1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

مدیر تلگرام: ایران در پی جاسوسی از کاربران ماست

SB۱۳۹۴ مهر ۲۹, چهارشنبه

مدیر شبکه پیام‌رسانی تلگرام از فیلتر و اختلال در این شبکه در ایران، پس از رد درخواست مقام‌های ایران برای جاسوسی از کاربران آن خبر داد. شرکت مخابرات ایران در واکنش به این خبر اعلام کرد تلگرام در دولت یازدهم فیلتر نمی‌شود.

https://p.dw.com/p/1GrK5
عکس: Twitter/Pavel Durov

پاول دوروف، مدیر و موسس جوان سیستم پیا‌م‌رسانی "تلگرام" می‌گوید این شبکه به طور موقت در ایران مسدود شده و اختلالاتی در آن ایجاد شده است.

او سه‌شنبه (۲۰ اکتبر/ ۲۸ مهر) با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی توییتر اعلام کرد مسئولان وزارت ارتباطات و فن‌آوری ایران از تلگرام خواسته‌اند تا از امکان جاسوسی و سانسور کابران ایرانی این شبکه برخوردار شوند.

دوروف در حساب توییتر خود نوشت که مقامات ایران پس از رد این درخواست، تلگرام را به طور موقت مسدود کردند. در متن این پیام آمده است: «مقام‌های ایرانی می‌خواهند از تلگرام برای جاسوسی از شهروندان خود استفاده کنند. ما نمی‌توانیم در این زمینه به آنها کمک کنیم و نخواهیم کرد.»

تلگرام می‌گوید در ایران ۲۰ میلیون کاربر دارد. این شبکه پیام‌رسانی روی سیستم ‌عامل‌های مختلف از جمله ios، ویندوز، اندروید و گوشی‌های هوشمند کار می‌کند و قابلیت ارسال عکس و ویدئو با حجم بالا را دارد.

خبرگزاری فارس شمار کاربران ایرانی این شبکه را ۱۳ میلیون نفر اعلام کرده و نوشته است که استقبال از تلگرام "بعد از اشکالات فنی پیش‌آمده در وایبر شدت گرفته .. و چنان به مزاج کاربران ایرانی خوش نشسته که تمام گروه‌های ایجاد شده در وایبر و واتس‌آپ و لاین به تلگرام نقل مکان کردند."

پیشتر سایت گرداب، وابسته به مرکز بررسی جرائم سازمان ‌یافته سپاه پاسداران خواستار برخورد با "حاشیه‌سازی‌های تلگرام" شده بود.

این سایت نوشته بود:‌«عده‌ای به صورت فردی و یا سازماندهی شده در پی نشر محتوای خاص بر روی گوشی‌های مردم هستند...این اقدام با فهرست مصادیق محتوای مجرمانه قابل تطبیق است.»

گرداب به وزارت ارتباطات و فن‌آوری پیشنهاد ‌کرده بود "چاره‌ای بیندیشند و موضوع را با مدیران نرم‌افزار مذکور حل و فصل کنند." تلگرام از روز سه‌شنبه دچار اختلالاتی شد اما به نوشته خبرگزاری دانشجویان ایران،‌ ایسنا، فعالیت آن هر چند "به سختی" ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: وزیر ارتباطات: ۲۰ میلیون گوشی هوشمند در دست مردم ایران است

محمدرضا فرنقی‌زاد، مدیرکل روابط عمومی وزارت ارتباطات ایران، در پاسخ به خبرگزاری ایسنا مبنی بر اینکه "آیا از سوی کمیته تعیین مصادیق مجرمانه رایانه‌ای که مسئولیت فیلتر کردن سایت‌های غیرمجاز را برعهده دارد نامه‌ای در این رابطه به وزارت ارتباطات و بطور مشخص به شرکت ارتباطات زیرساخت ارسال شده است؟" گفت: "تاکنون نامه‌ای در این زمینه به دست ما نرسیده است."

داوود زارعیان، مدیرکل روابط عمومی شرکت مخابرات، نیز روز چهارشنبه در گفتگو با روزنامه آفتاب تأکید کرد: «سیاست دولت یازدهم از ابتدا مخالفت با فیلترینگ بوده و همچنان هست و تا آخر عمر این دولت هم خواهد بود از این رو مخابرات تصمیمی برای فیلتر تلگرام ندارد.»

بیشتر بخوانید: ادامه نبرد دولت و قوه قضائیه بر سر فیلترینگ "واتس‌اپ"

البته سیاست فیلترینگ در ایران شفاف نیست. دولت یازدهم و قوه قضائیه نظر واحدی در این مورد ندارند. روشن نیست که اشکالات فنی و مسدود شدن موقت یا کامل سیستم‌های پیا‌م‌رسانی وایبر، واتس‌آپ یا لاین توسط چه نهادی ایجاد شده است.

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه