1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

حاشیه‌های ثبت‌نام حسن خمینی برای انتخابات خبرگان

MI۱۳۹۴ آذر ۲۷, جمعه

حسن خمینی، نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران برای انتخابات مجلس خبرگان ثبت‌نام کرد. اعلام حضور او در انتخابات واکنش منفی جریان‌های اصولگرا را برانگیخته است. حسن خمینی می‌گوید به عنوان کاندیدای مستقل حضور یافته است.

https://p.dw.com/p/1HQ4f
عکس: Mehr

دومین روز ثبت‌نام از نامزدهای انتخابات خبرگان رهبری، روز جمعه ۲۷ آذر (۱۸ دسامبر) در شهرهای مختلف ایران انجام شد. حسن خمینی، نوه آیت‌الله روح‌الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران نیز برای رقابت در انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان ثبت‌نام کرد.

او پس از ثبت‌نام در جمع خبرنگاران گفت: «از باب ادب و احترام به ملت شریف ایران به ویژه مردم بزرگوار تهران در این انتخابات ثبت‌نام کردم و خودم را در معرض رأی آن‌ها قرار دادم و خود را پاسخگوی آن‌ها می‌دانم.»

خمینی با اشاره به اینکه اعلام نامزدی‌اش سه واکنش را در پی داشته، افزود:« گروهی استقبال کردند، گروه دیگری به نوعی این حضور را نقد کردند. دسته سوم کسانی بودند که این حضور را به عنوان یک اختلاف و شکاف در جمهوری اسلامی معرفی کردند.»

بیشتر بخوانید: گام‌های آرام اصلاح‌طلبان به سوی مجلس خبرگان

او اضافه کرد: «اساس حضورم در انتخابات به تبع فرمایش امام بوده است که تشویق کردند تا جان در بدن داریم به مبنای جمهوری اسلامی پایبند باشیم.»

نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه به طور مستقل در انتخابات شرکت کرده است، گفت: «در جهان آشفته کنونی هیچ چیز از وحدت ملی، در کنار هم بودن، اعتماد، همدلی و همراهی چنان‌ که در شعار امسال رهبری نیز مطرح شده برای ما مهم‌تر نخواهد بود.»

یاسر و علی‌‌، برادران حسن خمینی، در زمان ثبت‌نام، او را همراهی می‌کردند.

واکنش مشاور عالی سپاه به نامزدی حسن خمینی

در ادامه واکنش جریان‌های نزدیک به علی‌خامنه‌ای ‌رهبر جمهوری اسلامی به حضور حسن خمینی در انتخابات خبرگان، مجتبی ذوالنور مشاور عالی نماینده ولی‌فقیه در سپاه در گفت‌وگو با روزنامه "وقایع اتفاقیه" گفت: «ممکن است جریاناتی پشت سر یک کاندیدای خبرگان باشد و او را به طرف حضور هدایت کند.»

او افزود: «در اینجا ممکن است آنتن‌های سیاسیونی که دارای قدرت تحلیل هستند، حساس‌تر شوند و خود‌به‌خود حاشیه‌سازی‌های بیشتری را شاهد خواهیم بود.»

ذوالنور با اشاره به نامزدی حسن خمینی اضافه کرد: «طبق قانون احراز صلاحیت کاندیدا‌ها جزو وظایف شورای نگهبان است؛ بنابراین ممکن است از نظر علمی و از نظر صلاحیت‌های دیگر صلاحیت‌های کسی تأیید شود یا خیر؛ بنابراین حرف آخر را شورای نگهبان می‌زند.»

حساسیت‌های انتخابات خبرگان

انتخابات خبرگان رهبری در ایران اسفند ماه امسال برگزار خواهد شد؛ انتخاباتی که به دلیل بالا گرفتن بحث‌های مربوط به موضوع جانشینی علی خامنه‌ای حساسیتی بیش از پیش پیدا کرده است. اکبر هاشمی رفسنجانی، عضو فعلی مجلس خبرگان، انتخابات آینده را "یکی از سرنوشت‌سازترین انتخابات در تاریخ انقلاب اسلامی" خوانده است.

اعلام نامزدی حسن خمینی، برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری، اصلاح‌طلبان و میانه‌روهای هوادار دولت را به کسب موفقیت نسبی در این انتخابات امیدوار کرده است. با این حال واکنش منفی اصولگرایان به این تصمیم همچنان ادامه دارد.

بیشتر بخوانید:واکنش‌ها به اعلام نامزدی حسن خمینی در انتخابات خبرگان

به باور ناظران سیاسی بخش عمده این واکنش‌ها به نزدیکی حسن خمینی و اکثریت بازماندگان آیت‌الله خمینی به جریان‌های اصلاح‌طلب و میانه‌رو بازمی‌گردد. اکثریت اعضای این خانواده در انتخابات سال ۱۳۸۸ از میرحسین موسوی حمایت کردند.

پس از انتخابات جنجالی سال ۱۳۸۸ این حمایت‌ها ادامه یافت تا جایی که در خرداد ۱۳۸۹ و در مراسم سالگرد درگذشت اولین رهبر جمهوری اسلامی، شعارهای تندی علیه حسن خمینی سر داده شد.

حسن خمینی اولین فرزند احمد خمینی است که در سال ۱۳۵۱ در قم متولد شده است. او از سال ۱۳۶۸ تحصیلات حوزوی خود را آغاز کرد و از سال ۱۳۷۹ به تدریس در حوزه علمیه قم پرداخت. از سال ۱۳۹۰ نیز او در مدرسه دارالشفای قم تدریس "خارج اصول" را آغاز کرد.

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه

نمایش مطالب بیشتر