1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

حمله پلیس ترکیه به یک شرکت رسانه‌ای مخالف دولت در استانبول

AJ۱۳۹۴ آبان ۶, چهارشنبه

ماموران پلیس ترکیه چند روز پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی در این کشور در مقابل دوربین‌های فیلم‌برداری به شرکت رسانه‌ای مخالف دولت "کوزا ایپِک" در استانبول حمله کردند و کنترل دوشبکه تلویزیونی را به دست گرفتند.

https://p.dw.com/p/1GwA1
عکس: picture-alliance/AP Photo

مقامات امنیتی ترکیه روز چهار‌شنبه (۶ آبان / ۲۸ اکتبر) با اره برقی موانع ورود به محوطه شرکت رسانه‌ای "کوزا ایپِک" را در منطقه سیسلی در استانبول از میان برداشته و با استفاده از گاز اشک‌آور و آب‌پاش‌های قوی مخالفت کارمندان این شرکت را درهم شکستند.

مقامات امنیتی ترکیه سپس خود را به بخش‌های دوشبکه تلویزیونی "کانال ترک" و "بوگون" رسانده و فعالیت‌های آن را متوقف کردند. این دو شبکه اکنون زیر نظر مسئولان قوه قضائیه ترکیه قرار گرفته‌اند. عکس‌ها و فیلم‌های این اقدام ماموران امنیتی ترکیه برای ورود به این کنسرن در اینترنت قرار گرفته‌اند.

گفته می‌شود شرکت رسانه‌ای "کوزا ایپِک" که در بخش معادن و انرژی نیز فعال است با جنبش فتح‌الله گولن، از مخالفان اصلی رجب طیب اردوغان در ارتباط است. قوه قضائیه ترکیه روز دوشنبه (۴آبان/۲۶ اکتبر) فرمان داده بود که این کنسرن رسانه‌ای زیر فرمان نظارت قوه قضائیه این کشور درآید.

دادستانی ترکیه این اقدام ماموران امنیتی را به خاطر احتمال کمک‌های مالی این شرکت به "تروریسم" و فعالیت‌های ضددولتی آن ارزیابی کرده است. خبرگزاری "آنادولو" نیز در این راستا گزارش داده است که ، شرکت رسانه‌ای "کوزا ایپِک" از "سازمان تروریستی" هواداران فتح‌الله گولن حمایت می‌کند و به آنها از نظر مالی یاری می‌رساند.

بیشتر بخوانید: نفوذ بیشتر دولت ترکیه بر دستگاه قضایی پس از کتک‌کاری در مجلس

محمد فتح‌الله گولن، واعظ اسلامی که در حال حاضر در آمریکا اقامت دارد، مدت‌ها از پشتیبانان اردوغان بود، اما هنگامی که دادستان‌های وفادار به گولن در پایان سال ۲۰۱۳ چندتن از اعضای دولت وقت را متهم به فساد مالی کردند، اردوغان از تلاش برای انجام کودتا علیه دولت خود سخن گفت.

اردوغان گولن را متهم به ایجاد ساختارهای موازی در دستگاه حکومت کرده و بارها تصریح کرده که درصدد است، جنبش گولن در ترکیه را به طور نهایی منکوب کند. هزاران هوادار احتمالی جنبش گولن در دادگستری و پلیس ترکیه سال گذشته اخراج یا جابه‌جا شدند. در ماه دسامبر ۲۰۱۴ نیز چند روزنامه‌نگار مطبوعات متعلق به این جنبش بازداشت شدند.

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه

نمایش مطالب بیشتر