1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

اتهام ترکیه: مهاجرت اجباری نیم میلیون کرد

۱۳۹۵ آذر ۱۶, سه‌شنبه

سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید که ترکیه نیم میلیون شهروند این کشور را مجبور به مهاجرت از مناطق جنوب شرقی ترکیه کرده و هنوز برنامه‌ای مشخص برای بازگرداندن مهاجران اجباری ارائه نکرده است.

https://p.dw.com/p/2Tod3
سور در دیاربکر ترکیه
عکس: Reuters/S.Kayar

سازمان عفو بین‌الملل ترکیه را متهم کرده است که تقریبا نیم میلیون شهروند ساکن مناطق جنوب شرقی این کشور را مجبور به مهاجرت اجباری کرده است. این سازمان در گزارشی که روز سه شنبه (۶ دسامبر/۱۶ آذر) منتشر کرده است، می‌نویسد، ساکنان این مناطق ظرف مدت یک سال در اثر "رفتار خشونت‌آمیز مقامات ترکیه" مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند.

سازمان عفو بین‌الملل مهاجرت اجباری ساکنان این مناطق را با "مجازات دسته‌جمعی" برابر دانسته است. "مجازات دسته‌جمعی" ناقض حقوق بین‌الملل بشردوستانه است.

در گزارش سازمان عفو بین‌الملل به ویژه به رفتار با ساکنان منطقه تاریخی سور در شهر کردنشین دیاربکر در جنوب شرقی ترکیه اشاره شده است.

این منطقه از تابستان ۲۰۱۵ صحنه درگیری‌هایی میان حزب پ‌ک‌ک (حزب کارگران کردستان) و نیروهای امنیتی ترکیه است. در آن سال آتش‌بس تقریبا دوساله میان نیروهای پ‌ک‌ک و نیروهای دولتی ترکیه نقض شد.

بیشتر بخوانید: جنگ در ترکیه ۳۳۰ هزار نفر را آواره کرده است

در گزارش آمده است که تنها در سور تقریبا ۲۴ هزار شهروند مجبور به ترک خانه‌هایشان شده‌اند. به گزارش سازمان عفو بین‌الملل، دلیل ترک خانه‌ها بیش از همه وضع قوانین منع رفت و آمد توسط مقامات ترکیه است که آخرین بار در دسامبر سال ۲۰۱۵ به اجرا درآمد. در ادامه این گزارش آمده است، کمبود مواد خوراکی و آب، به دلیل ادامه درگیری‌ها، شمار زیادی از مردم این مناطق را مجبور به ترک خانه‌هایشان در فواصل کوتاه بین زمان منع رفت و آمد کرده است.

به نوشته گزارش سازمان عفو بین‌الملل، نشانه‌هایی وجود دارد که مقامات مسئول آب را به طور هدفمند برای تسلیم شدن پیکارجویانی که در این منطقه سنگر گرفته بودند، قطع کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: دستگیری شبانه نمایندگان کرد پارلمان ترکیه و انفجار در دیاربکر

به گزارش سازمان عفو بین‌الملل، آوارگان هنوز به خانه‌های خود بازنگشته‌اند زیرا یا بخشی از خانه‌ها ویران شده‌اند یا بخشی از آنها در مناطقی قرار دارند که هنوز مسدود هستند.

در ادامه گزارش آمده است که در بهار امسال سازمان‌های دولتی ترکیه بیشتر زمین‌های سور را مصادره کرده و آن‌ها را به‌عنوان اموال اداره محیط زیست و شهرداری به ثبت رسانده‌اند.

طبق این گزارش اقدامی برای جبران خسارت وارد آمده بر آوارگان صورت نگرفته است. سازمان عفو بین‌الملل از دولت ترکیه خواسته است تا امکان بازگرداندن آوارگان به خانه‌هایشان را فراهم کند. اما به گزارش این سازمان، ترکیه هنوز برنامه‌ای مشخص و قابل اعتماد برای بازگرداندن مهاجران اجباری ارائه نداده است.