، بزرگترین کمپانی تجاری آنلاین جهان است که به گزارش مجله فوربس با ۱۶۰ میلیارد دلار، ثروتمند‌ترین مرد جهان به شمار می‌رود.

Jeff Bezos
عکس: picture-alliance/AP Photo/T.S. Warren

 

[۱۹:۱۵]
واکنش ظریف به تروریست خواندن ملت ایران توسط ترامپ 

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران به تازه‌ترین اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا درباره ایران واکنش نشان داد.

او در توییتر خود با منشن کردن دونالد ترامپ نوشت: «یک ملت یعنی مردمان آن. دونالد ترامپ بارها  ایران را یک "ملت تروریست" خوانده است و دشمنی خود را نسبت به همه مردم (ایران) نشان داده است.»

ظریف افزود: «دلیل واقعی هدف قرار دادن آن‌ها (مردم ایران) با تحریم‌های غیر قانونی‌تان را نشان داده‌اید. اما رویای جنگ‌طلبان آمریکایی برای ریشه کن کردن ملت ایران هرگز محقق نخواهد شد.»


[۱۸:۵۰]
آزادی فعالان کارگری نیشکر هفت تپه تکذیب شد

به گفته منابع خبری در ایران، چند کارگر معترض مجتمع نیشکر هفت تپه همچنان در بازداشت هستند.

پیش از این کانال تلگرام سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه  به نقل از فرزانه زیلابی وکیل کارگران این مجتمع  از آزادی چهار نفر با قرار کفالت خبر داده بود. 

روز سه‌شنبه ۲۹ آبان (۲۰ نوامبر) ۱۳ نفر از کارگران معترض نیشکر هفت تپه آزاد شده بودند.

این کارگران به عدم دریافت حقوق خود معترض هستند. آنها همچنین می‌خواهند که مدیریت مجتمع نیشکر از بخش خصوصی به دولت منتقل شود.

 

[۱۸:۲۰]
صدور حکم حبس ابد برای یک دانشجوی بریتانیایی در امارات متحده عربی

دادگاهی در امارات متحده عربی یک شهروند بریتانیایی به نام متیو هجز را به جرم جاسوسی به حبس ابد محکوم کرد. او دانشجوی دکترا در دانشگاه دورهام انگلستان بود و حوزه پژوهش او شامل مطالعات جنگ، صنایع دفاع و سیاست خاورمیانه بوده است.

جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا از صدور چنین حکمی برای متیو هجز شدیدا انتقاد کرد. 

متیو هجز چند ماه پیش در فرودگاه ابوظبی بازداشت شد و به مدت شش هفته بدون دسترسی به وکیل یا خدمات کنسولی بازجویی و در سلول انفرادی نگهداری شد. گفته شده که دادگاه او حدود پنج دقیقه طول کشیده است.

دانیلا تجادا، همسر متیو هجز، خواهان آن شده است که دولت بریتانیا اقدامی جدی برای نجات او انجام دهد.

Matthew Hedges mit seiner Ehefrau  Daniela Tejada
عکس: privat

 

[۱۷:۵۰]
تشکر ترامپ از عربستان به خاطر کاهش قیمت نفت

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در توییتر خود از کاهش قیمت نفت استقبال کرد و خواهان ادامه این روند شد.

او روز چهارشنبه ۳۰ آبان (۲۱ نوامبر) نوشت: «قیمت نفت پایین‌تر آمده است. عالی است. شبیه کاهش قابل توجه مالیات برای آمریکا و جهان است.»

ترامپ افزود: «لذت ببرید، ۵۴ دلار به جای ۸۲ دلار. با تشکر از عربستان سعودی. اما همچنان قیمت باید پایین‌تر برود.»

[۱۷:۳۷]
عبدالفتاح سلطانی آزاد شد

به نوشته برخی روزنامه‌نگاران و فعالان مدنی در ایران، عبدالفتاح سلطانی، وکیل دادگستری، به صورت مشروط آزاد شد.

سلطانی، عضو کانون مدافعان حقوق بشر،‌ به ۱۰ سال زندان محکوم شده بود. او پس از گذراندن هفت سال زندان با استناد به ماده ۵۸ قانون مجازات اسلامی آزاد شده است.

دختر آقای سلطانی در مرداد ماه ۱۳۹۷ در سن ۲۷ سالگی درگذشت. او پس از این حادثه اجازه یافت مدتی را در مرخصی سپری کند.
آقای سطلنی وکیل بسیاری از فعالان سیاسی و روزنامه‌نگاران منتقد حکومت ایران بوده است.

[۱۷:۱۵]
انتقاد از دخالت نهادهای قضایی و امنیتی در دانشگاه‌ها 

عبدالکریم حسین زاده نایب رئیس فراکسیون امید در مجلس ایران می‌گوید مسائل دانشگاه و دانشجو باید در دانشگاه حل و فصل شود نه نهادهای انتظامی، قضایی و امنیتی.

او روز چهارشنبه ۳۰ آبان (۲۱ نوامبر) به خبرگزاری "خانه ملت" گفت: «در شرایطی که دانشگاه‌ها کمیته انضباطی دارند، این کمیته‌ها می‌‎توانند در مورد افراد تصمیم‌گیری و تصمیم‎سازی کنند و مداخله از بیرون به دانشگاه به نفع منافع ملی، توسعه علمی و دانشگاه نیست.»

 

[۱۶:۵۰]
تکذیب آماده شدن وزارت خارجه ایران برای خروج از برجام

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، خبرهای منتشر شده در باره آماده شدن ایران برای خروج از توافق هسته‌ای (برجام) را تکذیب کرد.

او گفت: «این شایعات قطعا کذب، بی اساس و هدفمند با نیات تخریبی و در جهت تشویش اذهان مردم و ایجاد التهابات کاذب و تاثیرگذاری منفی در بازار و حتی معیشت مردم توسط محافل خاص داخلی و خارجی ساخته و پرداخته و منتشر می‌شوند.»

 

[۱۵:۴۷]
احتمال مرگ ۸۵ هزار کودک یمنی از گرسنگی

سازمان "نجات کودکان" می‌گوید که ممکن است حدود ۸۵ هزار کودک زیر پنج سال، از زمان دخالت نظامی ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در سال ۲۰۱۵ در جنگ داخلی یمن، از گرسنگی شدید مرده باشند.

این گزارش که امروز منتشر شده، تصریح می‌کند که احتمالا طبق برآورد‌های محافظه کارانه براساس داده‌های سازمان ملل متحد، از آوریل ۲۰۱۵ تا اکتبر ۲۰۱۸ حدود ۸۴ هزار و ۷۰۰ کودک در اثر سوء تغذیه شدید جانشان را از دست داده‌اند.

یمن در سه سال گذشته شاهد جنگ میان ائتلاف کشورهای عربی مورد حمایت غرب  و شورشیان حوثی است که صنعا پایتخت را در اختیار دارند.

بیانیه سازمان نجات کودکان تصریح می‌کند: «ما از این که ممکن است ۸۵ هزار کودک یمنی به علت گرسنگی مرده باشند وحشت کرده‌ایم، برای هر کودکی که با بمب و گلوله کشته می‌شود. ده‌ها کودک از گرسنگی و بیماری می‌میرند و این قابل پیشگیری است.»

 

 

[۱۵:۳۲]
معاون اردوغان: بیانیه ترامپ درباره خاشقجی خنده‌دار بود

ترکیه روز چهارشنبه ۳۰ آبان (۲۱ نوامبر) آمریکا را متهم کرد که چشمان‌اش را بر روی قتل جمال خاشقجی، بسته است. این روزنامه‌نگار منتقد محمد بن سلمان، روز دوم اکتبر در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول به قتل رسید.

نومان کورتولموش ، معاون رجب طیب اردوغان در حزب عدالت و توسعه ترکیه در واکنش به بیانیه روز گذشته دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا گفت: «بیانیه دیروز واقعا خنده‌دار بود.»

او افزود: «واقعا از یک آژانس امنیتی همچون سیا که رنگ موهای گربه‌ای که اطراف باغ  کنسولگری عربستان پرسه می‌زند را می‌داند، بعید است که نداند چه کسی دستور (قتل جمال خاشقجی) را داده است. این موضوع برای افکار عمومی مردم آمریکا و یا جامعه جهانی قابل باور نیست.»

دونالد ترامپ روز سه‌شنبه ۲۹ آبان (۲۰ نوامبر) در واشنگتن اعلام کرد که حتی اگر محمد بن سلمان از طراحی قتل جمال خاشقجی مطلع بوده باشد، باز عربستان متحد اصلی آمریکا باقی‌می‌ماند.

به نظر او حتی این که ولیعهد عربستان از ماجرای قتل خاشقجی خبر داشته، هنوز روشن نیست و تحقیقات درباره نحوه قتل خاشقجی ادامه دارد. 

ترامپ در سخنان خود به این اشاره کرده که پادشاه و ولیعهد عربستان سعودی این اتهام را به شدت رد کرده‌اند. او هم‌چنین از عربستان به عنوان متحدی یاد کرد که به آمریکا کمک کرده تا جلوی جاه‌طلبی‌های ایران را بگیرد.

Jamal Khashoggi
عکس: imago/IP3press/A. Morissard

[۱۵:۰۰]
دفاع دولت روحانی از سخنان ظریف درباره پولشویی

محمود واعظی، رییس دفتر رییس جمهوری ایران روز چهارشنبه ۳۰ آبان (۲۱ نوامبر) پس از جلسه هیات دولت گفت: «سخنان وزیر امور خارجه نقصی ندارد و موضع وی کاملا درست است، این موضع تنها مختص به وزیر امور خارجه نیست، بلکه موضع دولت است.»

حسن روحانی رئیس جمهوری ایران  نیز در جلسه هیات دولت از کشمکش‌های سیاسی در مورد لایحه مبارزه با پولشویی انتقاد کرد.

او گفت: «چرا راجع به مسایل روشن می‌جنگیم. بله همه دنیا گرفتار پولشویی است. شما به من نشان دهید یک کشور در دنیا هست که در آن پولشویی انجام نمی‌گیرد و یک کشور در دنیا به من نشان دهید که فساد، مواد مخدر و جنس تقلبی در آن نیست.»

روحانی با بیان اینکه همه باید تلاش کنیم مفاسد را کم کنیم و راه پولشویی را ببندیم، افزود: «آیا کسی که در این منطقه مواد مخدر می‌فروشد، می‌آورد و می‌برد پولش کثیف نیست و آیا این پول کثیف در کشور و منطقه ما وجود ندارد. یعنی در کشور ما مواد مخدر نمی‌آید؟»

اظهارات اخیر محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، درباره پولشویی در این کشور موجی از انتقادهای اصولگرایان را در پی داشته است. در تازه‌ترین واکنش صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، گفت که سخنان ظریف "خنجری در قلب نظام" بوده است.

محمدجواد ظریف در یک مصاحبه ویدیویی با اشاره به "فضاسازی‌ها" علیه لوایح مرتبط با گروه ویژه اقدام مالی (FATF)، پولشویی در ایران را "یک واقعیت" خوانده بود که به گفته او "خیلی‌ها" از آن "نفع می‌برند".

Iran Sanctions Hassan Rouhani
عکس: picture-alliance/AP Photo/Iranian Presidency Office


[۱۴:۳۱]
جنتی: اوضاع داخلی از آرامش نسبی برخوردار است

احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان روز چهارشنبه ۳۰ آبان (۲۱ نوامبر) گفت: «بر خلاف پیش‌بینی بدخواهان، اوضاع داخلی از آرامش نسبی برخوردار است هرچند نگرانی و ناراحتی از گرانی و تورم هنوز احساس می‌شود.»

به گزارش خبرگزاری ایلنا او با انتقاد از اینکه در بازار آزاد هرکس هرگونه می‌خواهد قیمت‌گذاری می‌کند افزود: «از دولت توقع است که در فروش اجناس، خود تمهیدات به منظور جلوگیری از گرانی را رعایت کند.»

دبیر شورای نگهبان در واکنش به قتل جمال خاشقچی خبرنگار  عربستانی نیز گفت: «آمریکا از رژیمی که یک خبرنگار را در سفارت خود در کشور دیگر به بدترین شرایط به قتل می‌رساند و جسدش را تکه‌تکه می‌کند، حمایت می‌کند.»

Iran Ayatollah Ahmad Jannati
عکس: Tasnim

 

[۱۴:۲۰]
"تمامی کارگران بازداشتی هفت‌تپه آزاد شدند"

فرزانه زیلابی وکیل کارگران مجتمع  نیشکر هفت‌تپه از آزادی چهار نفر دیگر از کارگران این مجتمع خبر داد. به این ترتیب همه کارگران بازداشت شده اعتراض‌های روزهای اخیر  آزاد شدند.

به نوشته کانال تلگرامی سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه سپیده قلیان نیز، آزاد شده است. برخی منابع خبری خانم قلیان را به عنوان خبرنگار بازداشت شده معرفی ‌کردند.

اسماعیل بخشی، مسلم آرمند، محمد خنیفر، حسن فاضلی کارگرانی هستند که با قرار کفالت آزاد شده‌اند. 

اعتراض کارگران نیشکر هفت ‌تپه به نماز جمعه کشید

[۱۳:۴۶]
متهم به تجاوز در شوشتر "مشکل روانی دارد"

غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان می‌گوید  تعداد متهمان پرونده تجاوز به "پسران شوشتری" دو نفر هستند که این در رابطه شناسایی و دستگیر شده‌اند.
او روز چهارشنبه ۳۰ آبان (۲۱ نوامبر) به خبرگزاری ایسنا گفت: «تهم اصلی پرونده تجاوز به پسران شوشتری مشکلات روانی دارد و مرتبا به مراکز روان درمانی برده می‌شود.»

محمدصادق کریمی‌کیا، مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان نیز گفت همه افرادی که در این موضوع نقش معاونت داشته‌اند و یا در صحنه جرم حاضر بوده‌اند، دستگیر شده‌اند.

او تصریح کرد: «دو نفر در این پرونده شاکی هستند که شکایت خود را تحویل مقام قضایی داده‌اند.»

 

[۱۳:۲۰]
خطر کوچ دو میلیونی از استان البرز

مدیر محیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقه‌ای استان البرز می‌گوید ۸۵ درصد از کل آب مورد نیاز این استان از منابع زیرزمینی تأمین می‌شود.

حمید منصوری با ابراز نگرانی از میزان برداشت از ۱۷ هزار چاه آب استان البرز گفت: «از این تعداد ۱۱ هزار و ۷۰۰ حلقه چاه غیر مجاز هستند.»

او با بیان اینکه  ۸۵ درصد از آب استان البرز از طریق منابع زیر زمینی تامین می‌شود، افزود: «با از دست رفتن منابع آب زیرزمینی، استان مختل می‌شود، به همان میزان جمعیت استان نیز با مشکل مواجه می‌شود که جمعیتی حدود دو میلیون نفر را در بر می‌گیرد؛ ادامه این روند تا پنج سال آینده می‌تواند منجر به کوچ جمعیت از البرز به شهرها و استان‌های دیگر شود.»

Wasserkrise im Iran
عکس آرشیویعکس: Tasnim


[۱۲:۴۸]
نماینده کره جنوبی رئیس اینترپل شد

کیم جونگ یانگ از کره جنوبی به عنوان رئيس پلیس بین‌الملل-اینترپل- انتخاب شد. نماینده روسیه که به نظر می‌رسید به این سمت انتخاب شود رای لازم را کسب نکرد. نامزد ریاست اینترپل باید حداقل دو سوم آرای مجمع عمومی اینترپل را کسب کند.

در ماه اکتبر پلیس فرانسه اعلام کرد، منگ هونگوی، رئیس سابق پلیس بین‌الملل، گم شده است. اندکی بعد چین اعلام کرد که منگ هونگوی را در رابطه با "فساد مالی" بازداشت کرده و بعد از آن نیز اینترپل از استعفای او خبر داد.

منگ هونگوی پیش از این که در سال ۲۰۱۶ رئيس اینترپل شود معاون وزیر امنیت عمومی چین بود. 

Interpol Logo
عکس: Getty Images/AFP/R. Rahman


[۱۰:۵۱]
انور خامه‌ای از بنیان‌گذاران حزب توده درگذشت

انور خامه‌ای، سیاستمدار، اقتصاددان، عضو گروه ۵۳ نفر و از بنیان‌گذاران حزب توده ایران در سن ۱۰۲ سالگی در تهران درگذشت.

خامه‌ای تنها بازمانده  "گروه ۵۳ نفر" بود، گروهی که در سال‌های نخست دهه ۱۳۲۰ حزب توده ایران را بنیان گذاشت. خامه‌ای چند سال بعد به همراه خلیل ملکی، جلال آل احمد، فریدون توللی در اعتراض به سیاست‌های کمیته مرکزی حزب توده، از این حزب انشعاب کرد.

خامه‌ای در جریان جنبش ملی شدن صنعت نفت با همراهی چند تن از همفکرانش، روزنامه "جهان ما" و روزنامه "حجار" را منتشر کرد. در جریان کودتای ۲۸ مرداد برای مدتی بازداشت شد و پس از آزادی برای ادامه تحصیل در رشته اقتصاد، به دانشگاه هایدلبرگ آلمان رفت. خامه‌ای در همین رشته در دانشگاه فرایبورگ ادامه تحصیل داد و موفق به دریافت مدرک دکترای اقتصاد شد.

[۰۹:۳۸]

سرخط مهم‌ترین خبرهای صبح چهارشنبه ۳۰ آبان

- سه هفته پس از فراخوانده شدن سفیر دانمارک در تهران، آندرس ساموئلسون، وزیر خارجه این کشور اعلام کرد دنی انان، سفیر این کشور پنج‌شنبه اول آذرماه به تهران باز خواهد گشت. دانمارک ایران را به تلاش برای برنامه‌ریزی برای "حمله" به سه ایرانی مقیم دانمارک که تصور می‌شود عضو "جنبش مبارزه عربی برای آزادی اهواز" هستند، متهم کرده است. ایران این اتهامات را رد کرده و می‌گوید این حمله "توطئه دشمنان" برای تخریب رابطه ایران و اروپاست.

- سازمان عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر روز سه‌شنبه عربستان سعودی را به شکنجه و تعرض جنسی به فعالان حقوق بشر از جمله چند زن که از ماه می سال جاری میلادی در حبس بسر می‌برند، متهم کردند. ده‌ها فعال حقوق زنان سعودی در جریان کمپین برای پایان دادن به ممنوعیت رانندگی زنان دستگیر شدند.  در بیانیه سازمان عفو بین‌الملل آمده است برخی از بازداشتی‌ها "شلاق خورده یا در معرض شوک الکتریکی" قرار گرفته‌اند به طوری که "قادر به ایستادن یا درست راه رفتن" نیستند. هر دو سازمان در بیانیه‌ خود به تعرض جنسی به بازداشتی‌های زن نیز اشاره کرده‌اند.

- دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا پاسخ‌های‌ خود به پرسش‌های رابرت مولر، بازرس ویژه تحقیقات درباره مداخله روسیه در انتخابات آمریکا به صورت کتبی به او تحویل داده است. سکولوف، وکیل دونالد ترامپ روز سه‌شنبه ۲۹ آبان‌ماه این خبر را اعلام کرد. رابرت مولر بررسی می‌کند که آیا محافل دولتی روسیه در انتخاب ترامپ به عنوان رییس‌جمهور نقش داشته‌اند یا خیر و اگر بر این انتخابات تاثیری داشته‌اند این تاثیر به چه میزان و با اطلاع چه کسانی صورت گرفته است. ترامپ تا کنون در گفته‌های رسمی و عمومی خود این اتهامات را رد کرده است.