1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

تأکید مولاوردی بر لزوم همکاری با واتیکان

TS۱۳۹۵ خرداد ۲۵, سه‌شنبه

سراسقف وینچنزو پالیا، رئیس شورای پاپی امور خانواده واتیکان با مولاوردی معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده دیدار کرد. پالیا اهمیت دادن دولت ایران به نهاد خانواده را ستود. وی با مراجع قم هم دیدار می​کند.

https://p.dw.com/p/1J64M
رئیس شورای پاپی امور خانواده واتیکان و معاون رئیس‌جمهور ایران
رئیس شورای پاپی امور خانواده واتیکان و معاون رئیس‌جمهور ایرانعکس: Irna

سراسقف وینچنزو پالیا، رئیس شورای پاپی امور خانواده واتیکان روز دوشنبه (۱۳ ژوئن/ ۲۴ خرداد) به همراه یک هیات با شهیندخت مولاوردی معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده دیدار کرد. سراسقف پالیا قرار است با مراجع قم نیز دیدار کند.

بیشتر بخوانید: روحانی در ایتالیا: دیدار با پاپ و امضای ۱۷ قرارداد

در گزارشی از رادیو واتیکان آمده است که واتیکان و ایران قصد دارند مشترکا از حقوق زنان پشتیبانی ​کنند. مهم​ترین موضوع در این راستا "گفت‌وگوی برادرانه" برای دفاع و حمایت از خانواده و همچنین شان و منزلت زنان است که در بیانیه رسمی مقام واتیکان و معاون رئیس جمهور ایران نیز قید شده است.

سراسقف وینچنزو پالیا، رئیس شورای پاپی امور خانواده واتیکان در ایران
سراسقف وینچنزو پالیا، رئیس شورای پاپی امور خانواده واتیکان در ایرانعکس: Irna

رادیو واتیکان در ادامه نقل می​کند که "این ملاقات نشانه​ی روشنی از همکاری مشترک" واتیکان و ایران است. رادیو واتیکان در ادامه برای بکارگیری "روش​های کارآمدتر و هوشمندانه​ جهت رفاه آسیب​پذیرترها در خانواده" اظهار امیدواری کرده است.

انتقاد از کاهش میزان زاد و ولد

شهیندخت مولاوردی و سراسقف وینچنزو پالیا از کاهش میزان زاد و ولد انتقاد کردند و گفتند که این موضوع دیگر فقط پدیده جامعه غربی نیست.

مولاوردی در ماه فوریه سال ۲۰۱۵ از واتیکلان دیدار کرده بود. وی ضمن یادآوری این سفر گفت، بسترهای زیادی برای همکاری‌های دو کشور در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: دیدار معاون رئیس جمهور ایران با پاپ فرانسیس در واتیکان

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده همچنین افزود: «پس از سفر هیات ایرانی به واتیکان، اعلام همکاری دو کشور در زمینه زنان و خانواده با استقبال گسترده‌ای در داخل کشور مواجه شد. در واقع بنیان‌های مشترک دینی میان ایران و واتیکان، زمینه تعامل بین دو کشور را فراهم کرده است.»

همکاری در سطوح مختلف

مولاوردی تاکید کرد در کنار بحران تروریسم، بحران‌های مربوط به ارزش‌های اخلاقی و جایگاه خانواده چالش‌های بزرگی هستند.

مولاوردی برای توسعه همکاری با واتیکان پیشنهاد کرد که بین جمهوری اسلامی ایران و واتیکان درباره "موضوع زن و خانواده از منظر ادیان الهی" گفت‌وگوهایی انجام بگیرد.

قرار است سراسقف وینچنزو پالیا روز سه شنبه (۲۵ خرداد) در یک همایش درباره زن و خانوداه، در قم نیز شرکت و با مراجع نیز دیدار کند.

سراسقف وینچنزو پالیا، رئیس شورای پاپی امور خانواده واتیکان در ایران
سراسقف وینچنزو پالیا، رئیس شورای پاپی امور خانواده واتیکان در ایرانعکس: Irna

بیشتر بخوانید: ایران در جایگاه هفتم کشورهایی که مسیحیان در آن‌ها پیگرد می‌شوند

نهادهای حقوق بشری درباره وضعیت اقلیت​های دینی و مذهبی در ایران انتقاد می​کنند که فشار بر مسیحیان کشور و "نوکیشان" در دوره دولت آقای روحانی کاهش پیدا نکرده است. جمهوری اسلامی ایران در گزارش​های متعدد نهادهای حقوق بشری جهان و دولت​های غربی مورد انتقاد قرار گرفته و طبق این گزارش‌ها، جزو ۱۰ کشوری است که مسیحیان را تحت فشار قرار می​دهد.