1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

انتقادهای داخلی و خارجی از مرکل در آستانه دیدار با اردوغان

۱۳۹۵ بهمن ۱۲, سه‌شنبه

​​​​​​​آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در آستانه دیدارش با رجب‌ طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه با انتقادات داخلی و خارجی روبرو شده است. نایب ‌رئیس پارلمان آلمان از مرکل خواست که طی سفر خود با اپوزیسیون ترکیه نیز دیدار کند.

https://p.dw.com/p/2WhRv
Angela Merkel
این نخستین بار از کودتای نافرجام در ترکیه است که آنگلا مرکل به ترکیه سفر می‌کندعکس: Reuters/A. Schmidt

کلاودیا روت از حزب سبزهای آلمان و نایب ‌رئیس پارلمان این کشور از آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان خواسته است، در جریان سفرش به ترکیه با نمایندگان اپوزیسیون این کشور نیز دیدار و گفت‌وگو کند. مرکل قرار است روز پنجشنبه این هفته (۲ فوریه/ ۱۴ بهمن) راهی آنکارا شود.

نایب ‌رئیس پارلمان آلمان روز سه‌شنبه (۳۱ ژانویه / ۱۲ بهمن) گفت: «او [مرکل] باید این مسئله را برای اردوغان روشن کند که تنها یک ترکیه دمکراتیک جایی در اروپا خواهد داشت، چرا که در غیر این صورت دیگر نمی‌توان در ترکیه و اروپا به سخنان او در ارتباط با دمکراسی اعتماد کرد.»

به گفته روت، صدراعظم آلمان باید در این سفر پشتیبانی خود را از نمایندگان بازداشت‌شده‌ی مجلس ترکیه به شکلی که برای افکار عمومی قابل شنیدن باشد، ابراز دارد و نقض حقوق بشر در ترکیه را مورد انتقاد قرار دهد.

كلاودیا روت، نماینده‌ی حزب سبزهای آلمان خواستار ابراز سخنانی صریح از سوی مرکل در سفر ترکیه است
كلاودیا روت، نماینده‌ی حزب سبزهای آلمان خواستار ابراز سخنانی صریح از سوی مرکل در سفر ترکیه استعکس: picture-alliance/dpa/B. Thissen

نماینده‌ی حزب ‌سبزهای آلمان همچنین تصریح کرد: «سفر مرکل به ترکیه در جریان کارزار انتخاباتی سال ۲۰۱۵ در این کشور به مثابه سیلی به اپوزیسیون دمکراتیک ترکیه بود.» او افزود: «حال رفراندومی در ترکیه در راه است که در راستای برقراری نظام ریاست‌جمهوری و از میان برداشتن دمکراسی پارلمانی انجام می‌گیرد.»

روت همچنین گفت که "بازداشت‌های گروهی، تعقیب و جنگ علیه مردم خودی در جنوب شرق ترکیه واقعیت‌های ترکیه‌ی امروز" هستند. او تأکید ورزید که خاموشی مرکل در برابر این واقعیت‌ها این پیام را برای اردوغان در پی خواهد داشت که او با تهدید گشودن مرزهای ترکیه به روی پناهجویان می‌تواند اروپا را برای گرفتن امتیازهایی زیر فشار قرار دهد.

واکنش اپوزیسیون ترکیه

کمال قلیچ‌دار اوغلو، از حزب جمهوری‌خواه خلق ترکیه که از چهره‌های معروف اپوزیسیون این کشور است، در آستانه‌ی سفر آنگلا مرکل به ترکیه انتقادها و هشدارهایی را در این ارتباط مطرح کرده است.

کمال قلیچ‌دار اوغلو خواستار عضویت ترکیه در اتحادیه اروپاست.
کمال قلیچ‌دار اوغلو خواستار عضویت ترکیه در اتحادیه اروپاست.عکس: picture alliance/AA/V. Furuncu

قلیچ‌دار اوغلو در گفت‌وگویی که روز دوشنبه (۳۰ ژانویه) در نشریه آلمانی "زوددویچه سایتونگ" منتشر شد، تصریح کرد که اردوغان سفر مرکل به ترکیه را به عنوان پشتیبانی از برقراری نظام ریاست جمهوری ترکیه عرضه خواهد کرد، حتی اگر صدراعظم آلمان چنین قصد و انگیزه‌ای هم نداشته باشد.

سفر یک روزه‌ی مرکل به ترکیه در دورانی انجام می‌گیرد که سایه‌ی تنش بر مناسبات برلین و آنکارا سنگینی می‌کند و رفراندوم بحث‌برانگیز در این کشور نیز در راه است.

این نخستین بار از کودتای نافرجام در ترکیه در ۱۵ ژوئیه ۲۰۱۶ تا کنون است که مرکل از ترکیه دیدن می‌کند.

قلیچ‌دار اغلو صدراعظم آلمان را فراخواند که پشتیبانی بیشتری از عضویت آتی ترکیه در اتحادیه اروپا نشان دهد. او در این راستا گفت: «ما انتظار داریم که ترکیه هر چه زودتر به عضویت اتحادیه اروپا درآید و شاهد تلاش فعالانه‌ی مرکل در این راستا باشیم.»

بحث پناهندگی افسران ناتو

یکی دیگر از موضوعاتی که می‌تواند در جریان سفر مرکل و دیدارش با اردوغان مسئله‌ساز شود، درخواست پناهندگی شماری از نظامیان ترک مستقر در پایگاه‌های ناتو از آلمان است.

نشریه آلمانی "اشپیگل" و برنامه‌ی "گزارش از ماینز" شبکه‌‌ی اول تلویزیون آلمان روز شنبه‌ی گذشته (۲۸ ژانویه) گزارش داده بودند، نزدیک به ۴۰ افسر ارشد ترک که در پایگاه‌های ناتو مستقر هستند، از آلمان درخواست پناهندگی کرده‌اند.

در این گزارش به نقل از اداره‌ی مرکزی مهاجرت و پناهجویی و وزارت کشور آلمان آمده بود که پرونده‌ی متقاضیان نظامی ترک مانند سایر تقاضاها طبق قانون مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

در این میان دولت ترکیه نیز به این مسئله واکنش نشان داده است. فکری ایشیک، وزیر دفاع ترکیه روز دوشنبه (۳۰ ژانویه) از آلمان خواست که تمامی این تقاضاهای پناهندگی را رد کند.

بیشتر بخوانید: «افسران ارشد ترکیه از آلمان تقاضای پناهندگی کرده‌اند»

خبرگزاری فرانسه به نقل از ایشیک نوشت: «مقامات آلمان به هیچوجه نباید این درخواست‌ها را بپذیرند.» او افزود: «برای کشوری چون آلمان که مناسباتی فرهنگی، اجتماعی و سیاسی نزدیکی با ترکیه دارد، پناه دادن به این افراد عملی غیرقابل‌پذیرش خواهد بود.»

دولت آلمان اما تأکید ورزیده که وظیفه بررسی و تصمیم‌گیری در این باره نه برعهده دولت که بر عهده ادارات و مقامات مسئول در آلمان است.

اشتفان زایبرت، سخنگوی مرکل در این ارتباط گفت: «این پرسشی سیاسی نیست، بلکه پرسشی است که باید طبق موازین و قوانین پناهجویی و پناهندگی آلمان از سوی مقامات مسئول مورد به مورد بررسی شود.»

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه

نمایش مطالب بیشتر