1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای جمعه ۲۵ آبان ۱۳۹۷

۱۳۹۷ آبان ۲۵, جمعه

https://p.dw.com/p/38MMS
عکس: Getty Images/AFP/M. Ngan

[۲۲:۵۸]
وزیر کار ایران: به کارگران و کارمندان با حقوق زیر ۳ میلیون یارانه ۲۰۰ هزار تومانی می‌دهیم

محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران، گفته که "به کارگران و کارمندان با حقوق زیر ۳ میلیون  یارانه ۲۰۰ هزار تومانی پرداخت خواهد شد". 

به گزارش "تسنیم"، محمد شریعتمداری اضافه کرده که "این بسته‌های حمایتی" ابتدا به افراد "تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی" تعلق خواهد گرفت.


[۲۲:۵۴]
رأی منفی آمریکا به قطعنامه علیه اشغال بلندی‌های جولان توسط اسرائیل

آمریکا جمعه ۱۶ نوامبر (۲۵ آبان) با قطعنامه سالانه سازمان ملل متحد که از اسرائيل به دلیل اشغال بلندی‌های جولان در سوریه انتقاد می‌کند، مخالفت کرد.

در این قطعنامه از اسرائیل خواسته شده به اشغال بلندی‌های جولان در سوریه که ۵۱ سال پیش صورت گرفته، خاتمه دهد. ۱۵۱ کشور به این قطعنامه رأی مثبت دادند. 

اسرائيل و آمریکا تنها کشورهایی بودند که به این قطعنامه رأی منفی دادند. تغییر رفتار آمریکا از دادن رأی ممتنع در گذشته به رأی منفی کنونی در هماهنگی با گام‌های دیگری است که این کشور برای نشان دادن حمایتش از اسرائيل برداشته است.

نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل، این قطعنامه را "بی‌فایده" و "مبتنی بر پیش‌داوری نسبت به اسرائيل" نامید. هیلی که به زودی از مقام خود به عنوان نماینده آمریکا در سازمان ملل کنار خواهد رفت، سیاستی به شدت طرفدار اسرائيل را طی سال‌های خدمتش پیش برد.

در دوره ریاست جمهوری ترامپ آمریکا از چند نهاد سازمان ملل متحد به دلیل "پیش‌داوری علیه اسرائيل" خارج شده، مانند یونسکو و شورای حقوق بشر.
 

[۲۰:۱۲]
هشدار اتحادیه اروپا نسبت به بازداشت فعالان مدنی و علمی در ترکیه 

اتحادیه اروپا نسبت به بازداشت چند شخصیت علمی و فعال حقوق مدنی در ترکیه در روز جمعه ۱۶ نوامبر (۲۵ آبان) هشدار داد و خواهان آزادی فوری آنان شد.

"سرویس امور خارجی اتحادیه اروپا" در بیانیه‌ای اعلام کرد: «بازداشت امروز صبح چند شخصیت برجسته علمی و فعالان جامعه مدنی در ترکیه هشداردهنده است.»

در بیانیه این نهاد که ریاست آن بر عهده فدریکا موگرینی است، آمده است: «بازداشت‌های مکرر منتقدان و فشار گسترده به نمایندگان جامعه مدنی برخلاف تعهدی است که دولت ترکیه می‌گوید به حفظ حقوق بشر دارد. ضروری است که ترکیه هر چه زودتر بازداشت‌شدگان را آزاد کند.» 

عکس: picture-alliance

 

[۲۰:۱۰]
دادگاهی در آمریکا: کاخ سفید کارت خبرنگاری گزارشگر سی‌ان‌ان را موقتا به او بازگرداند

خبرگزاری سی ان ان در گزارشی نوشت یک قاضی آمریکایی حکم صادر کرده که کاخ سفید در مورد اعلام ممنوعیت ورود جیم اکوستا، خبرنگار ارشد سی‌ان‌ان به کاخ سفید، بازنگری کند. این دادگاه اعلام کرده باید به صورت موقت کارت خبرنگاری جیم اکوستا به او بازگردانده شود تا این خبرنگار فرصت متقاعد کردن مقامات دولت برای حفظ مجوز کاری خود را داشته باشد. 

در پی لغو اعتبار کارت خبرنگاری خبرنگار ارشد سی‌ان‌ان  در کاخ سفید، این شبکه خبری از دولت دونالد ترامپ شکایت کرده بود. دونالد ترامپ در اولین کنفرانس مطبوعاتی خود پس از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا حاضر نشد به سوال خبرنگار سی‌ان‌ان در مورد کاروان مهاجران آمریکای مرکزی که در حال حرکت به سوی مرزهای آمریکا هستند پاسخ بدهد.

رئیس‌جمهور آمریکا از جیم آکوستا خواست بنشیند و میکروفن را به فرد دیگری تحویل دهد که خبرنگار سی‌ان‌ان با این کار مخالفت کرد. ترامپ با "فیک‌نیوز" خواندن سی‌ان‌ان این خبرنگار را "دشمن مردم" و فردی "بی‌ادب" خواند. اندکی بعد سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید، در توییتر اعلام کرد مجوز ورود آکوستا تا اطلاع ثانوی تعلیق شده است. 

 

 

[۱۸:۰۴]
۲۰ درصد خودروها دلیل ۸۰ درصد آلودگی هوای تهران

مسعود تجریشی، از معاونان سازمان محیط‌ زیست کشور،  به خبرگزاری "ایلنا" گفته تردد ۲۰ درصد از خودروها باعث ۸۰ درصد آلودگی هوای شهر تهران است. 

بنا بر گزارش ایلنا، این معاون سازمان محیط‌ زیست کشور گفته، تنها راه شناسایی این خودروها "معاینه فنی" است. تجریشی گفته :«حتی اگر صف‌های طولانی هم تشکیل شود باید تدابیر لازم برای این امر در نظر گرفته می‌‌شد.»

Iran Flash-Galerie 11-11 Weekly Gallery
عکس: Mehr


[۱۷:۳۰]
امام‌ جمعه قم: سخنان ظریف درباره پولشویی سنجیده نبود

محمد سعیدی، امام‌ جمعه قم، روز جمعه ۲۵ آبان ۱۳۹۷ گفته که سخنان اخیر محمدجواد ظریف در مورد پول‌شویی "سنجیده نبود". 

محمد سعیدی گفته است: «از مسئولان امور خارجه انتظار می‌رود به‌گونه‌ای سخن بگویند که دستاویز دستگاه‌های خارجی نشود.»

محمدجواد ظریف در مصاحبه‌ای ویدیویی با "خبرآنلاین"، با اشاره به "فضاسازی‌ها" علیه لوایح مرتبط با گروه ویژه اقدام مالی (FATF)، پولشویی در ایران را "یک واقعیت" خوانده بود که به گفته او "خیلی‌ها" از آن "نفع می‌برند".

 

[۱۷:۰۰]
ادامه اعتراضات کارگران نیشکر هفت‌تپه

بر اساس تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، در دوازدهمین روز از آغاز دور جدید اعتراضات کارگران نیشکر هفت‌تپه، روز جمعه ۲۵ آبان ۱۳۹۷، کارگران معترض  در مصلای شهر شوش تجمع کردند. 

آن‌ها از جمله شعار می‌دادند: "کارگر هفت‌تپه‌ایم، گرسنه‌ایم، گرسنه"، "کارگر می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد"، "نترسید نترسید ما همه با هم هستیم". 

از جمله دلایل اعتراض کارگران، واگذاری این شرکت به بخش خصوصی در سال ۱۳۹۴ است.

کارگران نیشکر هفت تپه مقابل فرمانداری شوش تجمع کردند


[۱۶:۴۰]
۱۱ درصد از جمعیت بالای ۲۵ سال ایران مبتلا به دیابت هستند

علیرضا مهدوی، از معاونان وزارت بهداشت در ایران، گفته ۱۱ درصد از جمعیت بالای ۲۵ سال ایران به بیماری دیابت مبتلا هستند. 

خبرگزاری "ایلنا" روز جمعه ۲۵ آبان ۱۳۹۷ در گزارشی به نقل از این معاون وزارت بهداشت نوشته که ۷۵ درصد از افراد مبتلا به دیابت در ایران از بیماری خود آگاهی دارند.

در این گزارش همچنین آمده ۶۰ درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال  در ایران اضافه وزن دارند.

Bosnien und Herzegowina Sarajevo - Krankenversicherung
عکس: DW/Z. Ljubas

 

[۱۶:۲۴]
"مانعی برای سفر گردشگران عربستانی به ایران وجود ندارد"

یک نماینده مجلس شورای اسلامی ایران می‌گوید مانعی برای ورود گردشگران و زائران عربستانی به ایران وجود ندارد. این نماینده مجلس اضافه کرده که "هیچ‌گاه گزارشی مبنی بر اینکه عربستان برای اتباع خود به دلیل سفر به ایران مشکلی ایجاد می‌کند، نداشته‌ایم".

به گزارش خبرگزاری "خانه ملت"، حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، گفته بعد از "حادثه سفارت عربستان" حضور گردشگران عربستان در ایران ۸۰ درصد کاهش یافت.

دی‌ماه ۱۳۹۴ عده‌ای از نیروهای لباس‌شخصی که خبرگزاری‌های ایران آن‌ها را "نیروهای خودسر" نامیدند به سفارت عربستان در ایران حمله کردند. در پی آن روابط دیپلماتیک ایران و عربستان قطع شد.

 

[۱۶:۱۰]
بالاترین درصد تورم در حوزه یورو در شش سال گذشته

آژانس آمار اتحادیه اروپا ‌روز جمعه ۲۵ آبان (۱۶ نوامبر) اعلام کرد که تورم در منطقه یورو در ماه اکتبر به بیشترین میزان در شش سال گذشته رسیده است. بالا رفتن قیمت انرژی در این افزایش نقش داشته است.

با این حال تورم بدون در نظر گرفتن هزینه انرژی و موادغذایی یک و دو دهم درصد است.

بر اساس این آمار در ۱۹ کشور عضو یورو، تورم نقطه‌ای در ماه اکتبر ۲۰۱۸ نسبت به ماه اکتبر سال گذشته دو و دو دهم درصد رشد داشته است. این رقم در ماه سپتامبر دو و یک دهم درصد و در ماه اوت دو درصد بود.

این بیشترین میزان افزایش تورم از دسامبر ۲۰۱۲ محسوب می‌شود. بانک مرکزی اتحادیه اروپا در تلاش است تا تورم در حوزه پولی یورو بالای دو درصد باشد. 

Symbolbild Eurobonds
عکس: picture alliance/dpa/Bildagentur-online/HRI-McPhoto

 

[۱۵:۰۰]
باران آمد؛ خیابان‌ها زیر آب رفت

ریزش باران در بسیاری از شهرهای ایران، آب‌گرفتی خیابان‌ها را در پی داشته است. کاربران شبکه‌های اجتماعی و برخی خبرگزاری‌های ایران ضمن "ابراز شادمانی" از بارش باران،  تصاویر مختلفی از مشکلات عبور و مرور شهروندان پس از بارندگی‌های اخیر  منتشر کرده‌اند.

[۱۴:۳۲]
قاسمی: قطعنامه نقض حقوق بشر در ایران سیاسی است

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، محکومیت ایران به علت نقض حقوق بشر درکمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: «این قطعنامه بدون در نظرگرفتن واقعیات موجود ایران، مبتنی بر نگرشی گزینشی، تبعیض آمیز، غرض‌ورزانه و با اهداف سیاسی تهیه و تصویب شده است که آن را مردود می‌دانیم.»

او همچنین افزود: «از نظر ما محل مناسب و جهان‌شمول ارزیابی حقوق بشر در کشورها، سازوکار یو.پی آر (بررسی دوره‌ای جهانی) است که بدون تبعیض همه کشورها را مورد بررسی قرار می دهد.»

به گفته قاسمی مشارکت سازنده و فعال ایران در این سازوکار، نشانگر جدیت این کشور در "ارتقای حقوق بشر و عمل به تعهدات بین‌المللی" خود است.

کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز پنج‌شنبه ۲۴ آبان (۱۵ نوامبر) با تصویب یک قطعنامه‌ نسبت به وضعیت حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی کرد. در این قطعنامه شدیدا نسبت به "محدودیت‌های شدید حق آزادی اندیشه، مذهب و اعتقادات" و همچنین اعمال تبعیض‌علیه زنان در قوانین و همچنین در اجتماع اعتراض و از ایران خواسته شده تا به این سرکوب‌ها پایان دهد.

این قطعنامه که از سوی کانادا پیشنهاد شده بود، با ۸۵ رأی موافق، ۳۰ رأی مخالف و ۶۸ رأی ممتنع به تصویب رسید. انتظار می‌رود قطعنامه یاد شده ماه آینده در رأی‌گیری در صحن مجمع عمومی سازمان ملل با موافقت اعضا روبرو شود.

بیشتر بخوانید: قطعنامه کمیته سازمان ‌ملل در اعتراض به نقض حقوق بشر در ایران

 

[۱۳:۵۰]
وزیر کشور آلمان از رهبری حزب سوسیال مسیحی کنار می‌رود

به گزارش خبرگزاری آلمان، هورست زهوفر، وزیر کشور آلمان و رهبر حزب سوسیال مسیحی اعلام کرد که ۲۹ دی (۱۹ ژانویه ۲۰۱۹) از رهبری حزب‌اش کناره‌گیری خواهد کرد.

او با این حال در مورد ادامه حضوراش در دولت ائتلافی به عنوان وزیر کشور آلمان اظهار نظری نکرده است.

قرار است در ژانویه ۲۰۱۹ انتخابت درون حزبی سوسیال مسیحی‌ برای انتخاب رهبر جدید این حزب برگزار شود. حزب سوسیال مسیحی آلمان که فقط درایالت بایرن حضور دارد حزب خواهر حزب دمکرات مسیحی خانم مرکل به شمار می‌رود و درذولت ائتلافی فدرال سه وزاتخانه را در دست دارد. این حزب  با رهبری زهوفر سیاست‌های ضد مهاجرتی را در دولت فدرال آلمان پیش برده است.

در انتخابات اخیر ایالت بایرن، سوسیال مسیحی‌ها تلاش کردند با دنبال کردن سیاستی کمابیش مشابه سیاست حزب راست‌گرا و پوپولیست "آلترناتیو برای آلمان" (AfD) آرای طرفداران آن حزب را به سود خود جلب کنند. 

این سیاست اما در عمل آشکارا به شکست انجامید و بسیاری از رأی‌دهندگان سنتی سوسیال مسیحی‌ها به سبزها رأی دادند.

München: Innenminister Horst Seehofer auf einer PK der CSU
عکس: Reuters/M. Rehle

 

[۱۳:۱۲]
کارزار زنان عربستانی علیه لباس عبا

برخی از زنان عربستانی حرکت اعتراضی را علیه پوشش عبا آغاز کرده‌اند. آنها با استفاده از هشتگ "#العبايه_المقلوبه" (عبای پشت و رو) از زنان عربستانی خواسته‌اند که هبای خود را به صورت پشت‌ و رو بپوشند.

برخی از کاربران توییتر با استفاده از این هشتگ تصاویری از عبا‌های برعکس خود را منتشر کرده‌اند.

برای دهه‌ها مقام‌های عربستانی زنان را مجبور کرده‌اند تا در فضاهای عمومی از عبا برای پوشاندن بدن و روسری برای پوشاندن موهای خود استفاده کنند. 

یکی از کاربران مدافع این هشتگ می‌گوید بسیاری از مخالفان این نوع پوشش از این که شناسایی شوند واهمه دارند. او اضافه می‌کند که در حالی که تمام وقت کار می‌کند به بهانه حضور مردان، مجبور به پوشیدن عبا و زدن نقاب برای پوشاندن صورت خود شده است.

[۱۲:۵۰]
کاهش ۱۴ درصدی صادرات فرش و صنایع دستی ایران

رضی حاجی آقامیری، رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران، از کاهش ۱۰۰ میلیون دلاری صادرات فرش ایران خبر داد.

او به خبرگزاری ایسنا گفت که صادرات فرش و صنایع دستی ایران ۱۴ درصد کاهش یافته است. به گفته آقامیری از حدود ۴۰۰ میلیون دلار صادرات فرش ایران، ۱۲۰ میلیون دلار آن به آمریکا صورت می‌گیرد.

به گفته او کاهش صادرات فرش ناشی از کم شدن تقاضا برای فرش دستباف در اروپا، گرفتن بازار توسط رقبای ایران و سیاست‌های نادرست دولت‌ها است. 

رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران همچنین مشکلات مربوط به نقل و انتقالات مالی بر اثر تحریم‌های آمریکا را موثر دانست. 

Iran Teppich-Geschäft in Teheran
عکس: Getty Images/AFP/B. Mehri

 

[۱۲:۰۰]
نماینده مجلس ایران: آمریکا سوخت‌رسانی هواپیماها را نشانه گرفته است

ابوالفضل موسوی بیوکی، نماینده یزد در مجلس می‌گوید دوره جدید تحریم ها نسبت به تحریم های قبل از برجام بسیار شدیدتر است.

او با اشاره به  توقف فروش سوخت به هواپیماهای ایرانی توسط برخی از کشورها گفت: «آمریکا با تمام توان و ابزارهای اقتصادی و سیاسی خود به شرکت های فروش سوخت فشار وارد می‌کند. این مسئله موجب شده که برخی از فرودگاه‌های کشورهای منطقه در این راستا حرکت کنند.»

به گفته این نماینده مجلس ایران، ایالات متحده آمریکا، کشور به کشور و شرکت به شرکت، تحریم‌های نفتی را پیگیری می‌کند.

موسوی تصریح کرد: «یکی از مسائل مهم و حیاتی در فعالیت ایرلاین‌ها مسئله سوخت است، از این رو اگر در این روند اخلال صورت گیرد، شرکت‌های هواپیمایی دچار مشکل می‌شوند.»

Flugzeug der Iran Air im Landeanflug
عکس: picture-alliance/picturedesk/W. Gredler-Oxenbauer

[۱۰:۴۳]
متجاوز به نوجوان‌ها در شوشتر دستگیر شد

دادستان شوشتر اعلام کرد در جریان رسیدگی به پرونده فردی که به چند نوجوان در این شهرستان تجاوز و با گرفتن فیلم و عکس آن‌ها را وادار به سکوت کرده، دستگیر شد.

به گزارش خبرگزاری میزان، قادر موسوی گفت در پی انتشار فیلم در فضای مجازی و اطلاع دادستانی از موضوع این "فرد دستگیر و با قرار بازداشت موقت، روانه زندان شد."

دادستان شهرستان شوشتر از تحقیقات تکمیلی درباره این پروند خبر داد و گفت در مجموع سه نفر در رابطه با این پرونده دستگیر شده‌اند. به گفته او دو نفر به جوانان تجاوز کرده و نفر سوم از آن‌ها فیلم گرفته است. به گفته موسوی برخی از خانواده‌های این نوجوانان در دادسرا حضور یافته و تاکنون دو خانواده، به طرح شکایت اقدام کرده‌اند.

Symbolbild Kindesmissbrauch
عکس: picture-alliance/dpa


[۱۰:۱۸]
حکم اعدام برای محیط‌بان همدانی

محیط‌بان همدانی که سال ۹۵ در جریان تعقیب و گریز یک شکارچی متخلف را به ضرب گلوله کشته بود، به اتهام "قتل" به اعدام محکوم شد. سعید مومیوند، محیط‌بان همدانی از دوسال پیش به اتهام قتل عمد در زندان بسر می‌برد.

آذرماه سال ۹۵ رسانه‌های ایران به نقل از مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان از درگیری یک محیط‌بان و شکارچی متخلف در منطقه حفاظت‌شده نشر خبر داد. محمدرضا محمدی با تاکید بر اینکه درگیری شکارچی متخلف و باسابقه با محیط‌بان این اداره‌کل در منطقه حفاظت‌شده نشر اتفاق افتاده، گفته بود این محیط‌بان قصد شلیک تیر هوایی داشته که به صورت کاملا سهوی به بدن این شکارچی اصابت کرده است.

به گزارش پایگاه خبری رکنا فرمانده یگان حفاظت محیط زیست ایران درباره حکم اعدام برای این محیط‌بان گفت: «به عقیده بنده این حادثه به صورت سهوی رخ داده است. چندین بار حضور در محل و شرایط موجود، این موضوع را تأیید می کند و تقاضای تخفیف در حکم محیط‌بان منطقه "نشر" را داریم.»

جمشید محبت خانی تاکید کرد این محیط‌بان بعد از شلیک گلوله متهم را به بیمارستان منتقل کرده و متهم بعد از ۱۰ یا ۱۵ روز از دنیا رفته است. او افزود: «محیط‌بان ضمن اینکه ضابط خاص قضایی است بعد از انجام مراحل هشداری قبل از تیراندازی، اقدام به شلیک گلوله کرده است.»

[۰۹:۳۴]
سرخط مهم‌ترین خبرهای صبح جمعه ۲۵ آبان

- کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه پیشنهادی کانادا برای موضع‌گیری درباره وضعیت حقوق بشر در ایران را با ۸۵ رای مثبت تصویب کرد. بر پایه گزارش‌های آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد و جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر در این قطعنامه آمده است که  در یک سال گذشته حکومت ایران سرکوب روزنامه‌نگاران، اعتراض‌کنندگان و کاربران شبکه‌های اجتماعی را افزایش داده است. این قطعنامه در ماه دسامبر سال جاری میلادی در نشست عمومی مجمع عمومی سازمان ملل به رای گذاشته خواهد شد.

- الکساندر روبتسوف، رئیس شرکت هواپیمایی مسافربری سوخو پنج‌شنبه ۲۴ آبان‌ماه اعلام کرد این شرکت تامین هواپیماهای سوخو ۱۰۰ را زمانی اجرا خواهد کرده که سهم قطعات آمریکایی استفاده‌شده در ساخت این جت‌ها به زیر ۱۰ درصد برسد. روسیه و ایران ماه آوریل سال جاری میلادی یادداشت تفاهمی امضا کردند که بر اساس آن مقرر شد روسیه تا سال ۲۰۲۲ میلادی ۴۰ فروند جت سوخو ۱۰۰ به ایران تحویل دهد. به گزارش اسپوتنیک بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه ایران تهیه قطعات آمریکایی لازم برای ساخت این هواپیماها را برای روسیه با مشکل مواجه کرده است.

- کره شمالی از آزمایش یک سلاح پیشرفته راهبردی جدید خبر داد. به گزارش رسانه ملی این کشور کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی این آزمایش را شخصا در آکادمی پژوهش‌های ملی دنبال کرده است. کره شمالی همچنین اعلام کرده است که این سلاح قدرت دفاعی و توانایی مبارزه ارتش این کشور را به میزان چشم‌گیری افزایش خواهد داد. در این گزارش هیچ‌گونه اشاره به این که چه نوع اسلحه‌ای مورد آزمایش قرار گرفته است، نشد. آزمایش‌های تسلیحاتی کره شمالی می‌تواند بر روند مذاکرات دیپلماتیک این کشور با ایالات متحده آمریکا تاثیرگذار باشد.